Dodaj do ulubionych

Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra...

IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.06, 19:10
zasługuje na więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: poiu Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.09.06, 00:23
      Przepraszam, nie bardzo wiem, czy dobrze odczytuję;
      Czy ma to być:
      Robert Prystrom ? Nie dziękuję. Jelenia Góra. (czyli JG nie dziękuje RP za - w domyśle- kandydowanie)?
      A może tak:
      Robert Prystrom? Nie, dziękuję. Jelenia Góra. (czyli coś w rodzaju : "wal się", "mam to gdzieś" , "daj sobie spokój" a życzenie takie artykułuje miasto JG)?

To tylko różnica jednego przecinka w piśmie a jaka różnica w znaczeniu :-)

To na dobranoc. Idę spać...
      • Gość: marta Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.09.06, 09:56
        Jestem za Robertem Prystromem
        • Gość: gość Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.09.06, 10:05
          wyjdż przed niego
          przecież zsługujesz na to.
      • Gość: Zenek Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 10:52
        Przepraszam za pomyłkę. Oczywiście powinno być: nie, dziękuję
        • Gość: Stefan Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:51
          Pan Radny Robert P. zdaje się zamierza wystartować jako kandydat PiS-u . Ten
          fakt jest wystarczająco kompromitujący.
          • Gość: Miron Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:37
            A co Stefan, Ciebie PiS nie chciał?
            • Gość: wojwoj To ze PiS jako partia rządząca nie ma własnego IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.06, 11:04
              kandydata i musi popierac i to kogo??? R.P. hahaha jest wystarczająco kompromitujące

A co do samego kandydata to skrot R.P oddaje jego szanse (z ang. R.P oznacza
              Rest In Peace spoczywaj w pokoju :)))))
              • wojciech.leszczyk Re: To ze PiS jako partia rządząca nie ma własneg 08.09.06, 11:33
                Strach ma Wielkie Oczy „Wojwoj”.
                Ale przyjmijmy na potrzeby dyskusji Twój tok myślenia.
                Dlaczego poparcie innej osoby, nie wywodzącej się z danego ugrupowania,
                stowarzyszenia czy innej organizacji jest kompromitujące? Oczekuję na
                odpowiedź, ale nie jednozdaniową.
                Po drugie - To kogo poprze Prawo i Sprawiedliwość w zbliżających się wyborach
                samorządowych w Jeleniej Górze, jest obecnie powodem wielu spekulacji.
                A to kto uzyska poparcie, okaże się na konferencji prasowej.

PS. Kłania się nieznajomość przez „Wojwoj”, środowiska politycznego Jeleniej
                Góry po 1989 roku, i jest ona powodem do zamieszania takich a nie innych
                wypowiedzi na forum.
              • Gość: anglista Re: To ze PiS jako partia rządząca nie ma własneg IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.06, 13:08
                Wojwoj! Do książek leniu, Rest in Peace ma skrót RiP.Panie Prystrom podziwiam
                Pana, że potrafi Pan znosić takich nieuków. Oby Pan wygrał!
        • Gość: poiu Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.06, 22:26
          ad Zenek
          Nie musisz się tak mitygować.
          Pozwoliłem sobie na taki mały żart językowy. Chyba sie udał :-))).
          Miło przeczytać, że przynałeś się do błędu (w końcu jednak niewielkiego)w przeciwieństwie do wielu tu piszących "mądrych",którzy będą upadłego bronić największych bzdur.
          Pozdrowionka!
          • Gość: poiu Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.09.06, 12:18
            Przyganiał garnek rondelkowi.
            Też popełniłem dwa błędy, na szczęście oczywiste i "maszynowe"; miało być "przyznałeś" a nie "przynałeś" a w ostatnim zdaniu zjadłem "do".:-(
            • Gość: zenon5 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.ppp.tiscali.fr 09.09.06, 12:28
              Zalatwilem Ci amnestie u ministra,pisz spokojnie!
              • Gość: Marta Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.09.06, 12:39
                Ani jemu, ani tobie żadna amnestia już nie pomoże. Żeby móc się wypowiadać na
                forum trzeba najpierw nauczyć się poprawnie czytać i pisać, a z tym macie
                panowie poważne trudności. Jeden pewnie zbyt długo przebywa na emigracji i
                naleciałości obcojęzyczne robią swoje, a drugi ma po prostu wrodzony przerost
                formy nad treścią i kompleks małego... rozumu. O niskim IQ i zdolnościach
                logicznego myślenia już nie wspomnę.
                • Gość: zenon5 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.ppp.tiscali.fr 09.09.06, 13:09
                  . Jeden pewnie zbyt długo przebywa na emigracji,cytat Marty.

No i widzisz efekty:kota zabraklo i myszy tancza z transparentem,teraz my przy
                  korytku!Ale kot moze wrocic i myszki beda tanczyc kolo kota z
                  transparentem,niech zyje kot!Takie historie zna zycie,dziecinko.Poprowadz kacik
                  dla gospodyn wiejskich,przynajmniej sobie pojesz.I nie popisuj sie swoim IQ i
                  logika,to dla Ciebie zdecydowanie za trudne sprawy,pozdrawiam naturalnie/z
                  czystego wyrachowania/.
              • Gość: piter Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.09.06, 12:40
                he he Zenon Ty to masz chłopie znajomości
                hej!a może kandydowałbyś na prezia Jelonki ? mówię powaznie miałbyś rywali
                samych nieudaczników
                • Gość: zenon5 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.ppp.tiscali.fr 09.09.06, 12:59
                  Najpierw musialbym Marte nauczyc pokory,radze zmienic pampersy.Komentowanie
                  polityki to nie dla Ciebie dziecko,autorytety maja przewaznie duzo lat,tak jest
                  juz w przyrodzie.Od inteligencji do madrosci /nie mylic inteligencji z
                  cwaniactem/to daleka,bardzo daleka droga.Mowie tu o madrosci ktora mozna nabyc w
                  obcowaniu z pampersami.Tego IQ nie zastapi,a tak wogole to jakie trzeba miec IQ
                  ogromne zeby ocenic ludzi nie widzac ich?Az sie boje to powiedziec,ale chyba mam
                  do czynienia z jakims objawieniem!A coz to takiego drogia Dziecino zrobilas dla
                  tej kotlinki?Masz moze jakies osiagniecia?Podziel sie z innymi,a napewno beda Ci
                  wdzieczni.W koncu to IQ/twoje/mnie powala,pozwolisz ze odpoczne po szoku?
                  • Gość: Marta Twoje IQ i mundrość... IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.09.06, 13:22
                    "musialbym Marte nauczyc pokory,radze zmienic pampersy.Komentowanie
                    dziecko,autorytety
                    przewaznie duzo lat,tak
                    przyrodzie.Od
                    madrosci
                    mylic
                    cwaniactem/
                    daleka,bardzo
                    droga.Mowie
                    madrosci ktora mozna nabyc
                    pampersami.Tego
                    zastapi,a
                    wogole
                    miec
                    zeby ocenic
                    widzac ich?Az sie
                    powiedziec,ale
                    z jakims objawieniem!A coz
                    drogia
                    zrobilas
                    tej kotlinki?Masz moze jakies osiagniecia?Podziel się
                    innymi,a napewno beda
                    wdzieczni.W koncu
                    powala,pozwolisz
                    odpoczne"

To już nie jest dysgrafia, czy dysleksja. To jest "pała" z języka polskiego i
                    psychologii.
                    • Gość: zenon5 Re: Twoje IQ i mundrość... IP: *.ppp.tiscali.fr 09.09.06, 13:53
                      A nie mowilem ze niektorzy juz maja w czubie?Z czym i do kogo,mala
                      prowincjonalna BIDO?Dla polskiej prawicy to nie problem ze pan Kusiak jest
                      prezydentem,problemem wiekszym sa" kosynierzy gminni".Z takimi co mozna?Poprostu
                      cofnac uwlaszczenie chlopow.Kosciuszko tez na nich polegal,a w koncu wyemigrowal
                      do Ameryki.Ze wstydu!!!
    • Gość: losburakos Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.e-wro.net.pl 09.09.06, 20:56
      Burakom takim jak ten pan dziekujemy. Burakom NIE!
      • Gość: Olo Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:35
        Losburakos Ty wybierasz kasztaniarzy ?
        • Gość: jelgór Jelenia Góra potrzebuje zmiany na lepsze IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.06, 01:23
          Jelenia Góra zasługuje na więcej niż hipermarkety. Które się zresztą same
          budują, bo mają w tym interes.
    • Gość: brawo panie radny Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.231.udn.pl 10.09.06, 00:55
      prosze prosze, takich t ma pan przeciwników...brak argumentów. R.P wygrywaj i
      rób porządek bo to miasto to kicha...
      • Gość: Kusiak Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.06, 08:25
        W swoich portkach... zrób porządek.
        To nie Kuba, żeby jeden człowiek robił jakieś porządki. Czemu ty się nie
        weźmiesz za współrządzenie. Myślisz, że ktoś coś za ciebie zrobi, a ty tylko
        wrzucisz kartkę? Czasy socjalizmu minęły bezpowrotnie. Zrobi, to dla siebie.
        Nie trzeba psychologa, żeby ocenić powody dla których R.P. chce dorwać się do
        koryta. Zero serca, zero poświęcenia tylko bicie piany...
        • Gość: poiu Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.06, 10:18
          ad "Kusiak"
          Wydaje mi się, że lekko przegiąłeś :-(((
          Na sto procent nie jestes Kusiakiem, więc nie wypada używać jego nazwiska jako własnej ksywki :-(
          Jakaś kultura obowiązuje nawet na forum (jak ktoś chce, niech nazywa to netykietą). Czy tak samo byś był zadowolony, gdybym ja podpisał się jako Prystrom albo Gałka czy Czrnow ?
          Od raz zastrzegam, że nie interesuje mnie ocena bohatera wątku.
          • Gość: Dr.No Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:31
            Jak byś się podpisał jako gałek to sam byś sobie zrobił kzywde.
          • Gość: Kamil Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.06, 10:37
            Popełniasz człowieku większe impertynencje na tym forum
            • Gość: Dr.No Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:43
              Pysznie się bawię. Pozatym sam jesteś introligatorem.
              • Gość: lena Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:24
                Stawiam na Roberta Prystroma:) Chce normalnosci w moim miescie
                • Gość: renata.m Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.231.udn.pl 10.09.06, 23:44
                  witam wszystkich!!
                  ja tez za R.P!!! radny zawsze dostępny, pomaga ludziom, pomógł i mi w sprawie z
                  administracją!
    • Gość: jeleń Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.aster.pl 11.09.06, 22:07
      Przez ostanie lata pan RP był najaktywniejszym i najskuteczniejszym w działniu
      radnym. Pokazał, że jest wolontariuszem i potrafi dbać o sprawy mieszkańców
      miasta. Wokół niego jest sporo osób młodych i doskonale przygotowanych
      profesjonalnie do podejmowania działań związanych z życiem organizmu
      miejskiego. Nie zgadzam się z tym, by powiedzieć jemu nie. Wprost przeciwnie
      należy Jemu dać szansę.
      • Gość: rafał Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.06, 22:29
        Pieprzysz!
        • Gość: HENIO jak zawsze IP: *.231.udn.pl 11.09.06, 23:09
          merytorycznie jak zawsze! Mi też radny Prystrom pomógł i za to ma mój głos,
          idowodnił kim jest i co potrafi. 2 kadencje po stronie mieszkańców!
      • Gość: VOX777 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.06, 07:14
        Najaktywniejszy radny ktory zlozyl 1 (JEDNO) zapytanie ha h aha przez cały rok
        Rozumiem ze sobie probojecie robic darmowa reklame i kampanie ale troche
        przyzwoitosci nawet wy powinniscie miec

Temu panu wybranemu na przew rady miasta przez SLD jak i innym ktorzy
        wspolpracowali z SLD w radzie miasta trzeba wytlumaczyc ze nie ma tu dla niego
        miejsca
        • Gość: Marta Gwizdy IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.06, 09:08
          Ja za!
          czemu ten "człowiek roku" ma tak wiele gwizdów i tak mało braw w Nowinach
          Jeleniogórskich? Gdzie akcja propagandowa i odwetowa Wspólnego Miasta? Coś mało
          ludzi kocha pana RP i spontanicznie wspiera "jedynie słusznego" kandydata?
    • Gość: młody [...] IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.06, 12:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: tess Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.06, 16:21
        kuponowka kuponowka.... a co do normalnosci jestem za i za Prystromem rowniez.
        Widze ze inwektywy wskoczyly tam gdzie zabraklo miejsca na fakty. COz jaka
        klasa takie maniery. Aha interpelacje to nie jest miernik skutecznosci radnego.
        Czerwona i rozowa banda ma ich mnostwo i co?? i nic.... Panie Prystrom moja
        rodzina glosuje na Pana
        • Gość: grzesio inny n panie radny IP: *.231.udn.pl 12.09.06, 19:23
          niech pan sie nie przejmuje! ta banda łapówkarzy i dorobkiewiczów boi sie
          poprostu. ja chce normalności!!!
        • Gość: berti Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.06, 23:29
          Interpelacje to nie miernik skutecznosci ale aktywnosci Proszę sie nauczyć
          czytac to nie boli naprawde Sami napisaliscie ze jest najaktywniejszy a jak ktos
          pokazuje ze "spi" wasz guru przez 4 lata to juz nie o aktywnosci ale
          skutecznosci piszecie hahaha hipokryzja wasz juz przekroczyla ramy absurdu a tym
          samym jestescie znow troche blizej swego wodza ktory nie ma szans i sam o tym
          doskonale wie gryzac w atakach rozpaczy po pietach;)
          • Gość: IXI Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:43
            Grzesiu zalecam relanium.
    • Gość: ejsmond Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.231.udn.pl 13.09.06, 00:17
      co Wy wypisujecie!!!bo za bzdury!ja byłem pare razy na spotkaniu z R.P i
      powiedzcie merytorycznie, który radny przez całą kadencję tyle ludziom pomógł,
      tyle spraw ułatwił...moja sprawa była mieszkaniowa...
      • Gość: jeleniogorzanin ukladziki IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.09.06, 11:10
        nowiny pisały, ze Piotrowski sie dogadał z Kusiakiem i ten drugi dokłada mu do
        bilbordów... . Obrebalski to partyjniak z platformy- która w jeleniej jest
        różowa wiec tez sie dogada z Kusiaczkiem.Tak wiec ja zaufam temu co gwarantuje
        zmiane czyli Prystromowi
    • lew1961 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. 13.09.06, 09:47
      Szanowni Forumowicze!
      Większość z Was nie lubi obecnego Prezydenta Miasta Jeleniej Góry Józefa
      Kusiaka. Nie akceptujecie jego sposobu rządzenia, macie różne awersje co do
      konotacji politycznych itd. Z drugiej strony wielu z Was atakuje każdego, kto
      pojawi się na scenie politycznej jako alternatywa dla, powiem bez ogródek -
      naszego "prezydenta-kastrata". Robert Prystrom, cokolwiek by o nim nie
      powiedzieć, próbuje (obiecuje) inną drogę dla Jeleniej Góry obrać.
      Niejednokrotnie przeciwstawił się stanowczo obecnym trendom rządzenia i wytknął
      konkretne błędy. Swoje zdanie na jego temat wyraziłem już kiedyś i tego nie
      zmienię, ale nie można odmówić Robertowi charyzmy, konsekwencji i determinacji.
      A to się liczy w świecie polityki. Tak więc nie chcecie Kusiaka i jednocześnie
      atakujecie jego krytyków - gdzie tu logika. Jak mamy zmieniać Jelenią Górę?
      Odnoszę wrażenie, że ci którzy atakują przeciwników Kusiaka to są po prostu
      zagorzali komuniści, albo fanatycy anarchistyczni. Robertowi można nie ufać,
      ale Kusiakowi już nie można wierzyć. Macie inne propozycje, słucham? Ale bez
      własnych marzeń i sympatii politycznych. Sam kandydat musi zabrać w tej sprawie
      głos, musi wyrazić zgodę na kandydowanie i zaprezentować swoje poglądy. Nic na
      siłę. Wracając do tej śmiesznej wojny podjazdowej, Kusiak (moim zdaniem)
      zasłużył na to co Sławomir K., Prystromowi należy dać szansę i piszę to bez
      kokieterii. Można go będzie łatwo rozliczyć i ewentualnie szybko "zlinczować"
      jajkami zbierając do kupy wszystkie obecne obietnice. Zastanówcie się czego tak
      naprawdę chcecie - nie mówię do urzędników? Wyśmiewając konkretne działania
      opozycji i ironizując materialne przykłady afer nie osłabiacie "dysydentów". Ta
      próba skatalizatorowania walki z korupcją i układami wzmacnia tylko klientelę
      władzy. Nie bądźmy egoistami, a jeśli macie w tym osobisty cel to piszcie
      otwarcie pod swoim imieniem i nazwiskiem. Piszę przy okazji do moich adwersarzy
      (zwłaszcza do gościa, który zarzuca innym kameleonowość a sam pisze pod wieloma
      nickami z IP: neoplus.adsl.tpnet.pl ). Powtarzając w kółko jak mantrę tą samą
      śpiewkę działacie na rzecz (korzyść) Kusiaka, chyba że o to chodzi. Macie coś
      do powiedzenia, chcecie komuś coś wytknąć, zaproponować, polemizować, spierać
      się, prostować programy - zaproście Roberta do stołu i dyskutujcie. Jeżeli nie
      pasuje Wam Kusiak, to jesteśmy po jednej stronie barykady i trzeba zrobić
      wszystko, żeby ta "rewolucja" zwyciężyła. Szczegóły należy opracować w
      merytorycznej dyskusji za zamkniętymi drzwiami, a nie na publicznym forum.
      I żeby była jasność. Moja osoba nie wprasza się do takiej debaty.
      PS.
      Obrębalski nie wykazywał w ostatnich latach żadnej troski o Jelenią Górę, a
      kolega Piotrowski nie ma również legitymacji dorobkowej do ubiegania się o
      urząd Prezydenta Miasta Jeleniej Góry. Robi bardzo złą robotę kandydując na to
      stanowisko tylko dla zaspokojenia własnych ambicji.
      G.N.
      • Gość: Centrum Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 07:32
        Podobno już się "poukładali" tak, aby nikomu krzywda się nie stała. To wszystko
        to pic na wodę i fotomontaż.
        Do: Lew1961
        Jak jesteś taki mocny i bezkompromisowy to sam powalcz!.
        • lew1961 Re: Robert Prystrom? Nie dziękuję. Jelenia Góra.. 14.09.06, 09:27
          Nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka