Dodaj do ulubionych

muzyka jeffa buckleya

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:03
Niesamowita muza, cudowny wokal i te teksty!!!!Szkoda, że już nic nie
napisze!!
Obserwuj wątek
    • blackfield Re: muzyka jeffa buckleya 10.08.06, 01:08
      Doprawdy nie potrafię zrozumieć tego "kultu" jakim jest otaczana jego muzyka -
      ani nie nadzwyczajna, ani jakaś rewelacyjna. Szkoda faceta, ale naprawdę nie był
      nikim niezwykłym
      • exman Re: muzyka jeffa buckleya 10.08.06, 07:16
        Zerknijcie sobie na wątek, bodaj sprzed roku, tu na tym forum, pisaliśmy o
        Buckley'u dużo i bardzo ciepło. Zdanie, że nie był nikim niezwykłym nie pasuje
        do ilości i treści postów z tamtego wątku.
        • blackfield Re: muzyka jeffa buckleya 10.08.06, 12:47
          Aha, więc skoro dajmy na to 99 % ludzi mówi, że był niezwykły, to należy to
          uznać za prawdę obowiązującą ? Ja tylko mówię, że nie uważam jego twórczości za
          jakąś szczególną. Z tzw. pieśniarzy znacznie bardziej wolę Davida Sylviana
          • Gość: Jacenty Re: muzyka jeffa buckleya IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:10
            Ależ oczywiście, że nie ma obowiązku uznawania JB za artystę niezwykłego. I
            dzięki Bogu. DS to odrobinę inna stylistyka, ale u mnie fascynacja twórczością
            Buckleya nic a nic nie kłóci się z fascynacją dokonaniami Sylviana.

btw, uwielbiam podział na piosenkarzy i pieśniarzy, tudzież piosenki i pieśni wink
            • exman Re: muzyka jeffa buckleya 10.08.06, 17:56
              O kurczę, to Sylvia.N uznawany jest za wokalistę-pieśniarza ? Nigdy bym nie
              przypuszczał smile
          • Gość: nadzieja Re: muzyka jeffa buckleya IP: 84.5.159.* 11.08.06, 20:29
            Aha, więc skoro dajmy na to 99 % ludzi mówi, że był niezwykły, to należy to
            uznać za prawdę obowiązującą ?

nie wiedziales???
            aha - lubie Buckleya, ale "fragmentarycznie", tj. kocham kawalki jak "so real"
            czy "forget her", lubie "dream brother", ale czesci po prostu nie trawie...

Jeff Buckley uwodzi baby, ale zeby od razu go kochac wink))
      • Gość: dymixx Re: muzyka jeffa buckleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 10:28
        blackfield napisał:

Szkoda faceta, ale naprawdę nie by
        > ł
        > nikim niezwykłym

nie wiem, czy nie był nikim niezwykłym. nie znałem człowieka. ale "Grace",
        jedyny pełnometrazowy, studyjny materiał jaki nagrał, mnie sie podoba.
        zaryzykować mogę nawet: jest "nadzwyczajny". niektóre kawałki są tak fajnie
        porypane jeśli chodzi o dynamikę, jakieś dziwne akcje gitarowe. a mimo wszystko
        całość albumu robi wrazenie spokojnej. i te Buckleya wokalne jazdy po bandzie.
        a tytułowy kawałek to bajka po prostu
      • Gość: Iza Re: muzyka jeffa buckleya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 18:43
        Buckley jest przede wszystkim niesamowicie ekspresyjny.Pewne trzeba samemu być
        "wrażliwcem", żeby to zrozumiećwinkŻaden Cohen ani inny N.Cave się do niego pod
        tym względem nie umywa(może Brel by się jeszcze umywał). Poza tym piosenki są
        dość awangardowe jeśli chodzi o metrum, brzmienie gitar, etc. (polecam
        płytę"Sketches for my sweetheart the drunk")
        • elegia_o Re: muzyka jeffa buckleya 11.08.06, 23:58
          zgadza się ta płyta jest boska!!!
          • exman Re: muzyka jeffa buckleya 12.08.06, 13:11
            Jest jeszcze sporo nagrań z hoteli, z prób, nawet z telefonów kom. też powalają
            ... są niedopodrobienia.
            • Gość: Iza Re: muzyka jeffa buckleya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:04
              Mnie najbardziej zabił "Hymne a l'amour" E. Piaf w jego wykonaniu.
              • exman Re: muzyka jeffa buckleya 12.08.06, 19:19
                Cholera....mnie też smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka