foxy21 25.06.03, 13:05 Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, usmialam sie do lez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martolka Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:10 Chodzę cały czas, jak mnie coś zaciekawi, zaintryguje, jak mnie ktoś zaprosi, albo coś zareklamuje... Wczoraj byłam na balecie Ejfmana 'Czajkowski - Misterium życia i śmierci' - podobało mi się, świetna choreografia, scenografia, układy, no i muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:54 martolka napisała: > Chodzę cały czas, jak mnie coś zaciekawi, zaintryguje, jak mnie ktoś zaprosi, > albo coś zareklamuje... Wczoraj byłam na balecie Ejfmana 'Czajkowski - > Misterium życia i śmierci' - podobało mi się, świetna choreografia, > scenografia, układy, no i muzyka. No Martolka ladnie Polec cos dobrego. Na balet nie chadzam, ale moze cos w teatrze? Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 14:19 ja na balecie byłam pierwszy raz właśnie, nie jest to coś za czym jakoś specjalnie szaleję - ale może trochę więcej się teraz zainteresuję ) Zresztą Ejfman to renoma jakaś, nie wiem jak się mają takie zwykłe, codzienne przedstawienia baletowe. Osobiście zaliczam większość przedstawień w Collegium Nobilium, bo podoba mi się świeżość spojrzenia młodych aktorów, zaaangazowanie i odkrywcze interpretacje - nie mówiąc o tym, że czasami dają przedstawienia za darmo ) (w maju było świetne Moskwa-Pieruszki Jerofiejewa, np.). Chodzę też do Współczesnego, bo lubię tamtejszych aktorów (dobre Bambini di Praga Hrabala), Powszechny czasami jest ok (wszystko Dostojewskiego co pokazali, to widziałam i nie narzekam), Rozmaitości (jak kto lubi nowoczesne rzeczy), Na Woli - dobre gościnne się zdarzają, itp. itd. Dużo tego, można znależć, trzeba troche zapolować. Bardzo ciekawy (i szalenie drogi) był spektakl na początku maja grupy z Nowego Yorku, Wooster Group, z Danielem Defoe - teatr eksperymentalny, dziwny, zaskakujący, niczego takiego w Polsce jeszcze nie widziałam i raczej długo nie zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:16 foxy21 napisała: > Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. > Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku > "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, > usmialam sie do lez > Widziałem tę sztukę pare lat temu w telewizji....boki zrywałem...rewelacyjna...)))))....grali bardzo blisko publiczności...musze to jeszcze kiedys zobaczyć..a Peszek przeszedł samego siebie...)))...niestety do teatru rzadko chodzę...(( pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:32 gregkor napisał: > foxy21 napisała: > > > Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. > > Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku > > "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, > > usmialam sie do lez > > > > > Widziałem tę sztukę pare lat temu w telewizji....boki > zrywałem...rewelacyjna...)))))....grali bardzo blisko publiczności...musze to > > jeszcze kiedys zobaczyć..a Peszek przeszedł samego siebie...)))...niestety do > > teatru rzadko chodzę...(( > To koniecznie musisz zobaczyc na zywo, mnie wszystkie miesnie bolaly ze smiechu) > > > pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
srootootoo Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 16:12 gregkor napisał: > foxy21 napisała: > > > Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. > > Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku > > "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, > > usmialam sie do lez > > > > > Widziałem tę sztukę pare lat temu w telewizji....boki > zrywałem...rewelacyjna...)))))....grali bardzo blisko publiczności...musze to > > jeszcze kiedys zobaczyć..a Peszek przeszedł samego siebie...)))...niestety do > > teatru rzadko chodzę...(( > > > > pozdr Jest jeszcze "Scenariusz na 4 aktorów" gdzie do Grabowskich i Peszka dochodzi Frycz>Zajefajne! No i "Scenariusz na jednego aktora" z Peszkiem. Niestety rzadko chadzam do teatru ale namiętnie oglądam w telewizorni. Polecam sztuki Tadeusza Słobodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:21 foxy21 napisała: > Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. > Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku > "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, > usmialam sie do lez ja staram sie chodzic na wszystko do teatru Witkacego w Zakopcu. Kultowe miejsce z niepowtarzalna atmosfera. A w Wwie to czsami do Kwadratu. > Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:38 agentcooper napisał: > foxy21 napisała: > > > Ja chadzam, nieczesto, ale lubie. > > Ostatnio bylam dosyc dawno temu na Grabowskich i Peszku > > "Scenariusz dla 3 aktorow", rewelacja, > > usmialam sie do lez > > ja staram sie chodzic na wszystko do teatru Witkacego w Zakopcu. Kultowe > miejsce z niepowtarzalna atmosfera. A w Wwie to czsami do Kwadratu. > > Teatr Witkacego widzialam tylko z zewnatrz W Kwadracie tez bylam dawno temu na Kobuszewskim W W-wie chodze najczesciej do Powszechnego, na Jande, Gajosa, maja swietna obsade. Paniom polecam Shirley Valentine, z Janda, swietna sztuka. Widzialam tez film, lecial kiedys na canal+ Polecam tez Tutam z Gajosem i Zolkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:41 foxy21 napisała: > > Paniom polecam Shirley Valentine, z Janda, swietna sztuka. > Widzialam tez film, lecial kiedys na canal+ > Polecam tez Tutam z Gajosem i Zolkowska. > Byłem na obu sztukach...faktycznie obie są dobre..i choć za Jandą nie przepadam to sztuka była bardzo dobra.....a Tutam...rewelacyjne..zwłaszcza Gajos...choć ja byłem na tym z 10 lat temu...)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:45 gregkor napisał: > foxy21 napisała: > > > > > > Paniom polecam Shirley Valentine, z Janda, swietna sztuka. > > Widzialam tez film, lecial kiedys na canal+ > > Polecam tez Tutam z Gajosem i Zolkowska. > > > Byłem na obu sztukach...faktycznie obie są dobre..i choć za Jandą nie przepadam > > to sztuka była bardzo dobra.....a Tutam...rewelacyjne..zwłaszcza Gajos...choć > ja byłem na tym z 10 lat temu...)) > > pozdr Ja na tych spektaklach tez bylam po raz pierwszy kilka lat temu. A Jande b.lubie i na Shirley bylam po raz drugi niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:53 foxy21 napisała: > > > > > Teatr Witkacego widzialam tylko z zewnatrz To ze sztuk wystawianych latem polecam szczegolnie "Kurke Wodna" (totalny odjazd, niezly Witkacy musial lykac staffik jak to pisal) i "Na Przeleczy" rowniez w/g prozy Witkiewicza (bylem o krok od zsikania sie ze smiechu w majty). A absolutnie genialne sztuki ktore TRZEBA zobaczyc (aczkowlwiek nie ma ich w repertuarze na lato) to: Dr.Faustus Misterium (bylem przez kilka dni w ciezkim szoku), Czarownice z Salem (nie polecam jesli sie jest w depresyjnym nastroju bo zle sie moze skonczyc....) i Wariacje Enigmatyczne (w zyciu nie widzialem czegos smutniejszego)... > Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:59 agentcooper napisał: > foxy21 napisała: > > > > > > > > > > > Teatr Witkacego widzialam tylko z zewnatrz > > To ze sztuk wystawianych latem polecam szczegolnie "Kurke Wodna" (totalny > odjazd, niezly Witkacy musial lykac staffik jak to pisal) i "Na Przeleczy" > rowniez w/g prozy Witkiewicza (bylem o krok od zsikania sie ze smiechu w majty) > . > A absolutnie genialne sztuki ktore TRZEBA zobaczyc (aczkowlwiek nie ma ich w > repertuarze na lato) to: Dr.Faustus Misterium (bylem przez kilka dni w ciezkim > szoku), Czarownice z Salem (nie polecam jesli sie jest w depresyjnym nastroju > bo zle sie moze skonczyc....) i Wariacje Enigmatyczne (w zyciu nie widzialem > czegos smutniejszego)... > > > > Super, nie wiem czy uda mie sie zobaczyc cokolwiem tego lata, zobaczymy. Mozesz podac strone z repertuarem tego teatru? Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 14:16 foxy21 napisała: > Super, nie wiem czy uda mie sie zobaczyc cokolwiem tego lata, > zobaczymy. > Mozesz podac strone z repertuarem tego teatru? Bardzo prosze Jesli sie zdecydujesz to polecam przybyc odpowiednio wczesniej - zawsze przed spektaklem mozna sie poczestowac goraca herbata a czasem nawet ciasteczkami. www.witkacy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar4 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 14:41 agentcooper napisał: > ja staram sie chodzic na wszystko do teatru Witkacego w Zakopcu. Kultowe > miejsce z niepowtarzalna atmosfera. A w Wwie to czsami do Kwadratu. Ciekawym jaki to teatr do kwadratu a nie lepiej napisać "teatr do drugiej potęgi" Odpowiedz Link Zgłoś
hesus_the_reaper Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:24 oj, też byłem na tym jakiś czas temu. Zadziwiające jest dla mnie to, że oni nadal potrafią to grać, w końcu to już tyle lat... Ale zabawne jest nieodmiennie... W teatrze bywam bardzo rzadko, od wielkiego święta. Częściej w filharmonii i na koncertach f'corse. m, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 13:40 piszę tylko po to, żeby powiedzieć że masz zajebisty nikk.naprawdę genialny... a tak merytorycznie- do teatru nie chodzę, za to chodzę do tanich barów, gdyż jestem lumpeninteligentem Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar4 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 14:46 nikka007 napisała: za to chodzę do tanich barów, gdyż > jestem lumpeninteligentem No to ja jestem lumpenproletariat bo kupuję ciuchy w lumpeks-shopach... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 14:48 nie sądzę Gas, żeby przedrostek lumpen- miał coś wspólnego z lumpeksami... Ja się ubieram w drogich sklepach, w związku z czym mam 2 bluzki i jedną spódnicę Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar4 Re: Chodzicie do teatru? 25.06.03, 20:59 Teraz bardzo rzadko,a dawniej bywały Sceny Plastyczne KUL,Teatry Ósmego Dnia,Dereva(notabene w tym roku na Malcie),Teatry Porywaczy Ciał i inne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Chodzicie do teatru? 26.06.03, 22:08 Chadzam prywatnie i zawodowo. Oceniam prywatnie i zawodowo. Przeżywam prywatnie. Niestety, nie dzieje się to tak często, jakbym chciała. Uroki prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
shamanin Re: Chodzicie do teatru? 26.06.03, 22:25 ja mialem isc dzisiaj ale zabraklo dla mnie biletow biednemu zawsze wiatr w oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś