Dodaj do ulubionych

Autechre - Quaristice

13.02.08, 00:16
www.dontlisten.com/samples/maryannhobbs-autechre-quaristice.mp3

Cieszę się, że zespół który uważam za jeden z lepszych na tej planecie wydaje
nowy album i odwiedza przy tym PL - bilety na koncert już mam!
Obserwuj wątek
    • Gość: dymixx Re: Autechre - Quaristice IP: 195.136.30.* 13.02.08, 20:13
      kolega też uważa "Tri Repetae ++" za jedną z najlepszych płyt z
      elektroniką ever? a wydanie dwupłytowe, z dwiema "epkami" na drugim
      cd to już w ogóle kisiel w majtachsmile
      • deviant.rr Re: Autechre - Quaristice 13.02.08, 22:09
        Tri Repetae to dobra płyta jednak nie mam wyrobionego zdania na temat, która
        jest najlepsza. Jeżeli chodzi o Ae. to każda płyta stawia nowe wezwanie przed
        słuchaczem i stawia je na bardzo wysokim poziomie.
        Jeżeli miałbym stawiać na najlepszą płytę z elektronikę to napisałbym kilka
        pozycji a w śród nich znalazłoby się Ae. - Draft 7.30 czy Orbital - In sides.
        Każdy szuka czegoś innego w muzyce a twórczość Ae. cenię za jej skomplikowanie i
        odkrywanie nawet po latach nowych bodźców słuchowych.
      • Gość: zinn2 Re: Autechre - Quaristice IP: 62.233.177.* 14.02.08, 16:00
        Osobiście wolę 2 pierwsze płyty ,które wywarły na mnie w swoim czasie wielkie
        wrażenie i co nieco ukształtowały wink - co do koncetu ciekawe jak będzie w
        Katowicach - byłem na ich koncercie w '98 w Berlinie - poskładali mnie w kostkę wink
    • tysia2 Re: Autechre - Quaristice 14.02.08, 19:14
      Po entym przesłuchaniu ( w odpowiednich odstępach czasu, żeby wrażenia zdążyły
      się uleżeć) być może i zgodzę się ze stwierdzeniem, że to dobry zespół. Na
      początku te cyfrowe, odseparowane od siebie dźwięki mnie odstraszały. Ale
      zatrzymam się chyba przy Incunabula, bo za dużo czasu zajmuje dalsze oswajanie się.
      • deviant.rr Re: Autechre - Quaristice 14.02.08, 23:36
        Incunabula na dzisiejsze standardy brzmi nieco 'prosto' jednak mimo upływu
        sporego kawałka czasu jej brzmienie nadal jest świeże. Amber podobnie - nie
        zdziwiłbym się, gdyby został wydany np. rok temu. Chyba największe wrażenie
        zrobiła na mnie ep Cichlisuite oraz Chiastic Slide. Tak czy inaczej śmiem
        twierdzić z uporem maniaka, że Ae. to zespół który nie robi słabych albumów.
        Idąc jeszcze dalej śmiało napiszę, że każdy album / ep jakie wychodzą z pod ich
        skrzydeł to dzieło sztuki warte poświęcenia czasu...
        • Gość: zinn2 Re: Autechre - Quaristice IP: 62.233.177.* 15.02.08, 08:22
          Incunabule i Amber uwielbiam właśnie za ich prostotę i świeżość - Tri repeate
          jeszcze też w miarę ale już sprawa zaczyna się komplikować - kolejnych rzeczy
          jak dla mnie ciężko słuchać gdzieś w tle przy jakiejś okazji trzeba się
          zaangażować w 100% - poza tym późniejsze albumy jak dla mnie sprawiają wrażenie
          przekombinowanych troszeczkę, pokomplikowane bardziej niz to jest potrzebne -
          jakby czując na plecach oddech młodszych chcieli uciec od prostych rozwiązań - a
          zwykle proste rozwiązania najbardziej mi robią wink
          • Gość: Characi Re: Autechre - Quaristice IP: *.cust.tele2.pl 12.05.08, 23:36
            Praktycznie wszystko do Confield włącznie jest genialne. Potem trochę zaczęli błądzić w kierunku eksperymentów (co słychać również w ich drugim obliczu, Gescom), ale widać (słychać) że wracają powoli do melodii.
            Najlepsze albumy - chyba Chiastic Slide, Tri Repetae, Amber. Ale nie można zapomnieć o świetnych EP-kach: EP7, Anvil Vapre czy Envane.
            Jak przyjechali do Polski to mi się akurat dziecko rodziło i niestety nie byłem w Katowicach uncertain Szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka