Gość: kamo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 18:31 Elvis Presley Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: no-name1 Re: Wokalista wszechczasow IP: *.man.polbox.pl 28.01.02, 19:53 Maynard James Keenan. Bezapelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wokalista wszechczasow IP: 62.233.138.* 28.01.02, 20:00 Świat (chronologicznie) - Nat King Cole, Mick Jagger, Eric Burdon,Ian Gillan, John Wetton,Paul Weller, Joe Strummer, Hugh Cornwell, Mark Long, Ian Curtis, David Sylvian, Eddie Vedder, Geoff Tate. Polska: Czesław Niemen, Robert Gawliński (nie z Wilkami), Grzegorz Kaźmierczak, Tymon Tymański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Wokalista wszechczasow IP: *.de.deuba.com 29.01.02, 10:12 Gość portalu: teddy napisał(a): , Robert Gawliński (nie z Wilkami), Dlaczego nie z Wilkami? A co, wtedy gorzej śpiewał? Dla mnie absolutnie nr 1 to Mike Patton Odpowiedz Link Zgłoś
stratocaster Re: Wokalista wszechczasów 29.01.02, 10:17 1. John Wetton (U.K., Asia) 2. Mike Patton (Faith No More) 3. ??? (Landmarq, Treshold) 4. Dave Gahan (Depeche Mode) 5. Bruce Dickinson (Iron Maiden) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq FREDDIE MERCURY IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:17 FREDDIE MERCURY nikt więcej. po co ta dyskusja? i to nie są czcze przechwałki zaślepionego fana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-name1 Re: FREDDIE MERCURY IP: *.man.polbox.pl 29.01.02, 20:27 Bo chyba jeszcze nie słyszałeś Maynard'a Keenan'a. Tak, tak - ten z TOOLa. Proponuje się zapoznać, a napewno zmienisz zdanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: JIM - 4ever!!! 04.02.02, 20:27 a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: JIM - 4ever!!! IP: 62.233.138.* 04.02.02, 21:24 yak-ona napisał(a): > a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? > Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! Jeszcze nie doszedłem do Morrisonów - wcześniej alfabetycznie jest Morrissey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yak-ona Re: JIM - 4ever!!! IP: *.client.attbi.com 04.02.02, 21:34 ok..van morrison tez jest ok, ale jim jest poza wszelkim porzadkiem alfabetycznym!!! PO PROSTU ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmarr Re: JIM - 4ever!!! IP: 62.244.137.* 05.02.02, 12:41 Gość portalu: teddy napisał(a): > yak-ona napisał(a): > > > a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? > > Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! > > Jeszcze nie doszedłem do Morrisonów - wcześniej alfabetycznie jest Morrissey. Mnie się zawsze wydawało, że Morrissey nie umie śpiewać (vide "I want the one I can't have") chociaż może powinienem powiedzieć, że on jednocześnie śpiewa czysto i fałszuje. Rzadka umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arourke Re: JIM - 4ever!!! IP: 62.233.138.* 05.02.02, 20:40 Gość portalu: jmarr napisał(a): > Gość portalu: teddy napisał(a): > > > yak-ona napisał(a): > > > > > a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? > > > Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! > > > > Jeszcze nie doszedłem do Morrisonów - wcześniej alfabetycznie jest Morriss > ey. > > Mnie się zawsze wydawało, że Morrissey nie umie śpiewać (vide "I want the one I > > can't have") chociaż może powinienem powiedzieć, że on jednocześnie śpiewa czys > to > i fałszuje. Rzadka umiejętność. Fajnie to nazwałeś - Johnny. Głos Morrisseya jest także idealnie bezbarwny. To wszystko jednak nie zmienia faktu, że jest wokalistą-instytucją. No i te teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Teddy do JMarra IP: 62.233.138.* 05.02.02, 20:41 Gość portalu: arourke napisał(a): > Gość portalu: jmarr napisał(a): > > > Gość portalu: teddy napisał(a): > > > > > yak-ona napisał(a): > > > > > > > a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? > > > > Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! > > > > > > Jeszcze nie doszedłem do Morrisonów - wcześniej alfabetycznie jest Mo > rriss > > ey. > > > > Mnie się zawsze wydawało, że Morrissey nie umie śpiewać (vide "I want the > one I > > > > can't have") chociaż może powinienem powiedzieć, że on jednocześnie śpiewa > czys > > to > > i fałszuje. Rzadka umiejętność. > > Fajnie to nazwałeś - Johnny. Głos Morrisseya jest także idealnie bezbarwny. To > wszystko jednak nie zmienia faktu, że jest wokalistą-instytucją. No i te teksty > . Mam nadzieję, że wybaczysz mi chwilową zmianę ksywy. Ale w tym miejscu nie wypadało się inaczej podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmarr Re: Teddy do JMarra IP: 62.244.137.* 06.02.02, 10:17 Gość portalu: teddy napisał(a): > Gość portalu: arourke napisał(a): > > > Gość portalu: jmarr napisał(a): > > > > > Gość portalu: teddy napisał(a): > > > > > > > yak-ona napisał(a): > > > > > > > > > a o Jimie Morrisonie to nikt nie slyszal??? > > > > > Tylko on- i wylacznie ON!!! 4ever!!!on!!!! > > > > > > > > Jeszcze nie doszedłem do Morrisonów - wcześniej alfabetycznie je > st Mo > > rriss > > > ey. > > > > > > Mnie się zawsze wydawało, że Morrissey nie umie śpiewać (vide "I want > the > > one I > > > > > > can't have") chociaż może powinienem powiedzieć, że on jednocześnie ś > piewa > > czys > > > to > > > i fałszuje. Rzadka umiejętność. > > > > Fajnie to nazwałeś - Johnny. Głos Morrisseya jest także idealnie bezbarwny > . To > > wszystko jednak nie zmienia faktu, że jest wokalistą-instytucją. No i te t > eksty > > . > > Mam nadzieję, że wybaczysz mi chwilową zmianę ksywy. Ale w tym miejscu nie > wypadało się inaczej podpisać. Uhm... no tak, wybaczę, wybaczę. W dzisiejszych czasach tak trudno spotkać kogoś kto kuma Smiths'ów i kto jeszcze zauważa Andy'ego i Mike'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: Wokalista wszechczasow IP: 172.16.22.* 04.02.02, 15:01 Robert Plant (Led Zeppelin) i Ian Gillan (Deep Purple) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drago Re: Wokalista wszechczasow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 18:31 Ozzy Osbourne, Rysiek Riedl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: Wokalista wszechczasow IP: *.metronet.pl 05.02.02, 12:49 Plant, Patton, Keenan i Grabaż pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wokalista wszechczasow IP: 62.233.138.* 05.02.02, 13:53 Gość portalu: wic napisał(a): > Plant, Patton, Keenan i Grabaż > pozdr. Zawsze myślałem, że wokalista to facet,który śpiewa. Będę niezmiernie wdzięczny za wskazanie utworu, w którym "Grabaż" śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wokalista wszechczasow 05.02.02, 19:25 Kolejność przypadkowa 1. Robert Gawliński (za niepowtarzalną barwę głosu) 2. Grzegorz Markowski (za formę wokalną i sceniczną) 3. Krzysztof Cugowski (za twórczość w latach 1970-1994) no i jeszcze może nie wszechczasów, ale 4. Janek Borysewicz (za "Obcego" - miodzio!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wokalista wszechczasow IP: 62.233.138.* 05.02.02, 20:46 szarykot napisał(a): > Kolejność przypadkowa > > 1. Robert Gawliński (za niepowtarzalną barwę głosu) > 2. Grzegorz Markowski (za formę wokalną i sceniczną) > 3. Krzysztof Cugowski (za twórczość w latach 1970-1994) > > no i jeszcze może nie wszechczasów, ale > > 4. Janek Borysewicz (za "Obcego" - miodzio!) Cześć Szarykocie! Tym razem nie będę się czepiać Twoich wybrańców.Tylko mała uwaga - zręczniej było by napisać przy KC (twórczość 74-94). Bo twórczość z lat 70-74 jest zdecydowania owiana nimbem tajemnicy i chyba nigdzie nie została wydana. Pierwszą zarejestrowaną piosenką Budki jest "Sen o dolinie". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wokalista wszechczasow 08.02.02, 17:49 > Cześć Szarykocie! Tym razem nie będę się czepiać Twoich wybrańców twoje szczęście > Pierwszą zarejestrowaną piosenką Budki jest "Sen o dolinie". Pzdr. na płycie "Underground" jest kawałek "Blues George'a Maxwella" z roku 1970. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wokalista wszechczasow IP: 62.233.138.* 08.02.02, 23:46 szarykot napisał(a): > > Cześć Szarykocie! Tym razem nie będę się czepiać Twoich wybrańców > twoje szczęście > > > Pierwszą zarejestrowaną piosenką Budki jest "Sen o dolinie". Pzdr. > na płycie "Underground" jest kawałek "Blues George'a Maxwella" z roku 1970. > Nie wiedziałem. Nie ma to jak mądrzyć się po próżnicy. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Wokalista wszechczasow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 20:29 Eldtrich i Bono, z Polszy Riedl i Nalepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Wokalista wszechczasow IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.02.02, 12:12 Ja lubię głosy tych panów: 1. Courtney Taylor Taylor(Horse Pilles, hmmmmmmm....) 2. Brian Molko 3. Graham Coxon 4. Dave Gahan 5. Mike Patton 6. jeden z Beastie Boys, wyleciała mi ksywa jego z głowy 7. Robert Gawliński 8. Maciej Maleńczuk 9. Wojciech Waglewski 10. Brett Anderson 11. wokalista Stereophonics Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackers Re: Wokalista wszechczasow :JL IP: *.w.club-internet.fr 06.02.02, 19:44 jak go slysze w : twist and shout a hard day's night rock and roll music help! you've got to hide... girl a day in the life itd ....to mnie ciary po plecach przechodza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: Wokalista wszechczasow IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 07.02.02, 14:52 Gość portalu: kamo napisał(a): > Elvis Presley był niezły, ale moje typy to wokaliści Faith No More, Mr Bungle i FantomaSA - kurczę, jak oni się nazywali? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wokalista wszechczasow IP: 62.233.138.* 07.02.02, 23:20 Gość portalu: benicio napisał(a): > Gość portalu: kamo napisał(a): > > > Elvis Presley > > był niezły, ale moje typy to wokaliści Faith No More, Mr Bungle i FantomaSA - > kurczę, jak oni się nazywali? ) A moim zdaniem wokaliści Revolting Cox, Murder Inc i Damage Manual są lepsi!Też nie pamiętam jak się nazywa(li). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Wokalista wszechczasow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 05:32 Carl McCoy i za głos i za wizję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wokalista wszechczasow IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 08.02.02, 16:50 Paul Hewson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash Re: Wokalista wszechczasow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 20:24 Najwspanialszy: Thom Yorke (Radiohead) Reszta w przypadkowej kolejności: James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) Brendan Perry (Dead Can Dance) Eddie Vedder Frank Sinatra Dave Gahan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: Wokalista wszechczasow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 17:11 na miejscu pierwszym : Robert Gawliński ; Leonard Cohen ; Włodzimierz Wysocki na drugim : Bułat Okudżawa i to tyle w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Wokalista wszechczasow IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 21:04 oczywiście michał wiśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Wokalista wszechczasow IP: *.acn.waw.pl 20.03.02, 14:55 CHESTER BENNINGTON, MIKE SHINODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *K* Re: Wokalista wszechczasow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 18:51 LUCIANO PAVAROTTI - w porównaniu z nim większość wokalistów wydaje jakieś żałosne jęki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympathy king diamond... IP: *.arcor-ip.de 25.03.02, 23:50 ... za _najciekawszy_ glos. Poza nim - Bruce Dickinson, James Hetfield (koncowka lat 90) Odpowiedz Link Zgłoś