bartuk 19.04.03, 01:53 A czy ktoś może lubi Franka Zappę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Argus Re: ZAPPA? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 01:55 Był przerabiany niejednokrotnie na tym forum. A ja nawet dziś sobie posłuchałem "Hot Rats" - kurde,ta muzyka się nie starzeje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:36 Gość portalu: Argus napisał(a): > Był przerabiany niejednokrotnie na tym forum. > A ja nawet dziś sobie posłuchałem "Hot Rats" - kurde,ta muzyka się nie starzeje > . > Pozdrawiam. Oczywiście, że się nie starzeje. Dla mnie Frank Zappa jest bardziej nowoczesny od wielu współczesnych "objawień". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:34 Np. ja. Przede wszystkim jako gitarzystę, ale kompozytora też, no i aranżera o niesamowitej inwencji brzmieniowej. O ulubionych utworach pisać nie będę bo bym musiał z conajmniej setkę wymienić. I nie zapominajmy też o licznych wspaniałych muzykach grających z Frankiem, np. Vinnie Colaiuta na perkusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 12:15 bartuk napisał: > A czy ktoś może lubi Franka Zappę? Bardzo lubie. Lubie jego muzyke a jeszcze bardziej podejscie. To byl muzyk naprawde niezalezny, wiecznie poszukujacy, oddany temu co robil w 100%. Moze publicznosc o nim zapomniala, ale znani muzycy bardzo czesto przyznaja sie do inspiracji muzyka Franka. Wlasnie sciagnalem sobie koncert video z Nowego Yorku z 1981. Kurcze, ta grupa brzmi i gra niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: ZAPPA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 13:51 Gość portalu: Banan napisał(a): > Bardzo lubie. Lubie jego muzyke a jeszcze bardziej podejscie. To byl muzyk > naprawde niezalezny, wiecznie poszukujacy, oddany temu co robil w 100%. Moze > publicznosc o nim zapomniala, ale znani muzycy bardzo czesto przyznaja sie do > inspiracji muzyka Franka. Wlasnie sciagnalem sobie koncert video z Nowego Yorku > > z 1981. Kurcze, ta grupa brzmi i gra niesamowicie. A skąd ściągnąłeś ten koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 15:43 Gość portalu: Marcel napisał(a): > A skąd ściągnąłeś ten koncert? Emule. Zobacz www.emule-project.net Jest to program do wymiany plikow, bardzo duzo rzeczy mozna za jego pomoca sciagnac. Z koncertow Zappy widzialem tam Does Humor Belong In Music, The Dub Room Special, 200 Motels, NY Palladium 1981, koncert z Barcelony 1988 i pare innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: ZAPPA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 15:47 Wiecej o tym koncercie mozna przeczytac tu: www.uoregon.edu/~splat/Halloween81.html Odpowiedz Link Zgłoś