Gość: Marta IP: *.iwch.lodz.pl 03.04.03, 10:19 Muzyka super, ale ciekawe przeciwko czemu chłopcy będą się buntować za lat dziesięć - kiedy będą trzydziestolatkami ustawionymi w showbiznesie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cool_agent@o2.pl Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 62.233.211.* 03.04.03, 10:21 Trminy koncertow CKOD: 23.04 Poznan, klub U Bazyla (+ Zmaza Nocna oraz soundsystemy) 26.04 Mikołów,klub Fraktal (+Andy) 27.04 Kraków,klub Loch Ness (+Andy) 09.05 Gdańsk, klub Medyk (+Homosapiens) 20.06 Skierniewice, klub "Art De Grant" 21.06 Warszawa 22.06 Krotoszyn, MOK 04.07 Wegorzewo Rock Festiwal kontakt cool_agent@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich troje Uważaj, bo jak Cię spotkam, to poproszę o autograf IP: *.mst.gov.pl 03.04.03, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collinus Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.03, 10:30 wszakze z mlodymi wyksztalconymi, glodnymi duchowego spelnienia mam niewiele wspolnego. no moze jeden element, to samo pokolenie. z zupelnie innej perspektywy obserwuje rzeczywistosc. natura mojego buntu jest odmienna i zdecydowanie zmierza w innym kierunku. ale brawa dla panow, zamieszaliscie w kotle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoRaS Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: Gorzelnia:* / 192.168.1.* 03.04.03, 10:35 Przeciwko lepiej ustawionym czterdziestolatkom... A tak poważnie, to CKOD to naprawdę niezły zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypis_ia Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 195.94.207.* 03.04.03, 10:44 doskonale rozumiem po co i dlaczego grają.sama należę do pokolenia nic; zero perspektyw, zero wartości, nic po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.bj.uj.edu.pl 03.04.03, 11:06 We współczesnej rzeczywistości pluralizmu wartości kulturowych, społecznych itp. bez trudu można znależć idee przeciwko którym można się buntować. Ale pytanie wciąż pozostanie jedno-czy cechuje to autentyczność? Mam wrażenie, że chłopaki z CKOD zjadają własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 09.04.03, 01:47 Gość portalu: pawel napisał(a): Mam wrażenie, że chłopaki z CKOD > zjadają własny ogon. Dokladnie tak bedzie. Na razie jeszcze nie, ale z ta ideologia po pewnym czasie beda po prostu falszywi i niewiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehykow45 smieszni goscie IP: *.mst.gov.pl 03.04.03, 11:21 Coś im słabo poszło na rozmowach kwalifikacyjnych i nie dostali roboty? Nie jest tak źle - mogą o tym przecież zaśpiewać i zgarnąć kasę. Przecież w naszym kraju każdy może się ustawić - wystarczy że ma pomysł. W tym wypadku pomysł polega na "pomocy w skanalizowaniu frustracji pokolenia, które trafiło na kiepską koniunkturę gospodarczą." Od biedy można by to podciągnąć pod działalność terapeutyczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lleo Re: smieszni goscie IP: 194.7.114.* 03.04.03, 13:00 nie dostali roboty dzieki m.in. twojej wytezonej pracy a takze twoich przelozonych w szanownym ministerstwie skarbu panstwa - jednych chyba z wiekzsych opierdalaczy lewusow i kretaczy - wcale tu nie przesadzam ale praktycznie co miesiac wychodzi jakis wiekszy walek tych kolesi i nie pitol ze tylko i wylacznie zla koniunktura jest przyczyna takiej a nie innej sytuacji nas 20 paro latkow pozdrawiam chlopakow z ckod z niecierpliwosci czekam na 2. plyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 56u bardzo smieszni goscie IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 19:48 Gość portalu: lleo napisał(a): > nie dostali roboty dzieki m.in. twojej wytezonej pracy a takze twoich > przelozonych w szanownym ministerstwie skarbu panstwa - jednych chyba z > wiekzsych opierdalaczy lewusow i kretaczy - wcale tu nie przesadzam ale > praktycznie co miesiac wychodzi jakis wiekszy walek tych kolesi > i nie pitol ze tylko i wylacznie zla koniunktura jest przyczyna takiej a nie > innej sytuacji nas 20 paro latkow > pozdrawiam chlopakow z ckod > z niecierpliwosci czekam na 2. plyte Goscie z Ministerstwa Skarbu niezle sie ustawili i pewnie maja niezly ubaw slyszac te zalosne teksty gdzie mlode szczawie narzekaja ze nie moga byc niezaleznymi tworcami i wielkimi artystami bo za to nie placi sie duzo kasy. Mam dla nich zle wiesci - wielu bardow i poetow docenionych zostaje dopiero po smierci wiec moze posadka w jakims panstwowym urzedzie z dostepem do kasy nie jest takim najgorszym pomyslem? Bo tak przez cale zycie biadolic ze jest zle, to troche glupio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.tdcinternet.pl 03.04.03, 12:54 Nie podoba mi się to co robią bohaterzy ani sposób przedstawienia ich postaci. To rozpuszczone maminsynki. Stwierdzenie, że gorzej mieć złą pracę niż nie mieć jej wcale to po prostu parodia. NIe wiem po co ich tak się gloryfikuje. Jedyna nadzieja w tym, że za rok czy dwa i tak nikt ich nie będzie pamiętał. Ich tzw. twórczość rozmyje się w rzeczywistości, w której nie za bardzo jest miejsce na ich żale do losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto19 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 13:34 Gość portalu: lolek napisał(a): > . To rozpuszczone maminsynki. > Stwierdzenie, że gorzej mieć złą pracę niż nie mieć jej wcale to > po prostu parodia. Parodia to to co sie dzieje z całym pokoleniem nic, to fakt, ze nie mozna robic tego co sie portafi, po studiach wykorzystywać swoje umiejętności , talenty (jezeli ktos ma) tak zeby czuć sie potrzebnym i na miejscu a nie kompletnie zbędnym osłem , czy wyrobnikiem za najnizsza stawke. Parodia to pytanie zadane przez jakąs panienke na drugiej randce " Ile zarabiasz miesiecznie?", to watpliwości czy warto z kimś być, (albo zakochac sie (sic!)) skoro ma kiepski samochód, nie ma własnego mieszkania. Parodia to małżeństwa zawierane po to, żeby łatwiej było wziąc kredyt na ...coś, i nikt sam do końca nie wie na co. CKOD zwracają uwage, muzyką(kompletnie sie na tym nie znam ale podoba mi sie) ale przedewszystkim TEKSTEM, opisujacym rzecywistość , może "maminsynków" ale rzeczywistość. Jestem mamusina córeczką , i moze przesadzam , ale... "nie samym chlebem żyje człowiek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 62.233.201.* 03.04.03, 13:15 Smarkacze grają hardą muzykę i chwała im za to. To miło, w przerwach między jedną Kasią Kowalsą a drugą Kasią Kowalską, obejrzeć w popularnym programie muzycznym teledysk do piosenki "Uważaj". I ja się buntuję, ale inaczej- bo też moja sytuacja jest zupełnie odmienna (też rozczarowany magister, ale pochodzenie społeczne nie-inteligenckie, przeszłość bardzo małomiasteczkowa a przyszłość bardzo niepewna).Inaczej-to znaczy siedzę na rzyci i cichutko przeklinam system. Ale niedługo, jak tylko wyjdę z depresji, zrobię użytek ze starej gitary i zaśpiewam...A wtedy uważajcie bracia i siostry w gniewie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burzuj dobry pomysl z ta gitara IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 19:54 Gość portalu: ed napisał(a): > Smarkacze grają hardą muzykę i chwała im za to. To miło, w > przerwach między jedną Kasią Kowalsą a drugą Kasią Kowalską, > obejrzeć w popularnym programie muzycznym teledysk do > piosenki "Uważaj". > I ja się buntuję, ale inaczej- bo też moja sytuacja jest > zupełnie odmienna (też rozczarowany magister, ale pochodzenie > społeczne nie-inteligenckie, przeszłość bardzo małomiasteczkowa > a przyszłość bardzo niepewna).Inaczej-to znaczy siedzę na rzyci > i cichutko przeklinam system. Ale niedługo, jak tylko wyjdę z > depresji, zrobię użytek ze starej gitary i zaśpiewam...A wtedy > uważajcie bracia i siostry w gniewie... Napisz w ktorym przejsciu podziemnym mozna Cie posluchac - na pewno przyjde i cos rzuce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloom Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.ceu.hu 03.04.03, 13:15 zgadzam sie calkowicie. buntownicy reklamuja chipsy w telewizji. he he ciekawe czy od poczatku im o to chodzilo, czy to sztuka ich tak odmienila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąb Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.hoga.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 14:51 A ja zastanawiam się, co wy w działaności "kulersów" widzicie. Kontakt z wyżej wymienioną działanością nie jest ani przeżyciem muzycznym (chłopcy sami przyznają, że instrumenty sprawiają im kłopot), ani przeżyciem odmieniającym światopogląd (zdziwiłbym się, gdyby tak było). Stanowczo wolę sytuację, w której muzyk wie dużo więcej o muzyce od słuchacza, a tekstów odmieniających światopogląd szukam w bibliotece. Oświećcie mnie, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Agencje reklamowe IP: 213.241.20.* 03.04.03, 15:48 Co oni sie tak uwzieli na te agencje reklamowe. W kazdym wywiadzie wspominaja cos o agencjach reklamowych. Jakby pol polski pracowalo w agencjach reklamowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jok3r CKOD IP: 212.160.138.* 03.04.03, 16:22 CKOD - generacja NIC, zespol NIC. Zero umiejetnosci, zaden przekaz. Jak tak bardzo jest im zle to niech wezma dupe w troki i cos zrobia ze swoim zyciem. Smieszne komiksowe (papierowe) postacie. Wielkomiejskie gogusie z wielkopanskimi manierami. Mamusia nie kupila zabawki - Hej Ty wstretna Mamusiu, Ohydny Tatusiu, Mamy butelki z benzyna wymierzone w Ciebie. Wierze innym kapelom jak spiewaja. CKOD moga byc co najwyzej atrakcja potancowki na balu nabzdyczonego magistra. I jeszcze ten zachwyt naszych "opiniotworcow" muzycznych. Jak wypowiada sie np. Peja to wiem ze jest po prostu niedojarzaly lub glupi ale wiem o tym. Wypowiedzi CKOD to jakies halucynacje, urojenia, urywki zdan. Nadmuchana ideologia w ramkach komiksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: CKOD IP: 213.77.7.* 04.04.03, 14:59 W 100% się zgadzam... Nic-Muzyka, Nic-teksty, nic-zespół. Został zauważony tylko dlatego, że się buntuje i jest postępowy. A tak naprawdę wszystko robione przez nich jest dla kasy. CKOD to nic innego jak drugi biegun Ich Troje. Tamic - chała dla mas, ci - chała dla elity. A dla tych, którzy chcą odpocząć - jak to ktoś napisał - Kasi Kowalskiej, polecam Oxy.gen. Dobra muzyka, ciekawe teksty - jednym słowem coś co warto promować. A CKOD, niech już wreszcie zbiorą tyle kasy żeby nie musieli udawać buntu. Z pożytkiem dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barata Re: CKOD IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 04.08.03, 01:29 nie masz racji, CKOD odważnie muwi o tym co nas wszystkich otacza, nie każdy tak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Agencje reklamowe IP: *.bci.net.pl 04.04.03, 13:31 Gość portalu: janusz napisał(a): > Co oni sie tak uwzieli na te agencje reklamowe. W kazdym > wywiadzie wspominaja cos o agencjach reklamowych. Jakby pol > polski pracowalo w agencjach reklamowych... oni pracuja i to ich tak strasznie upokarza ze musza zwiedzac odbyty decydentow niech ktos jeszcze spyta o historie z grand prix Ostrowskiego w Lodzi oraz tamtejsza republike kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuri traumatyczne przezycia teksciarza IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 19:58 Gość portalu: janusz napisał(a): > Co oni sie tak uwzieli na te agencje reklamowe. W kazdym > wywiadzie wspominaja cos o agencjach reklamowych. Jakby pol > polski pracowalo w agencjach reklamowych... Bo teksciarz chcial tam pracowac ale byl za cienki - no to sie chlopaczek zdenerwowal - po studiach jest a jego nie chca do agencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były naiwny Kolejny bunt za pieniądze IP: 217.98.71.* 03.04.03, 16:34 CKOD to kolejny bunt za pieniądze, jakich pełno w historii światowej muzyki. Wsparcie dużych koncernów fonograficznych pozwala pokazać "prawdziwe oblicze ulicy" i "gniew młodego pokolenia". A jeśli do tego ma się wsparcie medialne (np. w ogólnokrajowym dzienniku o dużym nakładzie), to kariera zapewniona. Czy ktoś jeszcze się na to nabiera? Każde młode pokolenie... Czy ktoś może tego słuchać? Mam poważne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolofas Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 20:08 Panie Jagielski, przyznaj się pan, że ten artykuł jest sponsorowany przez wytwórnię płytową. Przecież ten CKOD to właśnie "obsrany boysband" ze sztucznymi cyckami-ideałami... Lansuje się ich w mediach tak nachalnie i obrzydliwie, że aż rzygać się chce. Wielkie NICCC jak ktoś słusznie zauważył - zasmarkane magisterki którym mamusie pokupywały gitary chcą zostać idolami. Brzydzę się, błęeeeeeeeeee... I protestuję, żeby moja ulubiona gazeta uprawiała kryptoreklamę (w dodatku takiego gówna) to szczyty obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collinus no i w koncu mamy ten poziom ktory uwielbiam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.03, 23:01 to ja dodam cos od siebie. kurwa dupa cipa!!!!!!!!!!!! w filmie the boonodock saints byla tak pieknie przerysowana postac typowego barmana irlandczyka, ktory gdy sie denerwowal (a denerwowal sie wlasciwie wylacznie) mowil fuck, ass, fuck, ass. wy wpisujecie sie w ten sam nurt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioy68 frustracik collinus rzadzi IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 20:01 Gość portalu: collinus napisał(a): > to ja dodam cos od siebie. kurwa dupa cipa!!!!!!!!!!!! > w filmie the boonodock saints byla tak pieknie przerysowana postac typowego > barmana irlandczyka, ktory gdy sie denerwowal (a denerwowal sie wlasciwie > wylacznie) mowil fuck, ass, fuck, ass. wy wpisujecie sie w ten sam nurt. Do tej pory nikt nie uzywal tutaj takiego jezyka - gratuluje inwencji, frustraciku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkobi666 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.mtnet.com.pl 04.04.03, 00:40 Parę słów o CKOD. Dla mnie objawienie muzyczne ostatnich kilku miesięcy. Jestem tym zaspołem zafascynowany. Pierdolę teksty w stylu, że to kolejna komercyjna szmira. na co dzień słucham muzyki niezależnej, i Cool Kids zajął miejsce wśród takich kapel. Mają życiowe teksty, bez nadęcia. Spoko. Trzymajcie tak dalej. Jebać wszystkich pseudoniezależnych znawców muzyki,którzy nie widzą niczego oprócz własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo niezupelnie IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 20:04 Gość portalu: mkobi666 napisał(a): > Parę słów o CKOD. Dla mnie objawienie muzyczne ostatnich kilku > miesięcy. Jestem tym zaspołem zafascynowany. Pierdolę teksty w > stylu, że to kolejna komercyjna szmira. na co dzień słucham > muzyki niezależnej, i Cool Kids zajął miejsce wśród takich > kapel. Mają życiowe teksty, bez nadęcia. Spoko. Trzymajcie tak > dalej. Jebać wszystkich pseudoniezależnych znawców > muzyki,którzy nie widzą niczego oprócz własnego nosa. Moze nie znawcow tylko ciebie i twoja matke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: niezupelnie IP: 217.96.76.* 06.04.03, 13:21 chuj malkontentom w dupe. niech zyje rock`n`roll!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony To jest cos IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 00:58 Nie do kazdego trafia przekaz, bo nie kazdy jest na tyle zystansowany od plastikowej telewizji by to zauwazyc. A krytykuja-byle krytykowac - taka polska cecha narodowa. Ja sie z ideologia utorzsamiam. Dla mnie ta kapela to bomba!!!!! Slucham jej non stop.BYlem na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąb Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.hoga.pl / 192.168.1.* 04.04.03, 08:41 Jest jeden duzy zgrzyt w działalości CKOD. Panowie buntują się przeciwko temu, że nie mogą zarabiać na życie zgodnie ze swoimi umiejętnościami. Rodzi się pytanie, czy ich bunt ma sens, czy ci mężczyźni pracując "zgodnie z umiejętnościami" są w stanie zrobić coś wartościowego. Czy krzycząc, że są "więksi od szarego życia" mają rację. Jeden z panów rysuje komiksy, czy to jest ta działalność obarczona większym sensem? Czemu także panowie ci uwzięli się na działalność, która jest domeną rozrywki (wybaczcie, ale tzw. muzyki popularnej nie słucha się z pobudek intelektualnych, ani dla zaspokojenia muzycznej wrażliwości). Istnieje duża rozbieżność między ambicjami tych panów, a ich poczynaniami. W tekście jest fragment o tym, że pan Wandchowicz oglądając wymądrzajacą się dziennikarkę, stwierdził, że sam potrafiłby mówić równie mądrze, że bez problemu mógłby ją zastąpić. Można tego zdania użyć przeciwko panu Wandachowiczowi. Przeziera z tych słów postawa roszczeniowa, która mnie drażni - "Dlaczego oni, a nie my?". Nie ma tutaj, żadnych cnych pobudek, to zwyczajne roszczenie o przywileje, profity itd. Tyle w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 04.04.03, 11:54 Postawa CKOD jest równie wkurzająca i niczym nieuzasadniona jak w przypadku innego "rokendrolowca" czyli A.Leppera))). Nam się należy i ch.......! Bardzo rozbawił mnie Ostry, sfrustrowany tym, że nie może zarabiać na tym co było by jego "najlepszym wkładem dla społeczeństwa". Może się mylę o 1-2 % ale ten problem ma ok. 96 % wszystkich społeczeństw na naszej planecie. O kompletnym braku wyczucia świadczy udział w obciachowej reklamie chipsów za nędzne honorarium (6 tys. zł czyli tyle ile CKOD bierze za 2 koncerty). Czy warto było ryzykować utratę "wiarygodnej kapeli niezależnej"? (buhahahaha). Rozumiem, że tym artykułem Wyborcza rozpoczyna cykl artykułów o kapelach niezależnych i nie akceptujących zastanej rzeczywistości. Nawiasem mówiąc to takie Kury czy Hurt są o niebo lepsze tekstowo i muzycznie od "polskiego The Clash" . Boże, biedny Joe Strummer w grobie się przewraca..... Reasumując - pomimo dwóch udanych kawałków ("uważaj" i "Butelki z benzyną") traktuję CKOD jako sprytną odpowiedź BMG na Ich Troje (universal). Z tą różnicą, że porównując targety obu kapel - większa część targetu CKOD potrafi zrozumieć słowo czytane i pisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 62.233.211.* 04.04.03, 11:58 skad te wiadomosci o stawce koncertowej? czy z tego samego zrodla co info o Ich Troje i BMG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 62.233.138.* 04.04.03, 12:23 Gość portalu: agent napisał(a): > skad te wiadomosci o stawce koncertowej? czy z tego samego > zrodla co info o Ich Troje i BMG? O - widzę, że przedstawiciel zespołu czuwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 62.233.211.* 04.04.03, 13:09 no ba. trzeba czuwac - wrog nie spi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Hehehe, masz rację:) 04.04.03, 13:19 Wróg nie spi. A może i ty wpadniesz na koncert?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Hehehe, masz rację:) IP: 62.233.211.* 04.04.03, 13:21 co?gdzie?kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Hehehe, masz rację:) 04.04.03, 13:40 Co: Podmiot wiadomy. Gdzie: Piotrkowska 43, Podpiecek, pod Zapieckiem Kiedy: piatek, 11 kwietnia. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 04.04.03, 12:02 a ja sobie mysle ze ten artykul to ma zapoczatkowac dyskusje w necie, po ktorej to znow zostaniemy obdarowani artykulem o filozoficznym zacieciu.. i w ten sposob Kuba W. bedzie ponownie mial szanse zarobic.. historia z reklama jest smieszna..bo jakby w domu pomarudzili troche to zapewne dostali by ten sprzet np. pod choinke.. a tak zostali "meczennikami rekalmay" z jedyne 6 tys...cos to wyjasnienie bardzo naciagane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janis_joplin Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 18:04 Ciekawam skąd masz dane o tych 96%? Moim zdaniem 96 % cieszy się z ciepłej posadki gdziekolwiek bądź i nie bunt im w glowie a kasa i "zewnetrzne oznaki statusu". Widzę że może ich bunt jest skierowany przeciw takim jak np - Ty? Syty głodnego nie zrozumie... Ze sztuki nie da się życ - a oni chcą i te marzenia wyśmiewasz. Porównanie z Lepperem...hmmm, no cóż, można i tak walczyc - ciosami ponizej pasa. Moim zdaniem, oni spiewają o tym co i mnie boli i nam podobnym - i do mnie trafia. MOże poprostu nie do Ciebie skierowane sa ich teksty? Szacuneczek Janis Joplin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 08.04.03, 00:44 teddy4 napisał: Nawiasem mówiąc to > takie Kury czy Hurt są o niebo lepsze tekstowo i muzycznie od "polskiego The > Clash" . Boże, biedny Joe Strummer w grobie się przewraca..... > > takie porownanie do the clash ??? polskie the clash ??? co jak co ale to juz gruba przesada , mysle ze joe jest spokojny bo wie ze to najwyzej kapela z Brystolu Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 08.04.03, 00:53 Gość portalu: syntax napisał(a): > teddy4 napisał: > > Nawiasem mówiąc to > > takie Kury czy Hurt są o niebo lepsze tekstowo i muzycznie od "polskiego T > he > > Clash" . Boże, biedny Joe Strummer w grobie się przewraca..... > > > > takie porownanie do the clash ??? polskie the clash ??? co jak co ale to j > uz > gruba przesada , mysle ze joe jest spokojny bo wie ze to najwyzej kapela z > Brystolu Widzę Syntax, że nie czytałeś artykułu o Strummerze, w którym red. Orliński nazwał CKOD polskim The Clash. Tak więc ja tylko cytowałem - nic więcej. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 08.04.03, 14:56 > Widzę Syntax, że nie czytałeś artykułu o Strummerze, w którym red. Orliński > nazwał CKOD polskim The Clash. Tak więc ja tylko cytowałem - nic więcej. > > racja nie czytalem artykolu ale chybione porownanie wylapalem , dobrze ze to tylko cytat , w takim razie red.Orlinski smialo operuje porownaniami bez zastanowienia , nie ladnie , nie ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zandos Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.ci.pwr.wroc.pl 03.06.03, 16:32 jeśli tak ten pan napisał to straszny z niego ignorant, połowa z tej 6 osobowej trzódki nie słyszała pewnie żadnej piosenki The Clash oprócz tej do reklamy dżinsów ,a jak niejaki Keith Levine powiedział ,że gra po to żeby zarobić na sportowy samochód to the clash go od razu wyjebali z zespołu, nie nagrał z nimi nawet jednago kawałka. nawiasem mówiąc grał potem z Lydonem w PIL www.nachtundnebel.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.bci.net.pl 04.04.03, 12:57 "Stąd poczucie braku przyszłości. To bardziej frustrujące, niż jak się w ogóle nie ma pracy - uważa Ostrowski." w doopach sie poprzewracalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ich Troje Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.04.03, 14:33 Chłopcy mylnie rozumują, a "Pan zwraca się przeciw zło czyniącym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 01:02 Ta kapela jest zajebista, autentyczna, prawdziwa. Celne teksty. A ja nie jestem gosciam, ktory stracil robote czy nie robi tego co lubi wiec nie mam jakiegos bezposredniego wspolnego mianownika z ich tekstami. Mimo tego trafia do mnie , pasuje do mojej percepcji polskiej pierdolonej rzeczywistosci. Wokal to dzikus, ale taki niespotykanie swiezy (bylem na koncercie w Jazgocie niedawno ) Uwazajcie, bo jak Was .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jery693 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.markom.krakow.pl 05.04.03, 16:44 dajcie posłuchac choc fragment waszej plyty!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 06.04.03, 15:48 banda głupich, rozwydrzonych gówniarzy. mają mieszkanka, prace, pieniądze... i narzekają. nie poczuwam sie do nazwy "generacja nic", ja nie jestem nic, ja jestem ktoś. a oni mogą sobie swój wykreowany buncik w zadki tłuste od czipsów wetknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.nsm.pl 08.04.03, 00:04 postawa tych kolesi to niewątpliwie nietzscheanski resentyment w czystej formie: wy macie kase, ale za to my jestesmy lepsi, bo mamy ambicje, dume i idealy tyle, ze tak naprawde z tekstu az kipi zazdrosc za ta kasą, a idealy sa na poziomie buntu licealistów sluchajacych kurta cobaina i myslacych o tym, zeby strzelic samoboja, bo mama nie pozwolila pojsc na prywatke. szczerze mowiac, zal dupe sciska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.03, 02:15 Ten zespół to nic na poziomie reszty polskiego szołbiznesu. Nie mam nic do dodania. pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.lodz.msk.pl 08.04.03, 15:57 Gość portalu: macio napisał(a): > Ten zespół to nic na poziomie reszty polskiego > szołbiznesu. Nie mam nic do dodania. ckod to naprawdę dobry zespół. myślę, że nasz rodzimy szołbyznes tak dalece starcił w oczach słuchaczy, że już nikt nigdy nie uwierzy w kapelę, która oficjalnie wydała płytę - a szkoda, bo w tym wypadku muzyka naprawdę broni się sama. ckod to coś, czego brakowało od lat. pzdr, mucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DudE Czipsy przyszły, czyli o kreowanym przez media głosie IP: *.mirkas.pl 08.04.03, 19:28 Jaki bunt?? Ci goście śpiewają o niczym i przeciw absolutnemu nic się buntują. Muzycznie OK, ale robienie z nich głosu pokolenia to tworzenie nieprawdy. Co do zbuntowanych magistrów - tych gości słuchają głównie takie potwory jak Masłowska [kolejne cudo pokolenia wynalezione przez media - kolejna bzdura], więc też raczej tutaj mylne spostrzeżenie. W końcu, w jaki sposób buntujesz się przeciw ślepej konsumpcji i agencjom reklamowym, rzucając swoją muzykę do tępej reklamy, którą najlepiej podsumować możemy cytatem z niej "czipsy przyszły". Cool Kids of Death na buntowników i głos pokolenia kreują media. Wydaje mi się, że tylko w mediach grupa ta zdaje się mieć rzeczywiste poparcie dla głoszonych przez siebie pustych sloganów. Nie dorabiajcie ideologii, bo zrobicie drugą Masłowską. Odpowiedz Link Zgłoś