deviant.rr 13.02.08, 00:16 www.dontlisten.com/samples/maryannhobbs-autechre-quaristice.mp3 Cieszę się, że zespół który uważam za jeden z lepszych na tej planecie wydaje nowy album i odwiedza przy tym PL - bilety na koncert już mam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dymixx Re: Autechre - Quaristice IP: 195.136.30.* 13.02.08, 20:13 kolega też uważa "Tri Repetae ++" za jedną z najlepszych płyt z elektroniką ever? a wydanie dwupłytowe, z dwiema "epkami" na drugim cd to już w ogóle kisiel w majtach Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: Autechre - Quaristice 13.02.08, 22:09 Tri Repetae to dobra płyta jednak nie mam wyrobionego zdania na temat, która jest najlepsza. Jeżeli chodzi o Ae. to każda płyta stawia nowe wezwanie przed słuchaczem i stawia je na bardzo wysokim poziomie. Jeżeli miałbym stawiać na najlepszą płytę z elektronikę to napisałbym kilka pozycji a w śród nich znalazłoby się Ae. - Draft 7.30 czy Orbital - In sides. Każdy szuka czegoś innego w muzyce a twórczość Ae. cenię za jej skomplikowanie i odkrywanie nawet po latach nowych bodźców słuchowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinn2 Re: Autechre - Quaristice IP: 62.233.177.* 14.02.08, 16:00 Osobiście wolę 2 pierwsze płyty ,które wywarły na mnie w swoim czasie wielkie wrażenie i co nieco ukształtowały - co do koncetu ciekawe jak będzie w Katowicach - byłem na ich koncercie w '98 w Berlinie - poskładali mnie w kostkę Odpowiedz Link Zgłoś
tysia2 Re: Autechre - Quaristice 14.02.08, 19:14 Po entym przesłuchaniu ( w odpowiednich odstępach czasu, żeby wrażenia zdążyły się uleżeć) być może i zgodzę się ze stwierdzeniem, że to dobry zespół. Na początku te cyfrowe, odseparowane od siebie dźwięki mnie odstraszały. Ale zatrzymam się chyba przy Incunabula, bo za dużo czasu zajmuje dalsze oswajanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: Autechre - Quaristice 14.02.08, 23:36 Incunabula na dzisiejsze standardy brzmi nieco 'prosto' jednak mimo upływu sporego kawałka czasu jej brzmienie nadal jest świeże. Amber podobnie - nie zdziwiłbym się, gdyby został wydany np. rok temu. Chyba największe wrażenie zrobiła na mnie ep Cichlisuite oraz Chiastic Slide. Tak czy inaczej śmiem twierdzić z uporem maniaka, że Ae. to zespół który nie robi słabych albumów. Idąc jeszcze dalej śmiało napiszę, że każdy album / ep jakie wychodzą z pod ich skrzydeł to dzieło sztuki warte poświęcenia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinn2 Re: Autechre - Quaristice IP: 62.233.177.* 15.02.08, 08:22 Incunabule i Amber uwielbiam właśnie za ich prostotę i świeżość - Tri repeate jeszcze też w miarę ale już sprawa zaczyna się komplikować - kolejnych rzeczy jak dla mnie ciężko słuchać gdzieś w tle przy jakiejś okazji trzeba się zaangażować w 100% - poza tym późniejsze albumy jak dla mnie sprawiają wrażenie przekombinowanych troszeczkę, pokomplikowane bardziej niz to jest potrzebne - jakby czując na plecach oddech młodszych chcieli uciec od prostych rozwiązań - a zwykle proste rozwiązania najbardziej mi robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Characi Re: Autechre - Quaristice IP: *.cust.tele2.pl 12.05.08, 23:36 Praktycznie wszystko do Confield włącznie jest genialne. Potem trochę zaczęli błądzić w kierunku eksperymentów (co słychać również w ich drugim obliczu, Gescom), ale widać (słychać) że wracają powoli do melodii. Najlepsze albumy - chyba Chiastic Slide, Tri Repetae, Amber. Ale nie można zapomnieć o świetnych EP-kach: EP7, Anvil Vapre czy Envane. Jak przyjechali do Polski to mi się akurat dziecko rodziło i niestety nie byłem w Katowicach Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś