Dodaj do ulubionych

opinie o rynnach

26.12.06, 21:46
zakładam rynny, myślę o Marleju lub Scala. proszę o uwagi i wasze doświadczenia
Obserwuj wątek
    • Gość: plaskot Re: opinie o rynnach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 13:23
      A nie lepiej coś naprawdę solidnego? Polecam, bardzo powszechnie stosowany na
      zachodzie, tytan- cynk. Plastik po pewnym czasie zaczyna się odkształcać. Poza
      tym krew mnie zawsze zalewa jak widzę na przykład połączenie dachówki
      ceramicznej z plastikowymi rynnami. Brr
      • Gość: mif Re: opinie o rynnach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 00:19
        Żaden Marley
        • Gość: poll Re: opinie o rynnach IP: *.crowley.pl 28.12.06, 07:17
          ja mam polską bryzę i jestem zadowolony. Podstawowym zadaniem rynny jest
          odbieranie wody a nie podziwianie jej walorów estetycznych. Przy wyborze rynien
          należy zwrócić szczególnie uwagę na ich pojemność czyli głębokość bo nawet przy
          zachowaniu dużego spadku w kierunku rynien spustowych przy dużym deszczu w
          niekturych rynnach woda przelewa się inna ważną rzeczą jest system mocowań
          (żeby się nie urwały pod naporem śniegu
    • zaholec Re: opinie o rynnach 28.12.06, 09:19
      dobry marley już nie istnieje, scala też jest słaba. Jedyne dobre rynny to
      rynny metalowe. Polecam, na podstawie siedmioletniego doświadczenia, rynny
      tytanowo-cynkowe lub miedziane. Podczas porównywania kosztów prosze policzyć
      cały komplet orynnowania, a nie tylko cenę rynny prostej !!

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka