krzysztom 22.04.06, 09:28 Ktora ich plyta Waszym zdaniem jest najlepsza i jaki utwor? Moj typ - Machine Head / Smoke on the water. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: Deep Purple IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 22.04.06, 11:20 Płyta i utwór "Perfect Strangers". Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 25.04.06, 23:03 . jeśli o mnie chodzi to mam takie "złote trójko" faworytów: -=ALBUM=- 1) Stormbringer 2) Perfect strangers 3) Fireball -=KONCERT=- 1) Live at the Olympia 2) Scandinavian nights 3) Made in Japan -=UTWÓR=- 1) Mistreated 2) Black night 3) The Battle Rages On aczkolwiek szczególnie w przypadku doboru najlepszych moim zdaniem 3 utworów - jest to bardzo płynna sprawa i dość często skłonna do zmian . Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Deep Purple 22.04.06, 11:39 Płyta: "In rock" Machine head ma lekko z dupy brzmienie, a i same kompozycje momentami lekko przynudzają, co innego ich wersje koncertowe. Jeśli chodzi o koncertówki to oczywiście Made in Japan, mi bardzo podoba się też koncert IV składu, "At the wings of the russian foxbat". Utwór: nie wiem czy najlepszy, ale na pewno mój ulubiony: "Living Wreck". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCoy Re: Deep Purple IP: 81.* / 81.210.32.* 22.04.06, 12:59 SMOKE ON THE WATER i SOLDIER OF FORTUNE miazdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Deep Purple IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:36 Deep Purple in rock to to absolutny wzorzec. Nikt przedtem, ani potem takiej plyty nie wydal(w gat.hard rock).Natomiast najlepszy ich utwor? Chyba jednak Perfect Strangers. Odpowiedz Link Zgłoś
harnat Re: Deep Purple 25.04.06, 23:49 Bez wątpienia "Perfect Strangers". Ogromny sentyment mam również do "Made In Japan". Kapitalna forma Ritchiego oraz Lorda. Można słuchać godzinami a popisy i zgranie to nadal niedościgniony wzorzec dla wielu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:40 In rock bez wątpienia. Koncert z Japoni. Odpowiedz Link Zgłoś