Dodaj do ulubionych

Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż

23.10.11, 23:16
Witam!!Spodobały mi się kafle dokładnie grys z firmy PARADYŻ Lensitile grys 45x45 Raczej są matowe,czy moga być na podłoge do kuchni.Kompletnie nie wiem jak to się spisuje Może ktoś ma z tej firmy nie koniecznie te.czy trzeba to impregnowac i jak się spisze w użytkowaniu Dzieki za opinie Mile widziana każda rada pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ikaria80 Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż 24.10.11, 16:38
      Każdy gres nie zależnie od tego czy jest matowy czy błyszczący trzeba koniecznie zaimpregnować.
      Polecam artykuł na ten temat:
      olazience.pl/montaz-lazienki-cersanit/34-zaimpregnuj-plytki-i-fugi
    • Gość: radqe@wp.pl Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 15:08
      Witam,
      niestety nie zgodzę się z poprzednim postem. Nie każdy gres trzeba impregnować. Paradyż nie jest dobrą firmą jeżeli chodzi o gresy. Jestem sprzedawcą w firmie Domex www.domex.az.pl. Zachęcam do zapoznania się z naszą ofertą. Tu nie ma płytek, które trzeba impregnować gdyż są same w sobie najwyższej jakości i w najlepszej cenie. Osobiście polecam zerknąć na fabrykę Delconca- gresy barwione w masie i zapraszam do kontaktu. Doradzę na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie i układaniu płytek. radqe@wp.pl
      • Gość: inż. Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 16:20
        Posłuchaj SPRZEDAWCO, nie rób ludziom wody z mózgu, to że gres jest barwiony w masie nie powoduje że ma zamknięte pory. I na rozlany olej czy krew (sic!) nic tu nie pomoże, dlatego zmniejszając chłonność materiału można zminimalizować straty.
        • ikaria80 Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż 12.01.12, 22:14
          Niektóre gresy są impregnowane już w fabryce i wtedy nie trzeba impregnować ponownie w domu.Taka informacja powinna jednak być zawarta na opakowaniu.
    • tuplytki Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż 11.01.12, 08:50
      Witam.
      Wybrała Pani produkt,który nie wymaga żadnej impregnacji.Jak sama nazwa mówi gres szkliwiony tzn.mówiąc językiem laika ma" polewę"czyli szkliwo,które jest mocne,twarde(PEI IV),nie przepuszcza żadnych plam.Po prostu woda i dowolny środek czyszczący w/g uznania.
      www.tuplytki.pl/76488,salon-ceramika-paradyz-lensitile
      Sugeruje nie mieć żadnych obaw co do użytkowania,jedynie kierować się własnym gustem co do koloru,wymiaru.
      Pozdrawiam
      tuplytki.pl
      > Witam!!Spodobały mi się kafle dokładnie grys z firmy PARADYŻ Lensitile grys 45x
      > 45 Raczej są matowe,czy moga być na podłoge do kuchni.Kompletnie nie wiem jak
      > to się spisuje Może ktoś ma z tej firmy nie koniecznie te.czy trzeba to impregn
      > owac i jak się spisze w użytkowaniu Dzieki za opinie Mile widziana każda rada
      > pozdrawiam
    • kasiak37 Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż 11.01.12, 15:52
      mam gres na calym parterze wiec i w kuchni tez.Na dodatek mam gres polerowany,zaimpregnowany.Spisuje sie super.
    • Gość: beet_a Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 21:27
      ja mam płytki gresowe w kuchni Opoczna - spisują się znakomicie, nie impregnowałam ich - płytki zamawiałam w internetowym sklepie ilazienki24.pl - znajdziesz tam gotowe aranżacje oraz sporo ciekawych porad i informacji
    • Gość: zawiedziona Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 17:01
      Mam u siebie ok. 100 m kw podłogi wyłożonych beznadziejnymi płytkami paradyż affron beige. Ostrzegam przed produktami tej firmy. Nie mam już siły na poprawki. Kafle mają całą masę skaż i do tego są potwornie krzywe (łódki), świetni glazurnicy robili co mogli, ale efekt jest opłakany.
      W zależności od pory dnia i kąta padania światła wychodzą coraz to lepsze kwiatki. Kafle były reklamowane, ale w związku z tym, że niestety zostały położone nie można tego "dziadostwa" oddać.
      Ostrzegam dajcie sobie spokój z tą tandetną firmą.
      • Gość: malina Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż IP: *.play-internet.pl 03.05.14, 13:25
        mam w kuchni płytki Paradyż Doblo Bianco w satynie - jedna z najwięszych głupot, jaką w życiu zrobiłam. Płytki są beznadziejne! Krzywe jak szlag, fachowiec się mocno nagimnastikował aby je połozyć, robił co mógł, ale niestety szału nie ma. Poza tym utrzymać te płytki w czystości graniczy z cudem! Jedyne co bym zmieniła w świeżo wyremontowanym mieszkaniu, to własnie te zakichane płytki. Brud się w nie wżera, po 2 miesiącach na jednej płytce już pękło szkliwo i jest "pajęczyna". Istny dramat! Nigdy więcej płytek tej firmy! W łazience mam płytki Końske - te jak najbardziej polecam!
      • karolbinka Re: Kuchnia czy może być gres,grys Paradyż 02.12.14, 16:04
        Droga Pani, mamy ten sam problem z dokładnie tymi samymi płytkami, sprawa sądowa w toku. Czy mogłaby się Pani z nami skontaktować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka