Dodaj do ulubionych

Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:13
Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytanko bo sama nie mogę jej znaleźć.
Oczywiście orientuje się, że to pewnie Jackson, ale Jeśli tak to ile??

Drugie pytanko: Jak do tej statystyki ma się zespół Queen. Wiem,że do 1995
chyba sprzedali 130 mln płyt. Czy wie kto jak jest teraz??
Obserwuj wątek
    • kowianeczka Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 29.06.06, 16:39
      Michael Jackson, szkoda, tylko, ze nie zakceptowal sowego wygladu, czego fani i
      fanki ze swiata musieli z tak przykroscia pod koniec plodnej kariery gwiazdy
      popu doswiadczac.

kowianeczka
      • mathias_sammer Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 29.06.06, 17:01
        Ale Mike mial przynajmniej fajne cyckismile))

M.S.
        • Gość: aron Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.06.06, 22:32
          ja gdzieś czytałem, że najwięcej płyt sprzedał Jan Paweł II ta płyta Abba
          Pater. 100 mln egzemplarzy czy jakoś tak.
          • neder Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 29.06.06, 22:35
            > ja gdzieś czytałem, że najwięcej płyt sprzedał Jan Paweł II ta płyta Abba
            > Pater. 100 mln egzemplarzy czy jakoś tak.

To teraz sobie oblicz:
            Queen do '95 sprzedali koło 130 milionów a Abba Pater sprzedała się w 100 mln...
            • mucha_na_dziko1 Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 29.06.06, 23:45
              Kiedys wyczytalem, ze Pink Floyd-Dark Side of The Moon.
              Pozniej przestaly mnie takie rzeczy interesowac.
            • Gość: aron Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? IP: *.pl / *.enterpol.pl 30.06.06, 17:22
              ale chodzi o to że papież sprzedał 100 mln JEDNEGO ALBUMU. Queen sprzedał 150
              mln 15 albumów.
    • Gość: ktostam Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 01:22
      Szacuje się, że rekordzistą jest Elvis Presley - ponad 1 milard (!).
    • Gość: hmmmmmmmm Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:16
      znalazłam coś takiego: MICHAEL JACKSON sprzedał największą liczbę płyt w
      historii fonografii - ponad 210 milionów egzemplarzy.
      • kolega.maynard Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 30.06.06, 21:02
        Gość portalu: hmmmmmmmm napisał(a):

> znalazłam coś takiego: MICHAEL JACKSON sprzedał największą liczbę płyt w
        > historii fonografii - ponad 210 milionów egzemplarzy.

hehe, jak byla Ewrowizja, to wprowadzili na scene jakas babe (Greczynke), ktora ponoc sprzedala 300 milionow plyt smile

Slaby ten Jackson wink
    • qmid Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 03.07.06, 17:26
      BEATLESI - wedlug ksiegi guinessa do 1985 roku sprzedali ponad 1 miliard plyt
      na swiecie (a jeszcze troche po 85)
      okolo miliarda mial tez elvis presley
      micheal jackson jest ponoc trzeci w kolejnosci - okolo 500 milionow (tylko ze
      liczonych razem z grupa jackson 5)

tutaj troche:
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists
      • Gość: kuba Jak to kto sprzedał najwięcej płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:12
        Najlepsi artyści wg sprzedaży płyt [USA]:

www.republika.pl/uktop40/all%20times%20artist%20billboard.html
        Na całym świecie:

www.republika.pl/uktop40/najw%20sprzedaz%20plyt%20na%20swiecie.html
        i jeszcze to:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists
        i jeszcze to:

www.thelocal.se/article.php?ID=2442&date=20051107
        śmiało więc można powiedzieć, iż zespołem stricte rockowym który sprzedał
        najwięcej płyt byli Led Zeppelini. a w kategorii open chyba Presley smile
    • Gość: johnjazz the beatles IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.15, 16:18
      1. The Beatles

Szacowana ilość sprzedanych kopii płyt: 1 miliard 600 milionów (zapis liczbowy: 1.600.000.000)

Dostępne, całkowite dane dotyczące ilości sprzedanych kopii płyt: 230.7 milionów (zapis liczbowy: 237.700.000)

Lata działalności muzycznej: 1960 - 1970
    • migotka97 Re: Kto sprzedał najwięcej płyt na świecie?? 26.09.16, 17:14
      Tak the Beatles mają pierwsze miejsce podobno sprzedali 1 miliard i 600 milionów albumów na świecie, Elvis Presley sprzedał podobno 850 milinów , a Michael Jackson 750 milionów. Ale Michael Jackson sprzedał najwięcej płyt jednego albumu thriller na świecie ponad 110 milionów smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka