Gość: olisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 22:54 witam! jaki materiał na parapet moglibyście mi polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: materiał na parapet 23.08.10, 23:44 wewnetrzne - w zaleznosci od upodoban, ja preferuje marmur, moze byc tez drewno, granit, aglomarmur, postforming, plastik, itp. zewnetrzne - granit, najczesciej jednak widac na elewacjach z blachy i z tworzywa; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: materiał na parapet IP: *.aster.pl 24.08.10, 21:57 wewnetrzny - mozna obrobic karton-gipsem i polozyc na nim grube szklo, wyglada bardzo ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: materiał na parapet IP: *.aster.pl 26.08.10, 16:05 Granit. Granity relatywnie bardzo staniały, wybór jest duży i są nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wronie Re: materiał na parapet 26.08.10, 17:37 u mnie sa parapety z tłoczonego aluminium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: materiał na parapet IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 26.08.10, 19:32 tloczone aluminium ma te przewage ze sie praktycznie nie odksztalca wady to brak powloki ochronnej od spodu i noski noski sa konieczne przy parapetach o spadku ponizej ok 25 stopni zapobiegaja splywaniu wody na elewacje i tworzeniu zaciekow dlatego do malych spadkow stosuje sie boczne noski parapety kamienne czy klinkierowe musza miec odpowieni spadek pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wronie Re: materiał na parapet 27.08.10, 11:05 dokładnie, ja ze swoich jestem b.zadowolony, zamówiłem je w Helopalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: materiał na parapet IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 27.08.10, 17:24 zle mnie zrozumiales obojetne jakie masz parapety tloczone czy giete z blachy aluminiowej wazne jest zeby powloka lakiernicza wytrzymala przynajmniej 30 lat wazne sa rowniez noski wykonczajace boki parapetu na parapecie sie nie staje nie ma skrzynek z kwiatkami wiec po jaka cholere kupowac tloczone skoro parapety z blachy wytrzymaja podobnie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kemizo.pl Re: materiał na parapet 10.09.10, 09:35 Na parapety zewnętrzne jak i wewnętrzne polecam granit, gdyż jest kamieniem twardym, trwałym, który z pewnością posłuży na długie lata oraz daje świetne efekty wizualne. Dowodem na to są nasi liczni klienic. Natomiast marmur oraz konglomerat można jedynie zastosować wewnątrz, ponieważ są to kamienie miękkie, na których mogą powstawać plamy oraz mogą szarzeć. Na wszelkie pytania dotyczące kamieni naturalnych takich jak marmur, granit czy konglomerat odpowiemy drogą mailową bądź telefonicznie. ZAPRASZAMY!!! KONTAKT: ul. Żagańska (teren dawnych koszar wojskowych) 68-200 Żary woj. lubuskie e-mail: bok@kemizo.pl tel: 68 478 45 35 Odpowiedz Link Zgłoś
jar.os Re: materiał na parapet 10.09.10, 22:57 kwiatków na gęsto nastawiaj i z bani Odpowiedz Link Zgłoś