Dodaj do ulubionych

zróbmy coś razem!

19.11.04, 22:47
Witam . Jest nas dużo na tych stronach, utwórzmy jednolity front poprawy
nawierzchni ulicy NOWOWIEJSKIEJ W naszym mieście, może coś z tego wyjdzie ,
na początek zróbmy TOOOOOOOOOOO ! Oczekuję na wpisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: hexl Re: Slaby odzew !!! IP: 217.11.136.* 20.11.04, 15:50
      Jak widac spoleczenstwo jest za tym aby Policja jezdzila po dziurach.:-)))
      Gdyby ludzie zaczeli wreszcie żądac odszkodowan za polamane nogi, zniszczone
      samochody itp. to na pewno nawierzchnie wyglądałyby inaczej.
      Niedawno wpadlam w dziure samochodem w efekcie czego mialam z jednej strony
      urwany zderzak. PZU wyplacilo szkode i zazadalo zwrotu od Zarzadu Drog /nie w
      Jeleniej/ dziura zostala zalatana bardzo szybko. Moze trzeba wziac pod uwage
      takie masowe zadania odszkodowan a nie z pokorą reperowac auta ????
      • Gość: Realista Re: Slaby odzew !!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.04, 16:26
        Niestety, w Jeleniej Dziurze dziury to jakiś swoisty standard. Dopóki w mieście
        będą rządzić ignoranci, którzy są uwikłani w wielomilionowe afery z naprawą
        dróg. Dopóki lobby drogowców, którzy co roku naprawiają za miliony dziury w
        tych samych miejscach, będzie rządziło w Ratuszu, dopóki łapówka wynosi
        zwyczajowe 10% od kontraktu nic się nie zmieni. Podobno Nowowiejska bedzie
        robiona w 2005r. bo radny Dziedzic (SLD) tak chce, ale nawet jeśli to co z
        dziesiątkami innych ulic. Np.: Nadbrzeżną, gdzie nawet nie ma asfaltu?!
    • wk53jan Re: zróbmy coś razem! 20.11.04, 19:22
      Nie przesadzajmy. W Jeleniej G. jest sporo ulic wymagających pilniejszej
      naprawy albo wręcz budowy bo trudno za ulice uznac jakieś szutrówki.
      A tak, jak zrobia Nowowiejska, to zaraz będzie gadanie, ze policja sobie
      załatwiła.
      A tak przy okazji, to teraz się pewnie naraże ale jak komus nie podobaja się
      ulice w JG, to niech się przejedzie do Legnicy, wałbrzycha, czy nawet Wrocka.
      Co nie znaczy oczywiście, że mamy się z tego cieszyć.
      • holejnik Re: zróbmy coś razem! 20.11.04, 23:25
        Myślę że Jelenią Górę winniśmy traktować ja swoją małą ojczyznę, i nie
        powinniśmy wyjeżdżać dnawet do Wrocka bo u nas ulice sie nam nie podobają,
        jestem przekonany że stać nas na to abyśmy jeżdzili po dobrych NIE DZIURAWYCH
        ulicach, a to że pojawiła sie Nowowiejska - mój boże od czegoś należy zacząć.
        Pozdrawiam - i proszę o aktywność - również radnego !!!!!.
        • Gość: prawdziwy jeleń Re: zróbmy coś razem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:20
          Witam
          A gdzie to nam sie ukrywa radny( pod jakim nickiem)i ktory? Jeśli mozna
          wiedziec i jesli ktos wie:)
          A co do ulic:
          - Al. Jana Pawla na wiadukcie koleiny, na skrzyzowaniu z Grunwaldzka,
          -Powstancow Wielkopolskich z Warszawska za mostem wychodzi kostka i jeszcze raz
          łaczenie nawierzchni
          -Wyczółkowskiego
          -Wolności
          -Kasprowicza
          -Drzymały
          -Os Robotnicze
          -Traugutta itp

Najbardziej irytuje jawna fuszerka przy do jakiej zapewne celowo dochodzi przy
          remontach, rece opadaja. W Jeleniej Gorze jest ok 12 tys aut srednio wydajemy,
          pal szec - 1000 zł na bezyne 9wliczam kierowcow niedzielnych) daje nam to 12
          mln zł rocznie z czego akcyza to ok 45% więc 6 mln zl polowe oddajmy na drogi
          krajowe reszta dla nas, zostaje 3 mln. Przy dobrych checiach i organizacji
          uczciwych urzednikow wykonawcow orac inspektorow - wystarczyloby jak nic.

Spokojnej nocy
          • chrumchrum3 własne 20m2 autostrady 24.11.04, 14:59
            A ulica Czarnoleska to kompletna tragedia. Kilka razy rozkopana i polepiona na
            prędce. Ciężka sprawa. Jakiś Kusiak wydawał pozwolenia każdej firmie w innym
            roku, więc winnych brak tej rozpierduchy. A ja wydaję 8 tys. na paliwo rocznie.
            -Za pieniądze z akcyzy mógłbym mieć własne 20m2 autostrady.
            • holejnik Re: własne 20m2 autostrady 26.11.04, 14:57
              Witam ! z przedstawionych informacji wynika, iż jest to ważki temat i może mieć
              powodzenie, nie jest tak że musimy jezdzić samochodami po dziurawych jezdniach,
              a co będzie po zimie to strach pomyśleć. Oczekuję od władz i wiadomego radnego
              stosownych działań w tej materii - ale to chyba rzucanie grochu o ścianę.
              Zbliza sie koniec roku i następuje jego podsumowanie zapraszam do lektury ile
              to "dobrego" dla mieszkańców uczyniono.
        • chrumchrum3 A gdzie tu radny? 26.11.04, 18:19
          Jaki radny? Jaki radny? A gdzie tu radny?
          Przecież uczestników tego forum można policzyć na palcach jednej ręki. Jest
          jakiś Kusiakmen -bylamenda, ktoś PiSu oraz element Wspólnego Miasta i ja. Może,
          czasem, jakieś fryzjerki, ale radny? Który?
          • prawdziwy_jelen Re: A gdzie tu -nie-po-radny? 26.11.04, 18:58
            Zróbmy to co na Ukrainie, wyjdzmy na ulice i wszystkich bez wyjatku do hotelu
            na Wijska Polskiego wejscie od Sklodowskiej-Curie. nie ma innej rady.
          • Gość: hexl Re: A gdzie tu radny? IP: 217.11.136.* 26.11.04, 19:11
            Do jakiej grupy mnie zaliczyles?
            Jakos nie znalazlam tu miejsca dla siebie wiec chyba musze opuscic to forum ...
            • prawdziwy_jelen Re: A gdzie tu radny? 26.11.04, 19:16
              Aha dzielimy sie nad pod-grupy, to ja biore ta w ktorej Ciebie nie ma;)
              • chrumchrum3 Grupa Bylemenda 26.11.04, 19:42
                Jak ktoś jest słaby psychicznie -to grupa Bylemenda. Widzę, że Jeleń trzepie
                Płazińców ogromnie. :) Hura. Hura. -Jak to brzmi. -To są prawdziwe nastroje.
                Zachowawcze ryje mówią Pa Pa.
                • prawdziwy_jelen Re: Grupa Bylemenda 26.11.04, 19:46
                  czasami trzeba pokazać ryj żeby zachować twarz;)
    • prawdziwy_jelen Re: zróbmy coś razem! 26.11.04, 20:35
      Ja myśle zę ta grupa może grupowo (ale fajny związek frazeologiczny;) położyć
      sie na Nowowiejskiej w ramach prostestu i leżeć do skutku;)
      • Gość: hexl Re: zróbmy coś razem! IP: 217.11.136.* 26.11.04, 20:57
        Rogaczu,
        Musisz chyba pokazac jak sie protestuje w ten sposob.
        Przestaniesz wtedy odpowiadac na pytania nie do Ciebie kierowane.
        • Gość: max Re: zróbmy coś razem! IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.11.04, 21:23
          Z przykroscią moge stwierdzic ze radny z Nowowiejskiej ma was głeboko...
          własnie zrezygnował z mandatu radnego i zostal nowym szefem Wodnika. Woli
          kasowac 10.000 złotych miesiecznie a nie 1500 diety.. wy go wybieraliscie a on
          ma nas w d.... i takie to sa wybory ludzi
          • chrumchrum3 Re: zróbmy coś razem! 26.11.04, 21:40
            Konkretna informacja.
            • prawdziwy_jelen Re: zróbmy coś razem! 26.11.04, 21:43
              No to jeszcze nam zostały inne instytucje w mieście gdzie się dobrą kasiore
              zgarnia;) Kogo obstawiacie?
              • chrumchrum3 Re: zróbmy coś razem! 26.11.04, 22:06
                Firma co się zajmuje plakatami?
                Firma co się zajmuje Bilboradami?
                Telewizja lokalna?
                Teatr?
                Szkoły?
                I większość inwestycji?
                Hipermarkety i kasa za lokalizację?
                Straż Miejska?
                -Jest tego masa.
                • prawdziwy_jelen Re: zróbmy coś razem! 26.11.04, 22:14
                  Plakaty bilbordy to jest gosc związany z PO
                  Szkoły SLD
                  Straż Miejska SLD
                  • holejnik Re: zróbmy coś razem! 09.12.04, 18:02
                    No gdzie te chłopy , herosy, sokoły , na kogo w końcu w tej jelonce można
                    liczyć, ZRÓBMY COŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚ !!!!!!!!
                    • Gość: aha aha Re: zróbmy coś razem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:59
                      Kupa tylko to mi przychodzi
    • holejnik Re: zróbmy coś razem! 31.12.04, 12:27
      Chociaż rok się kończy , to sprawia że mam nadzieję że w nadchodzącym sytuacja
      nawierzchni drogowych w mieście stołecznym -Jelenia Góra radykalnie sie
      poprawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka