Gość: fanta9 IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 09:23 ...ten stary angielski zespół? taen najsmutniejszy i najbardziej depresyjny gitarowy zespół lat 80-tych? czy ktos jeszcze kołysze biodrami w takt rozpaczliwego rock and rolla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hetero Sapiens Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.09.03, 09:28 Nigdy o nich nie slyszalem, ale domyslam sie, ze wygladali bardziej jak Blacksmiths niz Goldsmiths. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: 80.51.237.* 12.09.03, 09:33 Wcale nie wyglądali jak Blacksmith - ten chudy, co śpiewał to miał włosy jakby jeżdził na motorze bez kasku i pod wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.09.03, 09:38 To znaczy, ze nie mial wlosow, bo to nie byl wiatr, tylko t.zw. dmuch z wielkiego pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.stansat.pl 12.09.03, 09:30 cos tam pamietam ... ale ten zespoł jest taki stray, najsmutniejszy i depresyjny... a ja zdecydownie wole te nowe, wesołe i pogodne ... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 10:12 Gość portalu: fanta9 napisał(a): > ...ten stary angielski zespół? taen najsmutniejszy i najbardziej depresyjny > gitarowy zespół lat 80-tych? czy ktos jeszcze kołysze biodrami w takt > rozpaczliwego rock and rolla? Dziękuję za rozbawienie mnie z samego rana )))))))))))))))) Ja oczywiście pamiętam, tzn. nie tyle pamiętam co często słucham po prostu. A o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:02 O nic nie chodzi. Po prostu chciałem sie upewnić, czy ktos jeszcze tkwi głeboko w brytyjskim graniu. TYle. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 12:03 Gość portalu: fanta9 napisał(a): > O nic nie chodzi. Po prostu chciałem sie upewnić, czy ktos jeszcze tkwi > głeboko w brytyjskim graniu. TYle. Po uszy, Panie, po uszy w nim tkwię... ) I co, nie będzie żadnej dyskusji o The Smiths? Eeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 19:47 ilhan napisał: > > I co, nie będzie żadnej dyskusji o The Smiths? Eeeeee... > A co tu dyskutować, dobrze chłopaki grali ) Kajtek_bez_majtek Odpowiedz Link Zgłoś
taaniej Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 10:29 ooo, pamiętam, że każdy dzień był jak niedziela i że morissey bardzo sade nie lubił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clan of xymox Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 12.09.03, 12:52 The Smiths to najbardziej kultowy angielski zespół a Morissey chyba najbardziej charyzmatyczny wokalista. Z resztą i u nas widać wpływy tego zespołu (Myslovitz, Negatyw). Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 13:04 Ja właśnie tkwię po uszy w biografii Morrisseya, pełną zdjęć jego i jego rodziny. Donoszę, że taką grzywkę miał już jego dziadek, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:52 Chyba najlepszy zespol lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 16:10 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Chyba najlepszy zespol lat 80. Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: 80.51.237.* 12.09.03, 20:03 ilhan napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > Chyba najlepszy zespol lat 80. > > Chyba... Chyba jednak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 21:17 Gość portalu: jack9 napisał(a): > ilhan napisał: > > > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > > > Chyba najlepszy zespol lat 80. > > > > Chyba... > > Chyba jednak nie... No właśnie też się zastanawiam nad New Order i R.E.M. jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 13.09.03, 12:16 ilhan napisał: > Gość portalu: jack9 napisał(a): > > > ilhan napisał: > > > > > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > > > > > Chyba najlepszy zespol lat 80. > > > > > > Chyba... > > > > Chyba jednak nie... > > No właśnie też się zastanawiam nad New Order i R.E.M. jeszcze... > Nie marudzić mi tu. Oczywiście, że to najlepszy zespół lat 80 i jeśli brać po uwagę tylko i wyłącznie tamtą dekadę to w ogóle nie ma nad czym się zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 12.09.03, 21:18 A to rock brytyjski nie zaczął się od Negatywu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 12:49 No dobra jak nie najlepszy to na pewno w scislej czolowce, wraz z The Cure, Pixies, U2, Bruce'm Springsteenem (choc tu wyraznie cieniowal - co plyta to gorsza), Tomem Waitsem, Sonic Youth i R.E.M. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdrw Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 02:52 Dorzuce Talk Talk, XTC, Police, Talking Heads (niestety Fear of Music to '79, ale ratuje sytuacje Remain in Light - '80), Depeche Mode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.stansat.pl 14.09.03, 19:05 A o U2 nikt nie wspomni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 19:54 Gość portalu: jack9 napisał(a): > A o U2 nikt nie wspomni??? Przeczytaj uwaznie. Przeciez ja zem wspomnial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.stansat.pl 14.09.03, 20:09 Sorry kubasa ...faktycznie muszę wrócić na kurs czytania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 12:50 teddy4 napisał: > A to rock brytyjski nie zaczął się od Negatywu??? Od Negatywu to sie indie rock zaczal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.vline.pl 14.09.03, 20:27 Przepraszam że się wtrącam w wątek w sumie mi obojętny, ale tak se z nudów go otorzyłem ... Nie podoba mi się panowie co tu wypisujecie - najlepszy zespól lat jakichś tam, itepe. Troszkę to dziecinada moim zdaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 17.09.03, 18:23 Lepiej późno niż wcale - i ja się wpisuję jako skromny miłośnik Kowalskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pannadavis Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... IP: *.acn.pl 17.09.03, 18:59 Fantastyczna, charyzmatyczna osoba Morriseya.. po latach odkrywam na nowo Strasznie żałuję, że na chwilę o nich zapomniałam! A Morrisey teraz coś w the Thrills grzebie i jak widać z sukcesem )) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: THE SMITHS - KTO PAMIETA... 17.09.03, 22:14 Gość portalu: pannadavis napisał(a): > A Morrisey teraz coś w the Thrills grzebie i jak widać z sukcesem )) A The Thrills fajni, racja Odpowiedz Link Zgłoś