19.04.03, 01:53
A czy ktoś może lubi Franka Zappę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Argus Re: ZAPPA? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 01:55
      Był przerabiany niejednokrotnie na tym forum.
      A ja nawet dziś sobie posłuchałem "Hot Rats" - kurde,ta muzyka się nie starzeje.
      Pozdrawiam. smile
      • Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:36
        Gość portalu: Argus napisał(a):

> Był przerabiany niejednokrotnie na tym forum.
        > A ja nawet dziś sobie posłuchałem "Hot Rats" - kurde,ta muzyka się nie
        starzeje
        > .
        > Pozdrawiam. smile
        Oczywiście, że się nie starzeje. Dla mnie Frank Zappa jest bardziej nowoczesny
        od wielu współczesnych "objawień".
    • Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:34
      Np. ja. Przede wszystkim jako gitarzystę, ale kompozytora też, no i aranżera o
      niesamowitej inwencji brzmieniowej.
      O ulubionych utworach pisać nie będę bo bym musiał z conajmniej setkę wymienić.
      I nie zapominajmy też o licznych wspaniałych muzykach grających z Frankiem, np.
      Vinnie Colaiuta na perkusji.
    • Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 12:15
      bartuk napisał:

> A czy ktoś może lubi Franka Zappę?

Bardzo lubie. Lubie jego muzyke a jeszcze bardziej podejscie. To byl muzyk
      naprawde niezalezny, wiecznie poszukujacy, oddany temu co robil w 100%. Moze
      publicznosc o nim zapomniala, ale znani muzycy bardzo czesto przyznaja sie do
      inspiracji muzyka Franka. Wlasnie sciagnalem sobie koncert video z Nowego Yorku
      z 1981. Kurcze, ta grupa brzmi i gra niesamowicie.
      • Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 13:51
        Gość portalu: Banan napisał(a):

> Bardzo lubie. Lubie jego muzyke a jeszcze bardziej podejscie. To byl muzyk
        > naprawde niezalezny, wiecznie poszukujacy, oddany temu co robil w 100%. Moze
        > publicznosc o nim zapomniala, ale znani muzycy bardzo czesto przyznaja sie do
        > inspiracji muzyka Franka. Wlasnie sciagnalem sobie koncert video z Nowego
        Yorku
        >
        > z 1981. Kurcze, ta grupa brzmi i gra niesamowicie.
        A skąd ściągnąłeś ten koncert?
        • Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 15:43
          Gość portalu: Marcel napisał(a):

> A skąd ściągnąłeś ten koncert?

Emule. Zobacz www.emule-project.net Jest to program do wymiany plikow,
          bardzo duzo rzeczy mozna za jego pomoca sciagnac. Z koncertow Zappy widzialem
          tam Does Humor Belong In Music, The Dub Room Special, 200 Motels, NY Palladium
          1981, koncert z Barcelony 1988 i pare innych rzeczy.
          • Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 15:47

Wiecej o tym koncercie mozna przeczytac tu:
            www.uoregon.edu/~splat/Halloween81.html
            • Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 19:56
              Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka