ktmajcher Re: Mundial - 12.06. 11.06.06, 22:18 > Australia - Japonia 2:2 > USA - Czechy 1:3 > Włochy - Ghana 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Mundial - 12.06. 11.06.06, 23:03 Australia - Japonia 1:1 (cholera, tu każdy wynik wydaje się prawdopodobny) USA - Czechy 1:2 Włochy - Ghana 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Mundial - 12.06. 11.06.06, 23:06 > Australia - Japonia No Otomo Yoshihide i Ikue Mori vs, didieridoo i piesni aborygenów. Może być tylko tak: 0:2 > USA - Czechy Kantry kontra Bohumil Hrabal 1:3 > Włochy - Ghana No dobra, tyle wiem o piłce, by kojarzyć, że italcy prócz kompleksu małego członka (Michał Anioł to jeszcze wmawiają światu, że na kopaniu się znaja. No to mają: 4:0 bo o Ghanie nic nie wiem. P Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 09:53 Australia - Japonia 1:1 Dwie szalenie wyrównane drużyny. Sercem będę za Australią, natomiast rozum podpowiada mi, że Japończycy są lepsi. Z zabójczą drugą linią: Nakamura - Ono - Nakata - Inamoto prawdopodobnie zdominują ten mecz, a Aussies będą grali z kontry. Niech będzie, że remis. USA - Czechy 1:1 Wszyscy święcie przekonani o zwycięstwie Czechów? A przecież grają na MŚ pierwszy raz od 1990, podczas gdy Amerykanie mają od lat budowaną pod kątem Mundiali drużynę. Tym bardziej, że czeska drużyna nie jest już, miejscami, najmłodsza, Karel Poborsky dawno ściął włosy, a Baros podobno ma kontuzję. Włochy - Ghana 1:1 Ghana ain't WKS, ale popatrzmy na takie nazwiska jak Kuffour, Essien, Appiah, Amoah. Włosi nie będą mieli lekko i znając ich zwyczaj do zaczynania mistrzostw w słabym stylu, mogą się przejechać. Będą długo prowadzić po golu Toniego, ale w ostatnich minutach do wyrównania doprowadzi rewelacyjny Pimpong Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 12:17 ilhan napisał: >w ostatnich minutach do wyrównania doprowadzi rewelacyjny Pimpong hehe, razak pimpong to dla mnie kandydat na odkrycie turnieju, warto zapamiętać to nazwisko, bo coś czuję, że po mistrzostwach będą się bić o niego czołowe europejskie kluby! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Australia - Japonia 12.06.06, 17:01 Kurde, ktoś widział ten mecz? Paweł Janas może widział? Przecież to, co zrobił Hiddink w drugiej połowie to powinno się znaleźć w podręczniku dla trenerów, żeby tacy jak nasz selekcjoner wiedzieli kiedy i jakie się robi zmiany przy stanie 0:1. Generalnie piękny mecz i cieszy sprawiedliwy wynik, którego sędzia nie zdołał wypaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Australia - Japonia 12.06.06, 17:20 hiddink trenerem genialnym jest - z australijczyków potrafił wykrzesać niesamowite możliwości, ruski z nim mogą trochę namieszać... janas w meczu z ekwadorem wyglądał na nieobecnego, zero reakcji na grę! obawiam się, że to skorża wymusił na nim zmainy: "paweł, kur*a, zareaguj!", bo janas jakby myślami był w zupełnie innym miejscu! za niedościgniony wzór reakcji z ławki stawiam sobie karela brucknera z meczu euro 2004 z holandią, dzisiejszy hiddink prawie mu dorównał! /a całokształtem wyprzedza/ Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Australia - Japonia 12.06.06, 17:26 Pieprzony Polsat Sport, którego tu nie mam ( Ale udało mi się wreszcie trafić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy.williams Re: Australia - Japonia 12.06.06, 17:53 ilhan napisał: > Generalnie piękny mecz i cieszy sprawiedliwy wynik, którego sędzia nie z > dołał wypaczyć. I to jest jeden z przypadków, kiedy cieszę się z wyniku mimo, że kompletnie inaczej obstawiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Australia - Japonia 12.06.06, 18:52 ja widzialam ale Pawel Janas pewnie sobie glowy nie zawracal jakas Australia i jakas Japonia.. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Australia - Japonia 12.06.06, 20:47 > cieszy sprawiedliwy wynik, którego sędzia nie z dołał wypaczyć. Zdołał. Powinien być karny dla Japonii przy 1:1. A ich bramka prawidłowa. A sam mecz paskudny. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 09:54 > Australia - Japonia 2:1 > USA - Czechy 0:2 > Włochy - Ghana 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 09:58 Australia - Japonia 2:2 USA - Czechy 1:1 Włochy - Ghana 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 11:12 cze67 napisał: > Australia - Japonia 2:2 > > USA - Czechy 1:1 > > Włochy - Ghana 2:0 a te typy już nieaktualne?: Re: Mundial - 12.06. Autor: cze67 Data: 08.06.06, 10:04 Australia - Japonia 1:3 USA - Czechy 1:2 Włochy - Ghana 4:0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13380&w=43216694&a=43251304 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 11:50 Eeeee, ten tego, przyjmijmy, że to szok po porażce naszej drużyny Oczywiście liczą się te pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 11:27 Australia - Japonia 0:1 USA - Czechy 1:3 Włochy - Ghana 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 18:55 dlaczego Czesi moga tak grac, a my nie?? wiem, ze to retoryczne pytanie. sama dlugo bronilam sie przed dopuszczeniem do siebie mysli, ze Czechy to naprawde swiatowy poziom w futbolu)) Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 19:57 mallina napisała: > dlaczego Czesi moga tak grac, a my nie?? no właśnie w dodatku w Czechach futbol to nie jest nawet sport narodowy! coraz bardziej przygnębiają mnie kolejne mecze, bo na tle innych drużyn, nawet takich jak Trynidad/Tobago czy Angola, widać jak TRAGICZNIE wypali chłopcy wujka Janasa w piątek. dno, muł i wodorosty a oni (np. Szymkowiak) mają czelność twierdzić, że aż tak źle nie było. coorvah. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 20:04 chyba mam podobnie do Ciebie, te kolejne mecze tylko pokazuja przepasc jaka jest miedzy naszymi a innymi. troche wlasnie to przygnebiajace. ale przynajmniej jest na co patrzec, bo Trynidad, Angola i inni niby to slabsi staraja sie grac ambitnie i pokazac z jak najlepszej strony Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 20:43 pagaj_75 napisał: > ...jak TRAGICZNIE wypali chłopcy wujka Janasa w piątek. Spoko. Dziś się okazało, że jest jednak na tym Mundialu jeszcze słabsza drużyna. I w dodatku ta drużyna zremisowała tydzień temu z Niemcami... (Kurde, żałuję tych goli Australijczyków - mielibyśmy historyczne zwycięstwo drużyny, która nie potrafiła oddać ani jednego celnego strzału na bramkę przeciwnika...) A Czesi... niesamowici są. Po dzisiejszym to dla mnie jeden z głównych kandydatów do wygrania mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 21:09 roar napisał: > Spoko. Dziś się okazało, że jest jednak na tym Mundialu jeszcze słabsza > drużyna Jeśli masz na myśli Japończyków, to przypomnę, że ostatnie dwa mecze z polskimi orłami wygrali skośnoocy (w tym raz dowalili nam 5:0). Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Czechy - USA ( w przerwie) 12.06.06, 21:19 pagaj_75 napisał: > roar napisał: > > > Spoko. Dziś się okazało, że jest jednak na tym Mundialu jeszcze słabsza > > drużyna > > Jeśli masz na myśli Japończyków, to przypomnę, że ostatnie dwa mecze z polskimi > orłami wygrali skośnoocy (w tym raz dowalili nam 5:0). OK, ale w towarzyskich to i nasi mają dodatni bilans np. z Serbią. A patrząc tylko na dzisiejszy mecz - Japonia zagrała żałośnie. Kilkadziesiąt niewymuszonych strat piłki (z czego zresztą połowa Alex - był w tym elemencie gry bardzo wszechstronny), chaotyczna obrona nie umiejąca nawet skutecznie wykopać piłki z własnego pola karnego... no i żadnego celnego strzału na bramkę. A i tak przegrali tylko przez sędziego, co niech świadczy o poziomie drużyny Australii i o tym, kto wyjdzie z tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czechy - USA ( w przerwie) 13.06.06, 09:51 mallina napisała: > dlaczego Czesi moga tak grac, a my nie?? Ciekawe, bo mi Czesi przypominają polską drużynę... z 1974 roku. Waleczność, szybkie kontrataki, świetna technika, zgranie. Rosicky to taki ichni Deyna a Nedved - Lato Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Włochy - Ghana 12.06.06, 22:54 No ja nie mogę, ale ten sędzia to ewentualnie powinien sędziować osiedlową ligę z Tadżikistanu - 2 karne dla Ghany ewidentne. Szkoda mi ich strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 22:59 no nie przesadzalabym, a niby Ghanczycy grali czysto??? w koncowce zaluje ze Italia trzeciej bramki nie strzelila.. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 23:01 Italia umie tylko efektownie się wywalać przy każdym bliższym kontakcie z rywalem, krzycząc przy tym 'mamma mia' i wijąc się bólu, jakby im po nodze czołg przejechał. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 23:19 ayya napisała: > Italia umie tylko efektownie się wywalać przy każdym bliższym kontakcie z > rywalem, krzycząc przy tym 'mamma mia' i wijąc się bólu, jakby im po nodze > czołg przejechał. sterotyp inni tez sie wywalaja, krzywia przy tym i wykrzywiaja czasem bardziej niz Wlosi Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Włochy - Ghana 13.06.06, 00:17 mallina napisała: > > Italia umie tylko efektownie się wywalać przy każdym bliższym kontakcie z > > > rywalem, krzycząc przy tym 'mamma mia' i wijąc się bólu, jakby im po nodz > e > > czołg przejechał. > > sterotyp No stereotyp, który mam po śledzeniu rozgrywek ligowych we Włoszech i oglądaniu włoskich drużyn np. w LM. W Anglii jakoś nie gwiżdże się po każdym teatralnym upadku zawodnika. Poza tym stereotypy nie biorą się z powietrza. Ghana oczywiście przegrała, bo była piłkarsko gorsza: brak skuteczności, indywidualne błędy, niespecjalnie przemyślane akcje ofensywne itd., ale praca sędziów na tak poważnej imprezie jak MŚ nie może tak wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Włochy - Ghana 13.06.06, 00:20 oczywiscie masz na mysli rowniez sytuacje w ktorych faulowali Ghanczycy i nie otrzymali odpowiednich za to kar. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Włochy - Ghana 13.06.06, 00:21 mallina napisała: > oczywiscie masz na mysli rowniez sytuacje w ktorych faulowali Ghanczycy i nie > otrzymali odpowiednich za to kar. Mam na myśli pracę sędziów w tym meczu w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 23:03 ayya napisała: > No ja nie mogę, ale ten sędzia to ewentualnie powinien sędziować osiedlową ligę > > z Tadżikistanu - 2 karne dla Ghany ewidentne. Szkoda mi ich strasznie A jeszcze jakby Kuffour wyleciał za brutalny faul od tyłu na nogi po gwizdku sędziego (dwie czerwone kartki łącznie), toby Włosi nie strzelili drugiego gola i byłoby 2:1 dla Ghany. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 23:23 a i jeszcze taki spalony co byl chyba o dlugosc palca od stopy.. ciekawa jestem jak da sie zauwazyc taki spalony inaczej niz na powtorce npna video.. Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Włochy - Ghana 12.06.06, 23:56 Nie ma co Ghany żałować, bo Włosi grali lepszą piłkę po prostu. Zwycięstwo w pełni zasłużone imho. Gra Ghany od którejś tam minuty to było po prostu cierpienie - ciężko się patrzyło jak kaleczyli te sytuacje. Natomiast nie ulega wątpliwości, że mogą jeszcze namieszać jeśli zaczną celować w bramkę. A Włosi to już jednak nie jest takie katenaczio. Fajnie zagrali i duży szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Włochy - Ghana 13.06.06, 00:10 Ghana na pewno ma potencjal, ale w tym meczu to Wlosi zdecydowanie byli lepsi. dzis podobalo mi sie jak grali i mysle, ze z grupy powinni wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Włochy - Ghana 15.06.06, 10:54 z catenaccio zostala dobra linia obrony daleko od bramki. dobrze, ze pirlo jest w formie znow, niemalze jak z czasow U-21. totti nie robi z siebie idioty - mile zaskoczenie. podobalo mi sie, jak grali - dobra obrona plus niezla pomoc i atak. ghany troche szkoda mi bylo, ale od prawie dziesieciu lat italii kibicuje i bardzo mnie cieszyl poniedzialkowy wynik i forma dobry mecz, w drugiej polowie ghana juz mniej dawala rade, ale ogolnie bardzo pozytywne wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 23:03 Klasyfikacja jutro, po egzaminie, wybaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 23:20 ja wybaczam i zycze udanego egzaminu.. mam nadzieje ze nie wypada od 15.00 w gore??? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Mundial - 12.06. 13.06.06, 12:19 mallina napisała: > ja wybaczam > i zycze udanego egzaminu.. > mam nadzieje ze nie wypada od 15.00 w gore??? Skądże. Dziękuję, poszło ganz gut (so hoffe ich). Za chwilę będzie update. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mundial - 12.06. 13.06.06, 12:23 to dobrze, teraz juz mozesz sie oddac przyjemnoscia takim jak ogladanie dzisiejszych spotkan chyba ze na jutro tez jakies egzaminy Ci sie szykuja Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Mundial - 12.06. 13.06.06, 12:29 Na razie nie. Niestety w piątek mam w porze meczu Argentyna - Serbia *złości się* Ogólnie jednak, jak powiedział D, wybór jest prosty: następna sesja we wrześniu, a następny Mundial dopiero za cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Klasyfikacja po 12.06. 13.06.06, 12:24 13 pkt ayya 12 pkt d84 grimsrund kkrzysiekk 11 pkt libertine mechanikk 10 pkt hennessy pszemcio menthal polleke ihopeyouwilllikeme homohedonistus aimarek 9 pkt mameluch mallina glebogryzacz pagaj 8 pkt gregkor ton jarecki ktmajcher ilhan roar cze67 7 pkt aasiek digsa ethan tymbarski braineater 6 pkt kubasa janek0 5 pkt h8red 4 pkt maff 2 pkt michal-z ----- Za wszelkie pomyłki jak zwykle z góry przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 23:27 ilhan napisał: > Klasyfikacja jutro, po egzaminie, wybaczcie. powodzenia! i napisz, jak ci poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Mundial - 12.06. 12.06.06, 23:31 powodzenia! u mnie jeszcze trzy, najbliższy pojutrze (mecz z Niemcami), potem w piątek i we wtorek (mecz z Kostaryką). świetnie muszę poszukać jak rozkład godzinowy meczyków się przedstawia, bo egazamy teoretycznie zahaczają a dziś nieźle mi poszło, wszystkie rozstrzygnięcia trafione + wynik Włochów. w pozostałych dwóch o jedną bramkę się myliłem. Odpowiedz Link Zgłoś