Dodaj do ulubionych

Lustracja dziennikarzy

06.08.06, 08:13
jak myślicie, ilu tw i byłych ko pracuje w waszych redakcjach? czy wiecie
którzy to są? no nie mówię o młodych adeptach kablowania, ale ilu byłych
agentów i esbeków dalej robi wrogą społecznie robotę? psuje nasze środowisko?
czy nie uważacie, że sami powinniśmy się oczyścić i zlustrować dla dobra
dziennikarskiej profesji?
POprawna i czysta
Obserwuj wątek
    • Gość: poiu Re: Lustracja dziennikarzy IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.08.06, 17:23
      Skoro juz nazwałaś się "POprawna" (to duże O to pewnie nie przypadek)to nie lej wody na młyn pisuarów. Bo to oni robią psychozę. Mnie ta cała kampania wisie jak przysłowiowe kilo kitu chociaż osobiscie mam obrzydzenie do wszelkich donosicieli, jak kto woli - do TW.
      Te kanalie zawsze znajdą swoje pięć minut.
      Teraz jest akcja na dziennikarzy. I słusznie, wielu za dużo wie o obecnej ekipie. Jak kiedyś nie był TW, to mu się taką łatkę przylepi i gostek wypada z obiegu a jego następca będzie już posłuszny (możnaby napisać "POprawny"... ha! ha! ha!; bez obrazy ale ten mały kalamburek wyszedł niechcący).
      Obawiam się jednak, że o wiele gorsze jest zastępowanie starych, sprawdzonych TW na nowych, bez skrupułów, działających wg nowych metod. Bo że są i będą, to ja wątpliwości nie mam. Nie ma bowiem systemu państwowego bez armii donosicieli.
      Tak to już dziwnie jest urządzone.
      Dla zbulwersowanych tym stwierdzeniem, polecam lekturę "Cesarza" Kapuścińskiego.
      • kazimierzp poprawność 06.08.06, 21:38
        Jakoś się przyjęło, że poprawność to przeciętność!?! Mam nadzieję, że chciałabyś być ponad przeciętna?
        Poprawnośc dla wielu za komuny kojarzyło się też z poprawczakiem, ale takich skojarzeń to chyba byś nie chciała?
        Trudno będzie Ci znaleźć w dzisiejszych redakcjach dawnych agentów, informatorów itp. W Jeleniej Górze były dwie redakcje tzw organy partyjne (w czołówce miały napis "proletariusze wszystkich krajów łączcie się"), jedna redakcja Słowa Polskiego która oficjalnie była pozapartyjna. Na początku stanu wojennego przeprowadzono weryfikację redakcji i wszystkich którzy sie władzy nie podobali musieli odejść z zawodu. Miedzy innymi z tego powodu do kotliny - ale nie do zawodu, trafiła niezyjąca już Kasia Klem którą razem z partnerem życiowym Ryszardem Skałą negatywnie zweryfikowano w redakcji Wieczoru Wrocławia.
        Ale wracając do Twego dylematu, w dzisiejszych redakcjach praktycznie nie ma "starych" dziennikarzy. Większość pracujących to "naturszczycy" którzy zaczęli pracę po 1990 roku. Ale miłych, jeżeli to lubisz, poszukiwań! Komedią ludzka będzie jeżeli w materiałach esbeckich będą materiały na niektórych tych, których wywalono w 1981 roku z redakcji po weryfikacji. Polecam Ci przy tym felieton Jacka Fedorowicza w Gazecie Telewizjne GW.
    • Gość: pan Grzesio Re: Zwłaszcza w Nowinach IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.08.06, 11:05
      Czerwono, aż szczypie w oczy. Zwłaszcza w Nowinach. Nie kupuję tego, czy tamtego
      i to jest moja weryfikacja.
    • Gość: ucho "delegaci" IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.08.06, 11:41
      Co chcesz od lokalnych dziennikarzy?
      W NJ, Dami, MR są tylko ko Kusiaka;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka