Gość: jeo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:23 hej! Czy mozecie mi polecic jakas muzyke arabska? najlepiej instrumentalna, filmowa. moze tez byc typowo 'ortodoksyjna' lub religijna jak i nowoczesna. wykonawcy? tytuly? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sililly Re: Muzyka arabska????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:49 Anuar Brahem - Astrakan Cafe Rabih Abou-Khalil Hamza el Din Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: userq Re: Muzyka arabska????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:08 Witaj Ale fajnie - ktoś pyta o muzykę arabską Kryteria są dosyć zaostrzone i nie umiem odpowiedzieć dokładnie na temat, ale gorąco polecam: hisham abbas - Habibi Feno - nawet wiem, co znaczy tytuł - 'szukam miłości/bratniej duszy' - Habibi oznacza bliską osobę - kochaną, lubianą Hakim - Le le le le - ale to może Ci się tak średnio podobać - nie wiem - sprawdź fadhel-shaker - ya-ghayeb - to natomiast nie może Ci się nie podobać - jest przepiękne [wszystkie utwory made in Egypt] myślę, że dokładniejszych informajci udzielą Ci zaawansowanie fascynaci, a znajdziesz ich tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10662 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś