jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 27.01.07, 07:07 Kto wie,kiedy otwarcie? Przed chwilą czytałem,że jakiś klub rockowy w Złotych Tarasch otwierają już na początku lutego... A Akwarium? Może Adamiak zaprosi do Warszawy kwartet Jemeela Moondoca,który w marcu będzie koncertował w Poznaniu i Krakowie? Nie wyobrażam sobie,żeby ten stary jazzowy lis nie zawitał do stolicy, nie wyobrażam sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Klub Akwarium 29.01.07, 18:20 Dla wszystkich, ktorzy nie dostali dzis "Echa miasta" do łapek Klub zostanie otwarty na przelomie kwietnia i maja, - wszystko ma byc dopiete na ostatni guzik, stad opoznienie Planowany jest koncert na prawie 2 tysiaki osob!!!!Wystapi albo James Carter Organ Trio, albo Marcus Miller Na pytanie, czy klub ten bedzie tylko dla koneserow jazzu, Adamiak zgrabnie odpowiada, ze dla wszystkich , ktorzy lubia ta muzyke, a jak bedzie w praktyce to sie okaze Wiele koncertow z cyklu WSJD odbedzie sie wlasnie w Akwarium, a spodziewac sie mamy w tym roku King Crimson, Keny'ego Garetha, Beny'ego Golsona, Fieldwork. Wystroj klubu okreslony zostal mianem "artystyczny". Na jednej scianie znajdzie sie plaskorzezba, przedstawiajaca alegorie"Akwarium", beda na niej ukryte symbole zwiazane z historia tego lokalu i muzyka jazzowa.Kolory beda bezowe, cieple i niekrzykliwe.Druga sciana bedzie wyklejona najslynniejszymi okladkami magazynow jazzowych. A na pytanie, czy jest szansa zaproszenia Norah Jones, Adamiak odpowiedzial, ze owszem jest w stalym kontakcie z jej menagerami, ale woli kilka dobrych zespolow za te same pieniadze, niz jedna Norah, bo to kaprysna gwiazda jest)) No i co Wy na to? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 29.01.07, 21:53 2 tys. osób??? To taki moloch z tego klubu będzie? James Carter Organ Trio? Marcus Miller?...Rozpacz człowieka ogarnia... Ale zobaczymy,może potem i prawdziwi jazzmani tam zagrają... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Klub Akwarium 29.01.07, 22:31 Prawdziwego jazzmana mozna zobaczyc juz teraz... tutaj:www.youtube.com/watch?v=JNuK_fHSwG8 Proponuje obejrzec do samego konca...Pozdrawiam.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 30.01.07, 07:09 No, przykro mi, Faraon, Ale nie mogę tego na razie oworzyć...Pewnie gra tu James Blood Ulmer...Albo Hamiet Bluiett ? No tak, tylko żaden z nich na pewno z Carterem nie zagra w Warszawie...Też na miejscu Cartera chciałbym mieć prawdziwych jazzmanów w bandzie,ale niestety - Warszawa to nie Nowy Jork i nie zawsze można z nimi grać... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Klub Akwarium 30.01.07, 14:47 tam gra...James Carter...i to jak...muzykow,ktorzy mu towarzysza nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Klub Akwarium 31.01.07, 01:42 Z pierwszej ręki wiem, że istotnie kwiecień/maj (nie wykluczone, że jednak czerwiec). Ma być sporo "młodego" i avant-jazzu. Sporo ludzi w W-wie i szeroko pojętych okolicach otrzymało propozycje zagrania w nowym Akwarium. Nie mogę zdradzić na razie więcej, ale nie będzie to stare Akwarium. Raczej bardzo nowoczesny Tygmont See ya! LKF Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Klub Akwarium 31.01.07, 13:22 lan.kwai.fong napisał: > Nie mogę> zdradzić na razie więcej, ale nie będzie to stare Akwarium. Raczej bardzo> nowoczesny Tygmont > To wielka szkoda, a juz myslalam, ze bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Klub Akwarium 31.01.07, 16:22 Jestem ciekawa nowego Akwarium. Tu rozmowa z Adamiakiem. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,3885765.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 21:45 A miałem nadzieję,że oto powstaje klub jazzowy,gdzie za 30, 40 złotych będzie można na żywo posłuchać porządnego jazzu... Szkoda...cholera jaka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:16 jasiek_natolin napisał: > A miałem nadzieję,że oto powstaje klub jazzowy,gdzie za 30, 40 złotych będzie > można na żywo posłuchać porządnego jazzu... > Szkoda...cholera jaka szkoda... .Szkoda,szkoda...za 30-40 zlotych bedzie pewnie bryzol...Ale porzadnego jazzu chyba nie zabraknie...Fajnie,ze takie miejsce powstaje...Moze nie codziennie,ale raz na jakis czas mozna wpasc...Pozdr.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:27 Pewnie,że fajnie...Tylko szkoda,że portfel nie podoła...A będzie szkoda,kiedy na jakiś dobrze zapowiadający sie koncrt nie będzie można pójść... A w innych polskich klubach jazzowych jakie ceny biletów? W krakowskiej Alchemii, w poznańskim Blue Note? A na konceret Moondoca w Poznaniu i Krakowie? Podejrzewam,że nie stówa... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:41 jasiek, nie bój żaby, a nóż moze cóś sie pojawi jeszcze w wawie...? oczywiście spełniając oczekiwania jazzofilów a nie rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:47 Raczej nie 100...W Alchemii ceny to 25-30 zl...ostatnio bylem tam na koncercie Trevora Wattsa(za bilet dalem 50 dych+ koszty podrozy,nocleg,zarcie i obowiazkowo piwo w trakcie koncertu= ponad stowa...)Na temat Blue Note moze libl cos powie...ja tam nigdy nie bylem... Ile bedzie kosztowal Moondoc? tez pewnie z 5 dych...Moj portfel tego nie wytrzyma...A chetnie bym zobaczyl ten koncert...Niestety,nie mozna byc wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Klub Akwarium 31.01.07, 22:50 No właśnie...I to są ludzkie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Klub Akwarium 31.01.07, 23:54 jazzfoxy napisała: > Jestem ciekawa nowego Akwarium. Tu rozmowa z Adamiakiem. > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,3885765.html Adamiak miał zapewne na myśli Tygmont.., no cóż, pewnie znacie, ale dodam trochę własnych subiektywnych uwag, otóż koncerty na żywo są fajne, ale poza tym, nic szczególnego, żadnego klimatu, ambiente pozostawia wiele do życzenia, porządnej muzy z głośników poprostu brak, nie wspomnę o nagłośnieniu, miałem wrażenie, jakby dźwięk wydobywał się z jednego kąta.., a szkoda, bo nazwa klubu sama w sobie jest już legendą prawie.., po 24:00 dobiło mnie wejście didżeja i jego umbuumbu, wyszedłem zniesmaczony... Odpowiedz Link Zgłoś