Dodaj do ulubionych

Organizacja na Open'erze

IP: *.chello.pl 20.02.07, 12:54
Wiem, że jest już kilka wątków o tym festiwalu, ale chciałem stworzyć nowy
poświęcony stricte organizacji.
Mam pytanie do tych, którzy byli na openerze w poprzednich latach. Czy
moglibyście napisać jakie warunki były na tamtejszym kempingu, jakie ceny i
czy faktycznie problemem jest wniesienie wlasnego "zaopatrzenia"? Jak
wyglądała sprawa komunikacji Tzn. czy były korki na koniec dnia kiedy
skończyly się koncerty. Aha jeszcze, czy możecie powiedzieć coś o toaletach i
prysznicach bo może trochę martwić perspektywa stania w godzinnej kolejce do
prysznica smile Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: t Re: Organizacja na Open'erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:16
      Nie mieszkałem w miasteczku ale słyszałem że ciężko tam się wyspać wink

co do organizacji - uważam że jest bardzo ok, zwłaszcza na tle Polski
      troche drogie jedzenie i niezbyt skomplikowane wink ja na nasze warunki -
      przeliczali chyba na funty uncertain
      komunikacja miejska bez zarzutu - naprawde sie postarali

polecam każdemu - a przenosiny na lotnisko to był świetny pomysł
      • Gość: qwer7y Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 20.02.07, 14:35
        No właśnie trochę martwią mnie te ceny. Jest możliwość wniesienia własnego
        jedzenia i napojów na teren kempingu? Czy może lepiej wynająć sobie pole
        namiotowe albo pokój gdzieś w pobliżu i po prostu dojeżdzać codziennie na koncerty
        • Gość: svix Re: Organizacja na Open'erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:50
          Jestem z 3miasta, więc na kempingu nie spałam i mogę się mylić, ale na jego
          teren można chyba wnosić co się chce? To na teren samego festiwalu (koncertów)
          nie można wnosić własnych napojów.
          • mana_mana Re: Organizacja na Open'erze 20.02.07, 15:01
            Można wnosić własne jedzenie! I picie! OCZYWIŚCIE ŻE MOŻNA!!! Ale tylko na pole
            namiotowe. Na teren miasteczka festiwalowego nie wolno wnosić własnego
            zaopatrzenia - ludzie na bramkach skrupulatnie wszystkich przeszukują <a czasem
            trochę mniej skrupulatnie, skoro udało mi się wejść z ok 2-litrową
            mineralką> smile pod samą zaś sceną nie wolno przebywać z piwem - nawet tym
            zakupionym <za ciężkie pieniądze> w miasteczku. W zasadzie, poza tym, że napoje
            były niesamowicie drogie <na dodatek sprzedawane nie w butelkach, a
            plastikowych kubkach>, a własnych po prostu mieć nie można było - ludzie mdleli
            z odwodnienia, nie dopatrzyłam się ŻADNYCH błędów czy niedopatrzeń w
            organizacji! Wyeliminują tę małą niedogodność a będzie perfekcyjnie!!! smile
    • aagnes Re: Organizacja na Open'erze 20.02.07, 15:14
      To moze ktos sie zlituje i napisze mi gdzie najlepiej zarezerwowac kwatery,
      zeby byl jako taki dojazd. Gdansk i Sopot troche znam, a Gdyni wcale sad
      Z mapy wynika, ze Gdynia Chylonia, ale z tego co widze w internecie nie ma zbyt
      wielu kwater w tym rejonie?
      • Gość: qwer7y Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 20.02.07, 15:33
        Też nic ciekawego (czyt. taniego) nie mogłem znaleźć. Zawsze pozostaje pole
        namiotowe uncertain Aha, jeszcze jedno: Wie ktoś może jak wyglądała sprawa parkingu.
        Chodzi mi głównie o opłaty
      • mana_mana Re: Organizacja na Open'erze 20.02.07, 15:35
        Jak to gdzie! Tylko na polu namiotowym - klimat jest niepowtarzalny, a i można
        się na afterparty z darmowym piwem załapać smile Z dworca w Gdyni na Babie Doły
        non stop kursują darmowe, festiwalowe autobusy, na dworzec zaś zewsząd dotrzesz
        trajtką smile <pozdrawiam gdyńskich kontrolerów!>
        • volga_jasnowidzaca Re: Organizacja na Open'erze 20.02.07, 18:48
          W na polu wprawdzie nie spałam, ale na terenie festiwalu ani razu nie stałam w
          kolejce do toalety. Komunikacja doskonała. Zarezerwuj sobie byle jaki akademik,
          tylko blisko kolejki. Moze byc nawet na drugim końcu 3miasta.

Piwo było chyba po 7 pln czyli standardowa, kanjpiana cena, nie?
          • Gość: qwer7y Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 20.02.07, 21:08
            Oeeesu 7 zł to dość dużo jak za piwo w plastykowym kubeczku mimo wszystko smile Ale
            z drugiej strony nie po to się tam jedzie.
          • Gość: volga_niedowidzaca Re: Organizacja na Open'erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:08
            nie po 7 tylko po 6. wszystko kosztowało wielokrotność jednego kuponu czyli 3
            złotych.
            • volga_jasnowidzaca Re: Organizacja na Open'erze 22.02.07, 10:55
              Gość portalu: volga_niedowidzaca napisał(a):

> nie po 7 tylko po 6. wszystko kosztowało wielokrotność jednego kuponu czyli 3
              > złotych.

Napisałam "chyba", prawda?
              Nie liczyłam jakoś specjalnie kasy więc nie pamiętam cen. Skoro nie wywołały
              szoku (ani na + ani na -) znaczy, że były normalne.
              • Gość: volga_niedowidzaca Re: Organizacja na Open'erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:42
                normalne jest 12 zł za zapiekankę?
                3 zł za półlitrowy kubek wody?
                6 zł za półlitrową coca-colę?
                • volga_jasnowidzaca Re: Organizacja na Open'erze 23.02.07, 13:10
                  smile No cóż mogę Ci powiedzieć na temat cen. Jakos to przeżyłam, nie wywołały
                  takiego szoku, żeby je pamiętac prawie rok później. Wprawdzie nie jadłam tam
                  zbyt wiele (chociaż jadłam kiełabaki chyba.., piłam chyba Sprite oraz
                  oczywiście piwo). Nie musiałam sprzedać domu wraz z rodziną aby sobie na to
                  pozwolic, więc nie było chyba źle...

A poza tym chyba przywykłam, ze po koncercie najlepiej smakuje fanta czy sprajt
                  w kubku 0,3 za 3 euro. Dla mnie przynajmniej jest to smak którego nigdy nie
                  zapomnę, i do którego zawsze tęskniębig_grin
    • p.o.box.77 Re: Organizacja na Open'erze 21.02.07, 12:02
      1. warunki do spania oceniam na b. dobre. duzo miejsca, spałem jak dziecko.
      nikt mi nie właził na namiot w nocy, ani nie wypróżniał się w pobliżu.

2. z prysznicami to trochę gorzej. rano kolejki do łazienek raczej średni duże.
      a warunki wewnątrz umywalni takie.. spartańskie. ale dało się umyć. sytuacja
      się zmieniała w trakcie koncertów [oczywiście] także przy dobrym harmonogramie
      dalo sie przetrwac. toalet moc także nie ma obawy.

3. zaopatrzenie można na kemping wnosic, "poza alkoholem" ale nikt sie nie bawi
      w sprawdzanie toreb takze w plecaku zamiast podkoszulek pharela można wnonsić
      30 l alkoholu wysokoprocentowego, bez obaw. na teren koncertów już trzeba
      zakombinowac.

no i tak.

jezeli chodzi o spanie poza kempingiem, duzo sie traci. to ma swoj [moze slony
      od potu] smak ale jest sporym przezyciem. kemping i parking byl gratis w
      zeszlym roku. wiec wykombinowalem taki uklad:
      - kwatera nad morzem [np Władysławowo] + auto + namiot na festiwalowym kempingu

tak że po koncertach nie jechalem pijany autem, odsypiałem elegancko. szybka
      kąpiel w zimniej niestety wodzie i na kwatere. tam odsypialem, mylem sie w
      normalnych warunkach, caly dzien nad morzem niestey bez atmosfery festiwalu i
      popoludniu na festiwal.

trzy dni i jestem innym czlowiekiem. big_grin

polecam.
      • Gość: qwer7y Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 21.02.07, 14:16
        Wielkie dzięki za odpowiedź. Też właśnie myślałem o wynajęciu czegoś w pobliżu i
        dojezdzaniu na koncerty. Przynajmniej można by wziąć prysznic w przyzwoitych
        warunkach. Trzeba tylko znaleźć kogoś kto by zrezygnował z piwa i prowadził smile
        • Gość: gt Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 22.02.07, 11:32
          po co ci samochod - wsiadasz w skm i dojezdzasz gdzie chcesz.
          • p.o.box.77 Re: Organizacja na Open'erze 22.02.07, 14:10
            no wlasnie to jest duzy plus trójmiasta czego nie można absolutnie powiedzieć o
            warszawie.

w lecie duzo pociągów poza tripolis.. także luxus.
    • Gość: bycha Re: Organizacja na Open'erze IP: *.gwo.pl 23.02.07, 16:17
      parking nie był gratis, tylko kosztował 10zł
      • p.o.box.77 Re: Organizacja na Open'erze 23.02.07, 16:40
        hm.. a dla mieszkańców campingu nie był za friko?
      • Gość: qwer7y Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 23.02.07, 17:04
        10 zł za kazdy wjazd, za dzień czy jak ?
        • Gość: abel Re: Organizacja na Open'erze IP: *.chello.pl 19.03.07, 16:50
          Podbijam temat bo to dość ważne. Mogłby ktoś powiedziec jak to było z tym
          parkingiem smile?
          • p.o.box.77 Re: Organizacja na Open'erze 20.03.07, 15:34
            nie no ja pamiętam że nie płaciłem jak miałem na ręce opaską campingu. jak
            wjechałem za pierwszym razem zapłaciłaem 10 lub 20. ale opaskę dopiero dostałem
            przed campingiem.

aha.

cenna uwaga: warto byc wcześniej. w zeszłym roku do campingu, do punktu zakupu
            kuponów platniczych festiwalu [waluta festiwalowa] byla totalna kolejka. z
            glównej sceny dobiegały dzwieki pierwszych koncertow a my stalismy w kolejce do
            campingu.

dopiero po chwili [2h] udalo nam sie dowiedziec ze:

poniewaz mamy zarezerwowany camping mamy papierowe bilety to nie musimy
            wszystkiego wymieniac na opaski na raz. czyli bilety papierkowe wymienilismy
            pod sceną, plecaki zostawilismy w aucie, a opaski na camping zdobylismy juz w
            nocy po najciekawszych koncertach bez kolejki. a kupony platnicze wymienialismy
            jeszcze wielokrotnie w czesci gastronomicznej.

także porada uniwersalna: pytać każdego z obsługi po dwa razy, bo bajzel jest
            straszny, a ludzie bywają omylni.

do zobaczenia w gdyni
            • Gość: bibbi_bokken Re: Organizacja na Open'erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 17:10
              Tak w kewstii czysto organizacyjnej...Jak myślicie, ile wcześniej i jak
              uderzyć, by znaleźć się pod sceną. Pierwszy raz jadę na ten festiwal i nie za
              bardzo orientuję się, jaki ma on rozmiar, ile ludzi itd...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka