Dodaj do ulubionych

okna PCV, pytanie

IP: 81.15.171.* 02.12.09, 12:07
Witam!
W najbliższym czasie chcę wymienić okna w mieszkaniu. Wybór padł na okna z
Oknoplastu Kraków. Firma, która będzie je u mnie montować zaproponowała mi
wstawienie okna, które stoi w magazynie od ok. 2 lat - po prostu kiedyś klient
się po nie nie zgłosił, a wymiar jest taki sam. Proponują przy tym zniżkę -
ok.300 zł. Mam pytanie-czy okno, które stało w magazynie (jest ofoliowane) nie
straciło swoich właściwości, czy raczej nie powinnam decydować się na jego
wstawienie? Bo tak sobie myślę, stało oparte o ścianę, dwa lata, mogło się
wypaczyć?
I jeszcze jedno, wykonawca twierdzi, że montaż na piankę jest wystarczający w
bloku z płyty, czy to prawda?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • czarny.maryjan Re: okna PCV, pytanie 23.12.09, 09:51
      Okno z magazynu nie będzie niczym odbiegać od nowego, należy tylko sprawdzić czy
      folia zabezpieczająca na profilach, łatwo daje się odrywać, bo mogła się
      zwulkanizować z profilem jeśli stoi długo.
      Ale raczej warto zaryzykować. Co do montażu to sama pianka to zgroza!!!!!!!!
      Okna powinny być przymocowane do muru w odpowiednich punktach. Warto zadać
      pytanie specjalistom. Tu na tym blogu można pod dowolnym artykułem zadać
      pytanie: Montażokien, na pewno odpowiedzą i będzie to szczera odpowiedź.
      -------------
    • fenster24 Re: okna PCV, pytanie 08.05.21, 22:38
      Jeśli faktycznie stało w magazynie, a nie na dworze to nie powinno być żadnych problemów. Tak czy tak osoba która sprzedaje musi udzielić 5 letniej gwarancji. My akurat sprzedajemy na Niemcy nowe fensterauspolen.pl/
    • ninja777 Re: okna PCV, pytanie 03.01.24, 16:27
      Pierwsze słyszę o załatwianiu sprawy w ten sposób. Musi być w 100% 1:1 wymiary. Nie ma żadnych kombinacji z montażem, jak są różnice. Nie daj się zwieść. Polecam Ci jeszcze wybrać się po wycenę do Oknoplast oni mają duże doświadczenie, solidne okna i często jakieś promocje. Przemyśl i nie ryzykuj dla paru groszy oszczędności.
      • adamr1994 Re: okna PCV, pytanie 13.03.24, 11:07
        Najlepiej zainwestować w nowe okna. Wszelkie ewentualne odkształcenia czy nieszczelności mogą poskutkować uczuciem przeciągu, stratami energii lub co gorsza - problemami z zamykaniem i otwieraniem okien. Proponuję skontaktować się z firmą Raven z Grodziska Mazowieckiego. To bardzo rzetelny producent okien w sprawdzonych technologiach Schuco, który produkuje stolarkę o doskonałym stosunku ceny do jakości, warto sprawdzić.
    • andrzej7997 Re: okna PCV, pytanie 24.07.24, 17:40
      Rozumiem Twoje obawy, dlatego chciałbym zwrócić Twoją uwagę na systemy okienne Schuco LivIng z PVC. Są znane z doskonałej jakości i precyzyjnego wykonania. Jeśli chodzi o montaż, to polecam kontakt z firmą Mitbau z Wrocławia. To doświadczeni partnerzy Schuco, co stanowi gwarancję, że wszystko będzie idealnie dopasowane. Warto zainwestować w sprawdzone rozwiązania, które zapewniają komfort i trwałość na lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka