Dodaj do ulubionych

worek z muzyka tzw metalowa

02.05.06, 14:36
czy sa tu fani jakiegos gatunku podchodzacego pod metal? np. gotyku?
Obserwuj wątek
    • titush Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 15:55
      ja lubie lacune... jesli mozna ja jeszcze do gotyku zaliczac
    • kolega.maynard Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 17:23
      zdarzaja sie...
    • mirandel1 Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 17:49
      A co to???wink
      ---
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=31049
    • Gość: grejt Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:44
      schowali się za szafą
    • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 21:08
      Metalowe tałatajstwo zostało szczęśliwie w swej masie wytępione.
      • h8red Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 21:30
        dreaded88 napisał:

> Metalowe tałatajstwo zostało szczęśliwie w swej masie wytępione.

Ano, już nawet ostatnie niedobitki przestały pisywać.
      • stookkrootkaa Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 21:57
        dlaczego tałatajstwo? znasz ta muzyke dobrze, zeby komentowac? dla mnie metal
        to tez bylo mordoprujstwo, ale jakis czas temu, ze ten rodzaj muzyki ma swoja
        melodie, a wokal moze byc ladny, szczegolnie kobiecy. szczegolnie jesli jesli
        chodzi o gotyk.
        • Gość: handsome devil Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.chello.pl 02.05.06, 22:31
          >znasz ta muzyke dobrze, zeby komentowac?

hehe.
          • h8red Powiem więcej 02.05.06, 22:52
            Gość portalu: handsome devil napisał(a):

> >znasz ta muzyke dobrze, zeby komentowac?
            >
            > hehe.

Buehehehe.
          • stookkrootkaa Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 00:06
            co w tym smiesznego?
            • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 10:12
              stookkrootkaa napisała:

> co w tym smiesznego?

Wyszukiwarka, nie gryzie. Naprawdę.
        • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 22:51
          stookkrootkaa napisała:

> znasz ta muzyke dobrze, zeby komentowac?
          Radzę użyć wyszukiwarki i poczytać posty dreaded'a wink
      • gadupa Re: worek z muzyka tzw metalowa 02.05.06, 23:12
        Zastapilo je teraz talatajstwo z posklejanymi od brudu wlosami. Czujesz sie
        wazniejszy?
        • h8red YEAH!!! 02.05.06, 23:22
          gadupa napisała:

> Zastapilo je teraz talatajstwo z posklejanymi od brudu wlosami. Czujesz sie
          > wazniejszy?

Dobrze mu przygadałeś! Pewnikiem słucha hip-hopu i jaranie skrętów zrobiło mu z
          mózgu durszlak. Myśli, ża jak napisze coś na forum to od razu ważniak.
          • stookkrootkaa Re: YEAH!!! 03.05.06, 00:07
            o kim mowa bo chyba wypadlam z tematu?
            • Gość: h8red zza logu Re: YEAH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 07:03
              A kogo koleżanka zaczęła się czepiać? Dreaded88, czyż nie?
              • stookkrootkaa Re: YEAH!!! 04.05.06, 00:24
                ja sie nikogo nie czepialam.

w wyszukiwarke zajrzalam.
                • michalgajzler Re: YEAH!!! 04.05.06, 09:45
                  stookkrootkaa napisała:

> w wyszukiwarke zajrzalam.

Ale sensu wypowiedzi dreaded'a nie pojęłaś?
          • dreaded88 Re: YEAH!!! 03.05.06, 09:33
            h8red napisał:

> gadupa napisała:
            >
            > > Zastapilo je teraz talatajstwo z posklejanymi od brudu wlosami. Czujesz s
            > ie
            > > wazniejszy?
            >
            > Dobrze mu przygadałeś! Pewnikiem słucha hip-hopu i jaranie skrętów zrobiło mu z
            > mózgu durszlak.

I złodziej, bo każdy jaracz to złodziej!!!
            • michalgajzler Re: YEAH!!! 03.05.06, 10:07
              dreaded88 napisał:

> I złodziej, bo każdy jaracz to złodziej!!!

Stefan też?
              • dreaded88 Re: YEAH!!! 03.05.06, 10:36
                O, przepraszam - de mortuis nil nisi bonum!
    • Gość: Mycha Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.chello.pl 03.05.06, 11:46
      Słucham klasyki metalu, maiden, WASP itp...
    • mirandel1 Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 13:23
      A tak na marginesie to po co ci potrzebni fani "np. gotyku"?
      ---
      • h8red Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 15:33
        mirandel1 napisała:

> A tak na marginesie to po co ci potrzebni fani "np. gotyku"?

Może grupę zakłada?
        • mirandel1 Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 21:29
          Gotycką?;D
          ---
    • mirandel1 Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 21:35
      W załączonym linku znajdziesz mnóstwo fanów gotyku;D;D;D
      ---
      • book_of_the_month Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 22:33
        a musi byc konieczie gotyk?
        mnie ostatnio wzielo na Linkin Park; nie wiem czy to podpada pod metal
        • kolega.maynard Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 22:51
          Mnie podpadl Linkin Park wink
          • book_of_the_month Re: worek z muzyka tzw metalowa 03.05.06, 22:53
            kolega.maynard napisał:

> Mnie podpadl Linkin Park wink
            >

czym?
            pewnie duetem z Jay'em...
            ja sobie sciagnelam "Meteore"
            • Gość: McCoy Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: 81.* / 81.210.32.* 04.05.06, 00:05
              a ja slucham w szelkich odmian...no moze z wyjatkiem INDUSTRIAL'u...nie trawie
              tego...ale tak BLACK , DEATH ,GRIND , GOTYK , DOOM i wszystkie gatunki pokrewne
              wink w duzej mierze to czego slucham zalezy od nastroju..ostatnio siedze
              zasluchuje sie black metalowym DARKTHRONE
              • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 04.05.06, 00:53
                Darkthrone... Kult kultem, ale za wszystkich diabłów mi ta orkiestra nie podchodzi. Ani legendą owiane stare, ani nowe wyziewy.

Gorzej, że Mayhem spóźnia się coś z nową płytą, strona nie update'owana od lutego. Co się dzieje?
                • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 04.05.06, 09:42
                  dreaded88 napisał:

>Co się dzieje?

Zespół wspomniany raczej należy do grona tych, ktróre ignorujęwink, ale
                  odpowiedzi (częściowej) mogę udzielić: sesja nagraniowa jesienią.
                  muzyka.interia.pl/info/infid/741518
                  • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 04.05.06, 10:18
                    Dzięki serdeczne, Kolega jest niezawodny wink

michalgajzler napisał:

> Zespół wspomniany raczej należy do grona tych, ktróre ignorujęwink

Hmmm, w odniesieniu przynajmniej do "Grand Declaration Of War" ośmieliłbym się
                    zasugerować próbę zmiany nastawienia. Blackowi ortodoksi wyklęli tę płytę, co
                    jest niezłą rekomendacją samo w sobie wink
                    • Gość: Krysia Re metal? a po co metal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:38
                      Metal jest niemodny, metalowcy sa zonaci a ja sie nie znam.
                    • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 11:24
                      dreaded88 napisał:

> Dzięki serdeczne, Kolega jest niezawodny wink
                      Proszewink, a z innego źródła (Metal Storm) - podobno w październiku.
                      Z innej beczki - nowy Mastodon podobno w lipcu. W tzw. "międzyczasie", Panowie
                      zabrali się za kowerowanie Oriona zespołu wiadomego (efekty do usłyszenia na
                      stronie oficjalnej).

> Hmmm, w odniesieniu przynajmniej do "Grand Declaration Of War" ośmieliłbym się
                      > zasugerować próbę zmiany nastawienia. Blackowi ortodoksi wyklęli tę płytę, co
                      > jest niezłą rekomendacją samo w sobie wink
                      Się kiedyś sprawdzi, aczkolwiek po wysłuchaniu sampla, wokal (przynajmiej
                      żołądkowa część wokaliwink nie nastraja zbyt optymistycznie.
                      • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 20:41
                        michalgajzler napisał:

> Proszewink, a z innego źródła (Metal Storm) - podobno w październiku.
                        > Z innej beczki - nowy Mastodon podobno w lipcu. W tzw. "międzyczasie", Panowie
                        > zabrali się za kowerowanie Oriona zespołu wiadomego (efekty do usłyszenia na
                        > stronie oficjalnej).

