Dodaj do ulubionych

Deep Purple znów zabrakło na wódkę

12.08.03, 11:19
Tym razem skopiuję z Interii - panowie wydają po raz kolejny to samo na DVD.

"Szykują się kolejne wydatki dla fanów grupy Deep Purple. Zapowiedziano
bowiem oficjalnie wydanie dwóch materiałów DVD rockowej legendy. Wydawcą
będzie wytwórnia T2.

Pierwsze DVD - "Live In Denmark 1972", zawiera materiał nagrany w Kopenhadze,
1 marca 1972 roku. Skompletowano je na podstawie materiałów z kasety wideo.
Dźwięk i obraz zostaną oczywiście poprawione. Premiera tego DVD zaplanowana
jest na koniec 2003 roku.

Następne DVD zawierać będzie jeden z najsłynniejszych koncertów w historii
rocka - California Jam, który odbył się 6 kwietnia 1974 roku. Materiał, z
Glennem, Hughesem i Davidem Coverdalem, ma tytuł "Live At The California Jam"
i zawiera dodatkowy kawałek "Lay Down Stay Down". Dodatkami będą między
innymi wywiady z zespołami i członkami obsługi technicznej. Będą także
zdjęcia wykonane ośmiomilimetrową kamerą z wieży kontrolnej i z motelu, w
którym zatrzymał się zespół. Zapowiada się naprawdę ciekawie. Przygotowana
jest też specjalna edycja z plakatem reklamującym koncert i reprodukcją
biletu. Premiera - na początku 2004 roku."
------k....---------

to może teraz ja

Oczywiście, lepsze to niż wydawanie n.p. remiksów (pozdrawiamy Emerson Lake &
Palmer), ale Deep Purple wydali w ostatnich latach więcej DVD niż płyt w
całej swojej karierze. Owszem, na pewno jest to atrakcja dla fanów, ale w
przypadku powyższych to już przegięcie. Na pierwszym "poprawiony obraz i
dźwięk" (a to ci niespodzianka), a na drugin jeden (!!!) dodatkowy utwór.
Żeby chociaż jakiś występ w programie tv czy co... nie! To będzie pewnie jako
bonus wznowienia kolekcji teledysków. W ramach atrakcji wydawca dorzuci
próbkę proszku do prania, w którym Ian Gillan pierze sobie gacie.
Obserwuj wątek
    • t.o.m.e.k Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 12.08.03, 12:50
      > Pierwsze DVD - "Live In Denmark 1972",

> Następne DVD zawierać będzie jeden z najsłynniejszych koncertów w historii
      > rocka - California Jam, który odbył się 6 kwietnia 1974 roku.

Vulture - teraz to już się czepiasz... Po pierwsze - to są najbardziej znane i
      najbardziej kompletne materiały rejestrujące występy Purpli w latach 70-tych
      (całe koncerty). Do tego bardzo dobre muzycznie...
      Po drugie - oba te koncerty nie ukazały się na DVD w normalnym obiegu (tzn.
      krążą jakieś pseudo japońskie wersje, ale są to kopie rejestracji z kaset
      wideo. Jakość obrazu i dźwięku jest bez większych zmian.
      Po trzecie - przejdź się do Media Marktu i zobacz jak wiele reedycji materiału
      wideo wydaje się teraz na DVD. Napisz może parę postów na temat np. Yes, Neila
      Younga, Led Zeppelin, Sabbathów
      Po czwarte - bardzo mnie ucieszyło, że Cal. Jam będzie wzbogacone o Lay Down
      Stay Down, bo do tej pory było wiadomo, że ten kawałek nie został
      zarejestrowany. A tu okazuje się, że będzie
      Po piąte - SKĄD WIESZ, że nie będzie tam dodatkowego materiału? Zachowały się
      fragmenty z przylotu Purpli na California Jam, jest wiele różnych zdjęć z tej
      epoki, może coś ekstra uda się doczepić jeszcze z Kopenhagi '72?
      Po szóste - to nie Purple podejmują decyzję o wydaniu tych reedycji. Materiał z
      lat 68-76 znajduje się w gestii DP (Overseas) - potrzebna jest tu tylko zgoda
      zespołu na publikację (jeżeli w ogóle, bo materiał jest w obiegu od dawna)
      więc...
      ...Po siódme - o co Ci właściwie chłopie chodzi?

Pozdr.
      • vulture Czepiam się 12.08.03, 13:08
        Bo dla mnie n.p. sfilmowany przylot zespołu czy reprodukcja biletu nie są
        atrakcjami, które spowodują, że zechciałbym takiw wydawnictwo kupić.

Historii z "Lay Down..." nie rozumiem - od lat wychodziły różne wersje
        (audio) "California Jam" i dopiero chyba w tym albo w zeszłym roku LDSD
        zostało wydane oficjalnie. Dziwne nieco. Czy tam były jakieś problem z
        dźwiękiem, że tego nie wydano wcześniej?

Wydawało mi się, że gdzieś już widziałem na DVD "Scandinavian Nights", ale
        faktycznie, może to była jakaś 'pseudojapońska' czy inna wersja. Chodzi mi o
        to, że w ciągu ostatnich lat zrobiło się sporo wydawnictw wspominkowych DP w
        ilości już coraz bardziej trudnej do ogarnięcia. Zespół wydaje swoje archiwa,
        byli muzycy wydają swoje (n.p. seria występów Gillana), wytwórnie wydają swoje,
        no i coraz trudniej się w tym wszystkim połapać.

Kiedyś nawet kupowałem różne rarytasy, wspominki itp. ale pamiętam, że dostałem
        szału, gdy kupiłem "Family Album" jako 1 CD (fajnie wydany, z drzewkiem Pete'a
        Frame'a), potem nabyłem "The Friends And Reatives Album" w wersji 2CD, który
        częściowo powtarzał pierwsze wydawnictwo, a we wkładce nie miał w zasadzie nic.
        4 strony i spis utworów. Zero komentarza, informacji kto gdzie gra czy z
        którego roku są nagrania live - żenada. Licznych składanek ze znanymi
        nagraniami, rzecz jasna, nie nabywam, bo wszystkie pieśni mam.

A tak poza tym, to się, oczywiście, czepiam.
        • Gość: abra_kadabra Re: Czepiam się IP: *.chello.pl 12.08.03, 13:45
          Rozumiem, ze kazdy moze miec swoje zdanie.
          Ty nie kupisz tego DVD i dobrze - Twoje prawo. Inni kupia i sie beda cieszyc i
          niech im tak bedzie.
          Nie oznacza to natomiast, ze musisz rzucac komentarze w stylu "DP zbieraja na
          wodke" czy "moze dorzuca proszek, w ktorym Gillan pierze majtki" (cytaty
          niedoslowne). To obrazliwe dla fanow Deep Purple, nie uwazasz?
          Kady ma prawo do swoich opinii, ale czy trzeba od razu znizac sie do rakiego
          poziomu?
          • vulture Re: Czepiam się 12.08.03, 13:56
            Gość portalu: abra_kadabra napisał(a):

> Nie oznacza to natomiast, ze musisz rzucac komentarze w stylu "DP zbieraja na
            > wodke" czy "moze dorzuca proszek, w ktorym Gillan pierze majtki" (cytaty
            > niedoslowne). To obrazliwe dla fanow Deep Purple, nie uwazasz?
            > Kady ma prawo do swoich opinii, ale czy trzeba od razu znizac sie do rakiego
            > poziomu?

Może i się zniżam do poziomu, ale akurat słucham tego zespołu już od 12 lat i
            mnie ponosi, jak widzę co chwila wywalanie archiwaliów. Kilka lat temu wydawali
            je nieco rzadziej i stanowiły wydarzenie, a teraz co nie kupię n.p. "Metal
            Hammer", widzę recenzje jakichś dziwnych wydawnictw. Z jednej strony się można
            cieszyć, że fani mają rarytasy, z drugiej mocno one tracą na wartości, bo są
            często powtarzane w różnych konfiguracjach (wiem, wiem, prawa rynku). Poza tym
            właśnie wtedy przeciwnicy takiej muzyki zacierają ręce, bo to dowód na to, że
            poza wydawaniem staroci lub ostatnich koncertów z serii "greatest hits + parę
            innych piosenek", zespoły takie jak DP na nic się nie mogą zdobyć.

Poza tym dziękuję za wykład. Jeśli ktoś się obraził, to trudno. Na marginesie,
            to Ian Gillan chyba nie był nigdy przesadnym abstynentem?
      • Gość: kubasa Oj jednak nadziejo mam spora satysfakcje (n/t)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 23:43

• irontomek Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 12.08.03, 14:44
      Co gorzrsza, są to bardzo słabe DVD.
      Na 3 , które znam, żadne nie jest dobre
      • t.o.m.e.k Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 12.08.03, 15:18
        > Co gorzrsza, są to bardzo słabe DVD.
        > Na 3 , które znam, żadne nie jest dobre

??? Co to znaczy dobre DVD? Zgadza się, że Kopenhaga 72 jest czarno biała i ma
        kiepskie brzmienie (mało basu, wokal za bardzo do przodu), ale pod względem
        muzycznym i dokumentalnym jest to niezwykła rejestracja.

Do Californi Jam trzeba by chyba maksimum złej woli żeby się przyczepić - tu
        masz wszystko w kolorze, dobry dźwięk, zajebisty koncert... Czego można chcieć
        jeszcze? No chyba że się nie lubi Purpli albo składu z Coverdale'em. Ale wtedy
        to się pisze "nie podoba mi się ten materiał", a nie że "to bardzo słabe DVD".

A to trzecie DVD?
        • Gość: Jacek Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:00
          t.o.m.e.k napisał:

> A to trzecie DVD?<

Witam !
          Chodzi pewnie o Total Abandon - Australia '99 - IMO całkiem niezły koncert.
          Pozdrawiam.
    • mlekozadarmo Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 13.08.03, 03:02
      To może mleko zareklamują ????? Mućka się niecierpliwi! A co! Bezrobotna ma
      być !!????
      • Gość: abra_kadabra Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.chello.pl 13.08.03, 11:19
        jak widac opinie sa podzielone. Ne oznacza to, ze nalezy od razu pisac, ze
        chlopaki zbieraja na wodke. Dazni mnie strasznie ferowanie takich wyrokow. To,
        ze Gillan "chyba nie jest abstynentem" to wie kazdy, wiec nic nowego ta
        informacja nie wnosisz. No moze nadaje sie do takich publikacji jak "Na zywo"
        czy cos w tym stylu.
        Juz wczesniej ktos odwiedzajacy to forum napisal w jakims watku, ze Grechuta
        spiewa jak tranzystor, bo za duzo pije, pozniej, ze ma schizofrenie. Faktem
        jest jednak, ze choruje na SM. Wielkim gestem ze strony Myslovitz jest, ze go
        zaprosili do tego utworu. A mi sie plakac chce, gdy czytam takie brednie o
        WIELKICH tego swiata.
        Ty sam napisales o Stingu ironicznie, ze spiewa jakby sluch stracil. Otoz chyba
        juz wiesz, ze Sting ma od kilku lat problemy ze sluchem. chyba zdajesz sobie
        sprawe z gaf, jakie popelniasz?
        jeszcze jeden przyklad? Prosze bardzo. O Krzysku Zalewskim napisales bardzo
        krytycznie. Slyszales moze kiedys Loch Ness? Bo ja tak.
        • vulture Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 13.08.03, 11:24
          Sting nagrywa szajs. Nie ma to nic wspólnego z jego słuchem w kategoriach
          medycznych.

O Krzyśku Zalewskim nie wypowiedziałem się krytycznie. Nie kłam.

Co to jest "Na żywo"?

Widzę, że moje wpisy zostały gruntownie przejrzane. Szkoda, że Ty się nie
          możesz na razie pochwalić wielką ich ilością, ale zachęcam.

Pozdrawiam
          • Gość: abra_kadabra Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.chello.pl 13.08.03, 11:28
            wspolczuje Ci...
            musisz byc bardzo samotny i zdesperowany.
            ja sie moge pochwalic jeszcze wieksza iloscia wpisow niz Twoje.
            wystarczy, ze czytasz "teraz rock" i "muze" smile))
            • vulture aaaaaaaa analiza psychologiczna aaaaaaaaaaaaaaaaaa 13.08.03, 11:33

> wspolczuje Ci...
              > musisz byc bardzo samotny i zdesperowany.
              > ja sie moge pochwalic jeszcze wieksza iloscia wpisow niz Twoje.
              > wystarczy, ze czytasz "teraz rock" i "muze" smile))

O, widzę że psychologia działa. Analiza zrobiona. No bardzo mi przykro, że nie
              doceniam, ale to nie ja jestem zdesperowany, wyciągając innym to, czego nie
              napisali. Za to lubię jak się do mnie ktoś przypiernicza, zawsze mnie to
              podnosi na duchu. Moja samotność i desperacja wówczas znajdują swe ujście w
              postach abra_kadabry, zrealizowanej życiowo jednostki, numerującą ręcznie
              strony w pismach muzycznych.

Ale zaraz, Niemen nie pisze do "Muzy"! Aaaaaaaaaa!!!

Pozdrawiam smile
              • Gość: abra_kadabra Re: aaaaaaaa analiza psychologiczna aaaaaaaaaaaaa IP: *.chello.pl 13.08.03, 11:37
                biedny, maly czlowieczku..
                storny w czasopismach, jakbys nie wiedzial numeruja sie same
                • Gość: rav Re: aaaaaaaa analiza psychologiczna aaaaaaaaaaaaa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.08.03, 22:30

> biedny, maly czlowieczku..
                  > storny w czasopismach, jakbys nie wiedzial numeruja sie same

przyklad kobiety bez poczucia humoru
                  i doslownej az do bolu
        • Gość: kubasa Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 13:47

> jak widac opinie sa podzielone. Ne oznacza to, ze nalezy od razu pisac, ze
          > chlopaki zbieraja na wodke. Dazni mnie strasznie ferowanie takich wyrokow.
          To,
          > ze Gillan "chyba nie jest abstynentem" to wie kazdy, wiec nic nowego ta
          > informacja nie wnosisz. No moze nadaje sie do takich publikacji jak "Na zywo"
          > czy cos w tym stylu.

Wiesz co to jest dystans do ulubionych wykonawcow? Nie wiem ldaczego akurat
          Gilliana mialo by sie traktowac z nabozenstwem. Czy twoje swiete oburzenie
          wyplywa z elementarnego braku poczucia humoru?

> Juz wczesniej ktos odwiedzajacy to forum napisal w jakims watku, ze Grechuta
          > spiewa jak tranzystor, bo za duzo pije, pozniej, ze ma schizofrenie. Faktem
          > jest jednak, ze choruje na SM. Wielkim gestem ze strony Myslovitz jest, ze go
          > zaprosili do tego utworu. A mi sie plakac chce, gdy czytam takie brednie o
          > WIELKICH tego swiata.

Pierwsze, przeciez Grechuta byl alkoholikiem, po drugie, Argus za
          tamte "plotkowanie" przeprosil, wiec nie wiem czemu jeszce tym zyjesz.

> Ty sam napisales o Stingu ironicznie, ze spiewa jakby sluch stracil. Otoz
          chyba
          >
          > juz wiesz, ze Sting ma od kilku lat problemy ze sluchem. chyba zdajesz sobie
          > sprawe z gaf, jakie popelniasz?

A Ciebie to z XIX-wiecznej Anglii wykopano, ze tak pilnuejsz by inni zadnych
          faux pas nei popelniali?

> jeszcze jeden przyklad? Prosze bardzo. O Krzysku Zalewskim napisales bardzo
          > krytycznie. Slyszales moze kiedys Loch Ness? Bo ja tak.

Przykro mi.

