Dodaj do ulubionych

Z Archiwum X na DVD

04.06.07, 12:14
Na wszelki wypadek, gdyby się ktoś zastanawiał, czy brać, mówię - brać!

Oczywiście pierwszy zeszyt jest tańszy, następne znacznie droższe będą,
jednak prawda jest taka, że temu wydaniu niczego nie brakuje. Jest nawet
czeski lektor smile
Obserwuj wątek
    • aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 04.06.07, 19:36
      Od początku? Znaczy - Scully przychodzi do roboty?
    • aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 05.06.07, 21:57
      Kupiłam sobie dziś. Właśnie podziwiam Eugeniusza Toomsa smile
      • grimsrund Re: Z Archiwum X na DVD 06.06.07, 10:32
        > Kupiłam sobie dziś. Właśnie podziwiam Eugeniusza Toomsa smile

Ech, ten urok żółtych oczek wink
        • aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 06.06.07, 21:31
          No ba smile
          • ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 22.06.07, 14:56
            Pierwszą część kupiłem, ale na razie się wstrzymuję z resztą, bo ponoć w
            sierpniu ma wyjść pierwszy sezon w boksie zbiorczym, za prawdopodobnie znacznie
            przystępniejszą cenę, a następne konsekwentnie wychodzić będą później. X Files
            rządzi.
            • aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 10:37
              Ihope - Ty też? smile
              Co do kupowania, to zaczynam mieć poważne wątpliwości czy to się będzie w jakiś
              porządny sposób ukazywać. Juz teraz jest poślizg, nie wiem, kontrolowany czy
              nie, ale jednak jest. A skąd masz informację, że będzie I sezon zbiorczy?
              • ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:36
                > Ihope - Ty też? smile

Ba ! X Files to serial wszechczasów ( obok MacGyvera, na którego również czekam
                ). Mam gdzieś te wszystkie nowomodne wymysły typu Lost smile

> Co do kupowania, to zaczynam mieć poważne wątpliwości czy to się będzie w
                > jakiś porządny sposób ukazywać. Już teraz jest poślizg, nie wiem, kontrolowany
                > czy nie, ale jednak jest.

Nie tylko Ty. Ponoć wydawnictwo DeAgostini jest znane z dość swobodnego
                podejścia do wydawanych przez siebie kolekcji.

> A skąd masz informację, że będzie I sezon zbiorczy?

" Firma Imperial-Cinepix podała, iż zaniechane wcześniej, oficjalne wydanie The
                X-Files na DVD, pojawi się jednak w Polsce.

Na stronie czeskiej firmy filmcity.cz pojawiła się informacja o tym, iż na
                czeski rynek przewidziane jest wydanie identyczne z oryginalnymi wydaniami DVD,
                zawierające jednak oprócz ścieżki dźwiękowej i napisów w języku czeskim, także
                polskiego lektora oraz polskie napisy. Pan Darek Janeczek (pracownik Działu DVD
                firmy Imperial-Cinepix) zapytany o to, czy identyczne wydanie przygotowuje na
                rynek polski firma FOX, potwierdził te informacje. W e-mailu od Pana Dariusza
                czytamy: "Witam, tak w Polsce również jest planowane wydanie X Files. Jeżeli
                chodzi o cenę to na tę chwilę nie mogę jej podać."

Cena jednego sezonu w Czechach, w przeliczeniu na złotówki, to około 145 zł.
                Pierwsza seria ma tam trafić do sprzedaży 27 sierpnia 2007, druga 24 września
                2007. Data kolejnych sezonów nie została jeszcze ustalona. W Polsce wydania te
                powinny się ukazać w tym samym czasie i miejmy nadzieję, że w podobnej cenie.

UWAGA! Proszę nie mylić tego wydania z ofertą firmy DeAgostini, która podobne
                wydanie sprzedaje za pośrednictwem sieci kiosków i sklepów Empik. "

ze strony x-files.stopklatka.pl. Będzie to lokalna wersja wydania oficjalnego, a
                więc zawierająca bonusy, co moim zdaniem jest ofertą znacznie ciekawszą niż
                wydanie DeAgostini ( gołe odcinki, plus *gówniana* książeczka ).
                • ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:39
                  Z powyższego wychodzi oczywiście na to, że sama goła cena nie będzie " znacznie
                  przystępniejsza " ( wyjdzie mniej więcej tyle samo ), natomiast zawartość będzie
                  o wiele lepsza, co w sumie na jedno wychodzi.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Z Archiwum X na DVD 23.06.07, 14:40
                    (Przepraszam za obcojęzyczny post, ale strasznie się śpieszę big_grin)
                    • aasiek Re: Z Archiwum X na DVD 24.06.07, 12:43
                      Nic nie szkodzi smile Dzięki.
                  • grimsrund Re: Z Archiwum X na DVD 29.06.07, 17:41
                    Ihope, ja tam to co jakiś pan Janeczek powiedział bardzo strasznie poważam, ale
                    nie za bardzo. Liczy się to, co w łapie, a w łapie na razie jest jeno wydanie
                    De Agostini. A poza tym i tak już od dawna mam wszystkie sezony z bonusami z
                    Anglii i Stanów, więc na żadne bonusy mnie nie wezmą smile

Poza tym jeśli powołujesz się już na forum XFiles na Stopklatce, zerknij se do
                    wątków o oficjalnym i nieoficjalnym wydaniu, jak tam ludziska od tygodni
                    obracają wszystkie za i przeciw smile

www.xfiles.stopklatka.pl/interactive/forum/viewforum.php?f=4&sid=fc6dfc4163cc0712900e6935f0360161

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka