Gość: ja IP: w3cache.* / *.2-0.pl 14.11.03, 22:48 jestem b.ciekaw jakie macie opinie na temat publicystycznej tudzież krytycznomuzycznej działalności Rafała Księżyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Rafał Księżyk IP: w3cache.* / *.2-0.pl 14.11.03, 22:56 zależy co myślisz rzecz jasna.. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Rafał Księżyk 14.11.03, 22:59 A jeśli Ty jesteś samym Rafałem Księżykiem? I tak chciałeś wysondować co ludzie o Tobie myślą? Eeee nie bedę sie wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Rafał Księżyk 14.11.03, 23:04 mallina napisała: > no ale kto to jest Rafal Ksiezyk??? Taki dziennikarzyna. Swego czasu niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Rafał Księżyk IP: 80.51.237.* 14.11.03, 23:07 miecio4 napisał: > mallina napisała: > > > no ale kto to jest Rafal Ksiezyk??? > > > Taki dziennikarzyna. > Swego czasu niezły. Przede wszystkim inny co może być poważną zaletą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rafał Księżyk IP: w3cache.* / *.2-0.pl 14.11.03, 23:08 nie,nie jestem RK.chciałem sie po prostu czegos dowiedzieć o kims kto jest autorem połowy artykułów i recezji w brumie antenie krzyku aktiviscie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Rafał Księżyk IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 15.11.03, 12:24 Kiedyś był już tu wątek o tym panu. Tak jak wtedy pisałem uważam,że facet zna się świetnie na muzyce ale momentami jest zbyt pretensjonalny. Mógłby sobie np. darować wychwalanie pod niebiosa pakistańskich mistyków o których nikt bladego pojęcia nie ma. Chociaż może niektórzy dzięki niemu kawał niezanej muzyki poznają??? W każdym razie na pewno fachowcem jest niezłym. Odpowiedz Link Zgłoś
jonyszko Re: Rafał Księżyk 15.11.03, 14:20 Wydaje mi sie, ze to najlepszy krytyk muzyczny w tym kraju. Wiedza nie tylko muzyczna, ale i literacka, filmowa...Owszem, niektore recenzje, tezy w artykulach czy neologizmy, ktore tworzy na uzytek nazwania muzyki sa zabawne, ale chwala mu za to! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esde Re: Rafał Księżyk IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.11.03, 11:47 trudno jest mi ocenić to co obecnie robi pan ksieżyk, bo od jakiegoś czasu nie kupuję prasy muzycznej, jednak pamietam go jeszcze z czasów gazety plastik i pamietam, ze miałem wówczas wrazenie, ze gosc ma sporą wiedzę,której nie potrafi dobrze sprzedać, jego recenzje miały charakter czysto akademicki, co w tej branży jest chyba wadą; napiszcie proszę jak to wyglada obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rafał Księżyk IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.11.03, 13:20 Od pewnego czasu również nie kupuje prasy muzycznej i sam jestem ciekaw..A tak w ogóle to liczba płyt ,do których napisał recenzje pan RK autentycznie poraża,jednak wyrażenia typu "podskórne hałasy","yrywająca wprost z trzewi czysta ekspresja w jednym spaźmie mieszająca światło i mrok","..barbarzyńska,upojna i mroczna puenta modernizmu Kraftwerk..","..esencjonalna ekspresjametafizycznych niepokojów nowej fali.." i podobne nie wprawiały w pewne zakłopotanie..Ale jak ktos również juz napisał- podziw dla warsztatu literackiego. Odpowiedz Link Zgłoś