IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 19.08.05, 21:17
Szukam dobrego seksuologa we Wrocławiu? Kogoś sprawdzonego, a nie takiego z
ogłoszenia!
Obserwuj wątek
    • kret24 Tylko nie Ślósarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.08.05, 22:28
      Szcególnie odradzam tę osobę, gdyż nie jest ona zbyt biegła w tych sprawach.
      Pewnie ma mało własnej praktyki!!! Całkowity laik.
      A oprócz tego nie zachowuje tajemnicy wizyt i obgaduje pacjentów. Do
      psychoterapii też nie ma dobrej ręki, chociaż szczyci się DOKTORatem z
      psychologii. Radzę unikać!!!! I nie wierzyć reklamie, bo on się bardzo
      reklamuje i pasożytuje na naiwnych ludziach. A że ich obgaduje i nie zachowuje
      tajemnicy wizyt to przykra prawda!
      • Gość: jaja Re: Tylko nie Ślósarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.08.05, 08:41
        Dzięki! Na pewno nie pójdę do niego.
        • Gość: As Re: Tylko nie Ślósarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.05, 07:54
          Slósarz ma doktorat, ale nie z psychologii
          • Gość: jaja Re: IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 16.09.05, 11:29
            a z czego?
            • Gość: student Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:14
              chyba z psychologii jak prowadzi zajecia ze studentami na tym kierunku?
              A cwiczenia z nim to takie sobie, ale o ciagle odbieranie korki na zajeciach to
              juz przesada! Nie polecam jako terapeuty. Dobry jest Jacek Rydlewski. I tylko
              on z uniwerku.
              • kasielle Re: 19.11.06, 20:45
                potwierdzam. spoznial sie na zajecia, rzucam kurtka po lawkach, zupelni
                olewajacy stosunek do studentow. no i ta ciagle dzwoniaca komorka... ale same
                zajecia w porzadku, ma duza wiedze i praktyke, doswiadczenie z pacjentami.
              • kasielle Re: 19.11.06, 20:46
                Rydlewski nie jest seksuologiem!!!!!!! zajmuje sie psychoterapia w podejsciu
                Gestalt, to nie seksuologia.
    • Gość: roy Re: Seksuolog IP: *.devs.futuro.pl 20.08.05, 17:57
      Dr Smolinski. www.seksuolog.org Cena za wizyte nie jest mala (okolo 150
      zl), ale nizsza niz u tego drugiego pana (200 zl) i do tego Smolinski to
      fachowiec jakich malo :) Przekonalem sie o tym osobiscie. Polecam :)
      • Gość: jaja Re: Seksuolog IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 21.08.05, 08:41
        Dzięki! Może ktoś jeszcze kogoś zna?
      • Gość: impo Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:39
        Ten facet jest lekarzem, więc ma uprawnienia do kierowania na badania i
        zapisywania leków. Psycholodzy nie mają takiego prawa.
    • metnia Re: Seksuolog 21.08.05, 13:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=291&w=11376185&v=2&s=0
    • metnia i jeszcze to: 21.08.05, 13:06
      <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=16269136&v=2&s=0>
      • metnia poprawka :) 21.08.05, 13:07
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=16269136&v=2&s=0
    • Gość: Byla studentka W.Ś Re: Seksuolog IP: *.cust.tele2.pl 22.08.05, 00:43
      Az wierzyc mi sie nie chce, ze Slosarz sie nie zachowuje w sposob profesjonalny
      i przed innymi swymi pacjentami 'obgaduje' pozostalych! Moze po prostu
      przytacza problemy innych, ale w tym nie byloby nic zlego, o ile nie zdradza
      danych osobowych. Mialam z nim zajecia i nigdy takie sytuacje nie mialy
      miejsca! A juz na pewno nigdy nie nasmiewal sie ze swych klientow i ich
      problemow! Owszem, mowil nam o swoich przypadkach, ale tylko i wylacznie w
      celach edukacyjnych. Bez zadnej ironii!
      Latwo komus zepsuc opinie. Nawet, jesli jest to wypowiedz jednej osoby...
      Moje slowa nie sa reklama dr-a Slosarza, bo nie znam go od strony terapeuty,
      ale chcialabym zaprotestowac jego przesmiewczym - rzekomo - zachowaniom wobec
      pacjentow. I chce tez zaprotestowac, iz nie zna sie na seksuologii. Zna sie. I
      ma w tej mierze wiele do powiedzenia.
      To tyle. Pozdrawiam. Niestety, nie moge polecic innego seksuologa, bo zadnego
      nie znam jako terapeuty.
      • Gość: placek Re: Seksuolog IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.08.05, 08:22
        Nie zachowuje się. Od jego byłej pacjentki wiem, że na porządku dziennym były
        takie sytaucje: "pani mąż powiedział o pani w czase naszej sesji, że...zgadza
        się pani z nim?" I nie pytał wcześniej męża o zgodę na zacytowanie go!

Nie mogę, tak jak przedmówca, z "własnego doświadczenia". Jednak są to już słowa
        dwóch osób...niestety.

Co do seksuologa- wspomniany dr jest psychologiem. Trudno porównywać psychologa
        z lekarzem, prawda? Zależy, w czym problem. Nie wiem, kogo osoba poszukująca
        seksuologa potrzebuje, ale to w sumie nie mój problem :)
        • Gość: jaja Re: Seksuolog IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 22.08.05, 08:27
          Ja też słyszałem już od paru osób to jego obgadywanie i aroganckie zachowanie
          na terapii.
        • kret24 Re: Placek 22.08.05, 11:50
          Ja podczas wizyty dowiedziałem się, iż mój znajomy również tam chodził. Pan Dr
          Ślósarz jednak twierdził, iż nie łamie tajemnicy wizyt bo nie wymienił jego
          nazwiska. Za to padło miejsce zamieszkania, cechy wyglądu, kierunek studiów,
          imię oraz problem ("On był taki znerwicowany..."). Czy to nie są dane
          osobowe????
          Dzieki Placku za odzew, bo jak widzę takich osób jest więcej.

Jednak warto przypomnieć, iż terapeuta nie ma prawa rozmawiać na temat pacjenta
          z żadnymi osobami, chyba że pacjent wyrazi taką zgodę i osobą tą jest partner
          pacjenta, najbliższa rodzina lub lekarz (np. ginekolog). Na pewno nie zwykły
          kolega.
          • kret24 Re: 22.08.05, 20:39
            Oj! To ja do niego na pewno nie pójdę. Zapłacisz 200 zł i cię jeszce obgada.
          • Gość: jaja Re: Dobrze wiedzieć IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 22.08.05, 20:54
            jw.
            • lek.medyk Re: Dobrze wiedzieć 12.09.05, 21:01
              Nie jest prawdą, iż we Wrocławiu praktykuje tylko 2 seksuologów.
              Oto pozostali:
              prof. Zygmunt Zdrojewicz - endokrynolog, seksuolog, konsultant wojewódzki ds.
              seksuologii
              dr n. med. Dariusz Kiełkiewicz - psychiatra, seksuolog, psychoterapeuta
              dr Kazimierz Szczerba - psycholog, seksuolog, certyfikowany hipnoterapeuta,
              superwizor Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego
              Również zróżnicowane są opłaty za wizytę. A 200 zł za wizytę nie bierze nawet
              prof. Starowicz.
              Wszelkie skargi na pracę niekompetentnych seksuologów można zgłaszać do
              Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego, które wydaje certyfikaty seksuologa
              klinicznego. Certyfikat ten nie jest dożywotni, lecz wydawany na 5 lat i w
              uzasadnionych przypadkach może zostać odebrany.
              • lek.medyk Trochę teorii.... 13.09.05, 15:50
                Zdaniem prof. Imielińskiego: "Lecznictwo seksuologiczne wiąże się z
                koniecznością zachowania absolutnej tajemnicy lekarskiej i pacjent powinien o
                tym wiedzieć. W przeciwnym razie może starać się świadomie zatajać pewne fakty
                mogące mieć duże znaczenie dla ustalenia rozpoznania i leczenia" (Imieliński,
                Zaburzenia psychoseksulane, 1970, s.195).
                • Gość: dr.psy. Re: Trochę teorii.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 14:34
                  Psychologia poszla naprzod, o wiele naprzod, od tamtych lat.
                  Teraz "leczy" sie pokazowo - pacjent uczestniczy - sam, z zona, partnerem,
                  seksuologiem. Zrodel nie wskazuje, mnostwo.
                  • lek.medyk Re: Trochę teorii.... 25.10.05, 15:30
                    Tak jest. Ale opisane sytuacje (i to 2 w jednym miejscu!!!) dotyczą nie
                    zachowania przez terapeutę tajemnicy wizyt, a to co innego. Przecież pacjenci
                    nie przychodzą w sprawie problemów znajomych? To jest przejaw braku
                    profesjonalizmu!!!!
                    • lek.medyk Re: ...i... 25.10.05, 15:43
                      W profesjonalnych gabinetach terapia pary małżeńskiej prowadzona jest przez
                      parę terapeutów. A to co innego niż skarżenie męzowi na żonę i odwrotnie. A w
                      każdej sytuacji, kiedy chce się porozmawiać o pacjencie, nawet z małżonkiem lub
                      innym lekarzem, należy uzyskać jego zgodę. I zasada ta obowiązuje do dzisiaj.
                      Nie czytałem żadnej publikacji, w której odchodzi się od takiej procedury.
              • Gość: MIRPO POLECAM KAZIA SZCZERBĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:40
                Bardzo fajny, ciepły i profesjonalny terapeuta, traktujacy człowieka jako
                holostyczną , całość , nie zaś jako organ czy tylko emocje ..
                • lek.medyk Re: POLECAM KAZIA SZCZERBĘ 24.09.05, 14:59
                  Również polecam! Jest to prawdziwy autorytet w dziedzinie seksuologii.
                  A w celu ochrony przed pseudoterapeutami radzę zawierać z nimi pisemny
                  kontrakt.
                  W umowie takiej zawarte powinny być: czas leczenia, cel, odpłatność za wizytę a
                  także klauzula o obustronnej poufności wizyt. Mając taką umowę łatwiej jest
                  dochodzić swoich praw przed sądem cywilnym lub przed komisją w Polskim
                  Towarzystwie Psychologicznym czy Seksuologicznym.
                  P.S. Ostatnio w środowisku psychologów i psychoterapeutów chodzi anegdota o
                  jednej pani, która przed komisją PTP stanęła z pieskiem. Ciekawe czy ja znacie?
                  • lex.1964 Re: Również Szczerba 27.09.05, 20:21
                    Także polecam dr. Kazimierza Szczerbę. Prawdziwy terapeuta: ciepły,
                    kompetentny, skromny. Nie potrzebuje się reklamować.
                    • Gość: Mary Re: Również Szczerba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:37
                      A powie ktoś gdzie znajduję się jego gabinet??:) W internecie nie mogę znaleźć..
                      • Gość: jacek Re: Również Szczerba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:19
                        Gabinet znajduje się chyba na ul. Łukasińskiego. Spróbuj w książce tel. w
                        numerach prywatnych: Szczerba Kazimierz ul. Łukasinskiego. Ten Pan niestety się
                        nie reklamuje, a bardzo szkoda. Jest sympatyczny i na pewno dyskretny.
                        • lex.1964 Re: numer tel. 28.09.05, 12:42
                          Oto nr tel. 372 32 46. Trzeba się zarejestrować.
                          • Gość: jaja Re: numer tel. IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 03.10.05, 20:49
                            Ja też dziękuję za namiary na kogoś sprawdzonego.
                            • vinnie123 Re: numer tel. 18.10.05, 09:18
                              A ile kosztuje u niego wizyta? Może ktoś napisze?
                              • Gość: Clarissa Re: numer tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:17
                                No włąśnie niech ktoś napisze ile kosztuje wizyta?
                                • Gość: kika Re: numer tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:55
                                  Nikt nie wie????
                                  • Gość: sylwia wizyta 100 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:54
                                    Wizyty u dr. Szczerby kosztuje 100 zł.
                  • Gość: lips Re: piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:26
                    Jakiej rasy był piesek?
      • Gość: hipnoza Re: Seksuolog IP: 82.160.253.* 04.10.05, 12:51
        Pan Ślósarz ma wiele do powiedzenia na każdy temat i to nawet jak się nie zna.
        Pamiętam jego wypowiedzi na temat hipnozy, chociaż sam nie przeprowadził ani
        jednego seansu. Osoba ta również nie jest żadnym psychoterapeutą, ponieważ nie
        ukończyła szkoły psychoterapeutycznej i nie przeszła terapii własnej. A ten
        słynny doktorat nie czyni go psychoterapeutą. Również Pan ten nie ma prawa
        kierować pacjentów na żadne badania, gdyż nie jest też lekarzem.
        • Gość: karzeł z wa-wy Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:41
          Zgadza sie!!!!
          • Gość: fakt Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 16:56
            Także Polskie Towarzystwo Seksuologiczne potwierdza, iż Wiesław Ślósarz nie
            posiada kompetencji do kierowania pacjentów na badania hormonalne i inne z
            zakresu analityki medycznej. Osoby zainteresowane mogą to sprawdzić dzwoniąć
            lub pisząc do towarzystwa.
            Czas zakończyć naciąganie nieświadowych pacjentów.
            • Gość: były pacjent Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:16
              A pacjentom opowiada historie, że posiada takie kwalifikacje. Niestety zwykle
              po dwóch wizytach i 400 zł opłaty okazuje się , że trzeba odwiedzić
              endokrynologa Marka M przy ul. Grunwaldzkiej. Rzekomo najlepszy we Wrocławiu, a
              na pewno najdroższy.
              Również skierowanie jakie wystawia na badania to zwykła kartka, która nic nie
              znaczy. Również jego zachowanie podczas wizyty jest dziwne; zero kontaktu z
              pacjentem, nos wlepiony w komputer, rozmowy przez telefon,wyniki badań
              interpretuje przy pomocy ściągi z komputera. Sam siedzi rozwalony w wielkim
              skórzanym fotelu, a pacjent na jakimś małym krześle.
              Także dzwoniłem w tej sprawie do towarzystwa i jego v-ce przewodniczący
              potwierdził powyższą opinię, iż osoba ta nie posiada kompetencji do kierowania
              na badania i ich interpretowania. Oszukiwanie pacjentów w gabinecie psychologa
              to skandal.
              Polecam endokrynologów i urologów z Vity na Oławskiej. Wszystko w jednym
              miejscu i ceny normalne. Do tego pełna kultura.
              • lex.1964 zasady etyczne 13.06.06, 08:39
                Niestety etyka w zawodzie psychologa poszła w las.
                Swoją drogą to etyka jest obowiązkowym przedmiotem na psychologii dopiero od
                kilku lat. Moze niektórzy powinni nadrobić zaległości?
            • Gość: aaa Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:02
              Ale innych to potrafi krytykować!
      • Gość: też studentka Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:57
        Wcale mnie nie dziwią tak złe opinie pacjentów. Opisana osoba podobnie traktuje
        studentów np. odbiera ciągle komórkę na zajęciach i to bez słowa przepraszam.
        Ciekawe jest to, iż zajęcia z nim przypadają zwykle w dni świąt, kiedy jest
        wolne, np. w listopadzie 1,11,15. Pracę w Instytucie traktuje chyba tylko jako
        źródło ZUs-u?
        P.S. Co to prawdziwości pochwał "byłej studentki" też mam sporo wątpliwości!
        • Gość: byla studentka Re: Seksuolog IP: *.cust.tele2.pl 03.12.05, 04:14
          Dlaczego masz watpliwosci, co do prawdziwosci pochwal? Po pierwsze, to nie byly
          pochwaly dr W.Ś., a moja o nim i jego zajeciach opinia. Po drugie, to, co
          napisalam, jest zgodne z moim odbiorem jego zajec i jego, jako dydaktyka. Ale
          rozumiem, ze Twoj odbior moze nie zgadzac sie z moim. Byc moze teraz inaczej
          prowadzi zajecia. Swoje informacje czerpie tylko i wylacznie na podstawie
          jednych zajec fakultatywnych, nie specjalizowalam sie w psychologii klinicznej,
          ale pamietam, ze koledzy nie narzekali na jego rzekomy i przedstawiany tu brak
          kompetencji, a raczej z zajec byli zadowoleni. Ale za malo wiem, by pisac tu
          cokolwiek w ich imieniu. Jesli chodzi o odbieranie komorki, faktycznie, mialy
          miejsce takie zdarzenia. Byly to telefony od klientow, rozmowy trwaly pare
          sekund, Wieslaw mowil, ze nie moze teraz romawiac i prosi o tel za chwile, a
          poza tym - zawsze przepraszal! To tyle, co mialam do dodania. POzdro!
          • Gość: tez studentka Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 19:15
            W całym instytucie tylko ten pan odbiera sobie ciagle telefon na zajeciach.
            Może studenci też zaczną robić to samo!
            W przyszłym semestrze proponuję zaplanować sobie zajecia w poniedziałek, bo
            wypada 1 Maja, Wielkanoc oraz może Juwenalia.
            Konsultacje proponuję w piątek o 20.00, bo na pewno nikt nie przyjdzie.
            Pozdrawiam
            • kret24 Re: sms 13.02.06, 10:25
              Podczas wizyt też odbiera telefon i wcale nie przeprasza.
              .... i ciekawostka - do byłych pacjentów pisuje złośliwe sms-y.
              P.S. sms-y przechowuję w pamięci mojego telefonu, więc mogę je opublikować na
              tym forum. Bardzo ciekawe są te z sierpnia 2005 r.
    • lek.medyk Re: Seksuolog 25.10.05, 12:08
      Polecam korzeń żeń-szeń.
    • Gość: nie pomagają! Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:03
      • Gość: urolog Re: Seksuolog IP: 217.197.77.* 24.11.05, 10:20
        W zaburzeniach wzwodu bardzo pomocna może okazać się konsultacja urologiczna.
        Właśnie urolodzy posiadają pełne kompetencje do diagnozowania tego problemu
        oraz do stosowania najnowszych leków. Cena wizyty zwykle nie przekracza 100 zł.
        • Gość: mix Re: urolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:02
          www.radosczycia.pl
          Na tej stronie jest wiele informacji i adresy gabinetów.
          • megimach Re: urolog 02.12.05, 20:01
            naprawde nie wiedzialam ze az takie duże są stawki, ech

SZUKASZ PREZENTU? ZOBACZ MOJE RĘCZNIE MALOWANE BLUZKI:
            www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2887892

• Gość: mexxx Re IP: *.tdi.tktelekom.pl 03.12.05, 12:11
              Wizyty bardzo drogie, ale jakość bardzo niska. Ale dzisiaj kiedy rynek
              weryfikuje terapeutów jeszcze parę takich afer i niektóre osoby z niego
              wypadną.
              • Gość: miss Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:38
                Drogo wcale nie znaczy dobrze! To zwykła manipulacja, ale jak każde działanie w
                złej wierze w końcu wychodzi na jaw.
                • Gość: abc Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:31
                  Niestety dopóki nie będzie ustawy o zawodzie psychoterapeuty jakość się nie
                  poprawi. Wtedy kazdy bedzie musiał skończyć 5-letnia szkołę terapeutyczną i
                  min. 200 godz. własnej terapii.
                  A teraz tylko czasami ktoś napisze o skrzywdzeniu dzieci, seksie z pacjentką
                  czy braku poufności wizyt.
                  • Gość: miss ustawa IP: 217.197.74.* 07.03.06, 21:55
                    Jezeli ta ustawa wejdzie w życie to we Wrocławiu zostanie kilku
                    psychoterapetów.
                    Ale może chociaz jakość się poprawi? Mam taką nadzieję........
                    • lex.1964 Re: 26.03.06, 10:00
                      Taka ustawa jest pewnym osobom bardzo nie na rekę.
                      • Gość: wi Re: IP: *.magma-net.pl 02.06.06, 14:00
                        jest nowe forum zdrowotne
      • Gość: traveler Re: Seksuolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:55
        A ja polecam wyjazd w fajnie miejsce i to najlepsza terapia.
        • Gość: aaa Re: Seksuolog IP: 217.197.79.* 22.09.06, 08:58
          up!
          • Gość: misio Re: Seksuolog IP: 78.10.86.* 28.05.17, 17:24
            A kto jest najlepszy? Widzę, ze jest sporo bardzo słabych specjalistów.
            • Gość: prawda Re: Seksuolog IP: *.43.17.83.ipv4.supernova.orange.pl 24.12.17, 13:01
              Nie wierzcie w te tytuły seksuologa klinicznego. Sporo osób dostało je pod koniec lat 90.bez egzaminu, bo miały jakieś zasługi w tym temacie. Jedna z tych osób to prof. Lechosław G. z Poznania, który przebywa w ZK za molestowanie seksualne pacjentek. Tutaj filmik: www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/seksuolog-lechoslaw-g-skazany-na-cztery-lata-za-molestowanie,317914.html
            • kallia1 Re: Seksuolog 28.12.17, 12:47
              Bardzo polecam seksuolog Magdalenę Adamus , a od zaburzen wzwodu androloga i urologa doktora Andrzeja Przybyłę z Ginemedica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka