talizman11 28.03.07, 10:19 zamierzamy pokryc dach blachodachówką szwedzką, ale jest wiele opinii na ten temat jednakże wszystkie wskazują na szwedzką. Jaka jest różnica między szwedzką a polska albo mieniecką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: blachodachówka 28.03.07, 10:46 Żadnej,różnica może być wtedy,gdy jest byle jak tłoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
jes3 Re: blachodachówka 28.03.07, 12:17 Z tego co wiem, to i tak wszystkie te balchodachówki są tłoczone w Polsce. Trzeba dobrze ją obejrzeć z dekarzem i nie sugerowac się czy szwedzka czy niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: blachodachówka 28.03.07, 13:42 Nie wszystkie,ale prawie. W ogóle tzw.szwedzkie,to jest efekt historii.Odpowiednio powlekane blachy zaczęli na dużą skalę stosować i produkować Szwedzi.A produkują je wszyscy. Problem jest w małych tłoczniach,w których nie zawsze maszyny są w odpowiednim stanie i nie zawsze jest czysto /piacek bywa wtłaczany w powłokę/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: blachodachówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:45 no nie ... polska jest calkiem do du... zle powleknie itd a dlaczego nie dachówka? www.roof.pl Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: blachodachówka 01.04.07, 21:17 Ceny dachowki a blachodachowki jest nie mała a i drzewa musi byc wiecej Wiec wydaje mi sie ze dlatego taki wybor Ja np robie z blachodachowki Niemieckiej tloczonej w Polsce !! Bede mogl powiedziec w maju gdyz w tedy bea mi robic !! Odpowiedz Link Zgłoś