Dodaj do ulubionych

Firma Jan Białoń Cars

IP: *.eranet.pl 23.11.08, 13:42
Czy ktoś zna firmę Jan Białoń Cars, która działa w Jeleniej Górze? Firma zajmuje się sprzedażą aut z zagranicy. Auta są sprowadzane, jednakże Klient nie ma możliwość ich zobaczenia. Wpłaca zaliczkę, podpisuje umowę, auto ma być dostarczone np. w przeciągu 30 dni roboczych (zależy od tego, co jest w umowie).

Moje pytanie do Państwa - mieszkańców Jeleniej Góry:
od kiedy firma działa na rynku? jakie opinie Państwo o niej słyszeli i czy ktoś kupił już tam samochód i cała procedura przebiegła sprawnie?

Proszę o odpowiedź!

www.bialon-cars.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 18:22
      Firma działa od niedawna, nie ma placu, nie ma aut w Polsce.
      W ofercie na stronie firmy wszystkie auta są opisane jako przygotowane do
      rejestracji - czyli niezbędna jest wizyta autem w stacji diagnostycznej. Czy
      uważasz że auta przyjechały na terytorium kraju a następnie zostały wysłane
      ponownie za Odrę?
      Ceny przedstawione na stronie firmy są kilka, kilkanaście tysięcy niższe niż
      podobne oferty firm lub osób prywatnych, co więcej są niższe niż ceny aut za
      Odrą (niezależnie od kraju pochodzenia).
      Nie chciałbym nikogo oczerniać ale obawiam się że firma nie rozreklamuje
      Jeleniej Góry w pozytywny sposób.

• Gość: senator Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.centertel.pl 24.11.08, 19:01
        Pracuję w "tym" interesie kilka lat ale takich cen samochodów jeszcze nie
        widziałem. Sam kiedyś z kolegą z pracy dzwoniłem do tej firmy żeby posłuchać co
        za głupoty ludziom wciskają.
        LUDZIE!!!Nie bądźcie naiwni. Jak można kupować auta których się nie widziało na
        oczy, wpłacać kolosalne zaliczki (kilka tysięcy złotych, których nie ma na
        placu. Ja rozumiem że działa na was cena; Niewielki problem w tym że w takich
        cenach samochodów za granicą (nieważne gdzie-Niemcy,Francja)po prostu NIE
        MA!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale będziecie sami sobie winni. Wtedy miejcie pretensje
        tylko do siebie i własnej głupoty.
        • Gość: klient Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 213.76.147.* 25.11.08, 10:39
          Dzięki za odpowiedź! Mam nadzieję, że więcej osób przeczyta to forum...
          • Gość: pokrzywdzony ? Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 81.219.117.* 01.12.08, 14:40
            Wpłaciłem zaliczkę - błąd 8000zł podejrzewam ze poszło.
            POczytajcie to forum:
            zaniepokojony.blog.onet.pl/
            • Gość: klient Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.eranet.pl 01.12.08, 17:05
              Dzięki! Czytam forum na bieżąco. Też zaliczka przepadła...
      • Gość: m. Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.tktelekom.pl 06.12.08, 15:13
        to oszust
        www.nj24.pl/index.php?option=com_content&Itemid=113&task=view&id=1138
    • Gość: poiu Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.08, 19:44
      Kilka dni temu rozmawiałem z osobą mającą dość dobre informacje o tej firmie.
      Szczegółów jednak nie mogę ujawnić.
      Kwota zaliczek, jakie pobrano, powala.
      Powiedział mi też o jednym drobiazgu; że nie ma zdjęć wnętrz samochodów. Przed
      chwilą wszedłem specjalnie na stronę JBC i jestem zaskoczony, bo wnętrza jednak są.

Nie żal mi ofiar (a będą!), bo trzeba być skończonym kretynem, żeby korzystać z
      takich "okazji" wierząc, że nie ma tu pułapki. Wiktymologia juz dawno opisała
      takie przypadki.
      • Gość: wujoM Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.pkobp.pl 02.12.08, 11:41
        Słuchajcie.

Po wielokroć zostało powiedziane, że naiwność ludzka...
        Smutne jest też to, że policja nic z tym nie zrobiła od ponad roku -
        kilkakrotnie słyszałem opowieści o bardzo podobnym systemie
        działania- i co ?????

NIC!!!!

JAK ZWYKLE !!!

Nadają sie na plaster.

• Gość: Gibi M Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.mielec132.ptc.pl 02.12.08, 12:22
          Czy udało się komuś nawiązać kontakt z firmą w dniu dzisiejszym.Czyżby facet
          rąbnął kasę z zaliczek i prysnął?A strona nadal działa i łapią kolejnych naiwnych.
          • Gość: klient Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 213.76.147.* 02.12.08, 13:49
            Niestety panowie już dziś są nieosiągalni. Panie z biura zgłosiły sprawę na policję. Pozostaje czekać i samemu zgłosić sprawę na policję lub do prokuratury.
        • Gość: poiu Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.08, 20:49
          Pogięło cię?
          Niby dlaczego policja miała wkraczać rok temu? Zgłosił ktos kant ?
          Bez zgłoszenia policja nie wkracza.
          Policjanci to nie przedszkolanki i dorosłych frajerów wychowywać nie muszą.
          Nawet nie mają prawa.
          Część (nie wszyscy! ) potencjalnych nabywców to typowi łowcy "okazji". A te
          często są ...hm... no, właśnie, jakby je tu nazwać?
          A ten gostek tylko to zorganizował.
          Szkoda tylko paru osób, które naprawde uwierzyły, że trafia im się okazja.
    • Gość: ritz Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.jg.vectranet.pl 02.12.08, 16:12
      jak można kupić auto ,nie oglądająć je wczesniej ,naiwniaki tak robią
    • Gość: Bujnik Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.ekoklar.com.pl 03.12.08, 14:12
      UWAGA!!!!!!! FIRMA JEST ZAWIESZONA OD DWOCH DNI - POLICJA
      ZABEZPIECZA ŚLADY. EWENTUALNE ZAMÓWIENIA W TEJ FIRMIE NIE ZOSTANĄ
      ZFINALIZOWANE. FACET ZNIKNĄŁ PIENIĄDZE TYM BARDZIEJ. OSZUST !!!!
      • Gość: Witam Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 14:34
        Panowie czy jest ktoś wśród Was kto zapłaicł zaliczkę. Chce się z ta
        osobą skontaktowac;
        • Gość: klient Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 213.76.147.* 03.12.08, 15:02
          Tak, np ja i wiele innych osób. Nie chcę powielać swojego kontaktu. Podawałam go na forum odnośnie JB zaniepokojony.blog.onet.pl/, zakladka 8, nick @.
          • Gość: m Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 15:58
            Czy zgłosilicie juz policji przestepstwo?
            Jeśli tak to gdzie zawiadmialiście, w Jelniej czy w swoim miescie
            zamieszkania?
            • Gość: klient Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 213.76.147.* 03.12.08, 16:23
              Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz na blogu zaniepokojony.blog.onet.pl/ Nie chciałabym na jednym i na drugim forum pisać tych samych informacji (szkoda czasu). Telefonicznie zgłaszasz to do Jeleniej Góry (nr 075 752 06 28), poza tym idziesz do najbliższego komisariatu i tam składasz zeznaznia (nawet jesli termin w umowie nie minął). Oni to przekażą do Jeleniej.
        • Gość: damian Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 20:05
          właśnie ja
          masz kontakt
          damianwoch@interia.pl
        • Gość: oszukany Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:55
          jestem jedną z naiwnych osób. moje gg 10364080
          • forumjg Re: Firma Jan Białoń Cars 05.12.08, 15:33
            dziś koleś został zatrzymany pod Nowym Targiem - więcej na www.forumjg.pl
            'PRZEKRĘT W BIAŁOŃ-CARS'
            zapraszam
            • Gość: mad Re: Firma Jan Białoń Cars IP: *.jg.vectranet.pl 06.12.08, 19:24
              Przecież od początku to pachniało szwindlem, ale pokrzywdzeni są
              sami sobie winni, taka naiwność wpłacac kasę na samochód którego nie
              ma... bez komentarza
    • Gość: maryha86 Re: Firma Jan Białoń Cars IP: 89.174.116.* 08.12.08, 08:04
      Czytajcie....
      www.nj24.pl/index.php?option=com_content&Itemid=113&task=view&id=1138
      • Gość: prudhoe Ogłaszają się nadal w Panoramie Firm 2009 IP: *.ghnet.pl 21.02.09, 16:16
        Ogłaszają się nadal w Panoramie Firm 2009
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka