Gość: Estelle IP: *.chello.pl 26.10.01, 20:18 Czy ktoś jeszcze słucha muzyki z lat 60 i 70. Chodzi mi o The Doors, Janis Joplin, Jimi Hendrixa Sex pistols, the Clash, T.Rex, The Slade itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: The Doors IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 27.10.01, 23:31 O tak!!! Ja słucham, a The Doors to mój ulubiony zespół. Oprócz tego co napisałaś bardzo lubię też Boba Dylana i Leonarda Cohena. Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: The Doors IP: *.de.deuba.com 16.11.01, 11:10 a ja juz bardzo zadko slucham The Doors, gdyz jest tak duzo swietnej muzyki na swiecie, ze nie mam czasu wracac do korzeni. Faktem jest, ze Doors nie stracil na wartosci w ciagu tych 30 lat. W moim mniemaniu nie aktualny jest juz T.Rex i kapele z tego nurtu....zbyt banalne. Nie trafiaja do mnie zupelnie Sex Pistols i The Clash, chociaz dostrzegam u nich pewne ciekawe i ponadczasowe elementy. Ze staroci zawsze aktualne The Beatles i The Who. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: The Doors IP: *.mofnet.gov.pl 16.11.01, 14:09 Gość portalu: Estelle napisał(a): > The Doors ... nie wymaga komentarza. > Janis Joplin, ach ta cudowna chrypka.... > Jimi Hendrixa wyprzedzał swoją epokę o jakieś 10 lat. > Sex pistols, fajny zespół, co to go mclaren wymyslił od początku do końca. a "królowa i jej faszystowski reżim" przetrwała jednak dłużej niż sex pistols (dzięki pomocy boskiej oczywiscie). ))) No i come back tego zespołu pare lat temu był kompletnym niewypałem. bo punk chyba jednak umarł. ( i dobrze ) > the Clash świetna kapela. tylko jak oni mogli sprzedać piosenkę do rekalmy ?????? >W moim mniemaniu nie aktualny jest juz T.Rex i kapele z tego nurtu....zbyt >banalne. W zasadzie to sie zgadzam - sposób śpiewania w "metal guru" potrafi rozbawić do łez, ale z drugiej strony takie "children of the revolution" czy "20th century boy" cały czas rozwala. > The Slade mistrzowie ortografii, hehehe.... mam o nich podobne zdanie jak o t-rex. > Ze staroci zawsze aktualne The Beatles i The Who. Dodałbym jeszcze Cream, the Yardbirds, MC5, The Kinks. Blue cheer i Grandfunk railroad. No i budgie z niesamowitymi tytułami utworów. Była też kiedyś całkiem fajna kapelka the troggs (to oni wymyslili przebój "love is all around" !!!!) O black sabbtah, led zeppelin i deep purple nie wspominam. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: The Doors 24.01.02, 03:58 slucham, choc najlepiej w towarzystwie podobnych fabatykow, bo inaczej niezle dobija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: The Doors IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:41 Ja słucham właściwie tylko takiej muzyki. Moje typy to: Led Zep, Deep Purple, Jimi Hendrix, The Beatles, The Doors, The Shadows, Slade, Procol Harum, Moody Blues, King Crimson, Simon & Garfunkel, Animals, ZZTop..... i jeszcze kilka innych kapeli. To jest właściwie cała najpiękniejsza muzyka XX wieku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś