jarka63 26.09.07, 15:56 Podoba się wam ta płyta? Ja jestem w szoku,trudno mi słuchać tych nieudolnie wyciąganych wysokich tonów, drażni mnie manierycznie dziecinna interpretacja,moim zdaniem nie powinna była tego materiału w ogóle publikować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: igz Re: PJ Harvey:White Chalk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:06 Ja też byłam w lekkim szoku, kiedy ją pierwszy raz przesłuchałam. To coś zupełnie innego od tego co nagrywała dotychczas. Do końca nie mogłam uwierzyć, że nie ma tu nic z 'brudnego' grania i krzyku, chociaż wiedziałam, ze to ma być album z piosenkami na głos i fortepian. Chociaż spodziewałam sie czegoś innego, to sie nie zawiodłam, PJ sprawdziła się i w takiej konwencji. Ta płyta ma swój klimat, te ascetyczne aranżacje robią wrażenie. Warto dać jej szansę, nie zrażać sie po jednym przesłuchaniu. White chalk to jeden z lepszych albumów jakie zdarzyło i sie ostatnio przesłuchać. p.s. Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o 'manierycznie dziecinnej interpretacji'? Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: PJ Harvey:White Chalk 02.10.07, 10:38 Bardzo mnie drażni ten wokal w manierze dziecięcych śpiewanek.Egzaltacja do n-tej potęgi.A może juz jestem za stara i mnie to nie bierze po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igz Re: PJ Harvey:White Chalk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:00 Hmm, a znałaś jej poprzednie albumy? PJ dość często śpiewa nienaturalnie zmienionym głosem, czy to histerycznie wysokim, czy niskim i zachrypniętym, teksty też są na granicy przegięcia, to po prostu ten rodzaj ekspresji. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: PJ Harvey:White Chalk 05.10.07, 14:30 to jest bardzo piękna płyta, melancholijna i nastrojowa, szczera żadnej dziwnej maniery wokalnej tutaj nie odnajduję, PJ Harvey cudnie śpiewa i rządzi u mnie od kilku dni - na przemian słucham "White Chalk" i oglądam "Please Leave Quietly", rewelacyjne DVD z PJ na ostro Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: PJ Harvey:White Chalk 08.10.07, 10:56 No właśnie na ostro ją uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś