exman 06.02.08, 21:35 Bardzo lubię oboje ale razem...kompletne nieporozumienie, ostatnia produkcja jedzie garażem a chyba nie o to im chodziło...porażka...żal pisać...oboje mają przecież TO COś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kachna Re: Porter - Lipnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 09:35 Lipnicka ma COŚ??? Od kiedy? Nigdy nie umiała śpiewać, zwłaszcza na żywo. Choć po sukcesie Varius Manx uwielbiały ją rzesze zapłakanych dziewczynek w sukienkach do ziemi, ale żeby od razu to COŚ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Re: Porter - Lipnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 13:39 Porter się błaźni udając Nicka Cave, ale za czasów "Helicopters" to był naprawdę prawdziwy rockman i za to szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodyjka Re: Porter - Lipnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 17:43 Wczoraj byłam w Empiku po prezent dla męża i cud że w ogóle go kupiłam - wykurzyła mnie ze sklepu promowana, najnowsza płyta Lipnickiej i Portera. Myślałam, że zwariuję! Zauważyliście, że w tej muzyce w ogóle nie ma rezonansu? Że jest przeraźliwie płaska - jakby ktoś uderzał jedną łyżką drewnianą o drugą...A w dodatku ta przewrotna, niekomercjalna komercyjność, przeciętne do bólu głosy i co najgorsze - pseudoartystowska poza...Jest to jakiś sposób - pozować się na kogoś, kim się nie jest - takim substytutem artyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodia Re: Porter - Lipnicka IP: *.Korbank.pl 18.03.08, 10:24 Gość portalu: melodyjka napisał(a): > przeciętne do bólu głosy < ??????? Idź się leczyć na głuchotę, a może i coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodyjka Re: Porter - Lipnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 19:25 A Pan/Pani na brak kultury i nadmiar agresji. Co ma w ogóle znaczyć bezpośrednie zwracanie się do dyskutantów??? Nie zmieniam zdania i uważam, że takiego przegięcia dawno na polskim rynku muzycznym nie było - wciśnijmy oublicznośći o pewnych ambicjach i tzw. elitarnych potrzebach coś, co wysoka klasę z powodzeniem udaje. Zalecam jeszcze raz minimum kultury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Porter - Lipnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:15 Jest chyba taka (nie)pisana zasada, że na forach internetowych ludzie mówią sobie na "Ty" i nikt się o to nie obraża, o ile rozmówca zachowa pewien poziom kultury osobistej. A co do Lipnickiej - z jednej strony lepsze jest to, co robi teraz, niż jej solowe "dzieła", z których pewnie niewiele osób teraz cokolwiek pamięta. Głos ma średni, taki sobie a już na pewno nie powinna śpiewać na żywo - zwłaszcza, gdy trzeba coś wyciągnąć (a nie tylko zaszemrać i zamamrotać) słychać boleśnie różnicę między studiem a wersją live. Z drugiej strony wolę już Lipnicką niż Gosię Andrzejewicz czy Queens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Porter - Lipnicka IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.08, 14:59 nudni przerażająco nudni-kolejna ich płyta podobna do poprzednich niczym nie zaskoczyli-dobrze ze to ostatni ich wspólny projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Porter - Lipnicka IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.08, 18:09 przejedli sie jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś