Dodaj do ulubionych

Czerwone cegły ręcznie formowane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 09:11
Chcę kupić cegły ręcznie formowane, ekologiczne i obłożyć nimi elewację domu, zrobić schody i ogrodzenie. Jakie są wasze wrażenia dot. jej trwałości, trzymania koloru itp? Czy ktoś z Was kupował cegły u producenta CEKOBUD? Zastanawiam się nad nim i chciałbym przeczytać wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: centuś Re: Czerwone cegły ręcznie formowane IP: 195.205.194.* 26.10.12, 20:44
      Szukaj w internecie-
      www.crh-klinkier.pl/- klinkier mają piękny, ręcznie formowanych nie znam. Przesyłaja darmowe próbki w ciągu 2 dni, paczka do 6 wzorów, do mnie przyszły kurierem.www.crh-klinkier.pl/formularz-zamowienia-probek.php

muratordom.pl/
      www.roben.pl/
      hurtowniabudowlana24.pl/kategoria/34/38/0/cegly-klinkierowe/
      www.hmb.pl/Klinkier_Cerrad%282,15595,%29.aspx?gclid=CLLXmfaqn7MCFU3HtAodHScABw
      Roben często ma wyprzedaże, teraz jest koniec sezonu. Szukaj, pamiętaj o zaprawie z trasem- pyłem wulkanicznym...

• Gość: Mieczysław Re: Czerwone cegły ręcznie formowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 11:21
      Cekobud ? To bardzo dobra firma, ja kupowałem od nich cegłę melanżową i sprawdza się doskonale, myśle ze bede miec ja na długo bo jakość wydaje mi sie bardzo dobra.
    • dobrawrozka88 Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 20.01.13, 22:02
      Cześć, moja znajoma kupowała czerwone cegły klinkierowe w internecie na ogrodzenie. Płot wygląda super, chociaż ja bym nieco inny kolor wybrała :-) Kupowała przez sklep - www.cegla-klinkierowa.pl
      • cegiellka Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 21.01.13, 14:32
        Ja osobiście polecam cegłę z cegielni hoffmanowskiej. Duży wybór i doskonała wytrzymałość.
        hoffmanowska.pl/index.php?id=46
        Pozdrawiam
        • Gość: sylka Re: Czerwone cegły ręcznie formowane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.13, 21:35
          Naprawde nic specjalnego, a ceny z kosmosu. Miałam próbki z kilku cegielni z okolicy i niczym specjalnym sie nie wyróżania, wydaje mi sie że nie ma sensu przepłacać.
          • Gość: 9090 Re: Czerwone cegły ręcznie formowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 09:27
            Ale według mnie są bardziej wytrzymałe ;)
    • zielik1988 Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 15.02.13, 14:20
      no ja jestem zdania że cegły się sprawdzają. nie powiem ci za jaką cenę, zwyczajnie nie pamiętam ale firma funkcjonuje już bardzo długi czas i są wiarygodną marką, znaną. uważam że jeśli ktoś chce zakupić cegły na terenie lubelszczyzny to powinien się wybrać do nich albo telefony też funkcjonują :)
      pozdrawiam.
      • 41zarazwracam Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 13.10.14, 14:58
        Duży wybór cegieł jest tu: tujestklinkier.pl/
        • 84piotr Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 28.12.14, 21:30
          dobrym rozwiazaniem jest też zastosowanie płytek ceglanych. Duży wybór ręcznie formowanych płytek ceglanych możesz znaleźć na stronie www.ceglanewnetrze.pl
    • minimalna01 Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 11.02.15, 14:33
      Produkty hande made ma firma Izoflex, nie są to standardowe cegły czy klinkier, ale elastyczne płytki imitujące cegłę. Ostatnio wyklejaliśmy ich produktami ścianę i naprawdę jestem zachwycona, szczególnie że obeszło się bez pomocy specjalistów bo to dziecinnie prosta sprawa. No i wybór kolorów i struktury jest na tyle duży, ze ciężko się zdecydować. I nadaje się do wykańczania wnętrz, ale też elewacji.
      Podsyłam link z ich strony FB www.facebook.com/Izoflex
    • koper785 Re: Czerwone cegły ręcznie formowane 06.11.17, 11:12
      Jestem zaskoczony na plus bloczkami z gliny i słomy jakie od Ceramik 91 zamawiałem. Na stronie ceramik91.pl masz opisy ich produktów. Idealnie mi się te bloczki nadały do odbudowania murów szachulcowych, mega tanie rozwiązanie, a wygląda i izoluje jak bum cyk cyk ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka