Gość: mc_Q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:58 najlepsi przedstawiciele tegoz gatunku wg was. Mi podobaja sie The Rapture, The Coral oraz The Transplants...a kogo wy typujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justaaa Re: Muzyka alternatywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:19 tak, na parwde to mozna wielu muzyków podłączyc do alternatywy... dlatego ciezko jest okreslic kto jest z tego gatunku!! Jak dla mnie Muse choc własnie to jzu chyba bardziej rock, tak samo zresztą jak The Mars Volta Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Muzyka alternatywna 12.12.06, 23:10 Gość portalu: justaaa napisał(a): > tak, na parwde to mozna wielu muzyków podłączyc do alternatywy... dlatego > ciezko jest okreslic kto jest z tego gatunku!! Tak naprawdę to jakieś 90% obecnego rocka to alternatywa. I, nie, wcale nie jest ciężko, wystarczy naprawdę podstawowa orientacja w historii muzyki rockowej. Tip - ruch zaczął się w początku lat 80 i wyrósł ze sceny punk. Odrzuć pierwszą falę punku, wszystko, co powstało wcześniej (progres, psychodelię, hard rock/metal) - i masz rock alternatywny. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Muzyka alternatywna 13.12.06, 13:43 no i w tym duchu właśnie najlepszą alternatywę stanowią prekursorzy, reszta to nowe wersje... [tylko proszę nie piszcie że my chemical romance to jest alt]. moja lista to the clash, crass i .. żeby w pop bardziej trafić.. joy division. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Muzyka alternatywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:28 Lubię harcerską alternatywę czyli Sztywny Pal Azji, Chłopcy z Placu Broni itd. Z alternatywy dobrzy też są Ich Troje, Tiesto, Kalwi & Remi, Crazy Frog oraz DJ Bobo. Odpowiedz Link Zgłoś