Dodaj do ulubionych

Red House Painters

IP: *.bu.uni.torun.pl 21.11.06, 13:44
Witam!Niedawno mialem przyjemnosc wysluchac pierwszy album tej grupy("Down
colorful hill").Jestem zachwycony.Czy ktos moze mi polecic ich inne plyty albo
zespoly choc troche podobne do RHP?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Red House Painters 21.11.06, 15:35
      Najpierw "Red House Painters (aka The Rollercoaster Album)" z 1993, potem reszta RHP i kolejny projekt Marka Kozelka - Sun Kil Moon (przede wszystkim album "Ghosts Of The Great Highway").
    • Gość: Peterek Re: Red House Painters IP: *.cable.ubr02.wake.blueyonder.co.uk 23.11.06, 20:25
      Ja od siebie moge dodac, ze warto przejrzec strone wytwórni Beggars Banquet, a
      szczególnie chyba katalog płyt firmy 4AD, czegos w rodzaju podwytwórni
      Beggars.To wszystko jest na tej stronie
      • Gość: Listek Re: Red House Painters IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:04
        Radze zapoznac sie ze wszystkimi albumami Red House Painters i Sun Kil Moon (co
        do sugestii przedmowcy wole Tiny Cities od Ghosts... co prawda niby to covery
        modest mouse, ale jak dla mnie to tylko teksty pozostaly te same, bo w muzyce
        trudno doszukac sie jakichkolwiek podobienstw). Sa tez dwa solowe albumy Kozelka
        do przesluchania. Istenieje kilka zespolow grajacych podobnie, lecz jak dla mnie
        zawsze bedzie to tylko "podobnie". Chyba na poczatek warto poznac dyskografie
        RHP, a pozniej szukac innych wykonawcow "w klimacie". Polecam strone
        www.sadreminders.com poswiacona Markowi, a dla poczatkujacych moja mala
        stronke www.kozelek.pl W razie problemow ze zdobyciem ktorej plyty sluze
        moja kolekcja. Moza znalezc mnie pod numerem gg 3441063. Pozdrawiam.
        • roar Re: Red House Painters 29.11.06, 00:01
          > stronke www.kozelek.pl

Słodziutkie... smile Znaczy, nie, serio, fajnie, że jest.

"Tiny Cities" to jest świetna płyta, ale na "Ghosts..." jest Duk Koo Kim, co raczej przesądza sprawę pierwszeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka