Gość: turkish IP: *.73.157.61.Dial1.Chicago1.Level3.net 26.10.03, 22:33 pitu, pitu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szatanista Re: Faceci w rajtuzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 00:00 a ja ostatnio posluchalem AC/DC..i..normalnie podaba mi sie...fajne, lekkie , energetyczne granie! nigdy bym o to sie bie nie podejrzewal;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blacky_ Co za bzdury.... IP: *.example.net / 192.168.0.* 27.10.03, 01:35 Znowu dziennikarze nie mający pojęcia o muzyce wypisują bzdury. Czyżby akcja reklamowa firmy fonograficznej? Informacji o tym zespole nie ma w żadnym serwisie poświęconym muzyce rockowej i metalowej, a bohaterski autor artykułu mówi o najważniejszych płytach rockowych w tym roku... No cóż, ale w końcu Britney też nagrała płytę rockową, o Avril nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Co za bzdury.... 27.10.03, 09:44 Nie bój nie bój - za dwa lata mało kto będzie o tych "produktach" pamietał (vide przypadki Hanson, 4 Non Blondes czu No Doubt). Teraz pan Sankowski dostał od wytwórni tyle ile trzeba, więc napisał tyle ile trzeba... Podobnych kapel są w stanach grube tysiące, ale tylko członkowie bardzo niewielu mają podobnie wpływowych i zasłużonych tatusiów, którzy za pomocą jednego telefonu załatwią im cała "karierę". Podobny przypadek ma miejsce zresztą ostatnio u nas z niejaką Patrycją Markowską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: Faceci w rajtuzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 09:44 Na pytanie zadane w artykule odpowie rynek (muzyczny oczywiście) i oczywiście rynek AMERYKAŃSKI. Do naszego zaścianka moda i muzyka The Strokes nigdy tak naprawdę nie dotarła. Boję się, że z Darknesami może być podobnie. Hołdujemy (niestety) nieco... lżejszej stylistyce tzn delikatniutkim i czyściutkim przebojom "skandynawskiej nowej fali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: Faceci w rajtuzach IP: 10.30.39.* 27.10.03, 09:47 autorzy wszystkich powyzszych opinii chyba nie slyszeli nigdy the darkness... sluchalam calej plyty i zgadzam sie w calej rozciaglosci ze to OBAJWIENIE! takiego wokalu sie nie zapomina, beda wielcy [pija mleko ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest wampir Re: Faceci w rajtuzach IP: *.buga.uga.pl 27.10.03, 09:57 co do wokalu - zgadzam się, cała reszta to straszne łajno, którego nie da się słuchać. jeśli chodzi o objawienia - to jest mniej więcej 124 z kolei w tym roku. normalnie same objawienia wydają. i jeszcze jedno pytanie , tym razem do autora, czy to że jakiś zespół jest popularny albo zaczyna jakąś modę jest równoznaczne z tym że jest wielki w sensie artystycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Faceci w rajtuzach IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.10.03, 11:05 czy w GW pojawi sie kiedys dziennikarz, ktory zna sie na muzyce? moze niech redakcja skorzysta z uslug doswiadczonych dziennikarzy, jak np. Marek Niedzwiecki lub Piotr Kaczkowski. Ci ludzie znaja temat i nie mowia/pisza o kazdej kolejnej kapeli jak o objawieniu. Najpierw byl czlowiek z ryba w nazwisku teraz czlowiek z sankami w nazwisku. Tego sie po prostu nie da czytac. Gazeta robi sie coraz slabsza, a najgorsze jest to ze w kraju nad Wisla nie ma dobrej gazety muzycznej. tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: Faceci w rajtuzach 27.10.03, 13:51 ja wiem, artykul nie jest taki zly, rzeczywiscie taka muzyka /stroksi i niustrajpsi/ teraz w stanach rzadzi. a darkness w anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadea Re: Faceci w rajtuzach IP: *.gorzow.pl / 10.1.4.