Cóż, "Orion" nie jest szczególnie wdzięczny do coverowania. Bardziej w stylu Mastodona byłby IMHO utwór o boskim wicepremierze.

> Się kiedyś sprawdzi, aczkolwiek po wysłuchaniu sampla, wokal (przynajmiej
                        > żołądkowa część wokaliwink nie nastraja zbyt optymistycznie.

Ja się przyzwyczaiłem wink Płyta w każdym razie bardziej perkusyjno-rytmiczna niż black-operowa.
                        • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 06.05.06, 13:44
                          dreaded88 napisał:

> Cóż, "Orion" nie jest szczególnie wdzięczny do coverowania. Bardziej w stylu Ma
                          > stodona byłby IMHO utwór o boskim wicepremierze.

W sumie racja, trochę mało Mastotodona w Mastodonie w tym coverze wyszło. Poza
                          "wicepremierem" (swoją drogą, nic tylko "Kaczą Zupę II" kręcićwink może coś z
                          "...And Justice..." by się nadało. Przwde mówiąc nie wiem na jakiej zasadzie
                          covery na to "Remastered" dobierano.

> Ja się przyzwyczaiłem wink Płyta w każdym razie bardziej perkusyjno-rytmiczna ni
                          > ż black-operowa.

Różnie u mie z przyzwyczajaniem bywawink. Narazie przypominam sobie/nadrabiam
                          zaległości w Jethro Tull, a więc z zupełnie innej beczki.
                          • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 06.05.06, 20:39
                            michalgajzler napisał:

> W sumie racja, trochę mało Mastotodona w Mastodonie w tym coverze wyszło.

A partie gitarowe na siłę zmieniono, z efektem wg mnie gorszym niż w oryginale.

> Poza
                            > "wicepremierem" (swoją drogą, nic tylko "Kaczą Zupę II" kręcićwink może coś z
                            > "...And Justice..." by się nadało. Przwde mówiąc nie wiem na jakiej zasadzie
                            > covery na to "Remastered" dobierano.

Który to już w ogóle tribute dla Metalliki...

> Różnie u mie z przyzwyczajaniem bywawink. Narazie przypominam sobie/nadrabiam
                            > zaległości w Jethro Tull, a więc z zupełnie innej beczki.

Nihil obstat wink Ja podorywałem gdzieś Gentle Gianta, całkiem ciekawe.
                            • michalgajzler Re: worek z muzyka tzw metalowa 07.05.06, 12:26
                              dreaded88 napisał:

> Który to już w ogóle tribute dla Metalliki...

Mam niejasne podejrzenia że w tej kategorii wyprzedzają peleton dość
                              znaczniewink. Zdaje się, że były nawet jakieś hołdy hip-hopowe, industrialne czy
                              bluegrass. Piorun wie co jeszcze.

> Nihil obstat wink Ja podorywałem gdzieś Gentle Gianta, całkiem ciekawe.

To póki co znane mi tylko ze źródeł pisanychwink.
                • tomash8 Re: worek z muzyka tzw metalowa 04.05.06, 14:58
                  Nigdy nie lubiłem darktrołna, aż do momentu kiedy usłyszałem singiel z nowej
                  płyty. Leśni wikindzy zaczeli grać jak Motorhead big_grin No zajebista jest ta nowa
                  płyta po prostu big_grin
                  • Gość: kdv Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:37
                    no THE CULT IS ALIVE to poezja. Jak powszechnie wiadomo panowie Fenriz i
                    Nocturno Culto mają w dupie otaczający ich kult i chyba właśnie dlatego po tylu
                    latach wypluwają z siebie coś tak zarąbistego jak "Too Old Too Cold" (mógłbym
                    tego kawałka słuchać na okrągło, co zresztą czynię) albo cover "Love in the
                    Void". Super brzmienie, surowe, prymitywne, grzeją aż miło, no kurcze, aż by
                    się chciało powiedzieć...PUNK'S NOT DEAD!

polecam teledysk!...Nothing too prove, just a hellish rock'n'roll freak...

teledyski.onet.pl/teledyski.html?q=darkthrone
                    Ps. Satyricon też chyba coś nowego wysmażył, ciekawe czy równie dobre

• tomash8 Re: worek z muzyka tzw metalowa 04.05.06, 23:34
                      Cały "metalowy" net sie zachwyca nowym Satyriconem, ja jeszcze nie słysząłemindifferent
                      Ponadto nowy Venom i nowy Cwltic Frost niszcząbig_grin Geriatria w natarciubig_grin
                    • dreaded88 Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 00:17
                      Nie wiem, co wy takiego widzicie w nowym Darkthronie, ale mniejsza z tym. "Now Diablical" przesłuchałem na razie pobieżnie, ale wydaje się bardzo OK (pod warunkiem, że nie oczekuje się rołblekowej napie..nki od pierwszej do ostatniej sekundy, oczywiście).
                    • Gość: eidżent smiff Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:27
                      taaa... nowy Darkthrone to po prostu miodzio.
      • humbak Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 04:22
        Ej, bo to pod spam podejdzie!;P
    • Gość: kiwaczek11 Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:32
      różne były nurty w muzyce metalowej, ale gotyk to takie metalowe ( choć i tu
      miałbym wapliwości) disco polo. Płytkie , nieciekawe, wręcz prostackiej
      konstrukcji kompozycje i aranżacje, przeważnie z fatalnym brzmieniem i melodyką
      klawiszy, smiesznie natchnione wokale. A to wszystko,zeby "był klimat". Tyle ,
      że aniu tu klimatu, ani kopa, ani żandych emocji nie ma. Chyba , że dla ucha o
      discopolowym poziomie wrażliwości (tam tez przecież fala uczuc z głosników
      leci).
      Aby miec prawdziwy "klimat" ( oj nie lubię tego słowa, bo wyswechtane jest
      przez takie muzyczki jak gotic własnie) polecam sięgnąc chocby po Petera
      Gabriela "Pasion", albo vangelisa 1492.
      • Gość: McCoy Re: worek z muzyka tzw metalowa IP: 81.* / 81.210.32.* 05.05.06, 00:37
        nowym VENOMEM? chodzi CI o plyte METAL BLACK? ja o VENOMIE to w ogole
        zapomnialem ;/ a co do mojego poprzednika...mam troche inne zdanie na temat
        GOTYKU ...wezmy takie XIII STOLETI ...zespol ktory swoja muzyka wprowadza mnie w
        nieopisany stan...oczywiscie jak najbardziej pozytywny tongue_out i nie wiem qrna jak to
        mozesz nazywac"metalowym disco polo" ;/ gotyk jest wg mnie wlasnie najbardziej
        nastrojowym nurtem w metalu.No moze jeszcze DOOM , choc niektorzy nie widza
        roznicy miedzy tymi dwoma stylami ;/
        • tomash8 Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 08:16
          Ej, czemu u nas wszyscy postrzegają doom wyłącznie przez pryzmat smęcenia typu
          My Dying Bride? A Pentagram, St Vitus, Electric Wizard, Cathedral, SHeavy to pies?!
      • stookkrootkaa Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 02:25
        nie zgodze sie z Toba - gotyk ma klimat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • humbak Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 04:20
      Odważę się postawić tezę że nie tylko nie ma ich tu, ale wogóle ich już nie ma.
      W mojej okolicy niedobitki pomarły z pragnienia jak proste wińsko na półki
      sklepowe przez parę dni nie trafiało. kryzys jaki był czy co. Bidaki nie
      potrafiły się przestawić na nic innego.
    • matkakobiet Re: worek z muzyka tzw metalowa 05.05.06, 09:19
      no więc tak może Opeth i Elysium by ci pryzpasowały ,a tak bardziej "klimatycznie" to Paradise Lost takie płyty jak "draconian times" "icon" czy taka ich jedna plytka pt. "gothic";p a jesli chcesz to duzo takich sylwetek masz na tej stronie strefa.rockmetal.art.pl/sylwetki/sylwetki.htm , potem sobie powybieraj przelsuchaj cos a potem zakup jakąs oryginalna płytę;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka