Dodaj do ulubionych

Minimal 19 UK CHART

31.07.06, 10:42
Jeden z najgorszych wyników w historii....Ja byłem pewny pierwszej 10 i
przypuszczałem że pierwsza 6 jest bardzo możliwa a nawet podium a tu taki
SZOKuncertain Mam nadzieję że to nie koniec PSB tzn każdy następny singiel wchodzi
na 2 tygodnie w okolice 50-60 miejsca jak to bywa u wielu starsych kapel...

PS - liczę na awans i jestem prawie pewny że awans musi być bo nierozumiem
jak ktoś może uważać że IWS jest godne kupienia bardziej niż super przebojowy
Minimal. I tak jest już po prostu fatalnie i znó koniec marzeń o PSB w
polskim radiu bo jaka licząca się stacją (a tak musimy nazwać niestety Zet i
RMF FM) puści singla z poza 20 najlepiej sprzedających się w anglii, zresztą
iws też nigdy nie leciało a było 8...
Obserwuj wątek
    • dafio1 Re: Minimal 19 UK CHART 31.07.06, 21:11
      Te listy przebojów sa po prostu chore. Inaczej tego nie można nazwać. Nastąpił
      zmierzch dobrej muzyki. Króluje totalne muzyczne NIEPOROZUMIENIE. W Polsce
      niestety ta sytuacja jest JESZCZE BARDZIEJ WIDOCZNA. Np. Lista Przebojów Pr 3,
      która kiedyś trzymała poziom, teraz nie trzyma NIC... może poza DM... A
      miejsce MINIMAL w UK Singles Chart jest po prostu obrazą MINIMAL . Znów w EMI
      ktoś "dał ciała". Czytając komentarze na forum międzynarodowym PSB, można dojść
      do wniosku że tym razem dystrybucja singla w UK była fatalna. Promocja w radiu
      na dobrym poziomie, ale co z tego. PSB brakuje profesjonalnej otoczki, i chyba
      ludzi w wytwórni którzy wierza w Nich że muzycy w wieku ok 50 lat jeszcze
      potrafią poważnie zaistnieć na rynku. OLBRZYMIE nieporozumienie co do miejsca w
      UK Chart ( były przynajmniej 2 tak duże "pomyłki" Being Boring- tylko 20
      miejsce, IDKWYWBICGIAM- 15 miejsce). sad(
      • johnny85 Re: Minimal 19 UK CHART 31.07.06, 22:35
        Muzycy o wiele starsi mogą poważnie zaistnieć,czego przykładem jest Tom Jones
        lat 66 i jego nowa piosenka z Chicane "Stone in loved".Fajny teledysk,niezła
        promocja czego niestety nie można powiedzieć o PSB.Co do Minimal to uważam,że
        IWS jest o niebo lepszy.Gdyby wypuścili Integral byłoby o wiele lepiej,ale
        zaznaczam że teledysku nie widziałem i wypowiadam sie o piosence.A może po
        prostu ich czas przeminął i nigdy się już nie poddźwigną?sad
        • verybilingual Re: Minimal 19 UK CHART 01.08.06, 10:10
          Jeśli wydaje się takie płyty jak Fundamental to słowo ,,przemijanie'' jest
          napewno nie na miejscu. Zgadzam się z dafio że promocja singla jest fatalna,
          ludzie z forum tennant-lowe np. piszą masowo meile do siedziby EMI w tej
          sprawie! W anglii myślą chyba że 1 singiel jest najlepszy a reszta nie ma szans
          się stać przebojem uncertain IWS przecież (choć jest świetnym kawałkiem i zasługuje na
          top 8) będzie prawdopodobnie jednym ze słabszych singli z płyty.
          Myślałem że Minimal może stać się wielkim hitem letnim co było bardzo możliwe -
          ale w takiej sytuacji jest to już niemożliwe chyba że doczekamy się pierwszego
          od kilku lat awansu w górę...

PS - mam też kilka informacji z różnych for smutne i radosne. Neil ogłosił że z
          płyty wyjdą 4 single (po raz pierwszy od 10 lat - wreszcie) i powiedział
          niestety że jedyną piosenką jaka nie brana jest pod uwagę przy obsadzie
          singlowej (czyli 8 piosenek wciąż ma szansę!!) jest The Sodom And Gomorrah Show
          i o dziwo niechciał tego komentować a przynajmniej nic o tym niewiadomo uncertain

W takim razie ciężko mi już cokolwiek powiedzieć może:

1 - IWS
          2 - Minimal
          3 - Numb
          4 - Integral

Choć nie wygląda to jakoś wspaniale uncertain i intrygująco. Integral został jako
          ostatnia szybka piosenka, choć znowu jej przyszłość też nie jest pewna jako
          singla, myślę że PSB po popełnieniu kolosalnego błędu tzn nie wydając sodomy na
          singlu (choć to w końcu ulubiona piosenka Chrisa) muszą wypuścić Integral bo
          nie sądze by Numb oświeciło muzyczny świat....

Tak teraz powinna wyglądać singlowa lista:

1 - IWS
          2 - Minimal
          3 - Luna Park
          4 - Integral/Psychological
    • 1_and_1_make_5 Spadek z 19 na 41.... 06.08.06, 22:31
      a taka Paris z 35 na 5(sic!!!).
      Pzdr
      1_and_1_make_5
      • verybilingual Re: Spadek z 19 na 41.... 06.08.06, 22:58
        Jeśli Minimal nic nie osiągnął na UK Chart to możemy być chyba pewni że Numb
        nie wejdzie do 30 nawet....porażkę Minimal może osłodzić mi jedynie wydanie 5
        singla.

Propo tej pseudo piosenkarki - największy kicz tego roku chyba razem z Crazy
        Frog uncertain Naszczęście spotyka ją wielka fala krytyki, ale 13 latki lubią takie
        coś uncertain...Dobrze że na UK Chart nie ,,wpuścili'' Tokio Hotel, właśnie wydali
        czwarty singiel uncertain
        • 1_and_1_make_5 Spadek z 41na 63.... 13.08.06, 23:53
          Oby to nie byla "nowa swiecka tradycja" 3 tygodnie i out.
          Jesli chodzi o Tokio Hotel to pewno problemem jest jezyk.
          Bo Kelly Family byli na UK Charts...
          Pzdr
          1_and_1_make_5
          • balshoy minimal - UMY-X's 15.08.06, 23:41
            a ja trochę z innej beczki...
            na pewno każdy z Was wie, że jest taka wersja,a może raczej program
            (może ktoś zorientowany wyjaśni różnicę),która umożliwia tworzenie własnych
            remixów...
            pod adresem
            www.u-myx.com/microsites/petshopboysmicrosite/index.php?p=download&order=downloads

znajdziecie w tej chwili aż 410 wersji Minimal...fajnie, co? smile

Pytanie , czy ktoś "kumaty" może nam ( mam nadzieję, że nie tylko ja taki się
            ostałem...)przedstawić na czym to polega, jak zrobić własną wersję, jak
            ściągnąć z podanej strony inne wersje..ba, ja nawet nie mogę ich zapisać nie
            mówiąc już o odtworzeniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka