Gość: as IP: *.geol.uni-heidelberg.de 25.08.03, 21:15 najlepszego! "Kiedys bylem malym chlopcem, hej.." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rogalou geniusz polskiego bluesa IP: *.us / 10.1.0.* 25.08.03, 23:22 szkoda, że już nie gra... ale może kiedyś jeszcze wyjdzie na scene i usłyszymy: Oni zaraz przyjdą tu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampir7 Re: geniusz polskiego bluesa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 11:54 Gość portalu: rogalou napisał(a): > szkoda, że już nie gra... ale może kiedyś jeszcze wyjdzie na > scene i usłyszymy: Oni zaraz przyjdą tu... Gra! Rok temu wyszla jego ostatnia plyta "Sumienie" - oczywiscie przeszla bez echa, bo bluesa w Polszcze juz nikt nie szanuje. Papo polskiego rocka i bluesa- 100 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Tadeusz Nalepa skończył 60 lat IP: *.tampabay.rr.com 26.08.03, 00:34 Czy ktoś usłyszy moje wołanie przez Dunajec i napisze mi jak się potoczyła kariera i życie Miry Kubasińskiej? Ja już też mam prawie 60, ale jej głos nadal wywołuje na mnie gęsią skórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Tadeusz Nalepa skończył 60 lat IP: 212.214.5.* 26.08.03, 16:38 Brejkalci sa bardzo dobrzy. Bedac w Polsce teraz latem szukalem ich kompaktow w Gdansku, ale bez skutku. Mam kilka plyt, ale szukam pozostalych! Nalepa ma glos na skale swiatowa! KUBA, Sztokholm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampir5 Re: Tadeusz Nalepa skończył 60 lat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 18:26 Mam pytanie- czy ktos slyszal ostatnia plyte Nalepy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pszczółka Re: Tadeusz Nalepa skończył 60 lat IP: *.wcp.pl 26.08.03, 19:51 Nalepa był i jest wspaniały. Jego bluesy genialne a teksy Loebla niezapomniane. Co do Kubasińskiej to nie przepadam za jej głosem. Zdecydowanie wolę Breakout bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepoprawny Re: Tadeusz Nalepa skończył 60 lat IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.08.03, 03:01 Co tu duzo mowic, to klasyka . Ja sie zestarzalem, ale piosenki Breakout sa wieczne. Muzyka prosta, a przez to genialna. Panie Tadeuszu, chyle czola i zycze 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Mira Kubasińska 27.08.03, 09:31 Po rozstaniu z Breakoutami zerwała z muzyką i pracowała w różnych dziwnych miejscach, n.p. w jakimś zakładzie przy mieszaniu farby. W latach 90. wróciła za sprawą jednorazowej reaktywacji Blackout/Breakout w Sopocie, a potem wielokrotnie towarzyszyła Nalepie na scenie podczas jego solowych występów (wychodziła jako gość na dwa-trzy utwory). Z zespołem Quo Vadis nagrała nową wersję utworu Breakoutów "Wielki Ogień" (na albumie "Test Draizera"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Mira Kubasińska IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 09:45 Ta pani także koncertuje co jakis czas. Bez rewelacji - ale rewalacyjna to ona nigdy raczej nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Mira Kubasińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 12:46 Mira nie była rewelacyjna, zgadzam się, ale jej głos i sposób prezentacji utworu były adekwatne do stylu zespołu. Na koncercie jubileuszowym o niebo lepiej wypadła niż obecna żona Nalepy G. Dramowicz, która sobą nie reprezentuje nic i jej wczorajszy występ to nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Grażyna Dramowicz IP: *.chomiczowka.net.pl 23.11.03, 13:00 To nieporozumienie od samego początku. Wystarczy posłuchać jej głosu w duecie "Zanim odnalazłem Cię" z małżonkiem, a także w innych nagraniach. Nawet w chórkach dziewczyna nie daje sobie rady, a na żywo to już klęska. Można nie lubić Kubasińskiej, ale trzeba ją docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk2 Re: Grażyna Dramowicz 29.11.03, 16:17 to panienka której imponuje kasa i to że jeździ jeepem, tak przynajmniej zeznała kiedyś u wampira Jagielskiego, co miałem okazję obejrzeć a w tygodniku Angora przeczytałem smakowity wywiad z jubilatem, z którego dowiedziałem się np. że to on jest właścicielem słynnej rezydencji w której kręcono "Jestem jaki jestem" z Michałem Wiśniewskim muzyka jubilata rewelacyjna i niepowtarzalna, tylko szkoda że on sam jak podają różne źródła jest od paru lat schorowany. Dużo zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq a inni to co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 14:55 Tak, nawet telewizja trąbi o tych urodzinach.. 2 maja Janerka skończył lat 50, ale oczywiście nikt nic o tym nie wspomniał, bo i po co? Są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proteza bo janerka to nikt, a nalepa to któś, demonie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 16:30 wyjechac z takim tekstem jak ty tu palancie to trzeba miec iq w okolicy myszy. buraku. Odpowiedz Link Zgłoś