* 27.10.03, 15:09 Ratunku niech mi ktoś powie, że the darkness to żart, po prostu chłopaki robią sobie jaja, prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Faceci w rajtuzach IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 18:10 Slucham kawalkow The Darkness od kilku dni. Takiego grania nie bylo od czasow... he... dawnych. Totalne zaprzeczenie obowiazujacej obecnie mody na smetnych dreso-hip- nu-metalowcow, wreszcie porzadne gitarowe granie, piekne solowki (nareszcie ktos sobie o tym przypomnial!!!!), dialogi gitarowe, rasowa sekcja no i ten wokal, he,he,he... Ludzie w Polsce tego nie przyjma, troche nie ta kultura muzyczna, niestety. Ale jesli ktos wychowal sie na AC/DC, Boston, Queen, ThinLizzy, Zeppach itp. powinien natychmiast biec do sklepu po plytke. The Darkness to nie tylko niezli jajcarze (spojrzcie na teledyski ale rowniez prawdziwi geniusze rocka - wystarczy posluchac "Love On The Rocks With No Ice". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola wyniki ankiety IP: *.fastres.net 27.10.03, 15:20 Fabrizio z the strokes zostal wybrany najprzystojniejszym muzykiem roku 2002 i 2003 przez reprezentatywna grupe 20-letnich Polek w liczbie: 1. A bylam to ja. Fab jest mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: wyniki ankiety 28.10.03, 00:52 The Darkness to największa wiocha w rocku światowym od czasów Poison, Cinderelli i Twisted Sister. Jeżeli zatem ktoś uważa w/w kapele za najlepsze w historii - to powinien już stać w kolejce do sklepu. The Darkness nie robią jaj i to jest w tym wszystkim najzabawniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: wyniki ankiety IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 28.10.03, 09:39 Popieram w 100%. Jeżeli kolejną modą ma być powrót do takiego grania jakie prezentuje The Darkness to dopadnie mnie chyba głęboka deprecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Totec Re: wyniki ankiety IP: *.merlin.pl 28.10.03, 18:18 oj chyba jednak sobie robia... widziales ich teledyski? Panie Sankowski - mimo ze jak najbardziej na czasie i dobór płyt ok. to jednak strasznie cienki pan ten artykul napisal...i jeszcze mam wrazenie, ze ktos go panu niemilosiernie zmasakrowal...Jak sie ma tytul do tresci? Troche nijak...i jeszcze te kretynskie podpisy pod zdjeciami w papierze... No i ta spora doza przesady )) ja rozumiem ze jesli sie pisze duzy material to musi on byc no czyms waznym...tak, prawda ze The Darkness na wyspach sa nie lada sensacja, ale zeby zaraz przelom i "nowa moda" - to co prawda inteligentne lecz jeno jaja sa - i to wcale nie takie nowatorskie...a Andrew W.K. albo Tenacious D wasc slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: wyniki ankiety 28.10.03, 19:00 > oj chyba jednak sobie robia... widziales ich teledyski? oj, ja widziałem koncert... na 5 lecie mtv2. i obejrzałem to coś w całości bo było tak straszne, że aż fascynujące. wokalista stanowi udane połączenie page'a z plantem [pozycja 1-2 ex aequo w rankingu największych pozerów w historii muzyki] z lekką domieszką zadufania we własny geniusz w stylu freddiego mercurego oraz poronionego wyczucia smaku kate bush. w sumie jest to nawet bardziej żenujące niż wczesne płyty depeche mode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest wampir Re: wyniki ankiety IP: *.w / *.w-net.pl 28.10.03, 19:42 ostatnio na mtv classic zobaczyłem jakiś teledysk poison. to było wstrząsające przeżycie, ale przynajmniej nie popłakałem się , jak w przypadku the darkness. ze śmiechu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielamaria sankowski IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 28.10.03, 20:01 kumple.blog.pl/komentarze/index.php?nid=4962213] polecam :]]]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
insultdog Re: Faceci w rajtuzach 31.10.03, 11:14 oczywiscie ze darkness robia wszystko z przymruzeniem oka. wystarczy (jak juz ktos wspomnial) obejrzec swietne teledyski lub poczytac teksty (np get your hands off my woman, givin up lub black shuck). albo sie ma wystarczajace poczucie humoru i wyrobienie muzyczne zeby to zauwazyc albo nie. osobiscie, mimo ze okresu i zespolow z ktorych the darkenss czerpia po prostu nie cierpie, to permission to land slucham zapamietale od paru tygodni. i bardzo dobrze ze gw od czasu do czasu napisze cos o swiezych zespolach (nawet jesli ze sporym opoznieniem) Odpowiedz Link Zgłoś