IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 15:10
Głosowałem na Komorowskiego pełnym poparciem,ale co się stało dzisiaj z
przeniesieniem krzyża,brak reakcji to uważam że ten facet nie ma jaj.
Obserwuj wątek
    • Gość: Realista Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.10, 15:22
      Jakby miał jaja, to otoczyłby żołnierzami to średniowieczne bydło i wywiózł by
      ten ciemnogród na jakieś pole, czy do lasu, dałby im tam ten krzyż i niech nawet
      go liżą debile. Stalin by zrobił z nimi porządek w 15 minut. Syberia jest
      wielka, starczyło by tam miejsca dla wszystkich skrzywionych przez proboszczów :)
      • Gość: Polak Re: KRZYŻ IP: 78.9.89.* 03.08.10, 15:29
        Realista sam jesteś debilem że piszesz takie rzeczy.
        Z Tobą Stalin zrobiłby porządek w 5 minut więc spokojnie.
        Moim zdaniem to wszystkoc co dziś się wydarzyło było niepotrzebne.
        Czy naprawdę ten Krzyż nie może stać do czasu postawienia tam pomnika ? Czy ten
        Krzyż komuś naprawdę przeszkadza ?
        • Gość: Bobo Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 19:10
          Przeszkadza ze względów bezpieczeństwa m.in. nie wspominając już o tym że w
          Polsce nie tylko katolicy mieszkają itp. ale tego nie zrozumiesz. A jakie ty
          masz wytłumaczenie dlaczego nie może zostać w miejsce do tego przystosowane?
          Dlaczego ludzie krzyczeli "Jarosław" co to ma wspólnego z tą niby obroną
          pamięcią zabitych?
    • Gość: rety Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 15:41
      Wysłał biednych Strażników Miejskich którzy mieli strach w oczach.Ci wielcy
      strażnicy nadają się do blokad na koła i radary w krzakach.
    • nexthuragan Re: KRZYŻ 03.08.10, 15:48
      Jeden człowiek nie może odpowiadać za tych debili...jak krzyż jest taki ważny to
      nich każda z tych osób nosi krzyż na plecach he he mylą mylą religie z
      fanatyzmem religijnym....przykre to jak błaźnimy się przed całym światem ...i
      jak tu być patriotą czy chrześcijaninem...kilka moherowych beretów rządzi polską
      wstyd.
      • Gość: Polak Re: KRZYŻ IP: 78.9.89.* 03.08.10, 16:09
        nexthuragan to Ty błaźnisz się wypisując totalne bzdury.
        Wcale nie musisz być patriotą !!! Nikt Ci nie każe nim być.
        Możesz nawet wyjechać z Polski. Nikt Cię tu nie trzyma siłą.
        • nexthuragan Do Polak 03.08.10, 16:37
          Posłucha głąbie ...to nie jest normalne co się dzieje w tym kraju...pochowali
          Kaczusia na wawelu co jeszcze może go uznacie kur......a ża świętego ...a za
          granicą już byłem i wiem jaka jest różnica a typu ludzie twojego pokroju gó...
          widzieli i w dupie byli ..Fanatyczni Faszyści ..
        • Gość: @@@ Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 18:59
          Dla krzyża jest tylko jedno miejsce.Jest to Kościół,ewentualnie cmentarze.Zróbmy test,postawmy na ulicy ołtarzyk np.w Rynku i zacznijmy się modlić.Wywożą nas do Stronia.I tak powinno się postąpić.Tych kilkuset debili powinno się wsadzić do karetek i zawieść gdzie ich miejsce.
          • Gość: szok Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 19:43
            Popieram to co piszesz. Oni sie ewidentnie nadają do Tworek.
      • Gość: vivian Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 16:11
        Z góry mówię aby nie szufladkować mnie jako PISiaka, mohera itp bo nie jestem
        chrześcijaninem.
        PO dzisiaj właśnie popełniło błąd jaki popełnił francuski król Henryk II który
        to po podbiciu Italii rozpoczął oblężenie Watykanu co przypłacił utratą władzy
        ponieważ wojsko mu się zbuntowało, mimo że było nastawione antypapiesko.Błąd i w
        tym, i w naszym przypadku polega na nie docenieniu rangi symbolu.
        Dajcie sobie spokój z wymachiwaniem szabelką i podniecaniem się, bo jesteśmy
        specyficznym krajem gdzie podniesienie ręki na symbol kończy się w końcu
        rozwscieczeniem nawet tych nie do końca praktykujących.Poczytajcie sobie choćby
        w necie czym skończyła się próba usunięcia krzyża w Nowej Hucie za komuny.
        W sumie to i dobrze się dzieje bo właśnie władza która właśnie planuje skok na
        kase w postaci podniesienia podatków strzela sobie samobója.
        • Gość: zawstydzony Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 16:38
          wstyd mi za tych kretynów fanatycznych katoli !! cały świat to widział, wstyd
          być polakiem w tak ciemnym zacofanym kraju...
    • Gość: Polak Re: KRZYŻ IP: 78.9.89.* 03.08.10, 16:57
      nexthuragan Ty masz swoje zdanie ja mam swoje.
      I weż to uszanuj.
      Krzyż powinien zostać do czasu postawienia tam pomnika !
      Wszystko w tym temacie.
      • Gość: lolo Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 17:38
        Nie sądzicie że wszystko jest tak ustawiane przez tych na górze, aby ludzi
        szczuć na siebie po to aby łatwiej było im kraść?
        • Gość: oświecony Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 17:54
          Przecież to jest bardzo proste!!!
          Wszystkie te nawiedzone osoby, były i są kierowane przez PiS!!!!
          Jeżeli koleś z PiSu mówi że to wina rządu, Komorowskiego i PO, to
          sobie myślę że coś jest nie tak. Jeżeli że ktoś uważa że usunięcie
          krzyża, obrazi kogoś, to jest coś nie tak.

Mam nadzieję, że racjonalne myślenie będzie górą. Miejsce krzyża i
          innych symboli (nie tylko chrześcijanie mieszkają w Polsce)powinny
          być stawiane w miejscach ich przeznaczenia. A jeżeli ja nie jestem
          chrześcijaninem? A co jak mnie ten krzyż obraża? To znaczy że mam
          wyjść na ulicę?

Uważam, że teraz p.Kaczyński zaciera ręce i mściwie się cieszy. To
          wiadomo że to jego robota. Ja na miejscu prezydenta, usunoł bym ten
          krzyż dziś, bo jego miejsce jest gdzie indziej!!! Nie można się
          kierować opiniami takiego motłochu. Przypomnijcie sobie
          chrześcijanie co zrobił Chrystus kiedy wszedł do świątyni gdzie były
          roztawione stragany. Czy on pytał ludzi czy są zadowoleni? Czy
          doradzał się kogoś? NIE!!!!!! Takie rzeczy mają swoje miejsce.
          Dla mnie osobiście, krzyż w szkole, urzędzie państwowym to
          przegięcie. Wiem że historia Polski jest jednolita z
          chrześcijaństwem, ale w ten sposób poniżamy i obrażamy mniejszości
          religijne, które w Polsce występują. Czy to jest po chrześcijańsku?

• Gość: Gnida Dworska Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 17:55
      Wstyd na cały świat jak beret. Garstka katoterrorystów terroryzuje
      kraj.
      • Gość: czwartak Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 18:08
        Oto co by zrobiono z PO.jebem za okupacji::
        www.youtube.com/watch?v=fAVr6E7rmBY&feature=related
      • Gość: Janusz Re: KRZYŻ IP: 178.235.48.* 03.08.10, 18:11
        Jest to wina koscioła jak będzie się mieszał do polityki to tak
        będzie. Zostawcie Bogu co boskie a Cesarzowi co cesarskie.
        Faktycznie władza się dziś nie popisała z tym przeniesieniem krzyża.
        • Gość: Zbych Re: KRZYŻ IP: *.16.34.lan.e-wab.pl 03.08.10, 18:50
          Budzą się komuniśći i zaczynają walczyć z krzyżem !
          Bolszewia nigdy nie popuści !
    • Gość: pepino Re: KRZYŻ IP: *.internetbox.cz 03.08.10, 18:54
      O co Wam właściwie chodzi? Macie krzyże przy każdym rowie i na każdym zakręcie
      , w domach, szpitalach, szkołach i w Sejmie.
      Nagle przeszkadza Wam jeden więcej?
      Fanatyczne przygłupy made in RP. Wstyd, że mamy Was w cywilizowanej Europie.
      • Gość: fvd Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 19:01
        Krzyze przy drogach to zwykly zlom albo kawalek drewna, a to jest miejsce
        urzedowania prezydenta i nie ma prawa tam stac zaden symbol jakiejkolwiek religii.
        To nie sredniowiecze
        • Gość: ? Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 19:01
          A Sejm?
          • Gość: Wrotki Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 19:19
            co sejm? przed sejmem stoi krzyż?? gdzie?? a jak w środku jest to za zgodą
            wszystkich. W pałacu prezydenckim też wisi krzyż i co? nie wystarczy wam? Chcesz
            oglądać krzyż powieś sobie go w domu i daj innym spokój. Stawiałeś ten krzyż
            przed pałacem? Nie. nie ruszyłeś nawet dupska w tej sprawie kiedy go stawiano. O
            przeniesieniu krzyża zdecydowali Ci co go tam sami postawili i oni mają do tego
            większe prawo bo TY nie kiwnąłeś wtedy nawet swoim śmierdzącym palcem więc teraz
            stój dziób!!
      • Gość: polonista Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.10, 19:08
        Pętaku, całe to nieszczęście przyszło właśnie od Was. Gdyby nie
        Dobrawa, bylibyśmy w cywilizowanej Europie już tysiąc lat temu!
        • Gość: pepino Re: KRZYŻ IP: *.internetbox.cz 03.08.10, 19:25
          Dziki pomyleńcu, My dzięki Dobrawie jeździmy bez wizy tam, gdzie Was nawet przez
          odbyt w dupie nie chcą wpuścić.
          • Gość: polonista Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.10, 19:32
            Głupiś jak Kwiczoł, co tylko o jedzeniu myśli. A w sprawach
            wpuszczania przez odbyt to przecież wy macie doświadczenie.
            Niemiaszkom wchodzicie tam do dzisiaj :) Bez wazeliny !!!
            • Gość: pepino Re: KRZYŻ IP: *.internetbox.cz 03.08.10, 19:41
              Tobie napluć w twarz to i tak powiesz, że deszcz pada.
              Widocznie taka Twoja psia natura. A u "Niemiaszków" to Wy a nie MY dupska
              podcieracie i robicie za pachołków.
              • Gość: polonista Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 12:20
                Moj znajomy Niemiec mówi, że dupy wycierają im Czesi. Jest księdzem,
                więc nie kłamie :)
                • Gość: @ do polonisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:42
                  Stul już gębe żałosny głuptaku, bo tylko siebie i Nas ośmieszasz.
                  • Gość: xyz Re: do polonisty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 16:06
                    Oj boli,boli.
    • Gość: sad Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 18:58
      Zgadzam sie. Rzucaja barierkami, atakuja funkcjonariuszy. Powinni zostac
      aresztowani i ukarani, a krzyz juz dawno temu powinni przeniesc do kosciola
      • Gość: @@@ Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 19:38
        Krzyż stoi tam nielegalnie, postawili go spontanicznie harcerze bez żadnych
        zezwoleń. Spróbujcie wy tak zrobić ciekawe czy wam pozwolą?
        A co nielegalne to trzeba usunąć.
        Ci co protestują zwyczajnie zakłócają porządek społeczny.Jak chcą krzyż niech
        narysują sobie na czole
        • Gość: szok Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 19:44
          Oczywiście masz rację tylko niech dopiszą na tym czole BDR- Boże Daj
          Rozum
        • Gość: Szymek Krusz Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.10, 19:45
          Nie ma o czym gadać. Przed chwilą postanowiono, że krzyż jednak
          zostaje. Wybraliśmy słabego prezydenta :(
    • Gość: tw Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 19:51
      statichg.demotywatory.pl/uploads/201008/1280840355_by_estrella_500.jpg
      • Gość: kuku Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 20:38
        I to jest święta prawda:-)
      • Gość: bouli Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:32
        i postawmy co jeden metr jeden krzyż + 10 osób z obstawy krzyża żebyśmy nie
        mogli się nigdzie ruszyć. Każdy może coś upamiętniać a co tam.
    • Gość: lol 2010 Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 20:23
      Jeżeli Ciebie i innych Twojego pokroju zakompleksionych na punkcie religii chrześcijańskiej i symboli tej religii, boli to, że w tym kraju publicznie wystawia się krzyże to powinniście się leczyć na ten swój sztuczny ateizm.

Żeby nie było. Sam nie praktykuję i nie wierzę w baki, którymi próbują nas karmić panowie w sutannach. Jest jedno ale. Dowalcie się od ludzi, którzy gorliwie praktykują swoją religię, bo mają do tego konstytucyjne prawo. To wolny kraj. A jeżeli tego nie rozumiecie to jesteście właśnie kręgosłupem tego tzw. "ciemnogrodu".

Uważam, że teraz p.Kaczyński zaciera ręce i mściwie się cieszy. To
      wiadomo że to jego robota. Ja na miejscu prezydenta, usunoł bym ten krzyż dziś, bo jego miejsce jest gdzie indziej!!!

Usuń sobie ten sztuczny PaliKotowy implant w kształcie k.u.t.a.s.a i zastąp chociaż świńskim mózgiem. Do nabycia w najbliższej rzeźni. Proponuję również zainstalowanie sobie FireFoxa, który podkreśla błędy ortograficzne jak również zainwestowanie w słownik.

Przypomnijcie sobie chrześcijanie co zrobił Chrystus kiedy wszedł do świątyni gdzie były roztawione stragany. Czy on pytał ludzi czy są zadowoleni? Czydoradzał się kogoś? NIE!!!!!! Takie rzeczy mają swoje miejsce.

Dziecko drogie skończ pieprzyc głupoty i zacznij od wyłączenia Tusk Vision Network (TVN) bo do końca zrobi Ci papkę.

Czy zdajesz sobie sprawę, że Chrystus wparował tam i zrobił zadymę, bo paru żydków zrobiło sobie z świątyni jarmark i targowisko - w miejscu, gdzie należy się zastanowić nad swoim życiem, pomedytować i przemyśleć parę spraw. Czy widziałeś dzisiaj, żeby takie sceny miały miejsce pod pałacem? Nie? To co widziałeś? Co Tuskoszenko wyreżyserował tym razem nowej porcji "Faktów" o 19:00?

Dla mnie osobiście, krzyż w szkole, urzędzie państwowym to
      przegięcie.

Przegięciem są tacy ludzie jak Ty. Są jak rak. Jak choroba tego pięknego kraju z wieloletnią kulturą i tradycją.

Wiem że historia Polski jest jednolita z
      chrześcijaństwem, ale w ten sposób poniżamy i obrażamy mniejszości
      religijne, które w Polsce występują. Czy to jest po chrześcijańsku?

Jakoś nie słyszałem nigdy kszty protestu od tych "mniejszości". Najwięcej pianę toczą i psioczą lewackie, niewykształcone POpierdułki takiego pokroju jak Twoja.
      • Gość: mumo Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 20:43
        Brawo dziecko masz błogosławieństwo Ojca Rydzyka i całej TV TRWAM. Wolny kraj ok
        to ja wyznaję buddę i chcę aby na dworze prezydenta był wielki pomnik grubego
        buddy i "odwalcie się od ludzi, którzy gorliwie
        praktykują swoją religię, bo mają do tego konstytucyjne prawo" (twój cytat). I
        jeszcze jeden na chodniku przed wejściem do twojego domu i tylko spróbuj go
        przesunąć.
        • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 20:53
          Jak coś chcesz to wyprowadź swoich mnichów na ulicę. Pośmiejemy się z Tadkiem z
          kilku wariatów w pidżamach :)

A postawić to sobie możesz klocka na swojej łysej łepetynie :)
          • Gość: mumo Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 21:06
            I to jest twoja tolerancja wyznaniowa?? brawo. A czy ty gogusiu zauważyłeś aby
            tzw "obrońcy krzyża" byli w sutannach?? I widzisz piękno polega na tym że nawet
            nie muszę przyprowadzać mnichów. Wystarczy że zaapeluję to w TV Trwam i już mam
            fanatyków ze 200 od ręki. Albo po prostu w przemówieniu Jarosława Kaczyńskiego
            zamienię wyraz "Krzyż" na "Budda" i będę miał 1000 zwolenników:-P
            • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:07
              Zacznij od wykupienia karnetu u Klicha. Głowa sama się nie wyleczy...
      • Gość: Q Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 21:03
        Najwyraźniej naraziłeś się Bogu i chce cię pokarać, bo rozum już ci odebrał....
        Co do błędów i słownika - sam mógłbyś też w niego zainwestować, bo "przyganiał kocioł garnkowi...".
        A co do meritum sprawy - prawda w oczy kole!!!
        • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:11
          Ojej co za cięta riposta. Jestem w szoku. Mama Ci pisała tego posta, tak jak podciera Ci dupsko do tej POry?

I gdzie ja POpełniłoem błąd ort? Tak jak w przypadku mumo - odsyłam od Klicha. Wykup sobie u niego karnet i zacznij terapię na głowę, bo sama się nie wyleczy...
          • Gość: Q Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:00
            Proszę bardzo:
            "nie wierzę w baki" - no tak, w zbiorniki do paliwa to tak dość trudno wierzyć...
            "żydków” – narodowości piszemy DUŻĄ LITERĄ – a może z ciebie „polak”?
            (i osobisty stosunek do danej nacji – taki czy inny – nie ma tu nic do rzeczy). Dla rozwiania ewentualnych wątpliwości:

Zasady pisowni i interpunkcji
            A. Wielką literą piszemy:
            18.1. Imiona i nazwiska ludzi:
            (…)
            18.4. Przydomki, pseudonimy i przezwiska ludzi:
            18.5. Imiona własne ludzi użyte w znaczeniu przenośnym (...)
            18.6. Nazwy mieszkańców części świata:
            (…)
            18.8. Nazwy mieszkańców krajów:
            18.9. Nazwy członków narodów, ras i szczepów:
            18.10. Nazwy mieszkańców terenów geograficznych (.
            źródło: Słownik Ortograficzny, Wydawnictwo Naukowe PWN

„Dowalcie się od ludzi” – jak to się DOwala OD …??
            „kszty” – a może „krzty”?
            „POpełniłoem” – a to co za dziwo?

Nie jesteś więc taki nieomylny…
            Może jednak uderzysz się w piersi i dostrzeżesz własną „winę” – ty „autorytecie”??

A Klichem to masz jakiś deal, że mu tak chętnie pacjentów podsyłasz (i to najlepiej na długie leczenie)? Tylko na takie odpowiedzi cię stać – trochę piany, obelg i jedna rada dla każdego, kto ma inne zdanie? A może to tobie potrzebny psychiatra?

Żenujący jesteś i twoje wypowiedzi, ot co.

(„ty” i „ciebie” celowo małymi literami, żeby nie było)
            • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:08
              Ty celowo z siebie robisz idiotę.

Na Twoje wypociny szkoda mi czasu. Za dużo się spuszczasz nad literką "j" która mi umknęła.

Popracuj nad swoimi wypocinami, bo jeszcze mi nie dorastasz piesku do kostek.
              • Gość: Q Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 04.08.10, 00:46
                Widzisz, ja mogę sobie pozwolić na to, żeby robić z siebie idiotę - ty nim
                JESTEŚ. Zobacz, jak łatwo dajesz się wypuszczać na manowce - przecież ten wątek
                jest zupełnie o czymś innym, a ty dajesz się wodzić za nos na jakieś manowce i
                plujesz się, ile wlezie.
                A pracować nad niczym nie zamierzam, bo więcej z debilem nie dyskutuję.
                AMEN.
                • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 04.08.10, 17:53
                  Następna msza będzie w intencji Twojego braku inteligencji.
      • Gość: oświecony Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 00:25
        Nigdy nie słyszałeś żadnego głosu protestu od mniejszości w Polsce?
        BO SIĘ BOJĄ TAKICH KACZYCH DUP i wPISdowskich fanatyków którzy za
        swoje chore ambicje i fanaberie potrafią zabić!!!
        A tak na marginesie... gratuluje obsługi neta. Przecież chodzi
        opinia że ci z PiSu to ciemniaki, a tu, NIESPODZIANKA!!!!!

WALIĆ TEN KRZYŻ I CAŁY TEN PISOWSKI NAZISTOWSKI KACZY interes (mały
        jak wasz prezes) ;) pozdrawiam WIP!!!!!!!!
        • Gość: lol 2010 Re: Do oświeconego i lewackich trolli... IP: *.chello.pl 04.08.10, 17:50
          Co tam oświecony? Karnecik u Klicha wykupiony?
    • Gość: Yogi Re: KRZYŻ IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 21:09
      Autor postu xyz ma 100% rację. Albo rząd skutecznie rządzi i robi
      porządek z debilnym krzyżem, albo rząd jest nieudolny.
      Osobiście ni potrafię zrozumieć, jak można być az tak głupim, aby
      bronić kawałek drewna. Mamy XXI wiek a banda deblil nas ośmiesza!
      • Gość: doYogiego Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:22
        Dlaczego ubliżasz ludziom? ja się nie wstydzę, że jestem Polkom choć
        mam odmienne zdanie do zaistniałej sytuacji. Uważam, że ludzie
        broniący krzyża też mają do tego prawo. Pomyśl co by zrobili
        muzułmanie gdyby próbowano tknąć ich symbole religijne i jakoś sie
        tego nie wstydzą. To tylko Polacy wstydzą się swoich korzeni a
        zachłystują się ułudą zachodu. Szanujmy swoje to i inni będą nas
        szanować!
        • Gość: do Polkom Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:35
          Wszystko cacy ale obiecaj, że przyłożysz się do ortografii Polkom.
        • Gość: Andrzej Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 21:38
          ktoś napisał żeby krzyż został do czasu postawienia pomnika, komu ten pomnik
          postawić i za co? Wy chore oszołomy, jak ma nas świat traktować poważnie jak
          banda średniowiecznie upośledzonych fanatyków odwala takie szopki? Wstydźcie się
          idioci, nie mieszajcie religii do polityki, szczerze mówiąc potraktowałbym
          napalmem te glizdy (bo podobny poziom intelektualny reprezentują).
          • Gość: 2012 autostrady mogą poczekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:42
            w pierwszej kolejności należy wybudować tysiące psychiatryków, nie
            ma innej rady
          • Gość: lol 2010 Do przygłupa Andrzeja z vectry IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:19
            Amerykanie palili na popiół taką komuszą ciemnotę w Wietnamie i nie tylko w
            Wietnamie jaką reprezentujesz. Weź swoich oszołomów, partyjnych koleżków tu
            trollujących, zbierzcie się w zamkniętym pomieszczeniu i polejcie benzyną.

Dla dobrego przykładu.
            • Gość: kuku Re: Do przygłupa Andrzeja z vectry IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 08:05
              o proszę jak PISowska ciemnota jest pod ścianą to nawet teraz Amerykanów za wzór
              przedstawia. No ale tak was Jarek uczył: "po trupach do celu, po trupach do celu"
              • Gość: lol 2010 Re: Do przygłupa Andrzeja z vectry IP: *.chello.pl 04.08.10, 13:52
                A Was czego uczą na obozach Tuskenjugend? "PO przygłupach do celu, PO
                przygłupach do celu..."

Dlatego dajecie się tak ru... ciemniaki.
    • Gość: Piotr Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.10, 21:44
      A ja uważam, że dość wojen.
      Jak chcą ginąć za krzyż to krzyż :) im na drogę.
      Słusznie robią schodząc fanatykom z drogi.

Najlepsza strategia na taranującego jak nosorożec J. Kaczyńskiego to pobłażliwe
      ignorowanie.

Zostawić Jarkowi onanizowanie się krzyżem, zdjęciami w sejmie, Smoleńskiem. I
      olać go.
      A zająć się ważnymi sprawami.
      • Gość: PO-wiec Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:54
        Ważna sprawa to tak dokręcić ci śrubę, żeby już nie było cię stać na
        kompa i internet.
        Nad tym właśnie pracujemy
        • Gość: Do PO-wiec Re: KRZYŻ IP: *.versanet.de 03.08.10, 22:22
          Srube cwoku,to se wkrec w dekiel,przypier.ol mlotkiem i zagnij z drugiej strony
          imbecylu,aby nigdy nie wylazla.Tez nad tym pracujemy,aby znalesc taki
          wezel,ktorego mozna tylko zacisnac,bez mozliwosci POluzowania.Bezpartyjny
          • Gość: ... Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 08:12
            Też cię kocham.
    • Gość: bouli Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:04
      Harcerze postawili, chcą teraz jego przeniesienia w miejsce bardziej godne.
      Przecież tam nie zginął tylko Prezydent + 95 osób, ale 96 osób. Czemu na
      oszołomy nie krzyczały imion innych co zginęli, a nie byli od Kaczora?? Wstyd na
      całą Europę, a co ja gadam na cały Świat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lolo Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:26
        za podniesienie podatków ekipa Tuseka i Komuchowskiego też wyleci z wielkim
        hukiem!!!bummmm!!! jeb!jeb!
        • Gość: ho ho Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:27
          Komuchowski? A tego jeszcze nie widziałem :)

Też dobre.
          • Gość: antypis Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 22:46
            Czy wy z PISowskiej sekty nie widzicie tego,że wasz GURU zrobił wam powietrze z
            mózgu i podzielił naród.Nie ma dla was ważnych spraw,tylko zadymy i
            tragedie.Wielka sekta fanatyków utrzymywana za pieniądze podatników.
            • Gość: antyPO Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:04
              Czy wy z POwskiej mafii nie widzicie tego, że Tuskoszenko z Komoroszenko dymają
              Was w odbyt bez mydła, waląc Waszymi pustymi łbami o ścianę?

A gdzie te wielkie sprawy? Czy małostkową sprawą jest, że zginał prezydent RP i
              9 tuzinów innych osobistości?

Wielka mafia utrzymywana za pieniądze podatników.
              • vectoress Re: KRZYŻ 03.08.10, 23:21
                Miejsce krzyza jest w kosciele lub na cmentarzu,co by było jakby stawiac krzyż
                w każdym miejscu zbrodni?Tragedia jest ,więc płaczmy nad nią w miejscu do tego
                odpowiednim -kosciele.Matki dzieci co zgineły na drogach tez mogłyby chciec
                stawiac krzyże przy drogach-Kraj pełen krzyży,czy o to chodzi w tym tym
                wszystkim.Bez obrazy ale wstyd na cały Swiat,mimo powagi sytuacji.
                • Gość: lol 2011 Re: KRZYSZ IP: *.chello.pl 03.08.10, 23:38
                  POwtarzasz się.
                • Gość: T.. Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:38
                  Nie mam wątpliwości, to robota Szatana.
                  Najpierw upatrzył sobie jednego z Was na rezydenta w Watykanie,
                  następnie wprowadził Wam konkordat i na koniec pomieszał we łbach.
                  Nieźle musicie macie przechlapane u Szefa.
                  • Gość: Lech K.dzifki Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.08.10, 23:48
                    jeżeli chodzi o podnoszenie podatków, to fakt -nie jest fajne, ale trzeba
                    ratować kraj, bo skonczymy jak grecja czy niedlugo hiszpania, wiecie jak mieli
                    wspaniale w grecji? kazdy po 13 pensji w roku + mase innych dodatkow,
                    mysleliscie ze z nieba to mają? zadluzali sie jak poyebani!, hiszpanie... chyba
                    nie musze powiedziec jacy chętni do pracy są... Wiecie jak irlandia sie
                    uratowala? na prośbę rządu i banków ludzie nie zaczeli wyplacac swoich
                    pieniedzy, naród zjednoczył się i uratował przed chaosem, czym nie doprowadzili
                    do bankructwa ..powoli dają rade, wracaja do wzrostu gospodarczego. Wiem bo mam
                    tam rodzine. Więc nie psioczcie na rządy PO bo pomimo tego ze podatki bolą, to
                    wole je placic niz stawiac co 10 metrów krzyż na ulicy, bo tym napewno na chleb
                    nie zarobie!!!! Maly kurdupel po raz kolejny podzielil narod! glupi ludzie!
                    parafianie!
                    • Gość: koniecpolski dyktatura religijnych fanatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 08:15
                      Obłęd w oczach, paranoja, zwierzęca wściekłość, zacietrzewienie...
                      takie obrazki z Polski obiegły wczoraj świat, WSTYD i HAŃBA!
    • Gość: Bobo Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 08:15
      AntyPO co do Twojej wypowiedzi to sorry ale tylko PIS lata po mieście po
      wyznaczonych miejscach przez wielkiego mędrca Jarosławia i odwala wiochę. Wiesz
      dla czego innych ludzi nie było w tej niby "obronie krzyża" tylko PISowscy
      fanatycy. Ano bo reszta pracuje i ma poważniejsze problemy na głowie. Bo kto
      normalny w środku tyg przykówa się do krzyża na cały dzień?? PISiaki cierpią na
      nadmiar wolnego czasu.
      • Gość: Marta Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 08:51
        Gość portalu: Bobo napisał(a):

reszta pracuje i ma poważniejsze problemy na głowie. Bo kto
        > normalny w środku tyg przykówa się do krzyża na cały dzień??
        PISiaki cierpią na
        > nadmiar wolnego czasu.

Te zera w taki właśnie sposób realizują się w życiu, na codzień nic
        nie znaczą, nic nie mają, niewiele wiedzą i tylko awantura pozwala
        im na chwilę poczuć się KIMŚ, żałosne
    • kaziopiwosz Nieświęty krzyż 04.08.10, 09:22
      Długo zastanawiałem się, czy opisać swoje odczucia na temat zbezczeszczenia
      symbolu religijnego, do jakiego doszło pod Pałacem Namiestnikowskim w Warszawie,
      wszak dantejskie sceny rozgrywające się przy Krakowskim Przedmieściu nie
      wymagają żadnego komentarza. Osobiście, wydarzenia te są dla mnie hańbą, która
      okrywa polski światek polityczny i społeczny. Muszę przyznać, że po raz kolejny,
      po bardzo długiej przerwie dochodzę do wniosku, iż wstydzę się za ten kraj.
      Naiwnie myślałem, że takie odczucia nie będą mi już nigdy towarzyszyć, cóż,
      pomyliłem się.

Krzyż, będący symbolem chrześcijaństwa, stał się ostatnimi czasy instrumentem
      walki politycznej. Prym w ohydnym jego wykorzystywaniu wiedzie jedyna
      patriotyczna i prawdziwie polska partia. Jej członkowie - zaczynając od tych,
      którzy widzą w krzyżu istotę polskości a skończywszy na tych, którzy nie widzą
      różnicy między Pałacem Prezydenckim a Giewontem – zajadle „bronią krzyża”, co w
      dzisiejszych polskich realiach oznacza zwykłe utworzenie sobie kolejnego
      bastionu partii, wszak po wyborach prezydenckich żadna władza „prawym” i
      „sprawiedliwym” już się nie ostała. Walczą więc chyba o rząd dusz, nie widząc –
      a może nie zważając na to – że nie ma dla nich już żadnych świętości. Co będzie,
      gdy krzyż przestanie być skuteczny? Poprzebierają się za aniołów?

Kościół katolicki, swoim dawnym zwyczajem milczał, gdy pod krzyżem, symbolem
      miłości, solidarności i porozumienia fanatycy wykrzykiwali obelgi pod adresem
      przeciwników politycznych. Dopiero, gdy sytuacja trochę się uspokoiła,
      instytucja pełniąca funkcję władczą w polskim katolicyzmie wystosowała –
      wspólnie zresztą z kancelarią prezydenta i harcerzami, którzy notabene
      zapoczątkowali wielką wojnę krzyżową – pełne taktu i wyczucia oświadczenie,
      jakoby nie popierała walczącego fanatyzmu. Pytam się w tym miejscu: gdzie są
      konkretne działania? Czy Kościołowi naprawdę jest wszystko jedno, kto i jak
      wykorzystuje świętość krzyża? Czy Kościół jest naprawdę aż tak naiwny myśląc, że
      chowając głowę w piasek przeczeka burzę, a potem i tak wszystko wróci do normy?
      Dlaczego w sytuacji, gdy większość osób wierzących potępia działania wąskiej
      grupy fanatyków, Kościół zniechęca do siebie nie tylko te osoby, ale również
      ludzi poszukujących wiary czy zwyczajnie niewierzących? Czy Kościół naprawdę
      wierzy, że ma takie poparcie w tym kraju, że nic mu nie jest w stanie
      zaszkodzić? Jeśli tak, to jest to sytuacja nadzwyczaj komfortowa, tyle że na tym
      komforcie przejechał się już niejeden Kościół w innych krajach Europy.

Wspomnę przy okazji również o tak błahym zagadnieniu, jak uzurpowanie sobie
      prawa do nękania współobywateli bezsensownym ekshibicjonizmem, objawiającym się
      ustawianiem religijnych symboli gdzie popadnie. Doszło już do tego, że krzyż w
      polskim państwie stał się symbolem tak codziennym, że nawet nie zwracamy na
      niego uwagi. Przestał być jakąkolwiek świętością a stał się czymś zwykłym,
      niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu. Kto z nas bowiem, jadąc samochodem
      przez Polskę zwraca uwagę na krzyże poustawiane na co drugim pagórku? Sam, będąc
      wałbrzyszaninem, przestałem widzieć w krzyżu coś świętego i niezwykłego, gdy
      proboszcz z Białego Kamienia postawił na górującym nad miastem Chełmcu ohydny,
      przypominający maszt telekomunikacyjny, żelazny krzyż, który jak by tego było
      mało podświetlił nocą. W obliczu takich działań nie może już dziwić
      bezczeszczenie świętości w świetle kamer i błysku fleszy. Czy to naprawdę o to
      chodzi?

Zabór przestrzeni publicznej jest najlżejszym zarzutem, jaki można postawić
      fanatykom spod znaku… Z szacunku dla symbolu, nie napiszę, jakiego. Ludzie owi
      uważają, że na ulicy mogą zachowywać się jak chcą i nikt im tego nie zabroni –
      zawsze można podnieść lament i wołać „biją mnie, mordercy”. Niestety, przy
      okazji „wydarzeń pałacowych” po raz kolejny Polskie państwo okazało się bezsilne
      wobec zdecydowanej postawy ludzkiej, napiszmy to wprost – okazało się słabe.
      Zastanawia mnie jedno: czy jeśli policjant zatrzyma mnie do kontroli drogowej i
      będzie chciał wlepić mandat, nie powinienem zachowywać się tak, jak fanatycy
      spod Pałacu? Państwo Polskie jest słabe – co udowodniono wczoraj – policjant
      natomiast jest przedstawicielem tego państwa. Wnioski nasuwają się same.
      Dlaczego, pytam się, państwo nie ma litości, gdy zabiera dzieci rodzicom,
      których jedyna wina polega na tym, że są biedni; nie ma jej również, wsadzając
      do aresztu niewinnych ludzi przed próbą udowodnienia im rzekomej winy; natomiast
      znajduje ją zawsze, gdy grupa ludzi twardo postawi się przed państwowym
      majestatem? Co to za państwo? Państwo prawa dżungli?

Na koniec słowo o harcerzach. Są oni chyba jedyną grupą ludzi, którzy są
      mądrzejsi po tym całym chaosie. Zauważyli bowiem na pewno, iż wykorzystywanie
      symboli religijnych do upamiętniania czegokolwiek, jest - delikatnie mówiąc –
      ryzykowne. Osobiście mam nadzieję, że zapamiętają sobie tą nauczkę, niestety
      wojny przez nich wywołanej nie jest w stanie zakończyć chyba nawet sam Pan Bóg.
      A można było upamiętnić smoleńską tragedię w inny sposób – pomnikiem czy
      kamieniem pamiątkowym ustawionym po Pałacem Prezydenckim. Ale po co?

Kazimierz Piwosz (T.F.) 2010
    • Gość: bouli Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.08.10, 10:02
      Niech każdy postawi swój krzyż i pełni przy nim wartę honorową. Co prawda co
      jeden metr będzie stał jeden krzyż i nie będziemy mogli się nigdzie ruszyć, ale
      co tam.
    • Gość: Fifka Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 10:23
      Do "obrońców krzyża": A jak by postawić tam jeszcze 5 krzyży to też wtedy ich
      będziecie bronić nie będzie można ich ruszyć? albo 10 a co tam. Też powinniście
      ich równie zaciekle bronić no chyba że już przeszliście do takiej anomalii że
      według was są krzyże ważne i ważniejsze. Co do reakcji kościoła to jestem w
      szoku. Kościół nie chce zabierać głosu w sprawie krzyża ale w sprawie in vitro
      aborcji itp (gdzie też opinia publiczna jest podzielona) to nie ma z tym wtedy
      problemu aby się wypowiadać. To od czego jest kościół w takim razie?
      • Gość: Rebel Yell Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 11:08
        Slyszalem ze juz jakas grupa szykuje sie na nasz krzyz na Chelmcu.
        Prosze powiadomic wszystkie okoliczne mohery zeby z namiotami udali
        sie na nasza gorke. Najbardziej wytrwalych UM tradycyjnie nagrodzi
        festiwalem piesni religijnych, pielgrzymka lub tancami zespolu
        piesni i rozanca Walbrzych. Wybitni dostana nagrody i stypendia z
        puli kultury a moze trafia nawet na bal prezydencki. Oczywiscie
        jezeli dobrze wypadaja na zdjeciach.
        • Gość: znudzony Re: KRZYŻ IP: *.startvps.com 04.08.10, 11:44
          Ale się wysilił.
          Ty to dopiero musisz mieć problem z deklem.
          • Gość: @@@ Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 11:54
            co tam jeden krzyż ustawmy ich 96 i 96 pomników
          • Gość: lolo Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:00
            Słuzalcze lemingi elektoratu PO są lepiej zmanipulowani od katoli bo w
            przeciwienstwie do katoli którzy potrafią się postawić swoim "pasterzom" to
            POsra.ńcy z wielka chęcia, z tego co widzę będą płacili przymusową daninę w
            postaci wyzszego VAT i podatków i jeszcze będa to uzasadniali patriotyzmem i
            ratowaniem kraju przed kryzysem.Są po prostu tak głupi i naiwni że ręce opadają,
            ci idioci po prostu są zagrożeniem dla normalnych ludzi.
            Zwracam uwagę że rydykowcy i tzw "mohery" dają na tacę dobrowolnie, zaś POj.eby
            chcą nas zmusic do tego siłą i prawem.
            Zresztą, czekajcie lemingi platformerskie, jak poczujecie pustkę w lodówce i
            portfelu wtedy moje gadanie okaże sie zbędne.W dupie bliście i g.ówno
            widzieliscie, nie miesci wam się w waszych ograniczonych mózdzkach ze mozna
            inaczej żyć.
            Z góry mówię że jestem niewierzący ale krzyz mi nie przeszkadza, cała zadyma
            jest po to aby nas napuscić na siebie w czasie kiedy gangsterzy POwscy
            przepychaja większe podatki.Dzięki wam, ogłupiali wielbiciele Komuchowskiego.
            • Gość: ... Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:08
              Niby masz rację, ale to i tak nic nie zmieni. Możesz tłumaczyć świni
              w ubojni, że idzie na rzeź a ona i tak będzie kwiczeć po swojemu.
            • Gość: a? Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:11
              Wysiliłeś się, brawo. A teraz napisz to samo, tylko bez epitetów. Potrafisz, czy
              to dla ciebie za trudne?
              • Gość: ... Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:17
                Nie pomogę ci... jeśli masz się za świnię,. Zwróć się do weterynarza.
                • Gość: lolo Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 13:02
                  Odwołuję epitety i przepraszam, diabli mnie wzięły na głupotę
                  niektórych.Zakończmy to wzajemne szczucie się na siebie.
            • Gość: lol 2010 Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 04.08.10, 14:05
              Brawo lolo! Sam bym tego lepiej nie ujął!
    • Gość: antyPO do Bobo IP: *.chello.pl 04.08.10, 14:00
      AntyPO co do Twojej wypowiedzi to sorry ale tylko PIS lata po mieście powyznaczonych miejscach przez wielkiego mędrca Jarosławia i odwala wiochę.

A co mnie obchodzi jakiś PiS? Wolny kraj. Robią co im się podoba, byle to nie obijało się na moim portfelu.

Na silę próbujesz przekonać mnie do swoich irracjonalnych teorii, ale wychodzi Ci to żałośnie. Nie strasz PiS'em, nie strasz.

Wiesz dla czego innych ludzi nie było w tej niby "obronie krzyża" tylko PISowscy fanatycy. Ano bo reszta pracuje i ma poważniejsze problemy na głowie. Bo kto normalny w środku tyg przykówa się do krzyża na cały dzień??

I mówisz, że masz z tym problem? Wykup karnet u Klicha.

Niektórzy pracują, inni są na emeryturze, może jeszcze inni na ten dzień wzięli wolne z pracy. Nie mnie w to wnikać. Ważne o co walczyli.

Bardziej mnie interesuje nadmiernie rozbudowana administracja państwowa, która pochłania ogromne ilości pieniędzy podatników.
    • Gość: xyz Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 15:13
      To ja założyłem ten wątek.Dziękuję wszystkim, którzy wzięli w nim udział.Sam
      jestem osobą wierzącą,i boli mnie, że wszyscy obrzucają się błotem.Jeszcze raz
      powtarzam, że miejsce krzyża jest w kościele lub na cmentarzu,a nie w miejscu
      publicznym, że kundel może je oblać. Winię ten rząd,że uległ bandzie oszołomów
      wczoraj,a dzisiaj w mediach cisza jakby się nic nie stało.
      • Gość: proxy trull Re: KRZYŻ IP: *.net 04.08.10, 15:24
        a nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego Bóg zesłał na ziemię takiego idiotę jak ty?
        • Gość: Towarzysz Jasiński Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 17:44
          Jaki znowu Bóg? Religia to opium dla ludu, mówi wam to coś?
    • Gość: zioło Re: KRZYŻ IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 15:29
      panie kabareciarz, prawdziwy problem to jest podwyżka vatu
    • Gość: jj Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 16:13
      to się nazywa temat zastępczy
    • Gość: ksiądz Re: KRZYŻ IP: 109.243.39.* 04.08.10, 17:00
      powinno się jeszcze wywalić krzyże ze szkół !!!!!!!!!!
      • Gość: andrzej Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 17:23
        i z parlamentu!

żyjemy w kraju gdzie religia z góry jest narzucana ludziom, oczywiscie jedyna i
        słuszna! PSYCHOkatolicyzm!
        • Gość: mikołajek Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 17:28
          ja JESTEM katolikiem, ta sprawa z krzyżem razi moje uczucia religijne, mieszają
          Boga do polityki, to niesmaczne i obrzydliwe, czuję wstręt do partii którą
          popierałem :/ pan Jarosław sprowadzi PIS na dno :(
          • Gość: lol 2010 Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 04.08.10, 17:59
            Kur*a skończ pojeb*ny trollu z vectry. Nie masz co robić? Znajdź sobie zajęcie i
            zejdź z katolików. Przestań podbijać ten wątek, każdy ma go w doopie, tak ja
            twoje wypociny. Jak masz problem to idź do kościoła i im to powiedz. Wyśmieją
            cię i pomodlą za twoją wrodzona głupotę i trollizm.
            • Gość: beerman Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 18:04
              Mikołajek ma rację. Sekta i wszycho na temat!

PS. Ide sobie spuścić z krzyża, bo mnie ciśnie
              • Gość: Andrzej Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 18:09
                spójrz jaki poziom reprezentujesz, co drugi tutaj "mądrzejszy" rzuca epitetami
                jak wściekły szatan, taka przyszłość kraju?
                • Gość: ja Re: KRZYŻ IP: 178.235.51.* 04.08.10, 18:24
                  ludzie pod Palacem postepuja jak fundamentalisci arabscy,fanatycu
                  ktorzy myle religie z bezsensownym sporem. Urzad Panstwa to nie
                  miejsce kultu. PS do tych co pisali ze jak nie jestesmy patriotami
                  wo "won z kraju" najlatwiej kogos wyrzucic nie probujac porozuemiec
                  sie, a za pare lat wszyscy nagle bede chcieli powrotu tych "nie
                  patriotow" bo nie bedzie komu pracowac na emerytury. Szczerze gdyby
                  udalo mi sie znalezc pracy zagranica to chetnie byl wyjechala z tego
                  kraju,od ludzi za ktorych sie wstydze wlasnie takich patriotow na
                  pokaz.

Pozdrawiam wszystich bez wyjątku, chociaz wiem ze
                  zostane obrzucona blotem jak to Polak potrafi najbardziej.
                  • Gość: 666 Re: KRZYŻ IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 18:36
                    mainhg.demotywatory.pl/uploads/201008/1280923495_by_larwab_500.jpg
                    • Gość: Rebel Yell Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 22:13
                      Tak sie podgrzewacie, ciekawe gdzie byliscie jak HP w Wchu przenosila figurke
                      spod kopalni do kosciola na BK. Wtedy wydawalo mi sie ze zawlaszcza cos co
                      nalezy do wszystkich. Teraz mysle ze miala racje a nie wierzylem ze to powiem.
                      Jasne ze mozna bylo zagospodarowac ten fragment kopali, zamiast tego niewiele
                      brakowalo by pozwolono zeby figurka byla wizytowka agencji towarzyskiej. Skupcie
                      sie na lokalnych problemach bo o Wch w Polsce nikt nie pamieta.
                    • Gość: Emil Re: KRZYŻ IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 11:58
                      Brak mi słów na określenie zawiści i głupoty obrońców krzyża. To nie
                      sa ludzie normalni, a przynosza wstyd nam wszystkim. Kościół jek
                      zwykle milczy i napycha kabzę, rząd jak zwykle nieudolny nie potrafi
                      sobie poradzić z mocherami !
                      Co za chory kraj !
                      • Gość: ktoś Re: do Emila IP: 109.243.48.* 06.08.10, 09:01
                        A widziałeś,jak te mohery zapier...ją?Mają więcej siły i wigoru niż
                        inni,młodsi.A tacy ciężko chorzy!
                        Ja to bym tym wszystkim pozabierała renty i qrwa-do roboty!
                        Całe życie rządził rządem poj....y kler i nadal tak jest.Niech te samce w
                        czarnych sukienkach zajmą się czymś innym,a nie polityką i podżeganiem do
                        rozbicia,oraz podzielenia narodu.
                        A swoją drogą mamy kut.sa,nie prezydenta.Powinni mu nasr... mohery na łeb,to może
                        by dopiero zrozumiał,że nie on,tylko mohery są ważniejsze w państwie.
                        Żałosny dupek z PO!
                        • Gość: Emil Re: do Emila IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 21:33
                          Pozostaje mi przyznać Tobie pełną rację - okazuje się, że rządzi
                          kler i mohery - to bardzo przykre!
                    • Gość: Jurek Re: KRZYŻ IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:16
                      Zadymiarzy z krzyżami policja powinna rozgonić i krzyż usunąć. Albo
                      rząd rządzi albo zadymiarze!
    • Gość: do lol2010 Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 18:51
      Najpierw źli POwcy a teraz ludzie co mają Vectre. Zabawny z ciebie nadpobudliwy
      człowiek:-D Rozbrajasz mnie koleś normalnie :-D
      • Gość: andrzej Re: KRZYŻ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.08.10, 19:07
        nie od dziś wiadomo /i fajnie ze mocno to eksponujecie/ PIS posługuje się
        polityką nienawiści, jak widać z coraz to lepszym skutkiem, życzę powodzenia!
        • Gość: kopa Re: KRZYŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 23:53
          My PO-wcy jestesmy partią miłośći i pojednania.
          • Gość: ? Re: KRZYŻ IP: 213.251.189.* 05.08.10, 14:47
            jesteście gejami?
      • Gość: lol 2010 Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 05.08.10, 14:46
        Cieszę się, że cię "rozbroiłem", rozbawiłem :)
        • Gość: Emil Re: KRZYŻ IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 21:35
          Moher rozbroił by ciebie pałka lub ... krzyżem!
    • Gość: miejscowy Re: KRZYŻ IP: *.chello.pl 05.08.10, 04:03
      W dupie mam PO jak i PiS.Nie obchodzi mnie czy krzyz bedzie tam stal czy nie.Zastanawiam sie tylko, dlaczego nikt z PiSu nie protestuje i nie robi zadymy, przeciwko podnoszonej stawce vat.Podobno zalezy im na Polsce.Z drugiej strony,PO nie zrobilo nic, oprocz podnoszenia podatkow.Dla zwyklego zjadacza chleba,jest coraz trudniej zyc.Nasuwa sie wniosek,ze zarowno jedni jak i drudzy maja nas gleboko w dupie.!!!
      • Gość: kolo Re: Cud! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:43
        mamy CUD!

doimy lemmingi, a te nadal na nas głosują
        • Gość: Andrzej Re: Cud! IP: *.16.184.lan.e-wab.pl 05.08.10, 15:51
          mamy CUD! krzyż pod pałacem zwalnia nas z płacenia jakichkolwiek podatków, daje
          nam też jeść i obroni nas przed końcem świata!! Dziękujemy LECHU!
          • Gość: Jurek Re: Cud! IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:19
            Zimny Lech nadal przeszkadza i skłóca naród - czekam aż raz na
            zawsze umilknie!
            • Gość: szatan Re: Cud! IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.10, 08:32
              W Wałbrzychu to raczej należy w stosunku do Lecha używać określenia
              Zimny Chirurg :D
    • Gość: abc Re: do xyz IP: 109.243.48.* 06.08.10, 09:15
      Jak taki debil może mieć jaja?Robią z niego pośmiewisko,a on na to nic.

www.youtube.com/watch?v=AMDZBawokQk&NR=1
      • Gość: szpilka Re: do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:46

Gość portalu: abc napisał(a):

> Jak taki debil może mieć jaja?Robią z niego pośmiewisko,a on na to
        nic.
        >

Tylko debil może uważać, że prezydent ma się uganiać za każdym kretynem
        publikującym w sieci prostackie fotomontaże. IV RP się skończyła i
        nikomu nie przyjdzie do głowy ścigać jakiegoś bezdomnego Huberta za
        żart o prezydencie. Mamy obecnie Prezydenta a nie Prezydęta który
        obrażał się z byle powodu! No, może oprócz zniewagi wobec własnej żony,
        której dopuścił się Rydzyk nazywając ją czarownicą. Jeżeli chcecie się