O co chodzi z Muza i TR? Ze piszesz do dwoch beznadziejnych pism? jakis powod
          do dumy to jest czy co, bo nie lapie...
          • Gość: abra_kadabra Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.chello.pl 13.08.03, 22:50
            > O co chodzi z Muza i TR? Ze piszesz do dwoch beznadziejnych pism? jakis powod
            > do dumy to jest czy co, bo nie lapie...

to mi kielbaso powiedziales...
            wiesz - chyba sie wzrusze i przestane pisac dzieki tobie.
            a swoja droga - co jest twoim powodem do dumy? co takiego w zyciu osiagnales, z
            czego bylbys dumny? no sluchamy.
            moze zdales do liceum?
            a moze jestes w ksiedze rekordow za najdluzszy lancuch choinkowy?
            no dalej kielbaso, pochwalze sie.
            pokaz takiej malej istotce jak ja, ktora pisze tylko do beznadziejnych gazet i
            magazynow, jak wyglada prawdziwy swiatowiec.
            nie wstydz sie kielbaso. nie szczedz sobie.
            pokaz kim TY jestes i co soba reprezentujesz.
            przeciez Weiss, Krolikowski, Kostrzewa oni przy TOBie kielbaso to smieci i nie
            powinni czuc sie dumni, ze pisza do takiego brukowca jakim jest Teraz Rock.
            pokaz im kielbaso co to prawdziwy poziom w dziedzinie "pisarstwa" o muzyce.
            no dalej pokaz im i mi, co TY osiagnales.
            czekamy z niecierpliwoscia na liste twoich zyciowych osiagniec i sukcesow.
            • ilhan Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 13.08.03, 23:03

> to mi kielbaso powiedziales...
              > wiesz - chyba sie wzrusze i przestane pisac dzieki tobie.
              > a swoja droga - co jest twoim powodem do dumy? co takiego w zyciu osiagnales,
              z
              > czego bylbys dumny? no sluchamy.
              > moze zdales do liceum?
              > a moze jestes w ksiedze rekordow za najdluzszy lancuch choinkowy?
              > no dalej kielbaso, pochwalze sie.
              > pokaz takiej malej istotce jak ja, ktora pisze tylko do beznadziejnych gazet
              i
              > magazynow, jak wyglada prawdziwy swiatowiec.
              > nie wstydz sie kielbaso. nie szczedz sobie.
              > pokaz kim TY jestes i co soba reprezentujesz.
              > przeciez Weiss, Krolikowski, Kostrzewa oni przy TOBie kielbaso to smieci i
              > nie
              > powinni czuc sie dumni, ze pisza do takiego brukowca jakim jest Teraz Rock.
              > pokaz im kielbaso co to prawdziwy poziom w dziedzinie "pisarstwa" o muzyce.
              > no dalej pokaz im i mi, co TY osiagnales.
              > czekamy z niecierpliwoscia na liste twoich zyciowych osiagniec i sukcesow.

Co za bezNadziejna, kompromitująca wypowiedź... Przeczytaj sama co spłodziłaś.
              No dalej.

Myślę że to akurat Ty powinnaś koniecznie pochwalić się swoimi osiągnięciami -
              widzę że odczuwasz wielką tego potrzebę, ponieważ sama tu z tym wyskoczyłaś.
              Chętnie bym przeczytał wielką panią dziennikarkę i coś merytorycznego, bo pani,
              pani dziennikarko muzyczna wielka, na forum MUZYKA zamiast błyszczeć swoją
              wielką wiedzą puszy się i chwali jacy to wszyscy przy niej malutcy... Może coś
              na temat? Nieeeee... Żenujące. No chyba że rola pani polega na parzeniu kawy
              redaktorowi Weissowi i robieniu kanapek z dżemem redaktorowi Królikowskiemu.

Możesz i mnie zbluzgać i nazwać jakoś ładnie (choć nie wiem czy wyjdzie ci
              druga "kiełbasa", ale próbuj, w końcu umysł masz ponadprzeciętny) - bo ja
              również uważam że TR i Muza to bezNadzieja... ale jeśli tacy tam pracują, to
              wszystko jest już jasne...
              • Gość: rael Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: 195.116.99.* 13.08.03, 23:06
                ilhan napisał:
                Przeczytaj sama co spłodziłaś.

Skad wiemy, ze abra makabra to ona?
                • ilhan Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 13.08.03, 23:15
                  Gość portalu: rael napisał(a):

> ilhan napisał:
                  > Przeczytaj sama co spłodziłaś.
                  >
                  > Skad wiemy, ze abra makabra to ona?

Wiesz, tak jakoś mam przeczucie... Może dlatego że przypomina mi pewną panią,
                  która jakiś czas temu błyszczała tu podobnymi tekstami?
              • Gość: As Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.08.03, 23:22
                ilhan napisał:

No chyba że rola pani polega na parzeniu kawy
                > redaktorowi Weissowi i robieniu kanapek z dżemem redaktorowi Królikowskiemu.
                >

Ilhan, zapomniałeś o naleśnikach ze szpinakiem smile))))
                • ilhan Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 13.08.03, 23:25
                  Gość portalu: As napisał(a):

> Ilhan, zapomniałeś o naleśnikach ze szpinakiem smile))))

A tak, to dla redaktora Kirmucia smile
            • Gość: kubasa Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 23:08
              Czy to Ty nadziejo?

>
              > to mi kielbaso powiedziales...

Widze ze argumenty sie koncza.

> wiesz - chyba sie wzrusze i przestane pisac dzieki tobie.

pisac? ty to nazywasz pisaniem?

> a swoja droga - co jest twoim powodem do dumy? co takiego w zyciu osiagnales,
              z
              >
              > czego bylbys dumny? no sluchamy.
              > moze zdales do liceum?

a owszem zdalem. Zycze ci kiedys tego samego.

> a moze jestes w ksiedze rekordow za najdluzszy lancuch choinkowy?

zaraz zglosz sie do tej ksiegi, jako najbardziej opanowany czlowiek swiata.
              Niewatpliwie uznaja ze przy 4 akapicie nie uzyc wszystkich synonimow slowa
              prostytutka na okreslenie twojej sooby jest wybitnym osiagnieciem.

> pokaz takiej malej istotce jak ja, ktora pisze tylko do beznadziejnych gazet
              i
              > magazynow,

Wszystko Co ci moge pokazac to przestrzen miedzy moimi posladkami.

> nie wstydz sie kielbaso. nie szczedz sobie.

A jednak bede szczedzil, choc wkurwienie mnei w momencie gdy polska druzyna
              przegrala 3-1 jest wystarczajacym powodem do wyzwania cie od najwiekszych kurew.

> pokaz kim TY jestes i co soba reprezentujesz.

jakby Ci to powiedziec? Spierdalaj?

> przeciez Weiss, Krolikowski, Kostrzewa oni przy TOBie kielbaso to smieci i
              nie
              > powinni czuc sie dumni, ze pisza do takiego brukowca jakim jest Teraz Rock.

Nie powinni czuc sie dumni. Ale napewno czuja sie dumni ze wspojpracujac z
              toba, realizuja program pomocy dla niepelnosprawnych umyslowo.

> pokaz im kielbaso co to prawdziwy poziom w dziedzinie "pisarstwa" o muzyce.

www.ceti.pl/~pius/bruce/?go=books&sub=art&no=1
              Im moge to pokazac. Tobie ewentualnie moge podarowac jakis elementarz.

> no dalej pokaz im i mi, co TY osiagnales.
              > czekamy z niecierpliwoscia na liste twoich zyciowych osiagniec i sukcesow.

Czekamy? z PER-em? Ty, jak zwykle jestes (bez)nadziejna

No. Moglem sie wyzyc po tej brukselskiej kompromitacji.
              • greepwood Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 14.08.03, 11:37
                Lubię Teraz Rock i Muzę (oczywiście nie bez zastrzeżeń), ale nie spodziewałem
                się, że pracują tam tak zadufane w sobie osoby jak abra kadabra. To co ta osoba
                wypisuje na forum to żenujący pokaz bufonady i braku jakiegokolwiek dystansu do
                siebie.

W grę wchodzi także opcja, że owa osoba dodaje sobie splendoru podszywając się
                pod dziennikarza ww. gazet (tym badrdziej iż nie zauważyłem, by ktokolwiek z
                dziennikarzy pisał w obu tytułach).
                • Gość: abra_kadabra Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.chello.pl 18.08.03, 12:33

> Lubię Teraz Rock i Muzę (oczywiście nie bez zastrzeżeń), ale nie spodziewałem
                  > się, że pracują tam tak zadufane w sobie osoby jak abra kadabra. To co ta
                  osoba wypisuje na forum to żenujący pokaz bufonady i braku jakiegokolwiek
                  dystansu do siebie.

nie widze potrzeby dystansowania sie do siebie. jestem zadufana? moze mam ku
                  temu powody. wspomnienie o wspolpracy z ww. magazynami bylo koniecznoscia, bo
                  jedynym argumentem jakim poslugiwali sie "uczestnicy" tego forum bylo
                  stwierdzenia, ze ja g.. wiem, bo nic na tym forum nie napisalam. to, ze ktos
                  sie nie produkuje po kilka razy dziennie na tym cudownym i wszechwiedziacym
                  forum nie oznacza chyba, ze posiada mniejsza wiedze muzyczna. chcialam
                  prowadzic dyskusje na tematy merytoryczne - nie udalo sie i nie jest to tylko
                  moja wina.
                  >
                  > W grę wchodzi także opcja, że owa osoba dodaje sobie splendoru podszywając
                  się
                  > pod dziennikarza ww. gazet (tym badrdziej iż nie zauważyłem, by ktokolwiek z
                  > dziennikarzy pisał w obu tytułach).

uzywam pseudonimow. nie uwazasz chyba, ze w obu magazynach podpisuje sie tak
                  samo? gdyby tak bylo to nie czekalabym, az Weiss mnie zwolni.
                  dlaczego pisze w obu? bo sa kobiety, ktore za 5 tys miesiecznie sie nie
                  utrzymaja.

P.S. dotyczy braku poczucia humoru - to prawda, cierpie na jego brak od
                  dziecka. Monthy Python sprawia, ze placze. nie uwazam jednak tego za wade.
                  niecodzienne jest zycie z brakiem poczucia humoru. ludzie maja cie za dziwaka,
                  a to z kolei potrafi poruszyc cala lawine nieporozumien.

do tego, co mi mial pokazac co ma miedzy posladkami - nie lubie od tylu, wiec
                  odpada.
                  • vulture wariaci na start 18.08.03, 12:36
                    To jest już chyba patologia. Terapia się znów nie udała. Wracamy na oddział
                  • nikka007 ma rację! 18.08.03, 13:28
                    co można sobie kupić za 5 kafli? waciki???
                    • Gość: ais Re: ma rację! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 15:13
                      ze się wtrącę - pałeczki do uszu, by je sobie zatkać .
                      • Gość: kubasa Re: ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 19:30
                        Ja nie jestem kobieta, ale wiem jak ciezko jest przezyc chocby tydzien za 5
                        tysiecy. Proponuje wiec mala zrzutke dla abry_kadabry na dodatkowa pensje, bo
                        co bedzie jak red. Weiss sie zorientuje? A tak wogole to czemu pani
                        abra_kadabra tak sie boi straty pracy, skoro wczesniej nas zapewniala, ze
                        zadnego takiego zakazu Weiss nie wprowadzil? Aha i czemu pani abra_kadabra
                        myslala ze ten legendarny artykul Landaua jest moj?

Pozdr.
                        • vulture Oj, Kubasa... 19.08.03, 09:17
                          Przyznaj się, Ty jesteś Weissem. Ale nie wyrzucaj jej od razu z pracy, może na
                          parzeniu kawy się zna.
                        • Gość: abra_kadabra Re: ma rację! IP: *.chello.pl 19.08.03, 09:55
                          > Ja nie jestem kobieta, ale wiem jak ciezko jest przezyc chocby tydzien za 5
                          > tysiecy. Proponuje wiec mala zrzutke dla abry_kadabry na dodatkowa pensje, bo
                          > co bedzie jak red. Weiss sie zorientuje?

jak red. Weiss sie zorientuje to jeszcze nic sie takiego nie stanie. W "muzie"
                          lepiej placa, Weissa do sie uglaskac. Istnieje przecie jeszcze Metalowy Młotek,
                          a tam zapotrzebowanie wielkie. Nic sie wiec nie stanie, nie boj nic.

A tak wogole to czemu pani
                          > abra_kadabra tak sie boi straty pracy, skoro wczesniej nas zapewniala, ze
                          > zadnego takiego zakazu Weiss nie wprowadzil?

Szczerze - nic mi o takim zakazie nie wiadomo. Wielu dziennikarzy pracuje na
                          kilku etatach. Nikt sie do tego nie przyznaje, bo to jakies ryzyko,
                          szczegolnie, gdy pracuje sie u redaktorow rywalizujacych ze soba. Z tego co
                          udalo mi sie zauwazyc Muza i TR nie rywalizuja ze soba, bo maja troche innych
                          odbiorcow. W Muzie przeczytasz o Eminemie czy Zornie, a TR takiej mozliwosci
                          nie ma. Szkoda, bo TR na tym tylko traci.

Aha i czemu pani abra_kadabra
                          > myslala ze ten legendarny artykul Landaua jest moj?

bo przyznam sie szczerze, ze kliknelam w link, ktory podales i nic poza tym.
                          Najzwyczajniej w swiecie tego nie przeczytalam. Ty gardzisz Muza i TR, ja
                          gardze Twoimi tekstami. Dopiero pozniej napisales, ze tekst nie jest Twoj i
                          podales autora.

teraz moje pytanie: skoro masz mi tyle do zarzucenia, uwazasz, ze pisze do
                          kiepskich magazynow, to pochwal sie prodsze, chociaz jednym swoim muzycznym
                          osiagnieciem? zabawni sa ludzie, ktorzy ciagle krytykuja innych, a sami w zyciu
                          gowno osiagneli, nie uwazasz?
                          • vulture nie dam za wygraną!!! aaaaa!!! nie dam!!! 19.08.03, 10:07

W Muzie przeczytasz o Eminemie czy Zornie, a TR takiej mozliwosci
                            > nie ma. Szkoda, bo TR na tym tylko traci.

Eminem to rock?

> zabawni sa ludzie, ktorzy ciagle krytykuja innych, a sami w zyciu
                            >
                            > gowno osiagneli, nie uwazasz?

Zabawni są psychopaci, którzy:
                            - włażą na Forum Muzyka i nie piszą nic o muzyce;

- są ignorantami;

- jedynym ich osiągnięciem jest podawanie się za kilka osób naraz i próba
                            udowodnienia wszystkim naokoło, jacy są malutcy.

Z drugiej jednak strony obecność wariatów nieco ożywia forum, zwłaszcza w
                            sezonie ogórkowym. Potem trzeba już będzie wrócić na elektrowstrząsy.
                            • Gość: aber_kadaber Re: nie dam za wygraną!!! aaaaa!!! nie dam!!! IP: *.chello.pl 19.08.03, 10:20

>
                              > W Muzie przeczytasz o Eminemie czy Zornie, a TR takiej mozliwosci
                              > > nie ma. Szkoda, bo TR na tym tylko traci.
                              >
                              > Eminem to rock?

nie powiedzialam, ze Eminem to rock. Stwierdzilam tylko, ze Muza jest
                              zdecydowanie bardziej, jakby to okresli, "elastyczna". kazdy w niej znajdzie
                              cos dla siebie. A TR czesto daje dupy recenzujac plyty popowe, a piszac, ze to
                              rock. Mnie to torche, delikatnie mowiac, denerwuje. W Muzie natomiast nie musze
                              sie ograniczac. Moge opisac co mi sie podoba. Wystarczy, ze jest dobrze
                              napisane i ciekawie.
                              >

>
                              > Zabawni są psychopaci, którzy:
                              > - włażą na Forum Muzyka i nie piszą nic o muzyce;

jakbys sie nie domyslil to mialam taki zamysl, aby pisac tylko i wylacznie na
                              tematy merytoryczne. zwrocilam ci uprzejmie uwage raz i drugi, ze to, co
                              piszesz sie kupy nie trzyma i jest troche (tu znow sie delikatnie wyraze)
                              pseudomuzyczne, rzeklabym. Twoim argumentem ponownie jest fakt, ze nic na tym
                              forum nie napisalam, co z kolei doprowadza do wniosku (jakze blednego), ze nie
                              pisze nic o muzyce. Podalam Ci wiec, gdzie mozesz sobie mnie poczytac.
                              Stwierdziles, ze nie skorzystasz - twoja sprawa.
                              >
                              > - są ignorantami;

nie.
                              >
                              > - jedynym ich osiągnięciem jest podawanie się za kilka osób naraz i próba
                              > udowodnienia wszystkim naokoło, jacy są malutcy.

nie.
                              >
                              > Z drugiej jednak strony obecność wariatów nieco ożywia forum, zwłaszcza w
                              > sezonie ogórkowym. Potem trzeba już będzie wrócić na elektrowstrząsy.

w Twoim przypadku zdecydowanie tak. Bez elektrowstrzasow sie nie obejdzie.
                              • vulture oooo wielkie piramidy oooo wielkie piramidy 19.08.03, 10:31
                                Gość portalu: aber_kadaber napisał(a):

> Moge opisac co mi sie podoba. Wystarczy, ze jest dobrze
                                > napisane i ciekawie.

Nigdy bym nie śmiał stwierdzić, że piszesz inaczej. Twoje posty w pewien sposób
                                przykuwają uwagę.

> >
                                >
                                > >
                                > > Zabawni są psychopaci, którzy:
                                > > - włażą na Forum Muzyka i nie piszą nic o muzyce;
                                >
                                > jakbys sie nie domyslil to mialam taki zamysl, aby pisac tylko i wylacznie na
                                > tematy merytoryczne.

Dlatego wlazłam w wątek i się zaczełam przypieprzać o to, że ktoś śmiał coś
                                napisać na forum, służącym do wyrażania opinii.

zwrocilam ci uprzejmie uwage raz i drugi, ze to, co
                                > piszesz sie kupy nie trzyma i jest troche (tu znow sie delikatnie wyraze)
                                > pseudomuzyczne, rzeklabym.

Cieszy mnie, że jako osoba, która tu już tyle zdążyła napisać o muzyce, właśnie
                                w ten sposób to ujęłaś. Bardzo pseudoprofesjonalnie.

Twoim argumentem ponownie jest fakt, ze nic na tym
                                > forum nie napisalam, co z kolei doprowadza do wniosku (jakze blednego), ze
                                nie
                                > pisze nic o muzyce. Podalam Ci wiec, gdzie mozesz sobie mnie poczytac.
                                > Stwierdziles, ze nie skorzystasz - twoja sprawa.

Czytuję TR i Muzę, ale - po pierwsze: nie wiem kim jesteś; po drugie: po tego
                                typu wejśćiu na Forum już nawet mnie nie interesuje kim jesteś. Po trzecie:
                                wiem, gdzie powinnaś się znaleźć.

> >
                                > > - są ignorantami;
                                >
                                > nie.

Tak.

> >
                                > > - jedynym ich osiągnięciem jest podawanie się za kilka osób naraz i próba
                                > > udowodnienia wszystkim naokoło, jacy są malutcy.
                                >
                                > nie.

Tak.

Bardzo mi się podoba to, w jaki sposób piszesz o muzyce. Siedzieć w wątku po
                                to, żeby realizować swą manię wielkości (zmień leki, tak a propos) i
                                jednocześnie wmawiać wszystkim, że się jest profesjonalist(k)ą bez choćby próby
                                udowodnienia tego (przez jakieś sensowne wypowiedzi na tematy muzyczne) to
                                naprawdę spore osiągnięcie. Sądzę, że możesz już teraz przestawić się na
                                pisanie do "Twojego weekendu".
                                • Gość: abera_kadabera Re: oooo wielkie piramidy oooo wielkie piramidy IP: *.chello.pl 19.08.03, 10:48
                                  Po trzecie:
                                  > wiem, gdzie powinnaś się znaleźć.

gdzie? smile
                                  >
                                  >
                                  > > >
                                  > > > - są ignorantami;
                                  > >
                                  > > nie.
                                  >
                                  > Tak.

wlasnie, ze nie.
                                  >
                                  > > >
                                  > > > - jedynym ich osiągnięciem jest podawanie się za kilka osób naraz i p
                                  > róba
                                  > > > udowodnienia wszystkim naokoło, jacy są malutcy.
                                  > >
                                  > > nie.
                                  >
                                  > Tak.

a wlasnie, ze nie.

Sądzę, że możesz już teraz przestawić się na
                                  > pisanie do "Twojego weekendu".

a co to jest "twoj weekend"?

• vulture jestemmądrajestemzgrabnawiotkasłodkaipowabna 19.08.03, 10:52

> a co to jest "twoj weekend"?
                                    >

Magazyn popularnonaukowy na twoim poziomie, pani wielka dziennikarko. A przy
                                    okazji to w ciekawy sposób reklamujesz pisma, w których rzekomo pracujesz.
                                    Swoją dostojną osobą. Już zachęciłaś na pewno rzesze osób do nabycia. Gratuluję
                                    zmysłu marketingowego. A teraz już wracaj na oddział.
                                    • Gość: aberek_kadaberek jestemnajmądrzejsza,najzgrabniejsza,najsłodsza IP: *.chello.pl 19.08.03, 11:11
                                      vulture napisał:

>
                                      > > a co to jest "twoj weekend"?
                                      > >
                                      >
                                      > Magazyn popularnonaukowy na twoim poziomie, pani wielka dziennikarko. A przy
                                      > okazji to w ciekawy sposób reklamujesz pisma, w których rzekomo pracujesz.
                                      > Swoją dostojną osobą. Już zachęciłaś na pewno rzesze osób do nabycia.
                                      Gratuluję
                                      >
                                      > zmysłu marketingowego. A teraz już wracaj na oddział.

dziekuje. zmysl marketingowy to ja mialam zawsze.
                                      na odzial mnie nie chca przyjac. moj brak poczucia humoru sprawil, ze sie mnie
                                      boja. ale dla Ciebie pewno by sie miejsce znalazlo jakies miedzy tym, co uwaza
                                      sie na jezusa, a tym, ktorego scigaja sluzby specjalne. fajni goscie. przyjma
                                      cie z otwartymi rekami, szczegolnie jak im opowiesz o tej wodce w DP i jeszcze
                                      dorzucisz kilka podobnych historyjek.
                                      • nikka007 propozycja 19.08.03, 11:15
                                        może skończmy tą jakże treściwą, kulturalną i zajmującą dyskusję i zacznijmy
                                        pisać o muzyce, co?
                                        • vulture no co ty o muzyce jaka głupia 19.08.03, 11:30
                                          nikka007 napisała:

> może skończmy tą jakże treściwą, kulturalną i zajmującą dyskusję i zacznijmy
                                          > pisać o muzyce, co?

Przecież i tak wiemy że Abrakadabra jest genialna i nie musi pisać o muzyce.
                                          Nie musi już w ogóle niczego udowadniać. Jak ją wyplączą z kaftana pewnie znów
                                          coś napisze.
                                          • Gość: abe_kadabere Re: no co ty o muzyce jaka głupia IP: *.chello.pl 19.08.03, 11:38
                                            vulture napisał:

> nikka007 napisała:
                                            >
                                            > > może skończmy tą jakże treściwą, kulturalną i zajmującą dyskusję i zacznij
                                            > my
                                            > > pisać o muzyce, co?
                                            >
                                            > Przecież i tak wiemy że Abrakadabra jest genialna i nie musi pisać o muzyce.
                                            > Nie musi już w ogóle niczego udowadniać. Jak ją wyplączą z kaftana pewnie
                                            znów
                                            > coś napisze.

no co ty, nie wyplacza mnie. juz sie nauczylam pisac nosem. nie domysliles sie
                                            jeszcze?
                                      • Gość: vampir5 Re: jestemnajmądrzejsza,najzgrabniejsza,najsłodsz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 11:18
                                        Gość portalu: aberek_kadaberek napisał(a):

> vulture napisał:
                                        >
                                        > >
                                        > > > a co to jest "twoj weekend"?
                                        > > >
                                        > >
                                        > > Magazyn popularnonaukowy na twoim poziomie, pani wielka dziennikarko. A pr
                                        > zy
                                        > > okazji to w ciekawy sposób reklamujesz pisma, w których rzekomo pracujesz.
                                        >
                                        > > Swoją dostojną osobą. Już zachęciłaś na pewno rzesze osób do nabycia.
                                        > Gratuluję
                                        > >
                                        > > zmysłu marketingowego. A teraz już wracaj na oddział.
                                        >
                                        > dziekuje. zmysl marketingowy to ja mialam zawsze.
                                        > na odzial mnie nie chca przyjac. moj brak poczucia humoru sprawil, ze sie
                                        mnie
                                        > boja. ale dla Ciebie pewno by sie miejsce znalazlo jakies miedzy tym, co
                                        uwaza
                                        > sie na jezusa, a tym, ktorego scigaja sluzby specjalne. fajni goscie. przyjma
                                        > cie z otwartymi rekami, szczegolnie jak im opowiesz o tej wodce w DP i
                                        jeszcze
                                        > dorzucisz kilka podobnych historyjek.
                                        Ciagle siedzisz i zresz sie na Forum, kiedy Ty masz czas na pisanie artow do 2
                                        pism i jeszcze ksiazek z gatunku science - fiction?
                                        Czuje, ze mamy do czynienia z Wieeeeeeeeeeeelka megalomanka- nowoczesna kobieta
                                        • Gość: aberu_kadaberu Re: jestemnajmądrzejsza,najzgrabniejsza,najsłodsz IP: *.chello.pl 19.08.03, 11:35
                                          Gość portalu: vampir5 napisał(a):

> Gość portalu: aberek_kadaberek napisał(a):
                                          >
                                          > > vulture napisał:
                                          > >
                                          > > >
                                          > > > > a co to jest "twoj weekend"?
                                          > > > >
                                          > > >
                                          > > > Magazyn popularnonaukowy na twoim poziomie, pani wielka dziennikarko.
                                          > A pr
                                          > > zy
                                          > > > okazji to w ciekawy sposób reklamujesz pisma, w których rzekomo pracu
                                          > jesz.
                                          > >
                                          > > > Swoją dostojną osobą. Już zachęciłaś na pewno rzesze osób do nabycia.
                                          >
                                          > > Gratuluję
                                          > > >
                                          > > > zmysłu marketingowego. A teraz już wracaj na oddział.
                                          > >
                                          > > dziekuje. zmysl marketingowy to ja mialam zawsze.
                                          > > na odzial mnie nie chca przyjac. moj brak poczucia humoru sprawil, ze sie
                                          > mnie
                                          > > boja. ale dla Ciebie pewno by sie miejsce znalazlo jakies miedzy tym, co
                                          > uwaza
                                          > > sie na jezusa, a tym, ktorego scigaja sluzby specjalne. fajni goscie. przy
                                          > jma
                                          > > cie z otwartymi rekami, szczegolnie jak im opowiesz o tej wodce w DP i
                                          > jeszcze
                                          > > dorzucisz kilka podobnych historyjek.
                                          > Ciagle siedzisz i zresz sie na Forum, kiedy Ty masz czas na pisanie artow do
                                          2
                                          > pism i jeszcze ksiazek z gatunku science - fiction?

nigdy nie napisalam, ze pisze ksiazki. skad Ci to przyszlo do glowy. No Dickiem
                                          to ja na pewno nie jestem. ale gafa.
                                          co do pism - juz mam gotowe arty do dwoch nastpenych numerow, a ze sezon
                                          ogorkowy to siedze. a Ty pewnie nalezysz do tych, ktorzy sadza, ze artykul
                                          pisze sie tydzien?

> Czuje, ze mamy do czynienia z Wieeeeeeeeeeeelka megalomanka- nowoczesna
                                          kobieta

nigdy nie mowilam, ze nie jestem megalomanka. do tego jeszcze egoistka,
                                          turpistka, aktywistka, irracjonalistka, antytradycjonalistka i co sobie jeszcze
                                          wymyslisz. tylko nie wielka, dobrze?

cholera, alez sie tu dobrze bawie. i pomyslec, ze umiecie rozsmieszyc osobe bez
                                          poczucia humoru. czy to pleonazm?

• Gość: kubasa Re: ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 20:06

>
                            > teraz moje pytanie: skoro masz mi tyle do zarzucenia, uwazasz, ze pisze do
                            > kiepskich magazynow, to pochwal sie prodsze, chociaz jednym swoim muzycznym
                            > osiagnieciem? zabawni sa ludzie, ktorzy ciagle krytykuja innych, a sami w
                            zyciu
                            >
                            > gowno osiagneli, nie uwazasz?

nawet gdybym byl kloszardem, zebrzacym o kazda zlotowke to i tak mam prawo
                            krytykowac pisma, w ktorych pracujesz, gdyz jestem ich odbiorca. A raczej
                            bylem, teraz wiem, ze na zadnr z tych czasopism nie wydam ani zlotowki.

Aha, jak do Was pisza listy do redakcji z jakimis zarzutami, to rpzekrecacie
                            jego imie i pytacie sie co on sam osiagnal?

I jeszcze jedno. Jakie Ty masz muzyczne osiagniecia? Nagralas jakas wartosciowa
                            plyte czy cos, bo nie lapie...
                            • Gość: ab_kadabr Re: ma rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 12:07
                              nawet gdybym byl kloszardem, zebrzacym o kazda zlotowke to i tak mam prawo
                              > krytykowac pisma, w ktorych pracujesz, gdyz jestem ich odbiorca. A raczej
                              > bylem, teraz wiem, ze na zadnr z tych czasopism nie wydam ani zlotowki.

ale Ty nie krytykujesz pism. wypowiadasz sie o mnie. nie zauwazyles tej jakze
                              subtelnej roznicy? skoro mowisz o mnie, ze jestem beznadziejna, nic nigdy nie
                              napisalam itp. to ja zadam od Ciebie, zebys Ty, wlasnie TY, pokazal mi jak
                              nalezy pisac. moze sie od Ciebie czegos naucze. Latwo jest krytykowac innych,
                              gdy samemu sie gowno osiagnelo. To taki Twoj akt desperacji?
                              >
                              > Aha, jak do Was pisza listy do redakcji z jakimis zarzutami, to rpzekrecacie
                              > jego imie i pytacie sie co on sam osiagnal?

nie wiem, ja nie odpowiadam za listy od redakcji. wiem za to, ze kiedys w
                              Czernogorskiej knajpie rozmawialam z Panasem i powiedzialam mu, ze teksty LP sa
                              kiepskie i grafomanskie i on wysunal wobec mnie zarzut w stylu: a probowalas
                              kiedys napisac tekst piosenki? NIE, nie probowalam i wiem, ze mial racje. Wtedy
                              klocilismy sie dlugo, padaly ostre epitety, gdyby nie to, ze jestem dziewczyna
                              kto wie, co by sie moglo zdarzyc.

> I jeszcze jedno. Jakie Ty masz muzyczne osiagniecia? Nagralas jakas
                              wartosciowa plyte czy cos, bo nie lapie...

z cala pewnoscia moim osiagnieciem jest fakt, ze moge pisac do takich pism,
                              pracowac z takimi ludzmi. moim osiagnieciem jest to, ze nie skonczylam, jak
                              inni moi znajomi ze studiow na jakiejs cieplej posadce, na ktorej pracowalabym
                              za 2 tys. miesiecznie i cieszylabym sie z tego, ze ja mam.
                              • vulture oczywiście że ma rację 20.08.03, 12:14
                                jak rozmawiałem z Pavarottim, to samo mi powiedział. Wprawdzie Ozzy się nieco
                                wtrącał, ale sytuację rozładowała Madonna i poszliśmy wszyscy do Tiny Turner na
                                piwo.
                                • Gość: szkoda_gadac Re: oczywiście że ma rację IP: *.chello.pl 20.08.03, 12:50
                                  vulture napisał:

> jak rozmawiałem z Pavarottim, to samo mi powiedział. Wprawdzie Ozzy się nieco
                                  > wtrącał, ale sytuację rozładowała Madonna i poszliśmy wszyscy do Tiny Turner
                                  na
                                  >
                                  > piwo.

tak sie sklada, ze w Czarnogorskiej przesiaduja czasami znani ludzie. jak nie
                                  wierzysz to wpadnij w ktorys wieczor. Nie wiem tylko czy Cie wpuszcza.
                                  • vulture a jakże! 20.08.03, 12:56
                                    Gość portalu: szkoda_gadac napisał(a):
                                    > tak sie sklada, ze w Czarnogorskiej przesiaduja czasami znani ludzie. jak nie
                                    > wierzysz to wpadnij w ktorys wieczor. Nie wiem tylko czy Cie wpuszcza.

Wiem, wiem, ostatnio jak siedzieliśmy z Placido Domingo i z Jonem Bon Jovi,
                                    czekając na Shanię Twain, wlazła jakaś wariatka i krzyczała, że pisze do "New
                                    Musical Express" i "Mojo", ale ją wywalili. Szkoda, zabawna była.
                                  • greepwood Re: oczywiście że ma rację 20.08.03, 12:56
                                    Gość portalu: szkoda_gadac napisał(a):

> tak sie sklada, ze w Czarnogorskiej przesiaduja czasami znani ludzie. jak nie
                                    > wierzysz to wpadnij w ktorys wieczor. Nie wiem tylko czy Cie wpuszcza.

Mnie się wydaje, że ty żarty sobie stroisz. Powiedz, że to co piszesz to nie
                                    jest na poważnie. Nie można być przecież aż takim bufonem (czy jest forma
                                    żeńska od: bufon? jeżeli nie, to chyba na potrzeby tej dyskusji trzebaby ją
                                    stworzyć).
                                    • Gość: fanfarona Re: oczywiście że ma rację IP: *.chello.pl 20.08.03, 13:20
                                      Mnie się wydaje, że ty żarty sobie stroisz.

dopiero to zauwazyles? ale vultura t nie pobije, co nie?

Powiedz, że to co piszesz to nie
                                      > jest na poważnie.

nie powiem. trzeba sie samemu domyslic. przy odrobinie wyobrazni to nie jest
                                      chyba az tak trudne.

Nie można być przecież aż takim bufonem (czy jest forma
                                      > żeńska od: bufon? jeżeli nie, to chyba na potrzeby tej dyskusji trzebaby ją
                                      > stworzyć).

bufonka? taki neologizm, ale jak potrzebujesz czegos bardziej fachowego to w
                                      slowniku znalazlam: fanfaron samochwał zarozumialec efekciarz snob..
                                      dla mnie to moze byc fanfarona. nawet fajnie brzmi.
                                    • vulture o w mordę 20.08.03, 13:25
                                      Patrz, z Miodkiem też miała wywiad. Cholera, dzwonię do Bralczyka, nauczy mnie
                                      paru wyrazów obcego pochodzenia, bo ostatnio słyszałem, to się aj kju" mówiło
                                      czy jakoś.
                                      • Gość: amber_kadamber Re: o w ryj IP: *.chello.pl 20.08.03, 13:53
                                        vulture napisał:

> Patrz, z Miodkiem też miała wywiad. Cholera, dzwonię do Bralczyka, nauczy
                                        mnie
                                        > paru wyrazów obcego pochodzenia, bo ostatnio słyszałem, to się aj kju" mówiło
                                        > czy jakoś.

nie, no co Ty. Z Bralczykiem jeno wyklady mialam.
                                        A Miodka to tylko w TV widzialam.
                                        A jak zadzwonisz do Bralczyka to pozdrow profesora ode mnie i zapytaj: dlaczego
                                        slowo dokooptować pisze sie przez dwa "o", a mowi sie dokoptowac. zawsze mnie
                                        to trapilo.
                              • greepwood Re: ma rację! 20.08.03, 12:48
                                Gość portalu: ab_kadabr napisał(a):

> nie wiem, ja nie odpowiadam za listy od redakcji. wiem za to, ze kiedys w
                                > Czernogorskiej knajpie rozmawialam z Panasem i powiedzialam mu, ze teksty LP
                                sa kiepskie i grafomanskie i on wysunal wobec mnie zarzut w stylu: a probowalas
                                > kiedys napisac tekst piosenki? NIE, nie probowalam i wiem, ze mial racje.

Zarzuciłem niedawno Kukizowi, że jego płyta z Borysewiczem jest kiepska. A on
                                mi odpowiedział: a próbowałeś nagrać dobrą płytę z Borysewiczem? No kurde, miał
                                racje, nie próbowałem...
                                • Gość: kubasa Re: ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 13:26
                                  greepwood napisał:

>
                                  > > kiedys napisac tekst piosenki? NIE, nie probowalam i wiem, ze mial racje.
                                  >
                                  > Zarzuciłem niedawno Kukizowi, że jego płyta z Borysewiczem jest kiepska. A on
                                  > mi odpowiedział: a próbowałeś nagrać dobrą płytę z Borysewiczem? No kurde,
                                  miał
                                  >
                                  > racje, nie próbowałem...

HAHAHAHAHA! Dobre!!!

Pozdr.
                              • Gość: kubasa Re: ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 13:25
                                Gość portalu: ab_kadabr napisał(a):

> nawet gdybym byl kloszardem, zebrzacym o kazda zlotowke to i tak mam prawo
                                > > krytykowac pisma, w ktorych pracujesz, gdyz jestem ich odbiorca. A raczej
                                > > bylem, teraz wiem, ze na zadnr z tych czasopism nie wydam ani zlotowki.
                                >
                                > ale Ty nie krytykujesz pism. wypowiadasz sie o mnie. nie zauwazyles tej jakze
                                > subtelnej roznicy? skoro mowisz o mnie, ze jestem beznadziejna, nic nigdy nie
                                > napisalam itp. to ja zadam od Ciebie, zebys Ty, wlasnie TY, pokazal mi jak
                                > nalezy pisac. moze sie od Ciebie czegos naucze. Latwo jest krytykowac innych,
                                > gdy samemu sie gowno osiagnelo. To taki Twoj akt desperacji?
                                > >

No nie, TObie chyba pomieszla sie chronologia zdarzen. nie napisalem nic w
                                stosunku do Ciebie obrazliwego, do momentu, gdy Ty nie nazwal mnie kielbasa i
                                nie wyplulach reszty tego zalosnego posta. Mozesz sprawdzic daty i godziny obok
                                listow.

Aha, ja tez bym sobie zyczyl te teksty

kubasa@gazeta.pl

Pozdr.

• Gość: famfaramfa Re: ma rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 14:00
                                  > No nie, TObie chyba pomieszla sie chronologia zdarzen. nie napisalem nic w
                                  > stosunku do Ciebie obrazliwego, do momentu, gdy Ty nie nazwal mnie kielbasa i
                                  > nie wyplulach reszty tego zalosnego posta. Mozesz sprawdzic daty i godziny
                                  obok
                                  >
                                  > listow.

czyli wniosek z tego taki, ze nic w zyciu nie napisales poza wypracowankiem na
                                  jezyk polski, tak? teraz sie zaslaniasz, jak Ty to ujales, "chronologia zdarzen"
                                  >
                                  > Aha, ja tez bym sobie zyczyl te teksty

zyczyc to sobie mozesz. zreszta na co Ci to gowno? papieru toaletowego zabraklo
                                  czy jak? zreszta nr 2 - z tego co zauwazylam z illhankiem sie chyba znacie, a
                                  on z pewnoscia wszystkich chetnych obdarzy moimi zalosnymi, malo wartosciowymi
                                  i co by tu jeszcze wymyslic, tekstami. nie sadze, zeby chlopak skryl je dla
                                  siebie.
                                  >
                                  > kubasa@gazeta.pl

czy to propozycja?
                                  heh smile))

pozdr.awiam
                                  • vulture <jeb> 20.08.03, 14:03
                                    Mówiłem, w lecie jest wyjątkowy wysyp wariatów. Pewnie siedzi na jednym
                                    oddziale z Naopoleonem i z Sokratesem, stąd te frustracje.
                                    • Gość: rzyg jeb, jeb, jeb - fenomenalny temat IP: *.chello.pl 20.08.03, 14:20
                                      vulture napisał:

> Mówiłem, w lecie jest wyjątkowy wysyp wariatów. Pewnie siedzi na jednym
                                      > oddziale z Naopoleonem i z Sokratesem, stąd te frustracje.

a skad Ty taki dobrze poinformowany jestes? z tego co pamietam to Napoleon i
                                      Sokrates byli na tym oddziale dla powaznie i nieuleczalnie chorych.
                                  • Gość: kubasa Re: ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 14:04
                                    Gość portalu: famfaramfa napisał(a):

> > No nie, TObie chyba pomieszla sie chronologia zdarzen. nie napisalem nic w
                                    >
                                    > > stosunku do Ciebie obrazliwego, do momentu, gdy Ty nie nazwal mnie kielbas
                                    > a i
                                    > > nie wyplulach reszty tego zalosnego posta. Mozesz sprawdzic daty i godziny
                                    >
                                    > obok
                                    > >
                                    > > listow.
                                    >
                                    > czyli wniosek z tego taki, ze nic w zyciu nie napisales poza wypracowankiem
                                    na
                                    > jezyk polski, tak? teraz sie zaslaniasz, jak Ty to ujales, "chronologia
                                    zdarzen
                                    > "
                                    > >
                                    > > Aha, ja tez bym sobie zyczyl te teksty
                                    >
                                    > zyczyc to sobie mozesz. zreszta na co Ci to gowno? papieru toaletowego
                                    zabraklo
                                    >
                                    > czy jak? zreszta nr 2 - z tego co zauwazylam z illhankiem sie chyba znacie, a
                                    > on z pewnoscia wszystkich chetnych obdarzy moimi zalosnymi, malo
                                    wartosciowymi
                                    > i co by tu jeszcze wymyslic, tekstami. nie sadze, zeby chlopak skryl je dla
                                    > siebie.
                                    > >
                                    > > kubasa@gazeta.pl
                                    >
                                    > czy to propozycja?
                                    > heh smile))
                                    >
                                    > pozdr.awiam

Nie to nie, ciekawe kto ma konto illhan@gazeta.pl bo na pewno nie Ilhan.
                                    Zreszta o czym my tu mowimy. Do reszty tych bzdur sie nie bede odnosil. Wracaj
                                    na oddzial, jak wytjdziesz, na pewno posypia sie oferty z Mojo, NME, Q i
                                    Rolling Stone...
                                    • Gość: bleeeee mam rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 14:17
                                      Nie to nie, ciekawe kto ma konto illhan@gazeta.pl bo na pewno nie Ilhan.

skoro ma staly nick to ma i konto. niech Cie juz glowa o to nie boli.

> Zreszta o czym my tu mowimy. Do reszty tych bzdur sie nie bede odnosil.

pewnie, bo po co. nic w zyciu wszak nie osiagnalem, wiec nie bede Ci pisal, ze
                                      osiagnalem, bo bylaby to nieprawda, a mama mi mowila, ze zawsze prawde trza
                                      mowic. i prawda mnie uratuje smile)

Wracaj
                                      > na oddzial, jak wytjdziesz, na pewno posypia sie oferty z Mojo, NME, Q i
                                      > Rolling Stone...

no cos Ty, ja juz ofert nie szukam. w koncu mam Muze i teraz Rock. wystarczy
                                      jak na razie.
                                      • Gość: kubasa Re: mam rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 14:19
                                        Gość portalu: bleeeee napisał(a):

> Nie to nie, ciekawe kto ma konto illhan@gazeta.pl bo na pewno nie Ilhan.
                                        >
                                        > skoro ma staly nick to ma i konto. niech Cie juz glowa o to nie boli.

ILHAN kumasz nie ILLHAN, wyslij na ILHAN, na ILHAN, na ILHAN. Coraz bardziej
                                        upewniam sie ze w zadnym z tych pism nie pracujesz i zadnych tekstow nigdy
                                        nikomu nie wyslesz.

Pozdr.

• Gość: bleeeeeeeeeeeeeeee Re: mam rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 14:30
                                          zrobilam tak: nick ilhana podswietlilam ctrl+c, wklej ctrl+v, wiec raczej
                                          dojdzie.
                                          poz.
                                          • Gość: kubasa Re: mam rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 14:34
                                            Gość portalu: bleeeeeeeeeeeeeeee napisał(a):

> zrobilam tak: nick ilhana podswietlilam ctrl+c, wklej ctrl+v, wiec raczej
                                            > dojdzie.
                                            > poz.

no to bravo!
                                            • Gość: aberu_kadaberu Re: mam rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 15:40
                                              Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Gość portalu: bleeeeeeeeeeeeeeee napisał(a):
                                              >
                                              > > zrobilam tak: nick ilhana podswietlilam ctrl+c, wklej ctrl+v, wiec raczej
                                              > > dojdzie.
                                              > > poz.
                                              >
                                              > no to bravo!

dziekuje. to i tak wieksze osiagniecie niz twoje!
                                              • nikka007 Re: mam rację! 20.08.03, 15:49
                                                a jak Ci przyznamy, że jesteś mądra/fajna/merytoryczna/dużo osiągnęłaś (
                                                niepotrzebne skreślić) to będziesz miła? ja się zgłaszam na ochotnika do
                                                pochlebstw, bo nic w życiu nie osiągnęłam smile
                                                • Gość: abri_kadabri Re: mam rację! IP: *.chello.pl 20.08.03, 15:55
                                                  nikka007 napisała:

> a jak Ci przyznamy, że jesteś mądra/fajna/merytoryczna/dużo osiągnęłaś (
                                                  > niepotrzebne skreślić) to będziesz miła? ja się zgłaszam na ochotnika do
                                                  > pochlebstw, bo nic w życiu nie osiągnęłam smile

wiesz, nie w tym rzecz. wcale nie uwazam, ze jestem niewiadomo kim. Nawet nie
                                                  jestem zarozumiala. Najzwyczajniej w swiecie zostalam do tego sprowokowana.
                                                  Wiesz, skoro punktem widzenia takiego dla przykladu Vultura jest ilosc postow
                                                  napisanych na tym forum to jest to bledny punkt widzenia. Wchodza tu czasem
                                                  osoby, ktore pisza pierwszy raz (jak ja) i od razu dostaja mlotkiem po glowie.
                                                  Dla mnie to jest smieszne. Moje teoria (mozesz mnie nazwac psychologiem) jest
                                                  taka, ze wiekszosc z Was nie ma nic poza tym forum. Siedzicie tu calymi dniami,
                                                  zalozyliscie sobie jeszcze FoFFM. Dla mnie - osoby z zewnatrz - to troche
                                                  zalosne. Nie wiem jakie jest Twoje zdanie na ten temat.
                                                  • nikka007 ależ masz rację 20.08.03, 16:04
                                                    tak, tak. Ja nie mam żadnych innych znajomych. Nie robię nic całymi dniami. Nie
                                                    pracuję i nie studiuję. Mama,poirytowana moją miernością i biernością założyła
                                                    mi net. Od tej pory nic mnie tak nie zajmuje! Wreszcie znalazłam cel swojego
                                                    isntnienia. Mam nadzieję, że znajdę jeszcze chłopaka przez net, bo
                                                    znajomych,jak wspomniałam już mam. A co do osiągnięć- jestem zerem, to jak
                                                    miałabym cokolwiek osiągnąć smile
                                                  • Gość: kubasa Re: mam rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 16:24
                                                    Gość portalu: abri_kadabri napisał(a):

> nikka007 napisała:
                                                    >
                                                    > > a jak Ci przyznamy, że jesteś mądra/fajna/merytoryczna/dużo osiągnęłaś (
                                                    > > niepotrzebne skreślić) to będziesz miła? ja się zgłaszam na ochotnika do
                                                    > > pochlebstw, bo nic w życiu nie osiągnęłam smile
                                                    >
                                                    > wiesz, nie w tym rzecz. wcale nie uwazam, ze jestem niewiadomo kim. Nawet nie
                                                    > jestem zarozumiala.

Ale poczucie humoru masz ogromne!

Najzwyczajniej w swiecie zostalam do tego sprowokowana.
                                                    > Wiesz, skoro punktem widzenia takiego dla przykladu Vultura jest ilosc postow
                                                    > napisanych na tym forum to jest to bledny punkt widzenia. Wchodza tu czasem
                                                    > osoby, ktore pisza pierwszy raz (jak ja) i od razu dostaja mlotkiem po
                                                    glowie.

Nieprawda. Tylko takie mlotki jak Ty dostaja po glowie.

• greepwood Re: mam rację! 20.08.03, 16:29

> Nieprawda. Tylko takie mlotki jak Ty dostaja po glowie.

Potwierdzam. Ja grzecznie spytałem o solowe płyty Beatlesów i nikt na mnie nie
                                                    krzyczał. Gdy zaczynasz kogoś obrażać (zwracam się do abry) a potem idiotycznie
                                                    chwalić się swoimi dokonaniami pouczając przy tym innych i użalając się nad ich
                                                    nędznym żywotem nie oczekuj, że oni będą cię nosić na rękach.
                                                  • Gość: kubasa Re: mam rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 16:38
                                                    Niezaleznie od stazu, gdy ktos ma cos sensownego do powiedzenia, to bedzie
                                                    potraktowany z nalezytym szacunkiem. Gdy zadaje pytanie, na ktore jestesmy w
                                                    stanie odpowiedziec, te odpowiedz otrzymuje, jesli nie to nie. I mozna by tak
                                                    wymieniac... Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jest to bardzo "niehermetyczne"
                                                    forum.

Pozdr,
                                                  • mallina pozwole sobie pare slow napisac 20.08.03, 16:32

> jestem zarozumiala.

jednak masz poczucie humoru..

> Moje teoria (mozesz mnie nazwac psychologiem) jest
                                                    > taka, ze wiekszosc z Was nie ma nic poza tym forum. Siedzicie tu calymi
                                                    dniami, zalozyliscie sobie jeszcze FoFFM. Dla mnie - osoby z zewnatrz - to
                                                    troche zalosne.

ale co w tym jest az tak zalosnego??
                                                    jako osoba pracujaca w mediach nie mozesz nie doceniac roli jaka w obecnym
                                                    swiecie pelni net..
                                                    uwazasz ze znajomosci zawarte poprzez internet sa z zalozenia "gorsze"?
                                                    w ten sposob mozna np twierdzic - masz znajomych tylko ze studiow, pewnie nie
                                                    dales rady nikogo gdzie indziej poznac, masz znajomych "z podworka", pewnie nie
                                                    udalo ci sie nikogo gdzie indziej zapoznac etc. mam nadzieje ze wiesz co mam na
                                                    mysli?
                                                    takie przyszly czasy, ze mozna zapoznawac ludzi wirtualnie i cos w tym jest
                                                    nienormalnego ze czasem te znajomosci przenosza sie do rzeczywistosci, ze nie
                                                    wystarczy mailowanie czy gadanie przez net? to chyba dobrze, prawda?
                                                    net to takie miejsce jak kazde inne do zawierania znajomosci

zauwaz ze Ty w ten sposob tez nawiazjesz kontakty, wchodzisz tutaj, moze na
                                                    inne fora czy listy dyskusyjne rowniez, niewiesz czy kiedys nie poznasz w sieci
                                                    osoby z ktora dobrze bedzie Ci sie rozmawialo..

wydaje mi sie ze ludzi poznaje sie przez cale zycie,przyjaznie tez zawiera sie
                                                    przez cale zycie..niekoniecznie przyjacielem musi byc kolega z podstawowki, bo
                                                    innych juz nie damy rady dobrze poznac..

nie wiem skad masz takie uprzedzenia.

poza tym nie powiedzialabym ze wszyscy ktorzy pisza na foffm siedza w "necie
                                                    calymi dniami"

• mallina Re: pozwole sobie pare slow napisac 20.08.03, 16:36
                                                    wyslalo sie troche za szybkowink)
                                                    chcialam jeszcze dodac, ze Ty dzis wiecej czasu i energii poswiecilas\es tutaj
                                                    niz my..
                                                    nie za bardzo tez rozumiem po co taka maskarada z tym pisaniem raz jako kobieta
                                                    innym razem jako mezczyzna

a moze by tak jednak troche przychylniej spojrzec?uwazasz ze wszyscy co tutaj
                                                    pisza na niczym sie nie znaja i sa nikim?
                                                    pozdr.
                                                  • nikka007 no dobra 20.08.03, 16:57
                                                    jak wszyscy poważnie to i ja. Otóż, naprawdę nie wierzę, że nie rozumiesz czemu
                                                    Kubasa spytał o Twoje posty na forum. Zapewne zdajesz sobie sprawę, że inaczej
                                                    dyskutuje się z osobą, która zaprezentowała swoje muzyczne upodobania,swoją
                                                    wiedzę, poglądy itp. a inaczej z kimś nowym, kto wchodzi na forum i od razu
                                                    (pozwolisz, że uproszczę) "się czepia". Gdybyśmy taki Vulture mógł poczytać co
                                                    masz do powiedzenia o muzyce, może obdarzyłby Cię szacunkiem ( tak, tak- vide
                                                    t.o.m.e.k) i zreflektowałby się.
                                                    Pytasz co osiągnęliśmy. To nie ma nic do rzeczy. Spytaj raczej co mamy do
                                                    powiedzenia o muzyce, ile płyt słyszeliśmy. Wiesz, każdy ma inną skalę
                                                    wartości. Jeżeli punktem odniesienia byłyby osiągnięcia mojego ojca, który jest
                                                    wydawcą muzycznym, Twoje zarobki i artykuły nie robią na mnie wrażenia. Co nie
                                                    znaczy, że tego nie szanuję. Mogłabym napisać, że studiuję na tzw. prestiżowej
                                                    uczelni, że byłam w kadrze Polski juniorów itd. Ale po co? Jeżeli są
                                                    to "osiągnięcia" ( ja tak wcale nie uważam) to mogę bezkarnie każdego
                                                    pacyfikować?
                                                    Pytasz Kubasę co osiągnął. Odpowiem za niego. Jest bardzo młody, a fenomenalnie
                                                    wręcz zna się na muzyce; słyszał tyle płyt, o czym ja, Ty czy ktokolwiek kogo
                                                    znam w jego wieku mógłby tylko pomarzyć. I to się liczy na tym forum.
                                                    Uważasz, że pielęgnowanie znajomości z netu jest żałosne. Ok, Twoje prawo. Mamy
                                                    tzw. demokrację i każdy robi to co mu się podoba (o ile nie szkodzi innym, of
                                                    korz). Forumowicze są żałośni dla Ciebie, a przecież w każdej chwili mogłabyś/
                                                    mógłbyś być żałosny dla kogoś innego.
                                                    I proszę wreszcie wszystkich o pokój ;-P
                                                  • Gość: kubasa to i ja na powaznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 17:37
                                                    n

ten tekst o TR i Muzie napsialem pod wplywem Twoich uwag w stosunku do
                                                    Vulture'a. o TR i Muzie rzeczywiscie sadze, ze sa to beznadziejne pisma,
                                                    natomaist nie potrzebnie opowiadalem o tym powodzie do dumy. Rozumiem, ze Tobie
                                                    odpowiada linia programowa tych pism i masz pelne prawo do satysfakcji z powodu
                                                    pracy tam. Nic mi do Twojego systemu wartosci.

Widzisz, nikt tu przed Toba nigdy nie opowiadal o tym, kim jest poza forum,
                                                    nie traktowal tego jako argument w dyskusji, a przeciez sa tu ludzie, ktorzy
                                                    naprawde muzycznie cos osiagneli. Ja sam, z racji jakichs tam znajomosci,
                                                    moglbym na forum sport obnosic sie wiedza, ktora posiadlem inan droga niz
                                                    zwykli kibice. Ale z szacunku dla reszty tego nie robie. Internet jest bowiem
                                                    takim ucielesnieniem idei rownosci wszystkich. Tu kazdy moze sie wypowiedziec,
                                                    z kazdym mozesz porozmawiac, wymienic opinie, niezaleznie od Twoejgo statusu
                                                    materialnego, spolecznego i jakiegokolwiek tam chcesz.
                                                  • andrew_eldtrich Re: mam rację! 20.08.03, 21:15

> nikka007 napisała:
                                                    >
                                                    > > a jak Ci przyznamy, że jesteś mądra/fajna/merytoryczna/dużo osiągnęłaś (
                                                    > > niepotrzebne skreślić) to będziesz miła? ja się zgłaszam na ochotnika do
                                                    > > pochlebstw, bo nic w życiu nie osiągnęłam smile
                                                    >
                                                    > jestem zarozumiala. Najzwyczajniej w swiecie zostalam do tego sprowokowana.
                                                    > Wiesz, skoro punktem widzenia takiego dla przykladu Vultura jest ilosc postow
                                                    > napisanych na tym forum to jest to bledny punkt widzenia. Wchodza tu czasem
                                                    > osoby, ktore pisza pierwszy raz (jak ja) i od razu dostaja mlotkiem po
                                                    glowie.
                                                    > Dla mnie to jest smieszne. Moje teoria (mozesz mnie nazwac psychologiem) jest
                                                    > taka, ze wiekszosc z Was nie ma nic poza tym forum. Siedzicie tu calymi
                                                    dniami,
                                                    >
                                                    > zalozyliscie sobie jeszcze FoFFM. Dla mnie - osoby z zewnatrz - to troche
                                                    > zalosne. Nie wiem jakie jest Twoje zdanie na ten temat.
                                                    Czesc, jestem andrew, Anrew Eldtrich.
                                                    Wiesz, stawiam Ci drinka, bo myslalem, ze jestem najwiekszym bufonem na
                                                    Swiecie, teraz okazuje sie, ze nie!
                                                    Kiss the carpet smile
                                                  • vulture analiza psychopatologiczna 20.08.03, 23:18
                                                    Abracośtam napisał/napisała:

> Nawet nie jestem zarozumiala.

BUAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

>Najzwyczajniej w swiecie zostalam do tego sprowokowana.

Biedactwo..

>Wiesz, skoro punktem widzenia takiego dla przykladu Vultura jest ilosc postow
                                                    napisanych na tym forum to jest to bledny punkt widzenia.

Nie o to mi chodziło. Nie napisałaś/napisałeś nic o muzyce, tylko
                                                    zaczęłaś/zacząłeś jechać personalnie po autorze wątku. Czyli po mnie. A Twoje
                                                    następne wypowiedzi dyskwalifikują Cię jako osobę psychicznie zdrową.

>Wchodza tu czasem osoby, ktore pisza pierwszy raz (jak ja) i od razu dostaja
                                                    mlotkiem po glowie.

To Ty się przyp... do mnie, a nie ja do Ciebie. Pani matko/Panie ojcze.

>(mozesz mnie nazwac psychologiem)

Yessss!!! O to chodziło!!!

>moja teoria jest taka, ze wiekszosc z Was nie ma nic poza tym forum.

Holmesie! Watsonie! Panno Marple! Psie Goofy!!!

>zalozyliscie sobie jeszcze FoFFM. Dla mnie - osoby z zewnatrz - to troche
                                                    zalosne.

To znaczy, że nie masz już w ogóle żadnych zainteresowań i przyglądasz się
                                                    grupom różnych ludzi, spędzających razem trochę czasu, żeby się dowartościować.
                                                    Bo to Ty nic nie masz - tu moja rada. Kup sobie wreszcie paczkę tamponów. Nie
                                                    musimy przeżywać Twojej miesiączki wraz z Tobą. A jeśli nie, to kilo waty i
                                                    kąpiel w spirytusie. I na leczenie szyyyyyyyyyyybkooooo!!!
                                                  • ilhan Odrobina geniuszu 21.08.03, 12:21
                                                    Nie mogę nie podzielić się z Wami, Najmilsi, tak wspaniałym tekstem, jaki
                                                    znalazłem w mojej illhanowej skrzynce...

--------

Kto: R.E.M.
                                                    Gdzie: Warszawa, Stadion Gwardii
                                                    Kiedy: 10.07.2003, godz. 19:00, wejście na stadion od godziny 15
                                                    Za ile: 80 zł.
                                                    Zespół w naszym kraju dość popularny, głównie dzięki MTV, która swego czasu go
                                                    niemal lansowała. W następnej kolejności mieliśmy do czynienia z przebojami
                                                    puszczanymi w rozmaitych radiostacjach tak często, że niektórzy się od tej
                                                    formacji odwrócili, bo najnormalniej w świecie mieli jej już dość. A szkoda.
                                                    Zespół ten wcale nie prezentuje komercyjnej kichy. To, że tak go sobie
                                                    upodobały różne komercyjne media, w tym przypadku akurat o niczym nie świadczy.
                                                    W pełni profesjonalni muzycy, którzy wiedzą czego chcą, bardzo dobre teksty,
                                                    charakterystyczny głos wokalisty Johna Michaela Stipe’a, charakterystyczne
                                                    brzmienie - wszystko to zasługuje na to by się z R.E.M. zetknąć bezpośrednio.
                                                    supportować będą Pudelsi, Negatyw oraz The Bambi Molesters

---------

Czy ktoś z Was umie napisać choć jedno równie fenomenalne zdanie, jak w tekście
                                                    powyżej? Powiało wielkim światem, prawda?

Weź się może kobieto uspokój, bo robisz z siebie nie-wiadomo-co, a ten tekst, i
                                                    reszta z tych które przejrzałem, jest żałośnie przeciętny... A wszystko tonie w
                                                    jendym wielkim morzu grafomanii...

Aha, jeszcze jedno... Co to znaczy: "Jeden ze znajniejszych zespołów na
                                                    firmamencie współczesnego heavy-metalu." Głupi jestem, i nie wiem co to za
                                                    słowo "znajniejszy"? Możesz oświecić?
                                                  • Gość: kubasa Re: Odrobina geniuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:31
                                                    ilhan napisał:

> Nie mogę nie podzielić się z Wami, Najmilsi, tak wspaniałym tekstem, jaki
                                                    > znalazłem w mojej illhanowej skrzynce...
                                                    >
                                                    > --------
                                                    >
                                                    > Kto: R.E.M.
                                                    > Gdzie: Warszawa, Stadion Gwardii
                                                    > Kiedy: 10.07.2003, godz. 19:00, wejście na stadion od godziny 15
                                                    > Za ile: 80 zł.
                                                    > Zespół w naszym kraju dość popularny, głównie dzięki MTV, która swego czasu
                                                    go
                                                    > niemal lansowała. W następnej kolejności mieliśmy do czynienia z przebojami
                                                    > puszczanymi w rozmaitych radiostacjach tak często, że niektórzy się od tej
                                                    > formacji odwrócili, bo najnormalniej w świecie mieli jej już dość. A szkoda.
                                                    > Zespół ten wcale nie prezentuje komercyjnej kichy. To, że tak go sobie
                                                    > upodobały różne komercyjne media, w tym przypadku akurat o niczym nie
                                                    świadczy.
                                                    >
                                                    > W pełni profesjonalni muzycy, którzy wiedzą czego chcą, bardzo dobre teksty,
                                                    > charakterystyczny głos wokalisty Johna Michaela Stipe’a, charakterystyczn
                                                    > e
                                                    > brzmienie - wszystko to zasługuje na to by się z R.E.M. zetknąć bezpośrednio.
                                                    > supportować będą Pudelsi, Negatyw oraz The Bambi Molesters
                                                    >
                                                    > ---------
                                                    >
                                                    Powtorzenia ("komercyjne", "komercyjnej"), malo konkretow, duzo ogolnikow
                                                    ("profesjonalny", "charakterystyczny", "charakterystyczne"), nieprawidlowy szyk
                                                    zdania ("swego czasu go niemal lansowała" powinno byc "niemal go").
                                                    Zdecydowanie nie podoba mi sie ten tekst, nie wiem ktora redakcja dopuscila go
                                                    do publikacji.

Pozdr.
                                                  • homohedonistus Panowie... 21.08.03, 12:38
                                                    Albo ktoś sobie jaja robi i Was prowokuje(zresztą skutecznie), albo ktoś jest bardzo chory. W jednym i drugim przypadku dyskusja nie ma sensu. Powinniście o tym wiedzieć.
                                                  • ilhan Re: Odrobina geniuszu 21.08.03, 12:39

> Zdecydowanie nie podoba mi sie ten tekst, nie wiem ktora redakcja dopuscila
                                                    > go do publikacji.

No ja nie wiem czy którakolwiek, bo w takim razie chyba trzeba zacząć wydawać
                                                    coś swojego... wink)

PS. Olsztyn, jakby co smile
                                                  • Gość: aberix_kadaberix Re: Odrobina geniuszu IP: *.chello.pl 21.08.03, 15:43
                                                    witam po raz ostatni, ale szczegolny...
                                                    1. nie mam nic przeciwko internetowi. sama z niego czesto gesto korzystam,
                                                    zarowno w pracy, jak i w wolnym czasie (o ile nie jezdze na rowerze smile ).
                                                    musze nawet uswiadomic pewna pania, ze nie mam nic przeciwko znajomoscia
                                                    internetowym. na potwierdzenie dodam, ze swojego przyszlego meza poznalam w
                                                    internecie, pozniej rozmawialismy po 8 godzin dziennie przez telefon, pozniej
                                                    sie spotkalismy, a reszty mozna sie latwo domyslic. nie krytykuje wiec takich
                                                    znajomosci. wprost przeciwnie - na necie mozna poznac wielu interesujacych
                                                    ludzi. nie mam tu na mysli czatow w stylu towarzyskie czy sex smile mam wielu
                                                    znajomych, moge nawet powiedziec wiecej, przyjaciol poznanych przez inter. i,
                                                    co pewnie wyda wam sie dziwne, nikt z nich nie wiedzial przez dlugi czas kim
                                                    jestem. o, nawet bylam na jakims zjezdzie kiedys. dlaczego akurat na was "sie
                                                    uwzielam" (wiem, kubaso, wiem, ze sie mowi - mowi sie - uwzielam sie, a nie sie
                                                    uwzielam, ale to takie moje male zboczenie) jesli mozna to tak okreslic?
                                                    najzyczajnie w swiecie, zachowujecie sie, jakbyscie nie mieli w zyciu nic
                                                    innego poza tym forum. wystarczy powiedziec jedno slowo krytyczne o jednym z
                                                    Was, a od razu rzuca sie cala zgraja na osobe, ktora "osmielila sie" (sie
                                                    osmielila) powiedziec cos krytycznego. a ja inaczej nie potrafie. gdy ktos
                                                    puszcza watek w stylu "DP znow zabraklo na wodke" to mnie krew zalewa. uwazam,
                                                    ze to tak jak opluc wlasna matke. pozniej ten ktos w innym watku wymienia plyte
                                                    DP jako swoja plyte wszechczasow. pewnie jestem nietolerancyjna, ale musicie mi
                                                    to wybaczyc (nie oznacza to wszak, iz twierdze, ze wszystkiemu sa winni geje i
                                                    cyklisci). najzwyczajnie w swiecie nie rozumiem, ze ktos, kto uwielbia DP (dla
                                                    mnie uwielbienie jakiegos zespolu pelni funkcje magiczna i jest pewnym rodzajem
                                                    swietosci) moze ich jednoczesnie opluwac. mam z tym jeszcze jedno skojarzenia -
                                                    to tak jakby obgadywac przyjaciela za jego plecami. FUJ!

2. tekst, ktory ilhan tutaj wstawil jest jednym z pieciu (bodajze), ktore mu
                                                    wyslalam. nie uwazam, ze jest grafomanski, nie uwazam tez, ze jest dobry. nawet
                                                    chyba nie jest przecietny. dlaczego? teksty przedstawione ilhanowi pochodza z
                                                    oznaczonych przeze mnie jako "pisane na kolanie". czasami sie tak zdarza u mnie
                                                    w pracy, ze do rubryki trzeba cos dokooptowac (vulture - wiesz juz od
                                                    Bralczyka, jak to jest z tym slowem?). wowczas pisze sie cos w czasie 5 minut i
                                                    zaraz laduje to w Quarku lub PageMakerze. do tego moje teksty nie sa
                                                    poprawiane, bo pelnie tez role korektora do wiekszosci tekstow (nie mam na
                                                    mysli tych dla TR i Muzy). celowo wyslalam wlasnie takie teksty na skrzynke
                                                    ilhana (szkoda, ze tylko jednym sie pochwalil), bo w dluzszych tekstach latwo
                                                    mozna mnie rozpoznac,a ja nadal chce pozostac anonimowa. jestem na przyklad
                                                    milosniczka jednego, fascynujaceog, genialnego zespolu, o ktorym to zespole
                                                    wspominam w prawie kazdym artykule. takie moje kolejne skrzywienie. niektorzy
                                                    uwazaja,ze to urocze, inni, do ktorych zapewne nalezalby ilhan i kubasa,
                                                    stwierdziliby, ze to zalosne. jest to jednak moj celowy i swiadomy zabieg.

3. jesli chodzi o R.E.M. nie wstydze sie tego tekstu, bo go napisalam i ponosze
                                                    odpowiedzialnosc za wszystko, co pisze, niezaleznie czy pochodzi to z artylulu
                                                    na 2 strony, na ktorego napisanie mam 2 dni, czy z notatki pisanej "na
                                                    kolanie". przykro mi to stwierdzic, ale uwazam, ze ilhanowi i kubasie brakuje
                                                    pewnego rodzaju wrazliwosci, ktorym ja dysponuje, dlatego nie sadze, abysmy sie
                                                    kiedykolwiek "zaprzyjaznili" (to brzmi bardzo idiotycznie). slowo znajniejszy
                                                    znalazlo sie tam bowiem celowo, bo (kolejne moje skrzywienie - vulture bedzie
                                                    mial powod, zeby mnie poslac do domu wariatow, ale rozczaruje vultura - kocham
                                                    wariatow, kocham ludzi, ktorzy sa inni i w imie swojej innosci sa gotowi do
                                                    najwiekszych poswiecen)kocham neologizmy. zaczelam je kocham, gdy po raz
                                                    pierwszy zetknelam sie z Leśmianem. nie wyobazam sobie bowiem, zeby "Dwoje
                                                    ludzieńków" moglo byc zastapione przez "dwoje ludzi". podobnie nie wyobrazam
                                                    sobie, zeby slowo znajniejszy moglo byc wyparte przez bardziej znany (w tym
                                                    teksie akurat: jeden z najbardziej znanych). zawsze mam problemy, przez te moje
                                                    slowa, z wydawcami, ale walcze o nie i zawsze bede walczyc. jedni moga to
                                                    nazwac grafomania, jesli maja taka potzrebe, moga sie wysmiewac, inni spojrza
                                                    na to bardziej poblazliwie, z czasem przywykna, a moze nawet polubia. w kazdym
                                                    arzie nie zamierzam nic w tej maerii zmieniac.

> Czy ktoś z Was umie napisać choć jedno równie fenomenalne zdanie, jak w
                                                    tekście powyżej? Powiało wielkim światem, prawda? Weź się może kobieto uspokój,
                                                    bo robisz z siebie nie-wiadomo-co, a ten tekst, i reszta z tych które
                                                    przejrzałem, jest żałośnie przeciętny... A wszystko tonie w jendym wielkim
                                                    morzu grafomanii... Aha, jeszcze jedno... Co to znaczy: "Jeden ze znajniejszych
                                                    zespołów na firmamencie współczesnego heavy-metalu." Głupi jestem, i nie wiem
                                                    co to za słowo "znajniejszy"? Możesz oświecić?

oswiecilo?
                                                    pozdrawiam,mimo wszystko, wszystkich (to tez moj zlepek slow o podobnym
                                                    brzmieniu)
                                                  • vulture Piękne pożegnanie 21.08.03, 16:00
                                                    Nie będziemy dłużej zatrzymywać, pozdrowienia dla ordynatora.
                                                  • Gość: vampir5 Re: Piękne pożegnanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 12:20
                                                    vulture napisał:

> Nie będziemy dłużej zatrzymywać, pozdrowienia dla ordynatora.
                                                    Myslisz, ze to naprawde koniec?
                  • greepwood Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 18.08.03, 14:30

> uzywam pseudonimow. nie uwazasz chyba, ze w obu magazynach podpisuje sie tak
                    > samo? gdyby tak bylo to nie czekalabym, az Weiss mnie zwolni.

A nie obawiasz się, że istnieje możliwość, iż red. Weiss czyta to forum?
                    • Gość: abra_kadabra Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.chello.pl 19.08.03, 10:00
                      greepwood napisał:

> Gość portalu: abra_kadabra napisał(a):
                      >
                      > > uzywam pseudonimow. nie uwazasz chyba, ze w obu magazynach podpisuje sie t
                      > ak
                      > > samo? gdyby tak bylo to nie czekalabym, az Weiss mnie zwolni.
                      >
                      > A nie obawiasz się, że istnieje możliwość, iż red. Weiss czyta to forum?

nie sadze. weissa raczej pseudomuzyczne opinie nie interesuja. mnie - owszem.
                      mimo mojego braku poczucia humoru.
                      • wieslaw.weiss ogłoszenie 19.08.03, 12:12
                        Ta pani już u nas nie pracuje.
                        • Gość: aberi_kadaberi ogłoszenie IP: *.chello.pl 19.08.03, 12:36
                          wieslaw.weiss napisał:

> Ta pani już u nas nie pracuje.

ach, vulture, vulture.
                          • ilhan AbroKadabro 20.08.03, 10:25
                            Możesz dać jakiegoś linka do swojego artykułu, albo coś takiego wkleić, a może
                            chociaż poinformować rzesze swoich fanów w których numerach i na których
                            stronach można pozachwycać się Twoim geniuszem?

No więc jak, możesz?

Do reszty: szykuje nam się nowy guru, nie uważacie?
                            • vulture Ziomal, spokojnie 20.08.03, 10:43
                              Pani chwilowo jest na terapii, nie prowokuj.
                            • greepwood Re: AbroKadabro 20.08.03, 10:58
                              ilhan napisał:

> Możesz dać jakiegoś linka do swojego artykułu, albo coś takiego wkleić, a
                              może chociaż poinformować rzesze swoich fanów w których numerach i na których
                              stronach można pozachwycać się Twoim geniuszem?

Właśnie, każdy może napisać, że jest niewiadomokim. Dowody!!!
                              • vulture bueeeenos aaaaaaires bueeeeenos aaaires 20.08.03, 11:29
                                greepwood napisał:

> Właśnie, każdy może napisać, że jest niewiadomokim. Dowody!!!

Mi udowodniła, że już nie musi niczego udowadniać.
                            • Gość: abru_kadabru Re: AbroKadabro IP: *.chello.pl 20.08.03, 11:55
                              ilhan napisał:

> Możesz dać jakiegoś linka do swojego artykułu, albo coś takiego wkleić, a
                              może
                              > chociaż poinformować rzesze swoich fanów w których numerach i na których
                              > stronach można pozachwycać się Twoim geniuszem?
                              >
                              > No więc jak, możesz?
                              >
                              > Do reszty: szykuje nam się nowy guru, nie uważacie?
                              >

nowym guru nie zamierzam byc i porsze mnie w ten sposob nie obrazac.
                              a moje teksty? prosze bardzo. szukaj na illhan@gazeta.pl
                              pozdrawiam
                      • greepwood Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 19.08.03, 12:50
                        > Gość portalu: abra_kadabra napisał(a):
                        > >
                        > > > uzywam pseudonimow. nie uwazasz chyba, ze w obu magazynach podpisuje tak
                        > > > samo? gdyby tak bylo to nie czekalabym, az Weiss mnie zwolni.

Sama sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że Weiss nie wydał takiego zakazu,
                        teraz (powyżej), że piszesz pod pseudonimem, gdyż mógłby cię zwolnić. Bez
                        sensu.
        • mlekozadarmo Na to wychodzi, że.... 13.08.03, 18:30

> jak widac opinie sa podzielone. Ne oznacza to, ze nalezy od razu pisac, ze
          > chlopaki zbieraja na wodke. Dazni mnie strasznie ferowanie takich wyrokow.
          To,
          > ze Gillan "chyba nie jest abstynentem" to wie kazdy, wiec nic nowego ta
          > informacja nie wnosisz. No moze nadaje sie do takich publikacji jak "Na zywo"
          > czy cos w tym stylu.
          > Juz wczesniej ktos odwiedzajacy to forum napisal w jakims watku, ze Grechuta
          > spiewa jak tranzystor, bo za duzo pije, pozniej, ze ma schizofrenie. Faktem
          > jest jednak, ze choruje na SM. Wielkim gestem ze strony Myslovitz jest, ze go
          > zaprosili do tego utworu. A mi sie plakac chce, gdy czytam takie brednie o
          > WIELKICH tego swiata.
          > Ty sam napisales o Stingu ironicznie, ze spiewa jakby sluch stracil. Otoz
          chyba
          >
          > juz wiesz, ze Sting ma od kilku lat problemy ze sluchem. chyba zdajesz sobie
          > sprawe z gaf, jakie popelniasz?
          > jeszcze jeden przyklad? Prosze bardzo. O Krzysku Zalewskim napisales bardzo
          > krytycznie. Slyszales moze kiedys Loch Ness? Bo ja tak.

... podpinasz sie pode mnie i twierdzisz żem Vulture? Hehehehe.
          • vulture ooooooo mowy nie ma 13.08.03, 22:56
            Ja to ja. Żadna Srabrakadabra się pode mnie nie podepnie. I już. Pozdrawiam
            Tomka z kropeczkami, bo wiem, że ma racjonalne argumenty z którymi nie zawsze
            się zgadzam. Buraka Srabrakadabrę zerem wpisów n.t. muzyki olewam.
            • Gość: rael Re: ooooooo mowy nie ma IP: 195.116.99.* 13.08.03, 22:59
              Babra adabra - jestes beznadziejny!!! Takiego bufona to forum jeszcze chyba
              nie widzialo [a widzialo juz sporo].
              • Gość: rael Re: ooooooo mowy nie ma IP: 195.116.99.* 13.08.03, 23:19
                Gość portalu: rael napisał(a):

> Babra adabra - jestes beznadziejny!!! Takiego bufona to forum jeszcze chyba
                > nie widzialo [a widzialo juz sporo].

Wobec informacji, ze sabra madabra to prawdopodobnie kobieta, modyfikuje swoja
                wypowiedz. Pierwsza jej czesc uzyskuje brzmienie: jestes beznadziejna!
                Reszta bez zmian.
                • Gość: abra_kadabra Re: ooooooo mowy nie ma IP: *.chello.pl 14.08.03, 10:49
                  DO WSZYSTKICH
                  nie rozumiem za bardzo o co chodzi z ta bezNadzieja, ale to juz szczegol. To
                  chyba schizofrenia paranoidalna zaatakowala glowe Ilhana.
                  Jesli Kubaso link, ktory dales na tym forum to jest Twoje osiagniecie zyciowe,
                  to ci szczerze wspolczuje. Ale moze jeszcze z 1000 takich artykulikow i beda z
                  Ciebie ludzie.
                  Jesli Vulture masz problemy z rozszyfrowaniem kim jestem w TR, a kim w Muzie
                  (zapewniam Cie, ze pisze tam tylko na tematy merytoryczne) to podaj mi swoj
                  adres, a wysle Ci cos. Powiedz tylko czy chcesz wywiadzik, czy jakis artykul w
                  stylu pean na czesc..., czy moze interesuje Cie moja tworczosc pozamuzyczna.
                  jesli ta ostatnia to polecam EMPiK, dzial fantastyka, autor Dick lub Lovecraft.
                  Kto szuka ten znajdzie.
                  Jesli zas nie chce Ci sie szukac to nie serwuj przedwczesnie komentarzy na moj
                  temat, bo nic o mnie nie wiesz.
                  Ja o Tobie - wprost przeciwnie. i to bynajmniej nie jest telepatia.
                  czestotliwosc z jaka sie na tym forum udzielasz pozwolila mi wysunac wnioski na
                  Twoj temat.
                  Co do kawy? To owszem, parze ja jednemu z wymienionych tu, ale to chyba
                  zrozumiale ze wzgledu na roznice wieku. Ciezko, zeby on mi parzyl. Byloby mi
                  wstyd. Przy okazji sobie tez robie. A chcecie wiedziec jaka kawe Panowie
                  pijaja? Moze zalozycie watek: Kostrzewa uzalezniony od kawy porzucil Teraz Rock
                  lub Kawa powodem alkoholizmu Weissa.
                  • vulture <JEB> 14.08.03, 11:12

> DO WSZYSTKICH
                    > nie rozumiem za bardzo o co chodzi z ta bezNadzieja, ale to juz szczegol. To
                    > chyba schizofrenia paranoidalna zaatakowala glowe Ilhana.

Głowa Ilhana jest w porządku, nie czytasz regularnie Forum albo nie trafiłeś na
                    pewien wątek.

> Jesli Vulture masz problemy z rozszyfrowaniem kim jestem w TR, a kim w Muzie
                    > (zapewniam Cie, ze pisze tam tylko na tematy merytoryczne) to podaj mi swoj
                    > adres, a wysle Ci cos. Powiedz tylko czy chcesz wywiadzik, czy jakis artykul
                    w
                    > stylu pean na czesc..., czy moze interesuje Cie moja tworczosc pozamuzyczna.

Właśnie tu Cię muszę rozczarować - Ty mnie nie interesujesz. Trudno w to
                    uwierzyć, ale naprawdę nie. A tak przy okazji - adresy wszystkich zalogowanych
                    w tym portalu to ich nicki.

> jesli ta ostatnia to polecam EMPiK, dzial fantastyka, autor Dick lub
                    Lovecraft.

Fantastyka mnie nie interesuje.

> Kto szuka ten znajdzie.

Kto szuka, tak.

> Jesli zas nie chce Ci sie szukac to nie serwuj przedwczesnie komentarzy na
                    moj
                    > temat, bo nic o mnie nie wiesz.

Ja - księżniczka niespodzianka.

> Ja o Tobie - wprost przeciwnie.

Bo jestem mądry i sprytny, przerobiłem Was wszystkich.

>i to bynajmniej nie jest telepatia.

Geniusz, geniusz w czystej postaci.

> czestotliwosc z jaka sie na tym forum udzielasz pozwolila mi wysunac wnioski
                    na
                    >
                    > Twoj temat.

O, kolejny niezrealizowany psycholog!!! Hura!!! Dzień bez niezrealizowanego
                    psychologa jest dniem bez sensu.

> Moze zalozycie watek: Kostrzewa uzalezniony od kawy porzucil Teraz Rock
                    > lub Kawa powodem alkoholizmu Weissa.

Może. Ale nie teraz, aktualnie zastanawiam się nad wątkiem "Krycie świń w
                    południowej Mongolii a przyrost opadów śniegu w zachodnich Alpach w latach 1924-
                    67".
                  • ilhan Re: ooooooo mowy nie ma 14.08.03, 11:59

> nie rozumiem za bardzo o co chodzi z ta bezNadzieja, ale to juz szczegol. To
                    > chyba schizofrenia paranoidalna zaatakowala glowe Ilhana.

Ach, to przecież tylko literówka! No wiesz, przecież zdarzają się takie rzeczy,
                    np. chcesz napisać "Beatles", a piszesz "Baetles", albo "Boudelaire"
                    zamiast "Baudelaire"... Tak bywa po prostu, dużo sama piszesz to chyba o tym
                    wiesz... wink

> Jesli Vulture masz problemy z rozszyfrowaniem kim jestem w TR, a kim w Muzie
                    > (zapewniam Cie, ze pisze tam tylko na tematy merytoryczne) to podaj mi swoj
                    > adres, a wysle Ci cos. Powiedz tylko czy chcesz wywiadzik, czy jakis artykul
                    > w stylu pean na czesc...,

Jesteś zerem.

> czy moze interesuje Cie moja tworczosc
                    > pozamuzyczna.
                    > Lovecraft.

Jesteś zerem.

> moj temat, bo nic o mnie nie wiesz.

O matko, jakim ty maksymalnym zerem jesteś...

> Co do kawy? To owszem, parze ja jednemu z wymienionych tu, ale to chyba
                    > zrozumiale ze wzgledu na roznice wieku. Ciezko, zeby on mi parzyl. Byloby mi
                    > wstyd. Przy okazji sobie tez robie. A chcecie wiedziec jaka kawe Panowie
                    > pijaja? Moze zalozycie watek: Kostrzewa uzalezniony od kawy porzucil Teraz
                    > Rock lub Kawa powodem alkoholizmu Weissa.

Idź robić kawę.
                    I tak, koniecznie napisz nam jaką kawę pija Weiss, a jaką Kostrzewa. Na forum
                    muzyka to podstawowe informacje, a ty chyba nie jesteś w stanie błysnąć tu
                    wiedzą muzyczną. No ale przecież, byłbym zapomniał... W końcu jesteś...

TAK! ZEREM!!!

Pisz więcej bo to strasznie zabawne się robi!

Mam nadzieję że jak najwięcej ludzi przeczyta co wypisuje wielka pani redaktor
                    Teraz Rocka i Muzy i przestaną kupować to badziewie.
                    • t.o.m.e.k Re: ooooooo mowy nie ma 14.08.03, 12:46
                      No no - tak żenującej dyskusji na tym forum to jeszcze nie pamietam... Ale
                      abstrahując od wszelkich innych wątków to bardzo ciekawe, że jest osoba, która
                      pisze i do Muzy i do Tylko Rocka... Z tego co wiem, Weiss wydał swym podwładnym
                      bezwględny zakaz kontaktów z konkurencją, a tu się ktoś wyłamuje. W wypadku
                      zdemaskowania ta osoba niezawodnie straci względy obu wydawców... Ciekawe...
                      Bardzo ciekawe, kto to może być...
                      • Gość: abra_kadabra Re: ooooooo mowy nie ma IP: *.chello.pl 14.08.03, 13:39
                        weiss nie wydal takiego zakazu. klamiesz!
                        Miller Ziobrze tez powiedzial, ze jest zerem, a wiesz, gdzie ja mam skur....
                        Millera?
                        3-1 to nie powod, zeby sie na mnie wyzywac. powiedz lepiej kasperczakowi, ze
                        obrone mamy tragiczna i niech wypier... jelopa jopa i cala ta elite
                        intelektualna to moze na rewanzu sie chlopaki nie zblamuja (moze bedzie co
                        najwyzej 2-0)
                        a z tym poeta to o co chodzi? nadal nie rozumiem, ale skoro jestem ziobrem to
                        coz sie dziwic

• vulture Re: ooooooo mowy nie ma 14.08.03, 13:47

> weiss nie wydal takiego zakazu. klamiesz!
                          > Miller Ziobrze tez powiedzial, ze jest zerem, a wiesz, gdzie ja mam skur....
                          > Millera?
                          > 3-1 to nie powod, zeby sie na mnie wyzywac. powiedz lepiej kasperczakowi, ze
                          > obrone mamy tragiczna i niech wypier... jelopa jopa i cala ta elite
                          > intelektualna to moze na rewanzu sie chlopaki nie zblamuja (moze bedzie co
                          > najwyzej 2-0)
                          > a z tym poeta to o co chodzi? nadal nie rozumiem, ale skoro jestem ziobrem to
                          > coz sie dziwic
                          >

Mam pytanie: o co chodzi? Chyba piję za mało kawy i nie rozumiem...

A w ogóle to może pogadamy o Purplach big_grin
                        • ilhan Re: ooooooo mowy nie ma 14.08.03, 13:52

> a wiesz, gdzie ja mam skur.... Millera?

Domyślam się. Tam gdzie ja ciebie pewnie.

> 3-1 to nie powod, zeby sie na mnie wyzywac. powiedz lepiej kasperczakowi, ze
                          > obrone mamy tragiczna i niech wypier...

Obawiam się że Kubasa nie ma aż tak rozległych znajomości jak ty, więc do
                          Kasperczaka mógłby nie dotrzeć...
                        • t.o.m.e.k Re: ooooooo mowy nie ma 14.08.03, 13:55
                          > weiss nie wydal takiego zakazu. klamiesz!

Nie kłamię - kłamałbym gdybym wiedział, że jest inaczej a mówił właśnie to. O
                          Weissie wiem z dobrze poinformowanego źródła, więc wydaje się mi to całkiem
                          prawdopodobne.
                          Zresztą zapytam w ten sposób - czy zarówno Weiss jak i Wyszogrodzki wiedzą że
                          robisz na dwa fronty?

> Miller Ziobrze tez powiedzial, ze jest zerem, a wiesz, gdzie ja mam skur....
                          > Millera?

Pewnie tam gdzie ja, ale szczerze mówiąc niespecjalnie mnie to interesuje
                  • Gość: kubasa Re: ooooooo mowy nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 13:39

> DO WSZYSTKICH

> Jesli Kubaso link, ktory dales na tym forum to jest Twoje osiagniecie
                    zyciowe,
                    > to ci szczerze wspolczuje. Ale moze jeszcze z 1000 takich artykulikow i beda
                    z
                    > Ciebie ludzie.

Widzisz, w tym objawia sie cala twoja zalosnosc. Nawet nie zajrzalas do tego
                    linku, a jak zajrzalas to gratuluje ci spostrzegawczosci. Oswiece cie. Ten
                    artykul to jeden z najslynniejszych w historii muzyki rockowej. Napisal go Jon
                    Landau, redaktor "Rolling Stone". W artykule mowa jest o Springsteenie, autor
                    uznaje go m.in za przyszlosc rocka. Ale wez slownik i przeczytaj, warto, warto.

Watpie bym kiedykolwiek napisal cos tak dobrego. Niemniek we wszystkich
                    numerach MUzy i TR jakie widzalem nie bylo artykulu nawet w 10 % tak dobrego
                    jak ten "artykulik" z mojego linka

Powiedz tylko czy chcesz wywiadzik, czy jakis artykul w
                    > stylu pean na czesc...,

O tak, w tym niezawodnie specjalizuje sie TR.

> czy moze interesuje Cie moja tworczosc pozamuzyczna.
                    Lovecraft.

A co, w przydziale czyszczenia kurzu, te ksiazki ci sie dostaly?

moj
                    > temat, bo nic o mnie nie wiesz.

Co to za cholerne chwalenie sie tym czego to sie nei osiagnelo. kazdy wychodzi
                    tutaj z zalozenia ze jest osoba naonimowa i swoja ... wartosc musi udowodnic
                    piszac madre posty. Naprawde nic to nie ma do rzeczy kim jestes w "realu", bo
                    to nikogo nei obchodzi.

> Co do kawy? To owszem, parze ja jednemu z wymienionych tu, ale to chyba
                    > zrozumiale ze wzgledu na roznice wieku.

A to juz chcialem Cie usprawiedliwic, wiadomo, pewnie ma te 95 lat, demencja
                    starcza i tak dalej, a tu okazuje sie ze ona mlodsza od panow redaktorow.

> Ciezko, zeby on mi parzyl. Byloby mi
                    > wstyd. Przy okazji sobie tez robie. A chcecie wiedziec jaka kawe Panowie
                    > pijaja?

Nie naprawde nikogo to nei obchodzi.

> Moze zalozycie watek: Kostrzewa uzalezniony od kawy porzucil Teraz Rock
                    >
                    > lub Kawa powodem alkoholizmu Weissa.

kawa powodem pomieszania zmyslow abry_kadabry. Zakladamy chlopaki??

• xamel ... 14.08.03, 14:02
                      chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie bo jeszcze Weiss zajrzy i wywali
                      polowe redakcji za poziom in.tel.ek.tu.al.nycity
                      przeciez kazdy z nas jakby pisal do jakiejkolwiek gazetki jaka by ona nie byla
                      uwazalby sie za kogos kto pozjadal wszelkie rozumy i przeciez nikt by mu do
                      piet nie dorastal, czyz nie?
                      a obcowanie z takimi tuzami po prostu wyrabia wrazliwosc muzyczna
                      organoleptycznie a nawet zaocznie

• vulture e? 14.08.03, 14:08
                        xamel napisał:

> chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie

Ja nie mam intelektu. Wyżarły mi go grillowane kiełbaski z piwem.
                        • xamel Re: e? 14.08.03, 14:11
                          vulture napisał:

> xamel napisał:
                          >
                          > > chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie
                          >
                          > Ja nie mam intelektu. Wyżarły mi go grillowane kiełbaski z piwem.

totez nie mialem ciebie na mysli - pisze wyraznie "chlopaki" smile
                          • vulture <JEB!!!> 14.08.03, 14:12
                            xamel napisał:
                            > totez nie mialem ciebie na mysli - pisze wyraznie "chlopaki" smile

No ale bez przesady...

kółko emerytów im. Vulture
                            • xamel Re: <JEB!!!> 14.08.03, 14:14
                              to po tej wczorajszej aferze z KiO Osbourns
                        • Gość: kubasa Re: e? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:11
                          vulture napisał:

> xamel napisał:
                          >
                          > > chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie
                          >
                          > Ja nie mam intelektu. Wyżarły mi go grillowane kiełbaski z piwem.

Potwierdzam, razem z ta ciota piwem mu wyzarlismy.
                          • xamel Re: ee? 14.08.03, 14:17

> vulture napisał:
                            >
                            > > xamel napisał:
                            > >
                            > > > chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie
                            > >
                            > > Ja nie mam intelektu. Wyżarły mi go grillowane kiełbaski z piwem.
                            >
                            > Potwierdzam, razem z ta ciota piwem mu wyzarlismy.

a teraz sie znecacie nad vulturem ???
                            troche powagi w koncu to forum muzyki a nie jakis cyrk!!!
                            BTW: czy ktos wie jakie jeszcze fajne znaki przystankowe moge umiescic na koncu
                            zdania? bo znudilo mi sie juz wybieranie miadzy ! a ? ewentualnie ?! lub !?
                            kropki nie wchodza w gre bo wygladaja jak mrowki i moj komputer sie ich boi

• vulture smoke on the water 14.08.03, 14:21
                              xamel napisał:
                              > a teraz sie znecacie nad vulturem ???

Nade mną się nie można znęcać intelektualnie, bo nic nie rozumiem. Mi można
                              zabrać piwo, ale wtedy jest rękoczyn.

> troche powagi w koncu to forum muzyki a nie jakis cyrk!!!

Nigdy nie miałem innego zdania na ten temat.

> BTW: czy ktos wie jakie jeszcze fajne znaki przystankowe moge umiescic na
                              koncu
                              >
                              > zdania? bo znudilo mi sie juz wybieranie miadzy ! a ? ewentualnie ?! lub !?
                              > kropki nie wchodza w gre bo wygladaja jak mrowki i moj komputer sie ich boi

Postaw spację.
                              • xamel Re: smoke on the water 14.08.03, 14:25
                                vulture napisał:

> xamel napisał:
                                > > a teraz sie znecacie nad vulturem ???
                                >
                                > Nade mną się nie można znęcać intelektualnie, bo nic nie rozumiem. Mi można
                                > zabrać piwo, ale wtedy jest rękoczyn.

a kto napisal ze nad toba intelektualnie? jak mozna komus intelektualnie wyzrec
                                muzg z glowy ???

>
                                > > troche powagi w koncu to forum muzyki a nie jakis cyrk!!!
                                >
                                > Nigdy nie miałem innego zdania na ten temat.
                                >

taaaaaaa, a swistak siedzi ???

> > BTW: czy ktos wie jakie jeszcze fajne znaki przystankowe moge umiescic na
                                > koncu
                                > >
                                > > zdania? bo znudilo mi sie juz wybieranie miadzy ! a ? ewentualnie ?! lub !
                                > ?
                                > > kropki nie wchodza w gre bo wygladaja jak mrowki i moj komputer sie ich bo
                                > i
                                >
                                > Postaw spację.
                                >
                                >

vultur - napisz mi jak, bo jak stawiam u siebie na komputerze to nic nie
                                widac , o popatrz musisz mi napisac jak
                                taka fajna spacje zrobic,nie ?
                            • Gość: kubasa Re: ee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:28
                              xamel napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
                              >
                              > > vulture napisał:
                              > >
                              > > > xamel napisał:
                              > > >
                              > > > > chlopaki przestancie sie znecac intelektualnie
                              > > >
                              > > > Ja nie mam intelektu. Wyżarły mi go grillowane kiełbaski z piwem.
                              > >
                              > > Potwierdzam, razem z ta ciota piwem mu wyzarlismy.
                              >
                              > a teraz sie znecacie nad vulturem ???

Nalezy mu sie. Zobacz ile gaf popelnia. Nie anpisal nigdy ze Kelly Ousborne nie
                              potrafi spiewac? Jakz to straszna gafa!!! Czy on nie wie ze ona naprawde nie
                              potrafi spiewac?

> troche powagi w koncu to forum muzyki a nie jakis cyrk!!!

Po paru godzinach przemyslen, tez doszedlem do takiego wniosku,

> BTW: czy ktos wie jakie jeszcze fajne znaki przystankowe moge umiescic na
                              koncu
                              >
                              > zdania? bo znudilo mi sie juz wybieranie miadzy ! a ? ewentualnie ?! lub !?
                              > kropki nie wchodza w gre bo wygladaja jak mrowki i moj komputer sie ich boi

proponuje <JEB>

pozdr.
                              • xamel Re: ee? 14.08.03, 14:30
                                > proponuje <JEB>
                                >
                                > pozdr.
                                tak dobrze? <JEB><JEB><JEB><JEB><JEB>?<JEB><JEB><JEB><JEB>??<JEB><JEB><JEB>
                                • Gość: kubasa Re: ee? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:31
                                  xamel napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
                                  > > proponuje <JEB>
                                  > >
                                  > > pozdr.
                                  > tak dobrze? <JEB><JEB><JEB><JEB><JEB>?<JEB>
                                  > <JEB><JEB><JEB>??<JEB><JEB><JEB>

Te zolte spacje, naprawde piekne!
                                  • xamel Re: ee? 14.08.03, 16:04

> xamel napisał:
                                    >
                                    > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                                    > > > proponuje <JEB>
                                    > > >
                                    > > > pozdr.
                                    > > tak dobrze? <JEB><JEB><JEB><JEB><JEB>?<JE
                                    > B>
                                    > > <JEB><JEB><JEB>??<JEB><JEB><JEB>
                                    >
                                    > Te zolte spacje, naprawde piekne!

u mnie byly przezroczyste smile ale widocznie masz nowoczesniejszy sprzet ...
                                    <JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB>
                                • vulture ekhm 14.08.03, 14:33
                                  Xamel, na końcu, a nie zamiast zdania.
                                  • xamel Re: ekhm 14.08.03, 16:03
                                    vulture napisał:

> Xamel, na końcu, a nie zamiast zdania.
                                    ROTFL
                                    <JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB><JEB>
    • Gość: Hetero Sapiens Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.08.03, 14:25
      sie jeszcze dzisiaj tylko na bylych terenach PRL i ZSRR przejmuja.
      • xamel Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:27
        a czym sie twoim zdaniem zajmuja gdzie indziej ???
        • vulture Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:28
          xamel napisał:

> a czym sie twoim zdaniem zajmuja gdzie indziej ???

Ewanescence na przykład.

Xamel, masz zjebany komp. U mnie spacje są niebieskie, zielone i w ogóle bardzo
          ładne. Ponieważ to wątek mimo wszystko o DP, stawiam spacje fioletowe.
          • xamel Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:35
            vulture napisał:

> xamel napisał:
            >
            > > a czym sie twoim zdaniem zajmuja gdzie indziej ???
            >
            > Ewanescence na przykład.

hehe, to chyba sie musze przeprowadzic do mongolii

>
            > Xamel, masz zjebany komp. U mnie spacje są niebieskie, zielone i w ogóle
            bardzo
            >
            > ładne. Ponieważ to wątek mimo wszystko o DP, stawiam spacje fioletowe.

Vul, to ilu przyciskowa masz klawiature?
            poza tym moj komp nie jest sjebany tylko monospacjochromatyczny

a skoro to temat o DP to ja sienie wypowiadam bo sie goscie uwiecznili na skale
            i wisza zamiast prezydentow, a Mann zdemaskowal ich tekst z ktorego wynika ze
            to palilo sie cos nad woda i dlatego byl smog na wodzie a ja cale zycie
            myslelem ze to taki fajny tekst fantasy o smokach co to nad woda polowaly i
            wogole i ze od tego sie wzial caly power metal o!
            a wogole to nie lubie oraganow Hammeta a gosciu ktory zalatwil sobie ksywke
            Lord powinien dodac jeszcze Allmighty i zadbac o odpowiednia oprawe fantasy dla
            swoich utworow o!
            • vulture Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:45
              xamel napisał:
              > Vul, to ilu przyciskowa masz klawiature?

Gubię się w liczeniu. Te po prawej mi się mieszają z tymi po lewej.

> a skoro to temat o DP to ja sienie wypowiadam bo sie goscie uwiecznili na
              skale
              >
              > i wisza zamiast prezydentow, a Mann zdemaskowal ich tekst z ktorego wynika ze
              > to palilo sie cos nad woda i dlatego byl smog na wodzie a ja cale zycie
              > myslelem ze to taki fajny tekst fantasy o smokach co to nad woda polowaly i
              > wogole i ze od tego sie wzial caly power metal o!

Nie, to było dlatego że była czarna noc, a zupełnie nieznajomi porwali jakąś
              babę z Tokio. A potem wpadli, bo przyszli panowie z niewolnikami i zapukali w
              tylne drzwi, a jak tamci otworzyli, to okazało się że to nie z Tokio tylko
              jakiś dziwny rodzaj kobiety. Ciężkie to i skomplikowane.

Orangutany Hemara są dobre, fajnie brzmią jak na nich Jon God gra.
              • xamel Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:54
                vulture napisał:

> Orangutany Hemara są dobre, fajnie brzmią jak na nich Jon God gra.

wiedzialem ze cos pomyle, bo myslelem ze to Origami Hatfielda i ze na nich gra
                J.LO Master

ale jak zwal tak zwal fajnie brzmia, nie ma co sciemniac

PS: w sekrecie ci powiem ze ci DP to nawet cos podwedzili zrobionego w japoni
                ale cicho bo to podobno blive bylo
                jak sie japonczycy zoroientuja ze nie maja tego live, to beda bardzo zli
                ale to i tak lepiej niz gdyby bylo made in hongkong,nie?
                • vulture Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:58
                  Wiesz, ale potem oni coś w Europie zrobili, a powiem Ci iż z pewnych źródeł
                  wiem, że nie tylko ten smok tam płonął, bo był też ogień w piwnicy, ale nikogo
                  nie było w domu. A poza tym lubili szybkie samochody, zwano ich gwiazdami
                  autostrad albo królami szybkości. Tacy byli.
                  • Gość: kubasa Re: Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:12
                    Wiecie co? Nudna ta Wasza gleboka purpura. Skonczcie sie wreszcie podniecac
                    tymi dziadami Palantem i Pejczem, bo wiadomo ze ani jeden juz nie zaspiewa w
                    takim stylu "Night In White Satin" ani drugi solowki w "November Rain" tak jzu
                    nei zagra,
                    • vulture kubasa czekaj no 14.08.03, 15:38
                      Sam się podniecasz jakimiś ramolami, Tomem Wakemanem i tym tam, Brudasem
                      Dickinsonem,a wiadomo że żaden nie nagrał nic wartościowego, a te płyty z
                      orkiestrami ich to żenada, duet z Cher by nagrali czy co.
        • Gość: Hetero Sapiens Re: Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.08.03, 14:32
          xamel napisał:
          > a czym sie twoim zdaniem zajmuja gdzie indziej ???

Zalezy - sprawdz sam - ale na pewno nie deep purple
          • vulture Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:34
            Gość portalu: Hetero Sapiens napisał(a):
            > Zalezy - sprawdz sam - ale na pewno nie deep purple

To prawda, n.p. w Mongolii Deep Purple niewiele osób zna.
            • Gość: Hetero Sapiens Re: Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.08.03, 14:39
              vulture napisał:
              > n.p. w Mongolii Deep Purple niewiele osób zna.

Skad ta pewnosc?
              • vulture Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:41

> Skad ta pewnosc?

Pewności nie można mieć nigdy, takie czasy... nawet składanka Yes weszła do
                pierwszej dziesiątki w Wielkiej Brytanii, matko, co się dzieje...
                • Gość: Hetero Sapiens Re: Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.08.03, 14:47
                  vulture napisał:
                  > takie czasy... nawet składanka Yes weszła do
                  > pierwszej dziesiątki w Wielkiej Brytanii, matko, co się dzieje...

Co, znowu ich lansuja? Prawo sinusoidy, albo ktos daje dupy.
                  • vulture *& ^%$& #35 @!|+_)(*& ^%$& #35 @ 14.08.03, 14:55
                    > Co, znowu ich lansuja? Prawo sinusoidy, albo ktos daje dupy.

Nikt ich nie lansuje, a i dawaniem dupy chyba niewiele ma to wspólnego. Zresztą
                    w tym wieku dawanie dupy raczej nie uchodzi...
                    big_grin
                    • xamel Re: *& ^%$& & #35 35 @!|+_)(*& ^%$& & #35 35 @ 14.08.03, 14:57
                      vulture napisał:

> Gość portalu: Hetero Sapiens napisał(a):
                      > > Co, znowu ich lansuja? Prawo sinusoidy, albo ktos daje dupy.
                      >
                      > Nikt ich nie lansuje, a i dawaniem dupy chyba niewiele ma to wspólnego.
                      Zresztą
                      >
                      > w tym wieku dawanie dupy raczej nie uchodzi...
                      > big_grin

skad wiesz w jakim wieku jest ten Sapiens???
                      bo na Hetero to on nie wyglada ...
                      • vulture Re: *& ^%$& & & #35 35 35 @!|+_)(*& ^%$ 14.08.03, 14:59
                        xamel napisał:

> skad wiesz w jakim wieku jest ten Sapiens???
                        > bo na Hetero to on nie wyglada ...

A co, jesteś zainteresowany? Czy po prostu chciałeś kupić płytę Yes?
                        • xamel //////////////////////////////................\\\\ 14.08.03, 15:05
                          vulture napisał:

> xamel napisał:
                          >
                          > > skad wiesz w jakim wieku jest ten Sapiens???
                          > > bo na Hetero to on nie wyglada ...
                          >
                          > A co, jesteś zainteresowany? Czy po prostu chciałeś kupić płytę Yes?

Yes !
                          • Gość: Hetero Sapiens Re: //////////////////////////////............... IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.08.03, 15:23
                            a wiec jestes jednak zainteresowany!?!? (tylko czym?) Bo kupic plyte yes to
                            chyba zaden problem.
      • Gość: kubasa Re: Takim zespolem jak Deep Purple to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:30

> sie jeszcze dzisiaj tylko na bylych terenach PRL i ZSRR przejmuja.

Byc moze tak jest. Ale podam Ci straszna prawde. Jestesmy wlasnie na bylych
        terenach PRL...

Pozdr.
        • t.o.m.e.k Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:34

>
          > > sie jeszcze dzisiaj tylko na bylych terenach PRL i ZSRR przejmuja.
          >
          No i w Australii też, niestety - ich DVD "Total Abandon" dostało tam dwa lata
          temu platynę, niestety...
        • xamel Re: Takim zespolem jak Deep Purple to 14.08.03, 14:36

>
          > > sie jeszcze dzisiaj tylko na bylych terenach PRL i ZSRR przejmuja.
          >
          > Byc moze tak jest. Ale podam Ci straszna prawde. Jestesmy wlasnie na bylych
          > terenach PRL...
          >
          > Pozdr.

kubasa - musze cie zmartwic ale slowo "bylych" jest zdecydowanie na wyrost
    • Gość: tomson z dabrowy t Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.ilabs.pl 19.08.03, 22:51
      Nie sadze aby Purplom kiedykolwiek i cokolwiek brakowało tym bardziej
      pieniedzy!!!! Jestem fanem Purpli od wielu lat,ostatnio faktycznie wydaja dużo
      różnych rzeczy archiwalnych,moim zdaniem to dobrze,takie wydawnictwa maja duża
      wartość!Ale wcale nie odcinają kuponów od sławy ponieważ 25 sierpnia wychodzi
      najnowsza płyta 'Bananas" i sluchałem kilku utworów i brzmią świetnie!!!Jak
      dla mnie to Deep Purple zawsze bedą najlepszym zespołem wszechczasów i
      niewielu im może dorównać!!!narka
      • vulture do Tomsona 19.08.03, 23:30
        Deep Purple zawsze byli jednym z moich ulubionych zespołów i wierz mi, że wbrew
        pozorom ciężko mi jest pisać o nich źle, ale po prostu przesadzają z wydawaniem
        archiwaliów -a "Bananas" już mam, moja opinia jest tu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7479642

jeśli chcesz (i będziesz miał całą płytę) ustosunkuj się do niej, pozdrawiam.
    • Gość: vampir5 Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 14:15
      Cieszy mnie fakt, ze kapela , ktora powstala 40 lat temu wzbudza wciaz tak zywe
      emocje, a do tego mlodziez staje w obronie dziadkow wink
      • t.o.m.e.k Re: Deep Purple znów zabrakło na wódkę 20.08.03, 14:19
        > Cieszy mnie fakt, ze kapela , ktora powstala 40 lat temu wzbudza wciaz tak
        zywe emocje, a do tego mlodziez staje w obronie dziadkow wink

35 LAT TEMU - TO RAZ.
        DWA - MNIE TEZ TO BARDZO CIESZY. W czerwcu byłem na ich koncercie w Berlinie -
        pod samą sceną najwięcej szumu robili oczywiście 15-16-17 letni Polacy:
        wszystkie teksty na pamięć, darli się do samego końca razem z Gillanem - a ja,
        stary pierdziel oczywiście razem z nimi wink))
    • Gość: kubasa to i ja na powaznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 17:36
      ten tekst o TR i Muzie napsialem pod wplywem Twoich uwag w stosunku do
      Vulture'a. o TR i Muzie rzeczywiscie sadze, ze sa to beznadziejne pisma,
      natomaist nie potrzebnie opowiadalem o tym powodzie do dumy. Rozumiem, ze Tobie
      odpowiada linia programowa tych pism i masz pelne prawo do satysfakcji z powodu
      pracy tam. Nic mi do Twojego systemu wartosci.

Widzisz, nikt tu przed Toba nigdy nie opowiadal o tym, kim jest poza forum,
      nie traktowal tego jako argument w dyskusji, a przeciez sa tu ludzie, ktorzy
      naprawde muzycznie cos osiagneli. Ja sam, z racji jakichs tam znajomosci,
      moglbym na forum sport obnosic sie wiedza, ktora posiadlem inan droga niz
      zwykli kibice. Ale z szacunku dla reszty tego nie robie. Internet jest bowiem
      takim ucielesnieniem idei rownosci wszystkich. Tu kazdy moze sie wypowiedziec,
      z kazdym mozesz porozmawiac, wymienic opinie, niezaleznie od Twoejgo statusu
      materialnego, spolecznego i jakiegokolwiek tam chcesz.

Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka