Dodaj do ulubionych

Klub Akwarium

27.01.07, 07:04
Obserwuj wątek
    • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 27.01.07, 07:07
      Kto wie,kiedy otwarcie? Przed chwilą czytałem,że jakiś klub rockowy w Złotych
      Tarasch otwierają już na początku lutego... A Akwarium?
      Może Adamiak zaprosi do Warszawy kwartet Jemeela Moondoca,który w marcu będzie
      koncertował w Poznaniu i Krakowie? Nie wyobrażam sobie,żeby ten stary jazzowy
      lis nie zawitał do stolicy, nie wyobrażam sobie...
    • koss.ania Re: Klub Akwarium 29.01.07, 18:20
      Dla wszystkich, ktorzy nie dostali dzis "Echa miasta" do łapekwink

Klub zostanie otwarty na przelomie kwietnia i maja, - wszystko ma byc dopiete
      na ostatni guzik, stad opoznieniewink
      Planowany jest koncert na prawie 2 tysiaki osob!!!!Wystapi albo James Carter
      Organ Trio, albo Marcus Millerwink
      Na pytanie, czy klub ten bedzie tylko dla koneserow jazzu, Adamiak zgrabnie
      odpowiada, ze dla wszystkich , ktorzy lubia ta muzyke, a jak bedzie w praktyce
      to sie okazesmile
      Wiele koncertow z cyklu WSJD odbedzie sie wlasnie w Akwarium, a spodziewac sie
      mamy w tym roku King Crimson, Keny'ego Garetha, Beny'ego Golsona, Fieldwork.
      Wystroj klubu okreslony zostal mianem "artystyczny". Na jednej scianie znajdzie
      sie plaskorzezba, przedstawiajaca alegorie"Akwarium", beda na niej ukryte
      symbole zwiazane z historia tego lokalu i muzyka jazzowa.Kolory beda bezowe,
      cieple i niekrzykliwe.Druga sciana bedzie wyklejona najslynniejszymi okladkami
      magazynow jazzowych.
      A na pytanie, czy jest szansa zaproszenia Norah Jones, Adamiak odpowiedzial, ze
      owszem jest w stalym kontakcie z jej menagerami, ale woli kilka dobrych
      zespolow za te same pieniadze, niz jedna Norah, bo to kaprysna gwiazda jestwink))
      No i co Wy na to?
      pozdr.
      • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 29.01.07, 21:53
        2 tys. osób??? To taki moloch z tego klubu będzie?
        James Carter Organ Trio? Marcus Miller?...Rozpacz człowieka ogarnia...
        Ale zobaczymy,może potem i prawdziwi jazzmani tam zagrają...
        • pharoah Re: Klub Akwarium 29.01.07, 22:31
          Prawdziwego jazzmana mozna zobaczyc juz teraz...
          tutaj:www.youtube.com/watch?v=JNuK_fHSwG8
          Proponuje obejrzec do samego konca...Pozdrawiam.Faraonsmile
          • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 30.01.07, 07:09
            No, przykro mi, Faraon, Ale nie mogę tego na razie oworzyć...Pewnie gra tu
            James Blood Ulmer...Albo Hamiet Bluiett ?
            No tak, tylko żaden z nich na pewno z Carterem nie zagra w Warszawie...Też na
            miejscu Cartera chciałbym mieć prawdziwych jazzmanów w bandzie,ale niestety -
            Warszawa to nie Nowy Jork i nie zawsze można z nimi grać...
            • pharoah Re: Klub Akwarium 30.01.07, 14:47
              tam gra...James Carter...i to jak...muzykow,ktorzy mu towarzysza nie znam...smile
    • lan.kwai.fong Re: Klub Akwarium 31.01.07, 01:42
      Z pierwszej ręki wiem, że istotnie kwiecień/maj (nie wykluczone, że jednak
      czerwiec). Ma być sporo "młodego" i avant-jazzu. Sporo ludzi w W-wie i szeroko
      pojętych okolicach otrzymało propozycje zagrania w nowym Akwarium. Nie mogę
      zdradzić na razie więcej, ale nie będzie to stare Akwarium. Raczej bardzo
      nowoczesny Tygmont wink

See ya!

LKF
      • maniaczytania Re: Klub Akwarium 31.01.07, 13:22
        lan.kwai.fong napisał:

> Nie mogę> zdradzić na razie więcej, ale nie będzie to stare Akwarium. Raczej
        bardzo> nowoczesny Tygmont wink
        >
        To wielka szkoda, a juz myslalam, ze bedzie fajnie.
        • jazzfoxy Re: Klub Akwarium 31.01.07, 16:22
          Jestem ciekawa nowego Akwarium. Tu rozmowa z Adamiakiem.
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,3885765.html
          • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 21:45
            A miałem nadzieję,że oto powstaje klub jazzowy,gdzie za 30, 40 złotych będzie
            można na żywo posłuchać porządnego jazzu...
            Szkoda...cholera jaka szkoda...
            • pharoah Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:16
              jasiek_natolin napisał:

> A miałem nadzieję,że oto powstaje klub jazzowy,gdzie za 30, 40 złotych będzie
              > można na żywo posłuchać porządnego jazzu...
              > Szkoda...cholera jaka szkoda...
              .Szkoda,szkoda...za 30-40 zlotych bedzie pewnie bryzolsmile...Ale porzadnego jazzu
              chyba nie zabraknie...Fajnie,ze takie miejsce powstaje...Moze nie codziennie,ale
              raz na jakis czas mozna wpasc...Pozdr.Faraonsmile
              • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:27
                Pewnie,że fajnie...Tylko szkoda,że portfel nie podoła...A będzie szkoda,kiedy
                na jakiś dobrze zapowiadający sie koncrt nie będzie można pójść...
                A w innych polskich klubach jazzowych jakie ceny biletów? W krakowskiej
                Alchemii, w poznańskim Blue Note? A na konceret Moondoca w Poznaniu i Krakowie?
                Podejrzewam,że nie stówa...
                • kossace Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:41
                  jasiek, nie bój żaby, a nóż moze cóś sie pojawi jeszcze w wawie...? oczywiście
                  spełniając oczekiwania jazzofilów a nie rynku..
                • pharoah Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:47
                  Raczej nie 100...W Alchemii ceny to 25-30 zl...ostatnio bylem tam na koncercie
                  Trevora Wattsa(za bilet dalem 50 dych+ koszty podrozy,nocleg,zarcie i
                  obowiazkowo piwo w trakcie koncertu= ponad stowa...)Na temat Blue Note moze libl
                  cos powie...ja tam nigdy nie bylem... Ile bedzie kosztowal Moondoc? tez pewnie z
                  5 dych...Moj portfel tego nie wytrzyma...A chetnie bym zobaczyl ten
                  koncert...Niestety,nie mozna byc wszedziesad
                  • jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:50
                    No właśnie...I to są ludzkie ceny.
          • kossace Re: Klub Akwarium 31.01.07, 23:54
            jazzfoxy napisała:

> Jestem ciekawa nowego Akwarium. Tu rozmowa z Adamiakiem.
            > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,3885765.html

Adamiak miał zapewne na myśli Tygmont.., no cóż, pewnie znacie, ale dodam
            trochę własnych subiektywnych uwag, otóż koncerty na żywo są fajne, ale poza
            tym, nic szczególnego, żadnego klimatu, ambiente pozostawia wiele do życzenia,
            porządnej muzy z głośników poprostu brak, nie wspomnę o nagłośnieniu, miałem
            wrażenie, jakby dźwięk wydobywał się z jednego kąta.., a szkoda, bo nazwa klubu
            sama w sobie jest już legendą prawie.., po 24:00 dobiło mnie wejście didżeja i
            jego umbuumbu, wyszedłem zniesmaczony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka