nefil 12.02.07, 22:40 Ktoś już widział? Opinie w necie bardzo skrajne, ale krytycy raczej przychylnie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Ryś 13.02.07, 10:35 Ja, będąc w MM, z konieczności musiałem wysłuchać części ścieżki dźwiękowej z tego filmu (puszczali przez głośniki). Są tam piosnki i żarty. Pierwsze mi się w ogóle nie podobały, drugie zupełnie nie śmieszyły. Na film nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Ryś 13.02.07, 10:47 Słyszałem, że żenada. Pewnie nie pójdę i poczekam aż poleci w tv i dopiero wtedy się srogo rozczaruję, bo starego Bareję i starego Tyma to od zawsze na kolanach oglądam. Niestety na pewnym etapie większość nazwisk przestaje być jakąkolwiek gwarancją i traci quality control. Przykładem nowy show Manna i Materny, bez ładu, bez składu, bez dowcipu, bez niczego, pierwszy odcinek 4/10, drugi 1/10 - co przy miażdżącym geniuszu "Dalszego ciągu" i solidności "MdM" jest po prostu smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ryś 13.02.07, 13:19 Muszę się niestety zgodzić z kolegą co do oceny nowego programu panów M. Z tym, że drugiego odcinka już nie oglądałem. Wychodzi, że jak najbardziej słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Ryś 13.02.07, 19:50 Też się srodze zawiodłam mc2 Oglądałam tylko 1 odcinek, ale już on był dla mnie na 0/10, więc uznałam, że dalsze oglądanie jest bez sensu. A na Rysia nie idę, bo ja potwornie wybredna jestem, jeśli chodzi o komedie (nawet o Bareję) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 15.02.07, 20:09 Reakcja na RYSIA to najdobitniejsza dla mnie demonstracja totalnego sk*******a tzw. środowiska krytyków. Apage! Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 16.02.07, 00:41 Wystarczył mnie kilkuminutowy trailer, którego nie mogłem przewinąć, był bowiem dołączony do DVD Z GŁOWĄ W CHMURACH w "Gali" parę tygodni temu ( Skoro w tej dość długiej prezentacji zebrano 'najlepsze' gagi filmu, to mam już niejakie wyobrażenie, jak to wszystko może wyglądać rozciągnięte na 140 minut fabuły. Poza tym w "3" (chyba) usłyszałem przerażająco wprost dziadowską piosenkę o Rysiu - zapewne autorstwa Mistrza Piotra. Przepraszam, ale znów robi mi się niedobrze na samo wspomnienie... Naprawdę, zamiast filmu Tyma polecam dowolny odcinek SOUTH PARKU. I to obscena, i tamto, ale jaka różnica Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 16.02.07, 00:47 > Grim, uzasadnijcie swoją wypowiedź! Dzisiaj czytałem dwie bardzo krytyczne > recenzję filmu w Tygodniku Powszechnym i Przekroju. Bo mendy w końcu jednak wyczuły, że głos ludu jest na "nie", więc jak zawsze ustawiają się z wiatrem. Zresztą, jak już na inszym forum konstatowałem, najważniejsze, by bydło (znaczy, widzów) zagonić masowo do kina w pierwszych dniach, a potem już można "uczciwie". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29386&w=56747824&a=57026835 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ryś 16.02.07, 11:22 To w ogóle jakaś tendecja (mówię o najpierwchwaleniu) naszych krytyków w stosunku do filmów polskich wielkich/znanych reżyserów. Tak było z Ogniem i mieczem (czyli na początku, że "noooo fajny" a po jakimś czasie, że porażka) ale jeszcze bardziej z Quo Vadis, też dlatego, że film oglądał Papież, a przecież jak on to oglądał, no to nie można o tym źle napisać. Dopiero potem się okazalo, że to słabizna. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 19.02.07, 14:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43431294&a=43433673 jako cham z prowincji i leń, pytam czy to jakaś rodzina Saramonowiczów? i ciekaw jestem czy kuszenie nie ma też tak na nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 19.02.07, 14:44 i może jeszcze to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=509&w=41777237&a=42084850 czyli dla ułatwienia: www.teatry.art.pl/!recenzje/testosteron_gli/index.htm zaiste imponujący dorobek - pięć postów na forum GW, z czego trzy o jakichś Saramonowiczach. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 19.02.07, 15:06 Te emocje... Przeszukiwanie wszystkich forów, gdzie źle piszą o S., i wdeptywanie oszczerczych glist w ziemię - życie na pełnym gazie, jak Kubica ) Swoją drogą Kolega Nefil to naprawdę ma lekką obsesję na punkcie IV RP - przecie "Przekrój" i jego akolici to beton III Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Ryś 19.02.07, 15:17 Hehe. Mam obsesję na punkcie tych, którzy mają obsesje. Gwardziści IV RP używają podobnego języka stąd moje chybione podejrzenie, jak widać socjal-liberalni demokraci rownież potrafią dowalić. Debata w Polsce stoi na coraz wyższym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 19.02.07, 16:44 no wiecie co..dobrze ze se moge podejrzec a ja bylam na tym forum co Grim jest terazale chyba za malo pisalam, albo za malo wyluzowana jestem, bo juz od dawna nie moge tam pisac Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 19.02.07, 17:06 przyznać się kto ciacha. ja jako osoba z drugiej strony barykady, ale bez fanatyzmu owego fora nie odwiedzam, chyba że ktoś po mojej stronie podrzuci jakiego lina. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 19.02.07, 19:57 > przyznać się kto ciacha. Nie ja, jestem faszystą, ale liberalnym Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 19.02.07, 21:49 ja tez nie ciacham na owe forum zagladam przypadkowo bo sie czyms zniechecilam ale Mameluch przyznasz, ze na tym innym forum teraz niewiele sie dzieje. gdzie te dyskusje po kazdym odcinku MjM, no w sumie sie nie dziwie bo kto to jeszcze oglada??? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 20.02.07, 10:22 mi to nie przeszkadza, nigdy do tych wątków nie zaglądałem niestety na nafciarzach, z tego co jakiś czas temu widziałem, silą się na chamstwo i ataki personalne, a potem wpadają w samozachwyt. nie moje klimaty formuowe ani rzeczywiste niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 20.02.07, 12:25 no wlasnie a Ty z delegacji czy juz z wlasnego kompa? bo dzis kolejny odcinek) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 20.02.07, 14:06 niestety, wróciłem w niedzielę wieczorem, a wczoraj neta odcięli ściągnąłem 9 odcinek, ale nie zdążyłem napisów! dziś i pewnie przez kolejne dni będę pisał z pracy. miałem zabrać ze sobą dyskietkę i wrzucić nań napisy, ale zapomniałem może jutro uda się pamiętać tak czy tak zaległości się zapowiadają, ciekawe kiedy nowi mi podłączą? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 20.02.07, 15:00 a ten nowy to jak sie domyslam cos innego niz tpsa? Nefil mam nadzieje ze ktos obejrzy tego Rysia i zda nam tutaj wszystkim relacje Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 20.02.07, 15:03 w końcu UKE zmusiło tepsę do dzierżawy łącz i tym sposobem próbuję przejść do GTS Energis i ich Multimo. oby poszło bez komplikacji, bo co jak co, ale jakość usług neo była dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Ryś 20.02.07, 15:50 No ja się na "Rysia" nawet wybierałem, ale jakoś mi przeszło. W końcu poszedłem na "Małe dzieci" i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 20.02.07, 15:59 moze tego Rysia trzeba zobaczyc bez myslenia o Misiu? ja chcialam isc na Pachnidlo ale ostatecznie bylam na Krolowej -tez ok choc to inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Ryś 12.03.07, 11:04 mallina napisała: > Nefil mam nadzieje ze ktos obejrzy tego Rysia i zda nam tutaj wszystkim relacje > Ja obejrzałem. Wyobraźmy sobie, że Andrzej Nejman i Hanna Gronkiewicz-Waltz gibają się w czapeczkach z daszkiem, machając rękami i rapując "SKUBIDUJA SKUBIDUBIDUJA", przy czym Nejman symuluje ruchy frykcyjne stojąc za HGW. To jest mniej więcej ten poziom żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ryś 12.03.07, 12:12 Kolega chyba chce, żeby wszyscy mieli odtąd nocne koszmary Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ryś 13.03.07, 15:44 Kolega ma tez niezla wyobraznie interesujace polaczenie -Waldek Zlotopolski i Szefowa Miasta Stolecznego Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Ryś 13.03.07, 15:57 polecam relację z koncertu Papa Dance sprzed paru miesięcy:] Odpowiedz Link Zgłoś