dafio1 17.02.09, 20:19 Praca nad video do LOVE ETC zostanie zakończona 23 lutego. Teledysk będzie animowany, a twórcą Han Hoogerbrugge(Holandia). Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acidpet Re: Teledysk LOVE ETC 18.02.09, 08:28 troche mnie smuci wiadomosc ze ma byc animowany, nie lubie takich teledyskow. Troche chlopaki uciekaja, nie pokazuje sie ostatnio. Szkoda mimo ze kroluje "kiczowatosc" (piekny i mlody i wygina sie bez sensu w otoczeniu pieknych ludzi - to glowne cechy wspolczesnych clipow) ale mozna cos zawsze interesujacego zrobic. Chociaz nie oceniajmy ksiazki po okladce. PS: watek YES przebija w reklamie western union Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Teledysk LOVE ETC 18.02.09, 10:16 Zgadzam się z Tobą acidpet .Myślałem że nowy teledysk wykona mój ulubieniec Howard Greenhalgh. A tak sobie myślę po co oni nagrywają ten teledysk ,po pierwsze wydadzą pełno pieniędzy po drugie i tak nikt nie będzie tego puszczał, żadna telewizja a te chałowe MTV polska to powinni rozwalić. ,,watek YES przebija w reklamie western union” nie widzialem a co to ma wspolnego z tym . Bo np. Marcinkiewicz płytę Yes reklamował już przed wydaniem .I na dodatek deklaruje że zakupi trzy sztuki. Ps: Nie mogę sobie darować tego ze wczoraj był dzień kotów .A KIEDY Dzień Wiewiórek?????? Tak dziś nasypało ze orzechów nie mogę odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
acidpet Re: Teledysk LOVE ETC 18.02.09, 11:55 no masz racje z ta kasa, nigdy nie patrzylem na to z tej strony. Mysle ze w takim razie musimy podziekowac chlopakom. Wychodzi na to ze teledysk robia tylko dla fanow!!! (czy czujecie sie wyroznieni?) MTV to chyba sie popierdzielo tej stacji juz dawno, coraz mniej muzyki, moze powinni zmienic nazwe. a co do reklamy wester union (reklamuja swoj produkt o nazwie YES nawet nie wiem jaki)to ma ona tyle wspolnego z plyta YES co Polskie Sklady Budowlane z Pet Shop Boys, czyli nic, poza skrotem. jestem wyczulony na takie watki, i tyle Marcinkiewicz kupi 3 plyty, bo 1 dla siebie, 2 dla bylej zony i 3 dla nowej partnerki, wszystko gra, tak jak mowil Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Teledysk LOVE ETC 18.02.09, 15:46 Ja nie czuję się wyróżniony. Stawiam dobry teledysk jako jeden z podpunktów mojego osobistego kontraktu z tym zespołem. Nie wiem ile kasy na niego wydadzą, ale to zależy też chyba od wytwórni (nie wiem jak jest w ich kontrakcie to wpisane) W każdym razie TAM pieniędzy nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Teledysk LOVE ETC - do obejrzenia tu 20.02.09, 19:59 video.msn.com/video.aspx?mkt=en-US&vid=eac5941c-a777-4c3d-b2de-7c9e4f2de407 Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: Teledysk LOVE ETC - do obejrzenia tu 20.02.09, 20:19 VB, teledysk jak dla mnie bomba. Skąd to wytrzasnąłeś już teraz? To miało być we wtorek. Jesteś wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Teledysk LOVE ETC - do obejrzenia tu 20.02.09, 21:42 Dzięki wielkie za klip verybilingual ,,information’s easy Tapping at my PC. Klip nakręcono w stylu gry I trąci Pythonem .A ten facet co macha rękoma i ma czarne okulary to chyba Jaruzelski. Ogólnie mówiąc do chrzanu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Teledysk LOVE ETC - do obejrzenia tu 20.02.09, 22:34 Hehe, a myślałem, że tylko ja i dafio jesteśmy wiecznie niezadowoleni i krytyczni Mi się klip bardzo podoba. Po prostu. Jest interesujący na swój sposób. Naprawdę przyciąga uwagę. Powinien otrzymać ''heavy rotation'' w muzycznych TV. A klip zdobyłem...no po prostu Praktycznie równocześnie udało mi się go znaleźć jak ktoś z OF zapostował go tam. Widocznie pojawił się nagle, a ja miałem szczęście...ale ok - mam kontakty z zespołem, znam już następny klip, wiem co będzie singlem, znam płyte hhee - tak jest lepiej, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re:Video "Love Etc" po 40stu razach-opinia 22.02.09, 19:50 Na początku- spadające miecze wbijające sie w serca, a przy tym zaraz chórek YOU NEED MORE- jakieś dżdżownice z głową kościotrupa- całkowity odjazd wg mnie... Ten motyw zresztą pojawia się jeszcze kilka razy, okraszony raz przez "gościnny" występ PAC- MANA A te odbijające sie kulki, w trakcie "gry"z Neilem i Chrisem , przy swingowym tempie LE są majstersztykiem. Można jeszcze dodać "biznesowych aniołów z ciemnymi skrzydłami". To dopełnia świetnej całości wg mnie. Sczególnie w tych czasach... Najlepszy teledysk PSB od 1993 roku. Przynajmniej... Ale to tylko moja subiektywna ocena Odpowiedz Link Zgłoś
nifn Re:Video "Love Etc" po 40stu razach-opinia 22.02.09, 23:11 Witam! Teledysk pod względem przekazu utworu wyszedł bardzo dobrze, a nawet świetnie. W większości PSB-owych klipów nie pokazywano dokładnie tego, o czym utwór opowiadał, albo być może dlatego, że każdy inaczej go odbierał. Tak czy inaczej trafili u mnie z tym klipem "w dychę" (jeśli chodzi o przekaz). Ale mogli zrobić teledysk w stylu klipów z albumu Very, gdzie owszem dominowała komputeryzacja, ale widzieliśmy oryginalnego Neila i Chrisa. Nie to, żebym się czepiał, ale na mój gust lepiej by to wyglądało. Może to teraz taki trend? Tak czy inaczej jestem zadowolony... i to bardzo! Oby takich więcej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re:Video "Love Etc" po 40stu razach-opinia 23.02.09, 15:02 Te "dżdżownice z głową kościotrupa", to są "ręce z głową kościotrupa" W lepszej jakości to zauważyłem. Naprawdę dobry teledysk do MTV,VIVY etc... Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re:Video "Love Etc" po 1 razie 23.02.09, 17:19 nie znam się na sztuce, ale pierwsze nieodpatre wrażenie... to stylistyka animacji a'la Terry Gilliam z Monty Pythona; jako, że jestem z tym obeznany to nic mnie nie razi, wszystko skacze i porusza się dokładnie w zapodanym rytmie, tak jak trzeba! czaszki, mieczyki, przebijane serca..no, to jest fajne...przypomina mi się za to pewna koszulka z czachą "moherowy szwadron" )... jak nic, bajerancki motyw na fanowską koszulkę , a co Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Teledysk LOVE ETC - do obejrzenia tu 23.02.09, 20:45 Poza tym, że miejscami teledysk zbyt dosłownie ilustruje tekst (przypomina mi się ukoronowane pęknięte serce pod tekst "You're the queen of broken heart w klipie Modern Talking), to jest bom-bo-wo. Dokładnie na miarę moich oczekiwań. Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.psb LOVE ETC na Youtube na koncie Parlophone 23.02.09, 23:16 Pierwsza wersja pojawiła się jakiś tydzień temu - od tego czasu na liczniku przekroczyła ponad 100 000 oglądań! www.youtube.com/watch?v=xsYzsV4RzdE Dziś wskoczył oficjalny teledysk - Parlophone się trochę spóźniło za niektórymi Youtuberami, którzy już wcześniej powrzucali Love Etc. Przez kilka godzin ponad 700 odsłon i idzie do góry! www.youtube.com/watch?v=InBiaRBUjUs a tu macie link do kanału EMI Japan gdzie można znaleźć statyczne Love Etc podobnie jak pierwsze u Parlophone - ale za to ze specjalnym intro w wykonaniu PSB dla widzów japońskich.www.youtube.com/user/PSBemijapan Odpowiedz Link Zgłoś