Dodaj do ulubionych

Hot Hot Heat....

23.05.03, 18:54
ostatnio czytałem wiele pochwał na temat tego zespołu i zachęcony tym
pobuszowałem w necie i posłuchałem paru piosenek i niestety stwierdzam, że
wiele krzyku o nic
nic wielkiego panowie sobą nie reprezentują, słysząc ich piosenki mam cały
czas wrażenie że już gdzieś to słyszałem
poprostu zawiodłem się...
Obserwuj wątek
    • Gość: Koala Re: Hot Hot Heat.... IP: *.osowa.gda.osk.pl 23.05.03, 20:37
      munky napisał:

> ostatnio czytałem wiele pochwał na temat tego zespołu i zachęcony tym
      > pobuszowałem w necie i posłuchałem paru piosenek i niestety stwierdzam, że
      > wiele krzyku o nic
      > nic wielkiego panowie sobą nie reprezentują, słysząc ich piosenki mam cały
      > czas wrażenie że już gdzieś to słyszałem
      > poprostu zawiodłem się...

Wskaż mi dzisiaj jeden zespół, którego płyty nie powodują wrażenia: gdzieś już
      to słyszałem? JEDEN!
      • Gość: kubasa Re: Hot Hot Heat.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 21:06
        Gość portalu: Koala napisał(a):

>
        >
        > Wskaż mi dzisiaj jeden zespół, którego płyty nie powodują wrażenia: gdzieś
        już
        > to słyszałem? JEDEN!

Interpol, a slyszalem i the Smiths i Echo and The Bunnymen i Television i Joy
        Division i dziesiatki innych, ponoc protoplastow tego zespolu. Podobne wrazenie
        mam przy And You Will Know Us By The Trail Of Dead.

Pozdr.

P.S

HHH nie diega tym zespolom do piet.
        • Gość: Tom Re: Hot Hot Heat.... IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 21:32
          Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Gość portalu: Koala napisał(a):
          >
          >
          > >
          > >
          > > Wskaż mi dzisiaj jeden zespół, którego płyty nie powodują wrażenia: gdzieś
          >
          > już
          > > to słyszałem? JEDEN!
          >
          > Interpol, a slyszalem i the Smiths i Echo and The Bunnymen i Television i
          Joy
          > Division i dziesiatki innych, ponoc protoplastow tego zespolu. Podobne
          wrazenie
          >
          > mam przy And You Will Know Us By The Trail Of Dead.
          >
          > Pozdr.
          >
          > P.S
          >
          > HHH nie diega tym zespolom do piet.

Hehehe to slabo sluchasz, ja postanowilem sobie ostanio posluchac Interpolu,
          kiedy zrobilo sie o nim tak glosno, bo kiedy pierwszy raz go sluchalem, prawie
          rok temu, to jakos przeszedlem obok. Przesluchalem chyba z 3 razy, pozniej
          wrzucilem do odtwarzacza jo division i jednka wole sluchac orginalu z lat
          80tychsmile Trail of dead tez jest super, ale z orginalnoscia nie przesadzajsmile
          • Gość: kubasa Re: Hot Hot Heat.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 21:49
            Gość portalu: Tom napisał(a):

> Hehehe to slabo sluchasz, ja postanowilem sobie ostanio posluchac Interpolu,
            > kiedy zrobilo sie o nim tak glosno, bo kiedy pierwszy raz go sluchalem,
            prawie
            > rok temu, to jakos przeszedlem obok.

To gratulacje skoro sluchales juz epki.

Przesluchalem chyba z 3 razy, pozniej
            > wrzucilem do odtwarzacza jo division i jednka wole sluchac orginalu z lat
            > 80tychsmile Trail of dead tez jest super, ale z orginalnoscia nie przesadzajsmile

Ee tam gadanie, bardzo lubie Joy Division, choc minimalnie abrdziej ten z lat
            70. ale Interpol jest zaraz za nimi. Z oboma tymi zespolami wygrywa Radiohead i
            tak ksztaltuje sie teraz moaj trojka. A co Trail Of Dead mowie powaznie.
      • loveletter Re: Hot Hot Heat.... 23.05.03, 21:24

> Wskaż mi dzisiaj jeden zespół, którego płyty nie powodują wrażenia: gdzieś już
        > to słyszałem? JEDEN!

System of a down.
        Primus.

Lov.
      • Gość: As Re: Hot Hot Heat.... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.05.03, 21:39

> munky napisał:
        >
        > > ostatnio czytałem wiele pochwał na temat tego zespołu i zachęcony tym
        > > pobuszowałem w necie i posłuchałem paru piosenek i niestety stwierdzam, że
        >
        > > wiele krzyku o nic
        > > nic wielkiego panowie sobą nie reprezentują, słysząc ich piosenki mam cały
        >
        > > czas wrażenie że już gdzieś to słyszałem
        > > poprostu zawiodłem się...
        >
        >
        już
        > to słyszałem? JEDEN!

Kiedyś był taki zespół a nazywał sie Faith No More. Ale to już przeszłość.
        Jednak Tomahawk gdzie też śpiewa Mike Patton również sprawia wrażenie obcowania
        z czymś czego się wcześniej nie słyszało, tak więc może to?
      • ilhan Re: Hot Hot Heat.... 23.05.03, 21:55

> już to słyszałem? JEDEN!

Prosiłeś o jeden, więc proszę bardzo: The Beatles.
        Co do tematu, to po początkowym nawet i lekkim zachwycie niestety kompletnie
        mnie już to Hot Hot Heat nie rusza. Melodyjki fajne, ale szybko się nudzą i w
        ogóle jakaś trochę naiwna jeszcze ta muzyka.
        • Gość: Jack Re: Hot Hot Heat.... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 23.05.03, 23:31

>
          >
          > > już to słyszałem? JEDEN!

Może jestem nieosłuchany... ale gdy słucham płyt Godspeed You Black Emperor to
          mam wrażenie że słyszałem podobne granie tylko na innych płytach GYBE...

Co do Hot Hot Heat - sporo racji...
        • Gość: ilhan Re: Hot Hot Heat.... IP: *.osowa.gda.osk.pl 24.05.03, 00:55
          ilhan napisał:

>
          >
          > > już to słyszałem? JEDEN!
          >
          > Prosiłeś o jeden, więc proszę bardzo: The Beatles.
          >
          ilhan dzisiaj nie w sensie wskaż mi dzisiaj, tylko wskaż mi taki dzisiejszy
          zespół smile nie ma takiego po prostu. każdy tworzy pod wplywem kogos innego. a w
          2003 już niewiele zostalo pola manewru jesli chodzi o nieodkryte obszary w
          muzyce rockowej... jesli takowe w ogole jeszcze istnieja..
          • Gość: koala Re: Hot Hot Heat.... IP: *.osowa.gda.osk.pl 24.05.03, 00:57
            Gość portalu: ilhan napisał(a):

> ilhan napisał:
            >
            > > Gość portalu: Koala napisał(a):
            > >
            > > > Wskaż mi dzisiaj jeden zespół, którego płyty nie powodują wrażenia: g
            > dzieś
            > >
            > > > już to słyszałem? JEDEN!
            > >
            > > Prosiłeś o jeden, więc proszę bardzo: The Beatles.
            > >
            > ilhan dzisiaj nie w sensie wskaż mi dzisiaj, tylko wskaż mi taki dzisiejszy
            > zespół smile nie ma takiego po prostu. każdy tworzy pod wplywem kogos innego. a
            w
            > 2003 już niewiele zostalo pola manewru jesli chodzi o nieodkryte obszary w
            > muzyce rockowej... jesli takowe w ogole jeszcze istnieja..

LOL sorry tamto napisalem ja, nie ilhan... to znak ze czas isc spac..
      • munky Re: Hot Hot Heat.... 24.05.03, 12:57

już
        > to słyszałem? JEDEN!

JEDEN???
        może te nie ta sama półka, ale np. Deftones
        i mógłbym wymienić przynajmniej jeszcze kilka....
    • Gość: sunny Re: Hot Hot Heat.... IP: 213.17.133.* 25.05.03, 00:22
      Zgadzam się, muzyczka HHH czasem naiwna, prościutka w swojej
      przebojowości...ale posłuchać się da i nawet zastanawiam się nad kupnem płyty.
      Pewnie się narażę wielu osobom, ale ja się rozczarowałam właśnie Interpolem...

______

Tall cans in the air
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka