Dodaj do ulubionych

Deep Purple - "BANANAS"

13.06.03, 12:36
Premiera 24.08
Track lista poniżej:

House of Pain
Sun Goes Down
Haunted
Razzle Dazzle
Silver Tongue
Walk On
Pictures of Innocence
I've Got Your Number
Never A Word
Bananas
Doing It Tonight
Contact Lost

Pierwsza recenzja - na www.thehighwaystar.com
Oczywiście entuzjastyczna - ale entuzjastyczne były tez pierwsze opinie o
Abandon i co z tego wyszło, wszyscy wiemy...
Obserwuj wątek
    • vulture Re: Deep Purple - 'BANANAS' 13.06.03, 14:55
      Poczekamy, może w lecie im jeszcze dodatkowo odwali i producent doda jakieś
      hawajsko-jamajskie brzmienia...
    • Gość: Lukas Re: Deep Purple - 'BANANAS' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 17:51
      Zapowiada sie interesujaco ,ale watpie czy ta recenzja jest szczera.... cieszy
      mnie ,ze slychac Dona (balem sie ,ze chlop bedzie bardzo w tle ,bo przeciez
      jest do tego przyzwyczajony) ,martwi natomiast wzmianka o TYLKO jednym szybkim
      numerze ,a szybkosc byla synonimem Deep Purple ...w dawnych czasach sad
      • vulture Re: Deep Purple - 'BANANAS' 13.06.03, 18:04
        Jeśli będą wolne takie jak "Sometimes I Feel Like Screaming", "Wasted
        Sunsets", "Fingers To The Bone" czy "Don't Make Me Happy" to OK. Ale jak będą
        utwory w tzw. średnim tempie, bez jaj, to się załamię.
        • Gość: Lukas Re: Deep Purple - 'BANANAS' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 18:31
          vulture napisał:

> Ale jak będą
          > utwory w tzw. średnim tempie, bez jaj, to się załamię.

Wlasnie chyba takich jest sporo...Morse ,do domu!
          • vulture Re: Deep Purple - 'BANANAS' 13.06.03, 18:36
            Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Wlasnie chyba takich jest sporo...Morse ,do domu!

Skąd wiesz, czy to Morse, może Paice nie ma już siły nabijać rytmu... poza tym
            gorąco jest.
            • t.o.m.e.k Re: Deep Purple - 'BANANAS' 13.06.03, 22:08
              Ja myślę, w temacie tych utowrów "mid tempo", że tu głównymi winowajcami są
              jednak panowie G & G. Na Abandonie jest taki knot "Jack Ruby", który ponoć
              pochodzi jeszcze z czasów "House of Blue Light", dzieło ww. panów, odrzucone
              przez Ryśka (i chwała mu za to). Potem, jak już im było wolno, to niestety
              zdominowali taką stylistyką całą płytę (wspomniany "Abandon").
              A po Purpendicular było tak pięknie...

Też nie jestem entuzjastą - tym bardziej, że dwa nowe kawałki grane na żywo nie
              nastrajają optymistycznie. 17-go jadę do Berlina - zobaczymy, czy po ponad 2
              tygodniach od Mediolanu nastąpi jakaś poprawa...
              • vulture Re: Deep Purple - 'BANANAS' 13.06.03, 22:12
                t.o.m.e.k napisał:

> Ja myślę, w temacie tych utowrów "mid tempo", że tu głównymi winowajcami są
                > jednak panowie G & G. Na Abandonie jest taki knot "Jack Ruby", który ponoć
                > pochodzi jeszcze z czasów "House of Blue Light", dzieło ww. panów, odrzucone
                > przez Ryśka (i chwała mu za to).

O, matko, faktycznie, a "Jack Ruby" to wyjątkowa kupa...
                • brookie Re: Deep Purple - 'BANANAS' 14.06.03, 11:17
                  Jesli mowa o Deep Purple, czy ktos mi powie na jakiej plycie znajde kawalek
                  "Sometimes I feel like screaming"? Nie jestem 100 procentowym fanem z tego
                  przykladu ze nie wiem gdzie szukac tego utworu, ale bardzo mi sie podoba wiec
                  odpowiedzcie z laski swojej.
                  • vulture Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 11:26
                    Ten utwór pochodzi z płyty "Purpendicular" wydanej przez BMG w 1996 roku. A
                    okładka wygląda tak:
                    www.thehighwaystar.com/graphics/cover/studio/cover-purpendicular.html
                    • brookie Re: Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 11:47
                      Dzieki. Zdobede chocby nie wiem co!
                      • vulture Re: Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 11:51
                        brookie napisała:

> Dzieki. Zdobede chocby nie wiem co!

Nie będziesz mieć z tym większego problemu, płyta poniosła klęskę komercyjną a
                        szkoda) i w większości sklepów sprzedawana jest po obniżonej cenie, a kaseta
                        wręcz z kosza.
                        • brookie Re: Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 12:09
                          Cena nie ma znaczenia, ale dziwne ze plyta sprzedawana jest po obnizce. Nie
                          poluje na kasety ale na dyski i koncerty na DVD. Ale u mnie ( Australia)
                          dostac taki dysk to moze byc trudne. Maz od miesiecy poluje na History of
                          football- the beautiful game i nie moze dostac. Tak samo z plytami Metallica.
                          Nigdzie nie ma plyty "Garage".
                          • vulture Re: Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 12:11
                            Mnie nie dziwi, że płyta sprzedawana jest po niższej cenie, skoro nikt jej nie
                            chce kupować. Ale każdy rynek ma swoją specyfikę...
                          • vulture Re: Sometimes I Feel Like Screaming 14.06.03, 12:11
                            Mnie nie dziwi, że płyta jest sprzedawana po niższej cenie, skoro nikt jej nie
                            chce kupować. Ale każdy rynek ma swoją specyfikę...
                            • vulture coś mi dwa razy wysłało 14.06.03, 12:12

• brookie Re: coś mi dwa razy wysłało 14.06.03, 12:41
                                Ciezko bedzie dostac, bo rynek australijski nastawiony jest bardziej na
                                wschodzace tutejsze gwiazdy. Opetani sa nimi tak jak rugby, golfem, cricketem
                                czy Aussie roles.
                  • ellenai purpendicular ale z dont hold your breath! 14.06.03, 18:42

• vulture Re: purpendicular ale z dont hold your breath! 15.06.03, 00:11
                      To bonus na Japonię.
                      • Gość: Lukas Re: purpendicular ale z dont hold your breath! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 12:09
                        vulture napisał:

> To bonus na Japonię.

I do tego bardzo przecietny.....zapowiedz Abandona?
                        • ellenai Re: purpendicular ale z dont hold your breath! 15.06.03, 20:44
                          moze i bonus to na Japonie ,moze i przecietny ale mam to gdzies, bo mnie sie
                          podoba!!!!!!!!!! i juz,pozdrowkasmile)))))
    • Gość: As Re: Deep Purple - 'BANANAS' ?? co za tytuł !! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.06.03, 16:15
      Abandon jest dobrą płytą, tak samo dobrą jak inne płyty Purpli z lat '90. Nie
      rozumiem waszej krytyki tego albumu (choć jeden z moich kolegów nazwał tę
      płytę "rzewnymi kluchami" smile).
      Jeśli zaś chodzi o najnowsze wydawnictwo, to tytuł płyty jest tak BEZNADZIEJNY
      że już odeszła mi ochota na jej słuchanie. Może następną nazwą "Pears"
      lub "Grapefruits" ? O ile nikt się nie wykruszy ze składu z powodu starczych
      przypadłości ...
      • vulture AS ŻYJE!!! 14.06.03, 16:20
        Asie, nareszcie jesteś. Gdzie byłeś, jak Cię nie było??? A co do "Abandon" -
        dla mnie to jedna ze słabszych płyt DP a w latach 90. zdecydowanie najgorsza.
        • cze67 Re: AS ŻYJE!!! 14.06.03, 18:31
          Ja też się z tego cieszę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka