Dodaj do ulubionych

"co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:51
na lachy ? o co w tym chodzi ? kto to spiewa w koncu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: luukasz4 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:21
      Perfect, jakos okolo 1979 roku
      • Gość: mała Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:26
        a teraz starchy na lachy , tak ?
      • Gość: mała Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:27
        ale tekst ten sam ?
        • Gość: luukasz4 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:37
          ten sam
    • Gość: austria Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:12
      bob dylan na rowerze
    • Gość: Meloman Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:07
      Perfekt raczej nie, bo nie ma takiego zespołu.
      • Gość: mała Perfect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:18
        czepiasz sie szczegółów smile wybaczysz mi to ???? PERFECT PERFECT PERFECT PERFECT
        PERFECT po stokroć C ! smile
        • Gość: luukasz4 Re: Perfect IP: *.ruc.lama.net.pl 14.08.06, 22:29
          Perfectu tez nie ma....... jak twierdzi Hołdys wink
          • Gość: mała Re: Perfect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 08:52
            tzn ?
            • Gość: luukasz4 Re: Perfect IP: *.ruc.lama.net.pl 15.08.06, 10:29

muzyka.interia.pl/holdys/info/infid/771278

.........W lipcu 1979 roku zorganizowałem z zespołem Perfect, wówczas prawie
              nieznanym, ale wygrywającym już rockowe rankingi w piśmie "Non Stop" (gdyby
              Perfect istniał, obchodziłby właśnie 28. urodziny, a nie 25., jak opowiada
              człowiek, który w nim śpiewał) koncert na rzecz UNICEF-u.....
    • Gość: Jacenty Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.chello.pl 15.08.06, 15:25
      Nie Perfect lecz Hołdys solo, jakoś około roku 1978. Prócz Strachów nagrało tę
      piosenkę jeszcze paru innych artystów, jak mi się zdaje.
    • kicior99 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy 15.08.06, 16:23
      Piosenka byla napisana dla... 2+1, ktora to grupa nie chciala wykonac utworu,
      gdy dowiedzieli sie ze traktuje on o gwalcie. Piosenke przechwycil Holdys - juz
      bez Perfektu.
      • Gość: Jacenty Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.chello.pl 15.08.06, 16:37
        Jeśli już to raczej "jeszcze", nie "już" wink
        • kicior99 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy 21.08.06, 14:26
          masz racje, choc mnie utwor dopadl dopiero w latach 80. po odejsciu Holdysa.
          Wczesniej jakos nie zwrocilem uwagi...
    • Gość: mała Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:57
      heh ... nie sądziłam że z tą piosenką taka historia zwiazana ..skąpliowana
      sprawa ... ciekawe dlaczego aż tyle zespolów ją nagrało ...
      • andrz_ej Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy 15.08.06, 19:31
        skomplikowana a nie skąplikowana
        • Gość: mała Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:48
          przepraszam !!!!!!!!!!
          • Gość: luukasz4 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.med.uni-heidelberg.de 21.08.06, 15:49
            to jednak perfect nagral...choc nie ten sam perfect (taka jego wczesna mutacja).
            • Gość: Jacenty Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.chello.pl 21.08.06, 18:34
              Owszem, istniała wczesna inkarnacja Perfectu, której częścią składową
              była "sama" Basia Trzetrzelewska. Nie zmienia to jednak faktu, że "Co się stało
              z Magdą K?" firmował Hołdys solo.
              • magdaksp Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy 21.08.06, 21:35
                ateraz ten kawalek znajduje sie na plycie "pila tango "snl.ale wzadnej wersji mi
                sie nie podoba
                • Gość: luukasz4 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.06, 22:13
                  A jednak.. - tp ze strony oficjalnego fan clubu perfectu:
                  Pierwszych rockowych nagrań - "Co się stało z Magdą K.", "Jego nie ma", "Nie ma
                  mogiły rock and rolla" - PERFECT dokonał jeszcze pod koniec lat 70, ale na
                  płyty trafiły one dopiero ponad dziesięć lat później
                  • ugugunana Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy 21.08.06, 22:15

Nieważne... Napijmy się!
                  • Gość: Jacenty Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.chello.pl 21.08.06, 22:46
                    Oficjalny fan club Perfectu - a to dobre smile)) Ciekawe co Hołdys na to wink
                    • Gość: luukasz4 Re: "co sie stało z Magdą K." perfekt czy strachy IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.06, 23:58
                      Hołdys zapewne by stwierdził, że taki fan club nie istnieje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka