Dodaj do ulubionych

farba flugger czy beckers

• Gość: gość Re: farba flugger czy beckers IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.13, 16:29
      Zdecydowanie Flugger.
    • Gość: Gość Re: farba flugger czy beckers IP: *.free.aero2.net.pl 03.12.13, 15:00
      Malowałam całe mieszkanie farbanmi Flugger i NIE POLECAM!!!! W części mieszkania śmierdzi jak by moczem kocim. Zapach jest nie do wytrzymania.
      Flugger nie uznał reklamacji, pomimo, że ich technik twierdził, że wszystko jest wykonane zodnie ze sztuką malarską. Niemniej jednak zdaniem Fluggera są to farby do malowania świeżo otynkowanych ścian, a nie na starą farbę.
      Teraz musimy zrobić drugi, bardziej kosztowny remont, bo czeka nas wymina regipsów.
      Nie są to tanie farby, ale też ich jakość pozostawia wiele do życzenia!!!
      • Gość: sprzedawca Re: farba flugger czy beckers IP: *.30.199.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.13, 20:56
        Szczerze to nie mam nic wspólnego z fluggerem bo sprzedaję konkurencyjne produkty, ale taki opis sytuacji po pomalowaniu jest dla mnie dość dziwny.... farba jak śmierdzi to jest zepsuta i nie ma siły aby nie uznać reklamacji (po dacie ważności/przemrożona/przegrzana), zapach amoniaku (czy inaczej moczu kociego) jest charakterystyczny dla farb satynowych z racji chemii stosowanej w ich żywicach, ale nie jest to nic uciążliwego i nie utrzymuje się długo (czyli praktycznie nie ma żadnego problemu nigdy) (chyba, że coś jest nie tak z produktem - czyli wracamy do meritum) - jeżeli producent nie uznaje reklamacją bo było pomalowane na starą farbę a nie tynk to jest to albo bzdura bo zachował się totalnie nieprofesjonalnie/ nie chce przyznać się do winy/ albo ta wypowiedź jest sztuczną antyreklamą, bo nie jest to za mocno podparte argumentacją...

z resztą nie mój cyrk nie moje małpy, ale jak by mi capiło od farb to raczej nie myślał bym o nowym remoncie tylko twardo walczył o swoje i każdy by to uznał jeżeli produkt jest spalony aby cicho załatwić sprawę...
        • Gość: Gość Re: farba flugger czy beckers IP: *.free.aero2.net.pl 03.12.13, 21:12
          Wpis nie jest antyreklamą, tylko ostrzeżeniem dla innych kupujących, przed brakiem profesjonalizmu firmy Flugger. Każedemu może zdarzyć się wpadka, ale sztuką jest załatwić to na poziomie. Flugger nie potrafi.
          Zgłosiłam się do centrali z reklamacją. Przyjechał Pan, popatrzył, ocenił i uznał, że po naszej stronie nie ma winy. Ale nie on rozpatruje reklamcje, tylko centrala. Zaproponował, tak od siebie, żeby w nocy grzać bardzo intensynie w pokojach, a w dzień wietrzyć.
          Tak też robiliśmy prze dwa tygodnie. Nic nie pomogło.
          W między czasie przyszła odpowiedź z Flugger z informacją, że nie przyjmują reklamcji.
          Odpisałam, ale już nie raczyli wysłać odpowiedzi.
          Teraz mogę wybrać się do sądu, albo na własny koszt wyremotować pokoje.
          Papierem ściernym starłam kawałek farby i ten pył strasznie śmierdzi. Są to jednak ściany z kartongipsu i łatwo naruszyć ich strukturę.

W całej sprawie najgorsze jest to, że Flugger w ogóle nie chce na ten temat rozmawiać z nami. To świadczy o nieprofesjonalności firmy. Cykl sprzedaży nie kończy się na wystawieniu paragonu....
          • Gość: Sprzedawca Re: farba flugger czy beckers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 16:20
            jaką opinię mam o tych farbach to jedna sprawa ;) ale śmierdząca farba to faktycznie problem z którym spotkałem się kilka razy na reklamacjach pracy "fachowców" którzy kupili coś gdzieś etc i potem wyszło jak wyszło.... Co do sądu to oczywiście można bo wina leży w tak przedstawionej sytuacji w farbie, ale jeżeli nie dostała Pani zwrotki na drugie pismo w czasie 14 dni to:

"Okres w jakim sprzedawca musi udzielić konsumentowi odpowiedzi na reklamacje wynosi 14 dni. Liczy się go jako dni kalendarzowe, a więc liczonych kolejno po sobie. Dotyczy on jednak tylko przypadków żądania naprawy albo wymiany towaru niezgodnego z umową. Termin ten nie mam zastosowania w przypadku żądania obniżenia ceny albo odstąpienia od umowy.
            Brak odpowiedzi
            Konsekwencją nie udzielenia odpowiedzi na reklamację jest uznanie go za uzasadnione. Przedsiębiorca uchybiając obowiązkowi ustosunkowania się do żądania kupującego:
            uznaje fakt niezgodności towaru z umową,
            zgadza się na załatwienie reklamacji zgodnie z żądaniem w niej zgłoszonym.

Czytaj więcej na Infor.pl: www.infor.pl/prawo/reklamacje/terminy/204086,W-jakim-terminie-sprzedawca-powinien-odpowiedziec-na-reklamacje.html#ixzz2mc7AdtvS "

Tak więc jeżeli nie odpowiedzieli to argument jest po Pani stronie, o co mi chodzi to jakie jest uzasadnienie winy w pierwszym piśmie. Grzanie mieszkania i wietrzenie to trochę kpina, jeśli daje taką radę i źle o nim świadczy. Ciekaw jestem skoro nie przyjęli reklamacji co jest ich zdaniem powodem nie bo co? Siedzę trochę w temacie i staram się pomóc każdemu klientowi bo dobry serwis poznajemy jak coś się sypie a nie jak jest wspaniale dobrze i super. Dlatego abym mógł więcej napisać proszę o podanie takich informacji jak: co było wcześniej na ścianie (farba/gładź/podłoże GK) etc. jaki grunt generalnie jak został zbudowany system malarski wtedy będziemy mogli dopatrywać się gdzieś błędu. Jaka farba fluggera była wybrana.

A jeżeli nie podoba nam się zapach czyli produkt był zepsuty do data produkcji/ chwila dostawy/ transport/ partia produktów wszystko muszą napisać co się od nich żąda bo to oni są dla nas a nie odwrotnie.

Pozdrawiam
      • Gość: robsll Re: farba flugger czy beckers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 15:36
        dzieki Kolego za info o firmie. pomogłeś dokonac wyboru farb. bedzie beckers - w moim osobistym odczuciu sa lepsze!!
      • Gość: gość Re: farba flugger czy beckers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.14, 12:01
        Trzeba uczciwie płacić wykonawcom a nie będzie niespodzianek w postaci smrodu moczem
    • nawalonych7krasnali Re: farba flugger czy beckers 04.12.13, 16:32
      Przestań zaśmiecać forum tymi żenującymi farbami, pani przedstawicielko od flugera Twój nick i Twoje wątki
    • nawalonych7krasnali ewwa_80 i jej fluger 04.12.13, 16:32
      Przestań zaśmiecać forum tymi żenującymi farbami, pani przedstawicielko od flugera Twój nick i Twoje wątki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka