Gość: aneta IP: *.is.net.pl 19.12.06, 09:27 witam, co mozna zrobic aby fugi na podlodze znowu byly biale? czy fugi sie wymienia? moze mozna jakos pomalowac? z gory dzieki za konstruktywne uwagi aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: umber82 Re: biale fugi IP: 213.17.161.* 29.12.06, 11:21 możesz się trochę pomęczyć i na kolanach ze szczotką je wyszorować, ja mam ten sam problem, na podłodze w całym domu na terakotę z białymi fugami, próbowałam już wszystkiego i znalazłam 2 dobre metody, obie trochę pracochłonne ale warto to raz na pół roku zrobić: 1. kiedyś jak już nie mogłam patrzeć na te podłogę oczywiście przez fugi wzięłam CILIT w żelu (bardzo wazne aby był w żelu w płynie za szybko wysycha i trzeba później szorować bo zostawia ten błękitny kolor) i przejechałam tym dziobkiem w dużym pokoju fugi zostawiłam na 15 min, po tym czasie nawet nie mocno ale troszkę potarłam szczotką i były bielusie zajęło mi to w 20 metrowym pokoju około godziny. 2. drugi preparat który pomaga i jest dużo silniejszy ale i dużo droższy, kupiłam kiedyś w OBI coś takiego na chemii "do usuwania osadu wapiennego z łazienek" tak się nazywa firmy SWARWAX czy coś takiego, popsikałam na fugi zostawiłam na 15-20 min i nawet nie trzeba szorować tylko dokładnie wymopować, efekt tak białych fug nie miałam :) kosztuje on coś ponad 30zł ale jest skuteczny. powodzenia w czyszczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś