Gość: marxx IP: *.dialup.mindspring.com 30.01.03, 19:13 Witam wszystkich, powiedzcie mi co to jest, i czy warto w to zainwestowac czas?)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin^ Re: ROYKSOPP 30.01.03, 20:32 Gość portalu: marxx napisał(a): > Witam wszystkich, powiedzcie mi co to jest, i czy warto w to zainwestowac > czas?)) warto, do czasu gdy ostatnimi czasy w trUjce jest jakis singiel na playliscie [po 2 latach od wydania albumu] czym skutecznie zniechecaja do blizszego poznania calej plyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 30.01.03, 23:32 Royksopp "Melody A. M." - jak najbardziej godzien zainteresowania! Pieści uszy.. Jest to w jakiś sposób muzyka pokrewna Air - czyli tzw. easy-listening w najbardziej szlachetnym wydaniu, prawdziwa perła. Polecam też Kings of Convenience "Versus" - tam znajduje się wspaniały remiks piosenki Royksoppu oraz 11 innych miłycxh dla ucha utworów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marxx Re: ROYKSOPP IP: *.dialup.mindspring.com 31.01.03, 00:49 widze ze znowu ide na zakupy no i na koncert R. Air niezmiernie mi sie podoba ale co jest z tym Stereolab? naprawde jest to takie dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 08:41 Gość portalu: marxx napisał(a): ale co jest z tym Stereolab? naprawde jest to > takie dobre? koniecznie kup sobie S. ale spokojnie mozesz odpuscic sobie ich ost albumu, zacznij od Dots&Loops i Emperor Tomato Ketchup - klasyka avant popu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 31.01.03, 09:32 Ja z kolei uważam, że nie należy sobie odpuszczać żadnej płyty Stereolab - od "Peng" po "Sound-dust" - wypada dążyć do tego, aby posiąść wszystkie, ponieważ zespół ten nie miał w zwyczaju osiadać na mieliznach i nagrywać słabych utworów. A muzyka, jaka jest... Słowa tego nie oddadzą. Jeśli powiem, że jest to fuzja słodkich, szlachetnych popowych tematów, wizgów analogowych syntezatorów, minimalistycznych gitar i hipnotycznych rytmów to wciąż nie będziesz świadom, jakim wstrząsem (in-plus będzie dla Ciebie styczność z tą drużyną. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 09:42 Gość portalu: balanescu napisał(a): > Ja z kolei uważam, że nie należy sobie odpuszczać żadnej płyty Stereolab - > od "Peng" po "Sound-dust" - wypada dążyć do tego, aby posiąść wszystkie, > ponieważ zespół ten nie miał w zwyczaju osiadać na mieliznach i nagrywać > słabych utworów. hm, jak dla mnie to na Cobra... i na Sound-Dust wąż zjada powoli własny ogon. Ale do tego co warto dorzucłbym faktycznie jeszcze Mars Audiac Quintet i niedoceniene Swichetd On... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 31.01.03, 09:55 Masz święte prawo tak uważać, jednak 2 moje ulubione utwory Stereolab znajdują się właśnie na "Cobrze...": "Fuses" i kapitalny, minimalistyczny "Blue Milk". S. wypracowali unikalny styl i nie sądzę, żeby można skwitować odstatnie płyty jako pożeranie własnego ogona - każda wybucha feerią barw, pięknych melodii i rozkosznie pokrętnych aranżacji. I każda ma jednak nieco inne oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 10:13 Gość portalu: balanescu napisał(a): > Masz święte prawo tak uważać, jednak 2 moje ulubione utwory Stereolab znajdują > się właśnie na "Cobrze...": "Fuses" i kapitalny, minimalistyczny "Blue Milk". > S. wypracowali unikalny styl i nie sądzę, żeby można skwitować odstatnie płyty > jako pożeranie własnego ogona - każda wybucha feerią barw, pięknych melodii i > rozkosznie pokrętnych aranżacji. I każda ma jednak nieco inne oblicze. coz, nie wypada sie róznic o takie szczegóły, a propos z polki eazy listenig polecam jeszcze kid loco "a grand love story" ladne, mile, estetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marxx PANOWIE B. i M. IP: *.dialup.mindspring.com 31.01.03, 15:16 Ok. widze zescie sie rozpisali))) Panowie dajcie mi jakies strony gdzie moge cos wyszperac NOWEGO co sie dzieje w muzyce w europie! Jak chyba wiecie, jestem czasowo odlaczony od tych klimatow, musze wiec uzupelnic swoja plytoteke. A muzyka taka jaka pewno sami sluchacie + jakies odpaly na boki A jesli chodzi o Bowiego to sam sobie poradze)) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: PANOWIE B. i M. 31.01.03, 15:23 Gość portalu: marxx napisał(a): > Ok. widze zescie sie rozpisali))) Panowie dajcie mi jakies strony gdzie moge > cos wyszperac NOWEGO co sie dzieje w muzyce w europie! Jak chyba wiecie, > jestem czasowo odlaczony od tych klimatow, musze wiec uzupelnic swoja > plytoteke. > A muzyka taka jaka pewno sami sluchacie + jakies odpaly na boki > A jesli chodzi o Bowiego to sam sobie poradze)) polecam przytaczany w tym miejscu wielokrotnie adres terra.pl - tam jest duzo fajnej muzyki, poszukaj wg wytwórni. pozdrav. ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: PANOWIE B. i M. 31.01.03, 15:30 Dzieki za szybkosc! zaraz sprawdze co tam maja! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: PANOWIE B. i M. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 12:18 "Melody AM" to faktycznie rewelacja. Ja ze swojej strony poleciłbym w zbliżonym (mniej więcej) klimacie Zero 7 - "Simple Things". To brzmienia chyba jeszcze przyjemniejsze od tego co na "Moon Safari" Air. Ciekawą propozycją jest też Nightmares On Wax, a także Thievery Corporation. Odpowiedz Link Zgłoś