Dodaj do ulubionych

płyta obornicka

08.01.11, 17:48
Witam,
mam pytanie:
szykuję się do wynajęcia lokalu pod sklep odzieżowy, ściany działowe wykonane są z płyty obornickiej. Czy na takiej ścianie da się powiesić półkę, wieszak, listwę? Czy to się będzie trzymać?
dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: engi płyta obornicka = styropian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 14:05
      A na styropianie ciezko cos "wieszac"...

ps. Nie stać cie na regały sklepowe? To moze daruj sobie ten "sklep"
      • mauske Re: płyta obornicka = styropian 09.01.11, 14:27
        Gość portalu: engi napisał(a):

> A na styropianie ciezko cos "wieszac"...
        >
        > ps. Nie stać cie na regały sklepowe? To moze daruj sobie ten "sklep"

Dziękuję za odpowiedź, daruj sobie peesy i czytaj ze zrozumieniem.
        Lokal jest już gotowy - ze ścianami działowymi właśnie z tej płyty.
        Sklep jest z lekką konfekcją damską, przecież nie wstawię do niego ciężkich regałów jak do spożywczego na mleko.
        Aktualnie szukam systemu konfekcyjnego i niestety zdecydowana większość wymaga mocowania listewek do ścian albo zawieszenia na niej kilku elementów.
        • marbun1 Re: płyta obornicka = styropian 09.01.11, 17:31
          wieszasz tak samo z tym ze wkręcasz więcej blachowkrętów niż byś montował na kołki rozporowe możesz jeszcze dla pewności podkleić klejem montażowym

a właściciel godzi się na robienie dziur w ścianach
          • xboxik Re: płyta obornicka = styropian 12.05.11, 12:20
            witam,

nie ma znaczenia czy wieszasz obrazek obraz czy półkę musisz zadbać o odpowiedni kołek rozporowy do płyty warstwowej i wszystko wisi, wiem bo sprzedaje płyty, pozdrawiam
    • Gość: julek Re: płyta obornicka IP: *.centertel.pl 31.03.14, 18:20
      A nie chcesz sobie kupić pawilonu z płyty obornickiej? To chyba lepsze rozwiązanie niż wynajem. Płytbud z Obornik oferuje świetne pawilony handlowe. Przedzwoń do nich i dowiedz się co i jak.
    • matiwia Re: płyta obornicka 04.03.15, 11:33
      ja kupiłam cały kontener firmy Ramal z płyty obornickiej i jest on bardzo wytrzymały
    • janik138 Re: płyta obornicka 29.05.15, 10:41
      Jasne, że będzie! Mi zrobili w ramalu taki pawilon właśnie z płyty obornickiej i wszystko ładnie się trzyma, można dostosować też do swoich upodobań. Ja tam jestem zadowolony i do tego koszty takiego pawilonu są dużo niższe niż wynajem "normalnego" lokalu.
    • yetto Re: płyta obornicka 11.06.15, 13:43
      Pewnie zależy od firmy jaka się tym zajmie. Ja polecam Ramal pod Poznaniem, wszystko dobrze się trzyma, a pracownicy są bardzo pomocni.
      • 6bejatka Re: płyta obornicka 06.07.15, 11:38
        Również polecam Ramal z Obornik, robią świetne kontenery, duży wybór i korzystne ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka