theagata 18.05.06, 10:15 18. maja 1980r. w wieku 24 lat popełnił samobójstwo lider zespołu Joy Division - IAN CURTIS. (`) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathias_sammer Re: Ian Curtis :( 18.05.06, 10:45 Gdyby zyl, mialby dzis 50 lat. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk r.i.p. 18.05.06, 11:35 Czesc jego pamieci. Odszedl o wiele za wczesnie, zostala po nim wspaniala muzyka, szkoda, ze tak jej malo F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gripweed Re: r.i.p. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 15:11 wiadomosci.onet.pl/1324740,69,item.html "Dziś jest najszczęśliwszy dzień roku - obliczyli brytyjscy naukowcy, których cytuje gazeta "The Sun". Twierdzą oni, że właśnie 18 maja ludzie są najbardziej entuzjastycznie nastawieni do życia, ponieważ na świecie panuje wiosna, dni są słoneczne i coraz dłuższe, a w perspektywie ma się letnie wakacje i urlopy." Jakby Ian o tym wiedział, to by się powiesił! Odpowiedz Link Zgłoś
jersey.girl Re: r.i.p. 19.05.06, 06:42 Tak sie zaczelam zastanawiac, co by bylo z Joy Division, gdyby Curtis zyl. Bo sama naleze do fanow New Order, klimaty zgola odmienne. Uwielbiam "Love will tear us aprat", ale to nie jest tak bardzo, jak "Crystal" New Order, dla mnie to jedna z najlepszych piosenek w historii muzyki. Taki dziwny gust mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaix Re: r.i.p. 19.05.06, 18:38 jersey.girl napisał(a): > Tak sie zaczelam zastanawiac, co by bylo z Joy Division, gdyby Curtis zyl. Bo > sama naleze do fanow New Order, klimaty zgola odmienne. Uwielbiam "Love will > tear us aprat", ale to nie jest tak bardzo, jak "Crystal" New Order, dla mnie t > o > jedna z najlepszych piosenek w historii muzyki. Taki dziwny gust mam. Gdy Robertowi Smithowi z The Cure poprawiał się nastrój to nagrywał płyty z wesołą muzyczką - być może gdyby Curtis odzyskał chęć do życia to Joy Division podążyliby podobną drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: r.i.p. 19.05.06, 20:27 Gdyby zaczął grać radosną muzyczkę tralalala, jak Robert lub NewOrder, to jego wcześniejsze dokonania, cały przewrót w muzyce jaki się po nim dokonał wyglądałby jak kolejna popkulturowa przebieranka. On pisał od siebie i prawdopodobnie w tę tylko stronę mógł się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd [...] IP: *.chello.pl 19.05.06, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś