grimsrund 04.06.07, 12:14 Na wszelki wypadek, gdyby się ktoś zastanawiał, czy brać, mówię - brać! Oczywiście pierwszy zeszyt jest tańszy, następne znacznie droższe będą, jednak prawda jest taka, że temu wydaniu niczego nie brakuje. Jest nawet czeski lektor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 04.06.07, 19:36 Od początku? Znaczy - Scully przychodzi do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 05.06.07, 21:57 Kupiłam sobie dziś. Właśnie podziwiam Eugeniusza Toomsa Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Z Archiwum X na DVD 06.06.07, 10:32 > Kupiłam sobie dziś. Właśnie podziwiam Eugeniusza Toomsa Ech, ten urok żółtych oczek Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 22.06.07, 14:56 Pierwszą część kupiłem, ale na razie się wstrzymuję z resztą, bo ponoć w sierpniu ma wyjść pierwszy sezon w boksie zbiorczym, za prawdopodobnie znacznie przystępniejszą cenę, a następne konsekwentnie wychodzić będą później. X Files rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 10:37 Ihope - Ty też? Co do kupowania, to zaczynam mieć poważne wątpliwości czy to się będzie w jakiś porządny sposób ukazywać. Juz teraz jest poślizg, nie wiem, kontrolowany czy nie, ale jednak jest. A skąd masz informację, że będzie I sezon zbiorczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:36 > Ihope - Ty też? Ba ! X Files to serial wszechczasów ( obok MacGyvera, na którego również czekam ). Mam gdzieś te wszystkie nowomodne wymysły typu Lost > Co do kupowania, to zaczynam mieć poważne wątpliwości czy to się będzie w > jakiś porządny sposób ukazywać. Już teraz jest poślizg, nie wiem, kontrolowany > czy nie, ale jednak jest. Nie tylko Ty. Ponoć wydawnictwo DeAgostini jest znane z dość swobodnego podejścia do wydawanych przez siebie kolekcji. > A skąd masz informację, że będzie I sezon zbiorczy? " Firma Imperial-Cinepix podała, iż zaniechane wcześniej, oficjalne wydanie The X-Files na DVD, pojawi się jednak w Polsce. Na stronie czeskiej firmy filmcity.cz pojawiła się informacja o tym, iż na czeski rynek przewidziane jest wydanie identyczne z oryginalnymi wydaniami DVD, zawierające jednak oprócz ścieżki dźwiękowej i napisów w języku czeskim, także polskiego lektora oraz polskie napisy. Pan Darek Janeczek (pracownik Działu DVD firmy Imperial-Cinepix) zapytany o to, czy identyczne wydanie przygotowuje na rynek polski firma FOX, potwierdził te informacje. W e-mailu od Pana Dariusza czytamy: "Witam, tak w Polsce również jest planowane wydanie X Files. Jeżeli chodzi o cenę to na tę chwilę nie mogę jej podać." Cena jednego sezonu w Czechach, w przeliczeniu na złotówki, to około 145 zł. Pierwsza seria ma tam trafić do sprzedaży 27 sierpnia 2007, druga 24 września 2007. Data kolejnych sezonów nie została jeszcze ustalona. W Polsce wydania te powinny się ukazać w tym samym czasie i miejmy nadzieję, że w podobnej cenie. UWAGA! Proszę nie mylić tego wydania z ofertą firmy DeAgostini, która podobne wydanie sprzedaje za pośrednictwem sieci kiosków i sklepów Empik. " ze strony x-files.stopklatka.pl. Będzie to lokalna wersja wydania oficjalnego, a więc zawierająca bonusy, co moim zdaniem jest ofertą znacznie ciekawszą niż wydanie DeAgostini ( gołe odcinki, plus *gówniana* książeczka ). Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:39 Z powyższego wychodzi oczywiście na to, że sama goła cena nie będzie " znacznie przystępniejsza " ( wyjdzie mniej więcej tyle samo ), natomiast zawartość będzie o wiele lepsza, co w sumie na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:40 (Przepraszam za obcojęzyczny post, ale strasznie się śpieszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Z Archiwum X na DVD 29.06.07, 17:41 Ihope, ja tam to co jakiś pan Janeczek powiedział bardzo strasznie poważam, ale nie za bardzo. Liczy się to, co w łapie, a w łapie na razie jest jeno wydanie De Agostini. A poza tym i tak już od dawna mam wszystkie sezony z bonusami z Anglii i Stanów, więc na żadne bonusy mnie nie wezmą Poza tym jeśli powołujesz się już na forum XFiles na Stopklatce, zerknij se do wątków o oficjalnym i nieoficjalnym wydaniu, jak tam ludziska od tygodni obracają wszystkie za i przeciw www.xfiles.stopklatka.pl/interactive/forum/viewforum.php?f=4&sid=fc6dfc4163cc0712900e6935f0360161 Odpowiedz Link Zgłoś