nowamisia 17.10.07, 11:12 Z tej firmy planujemy kupić piec grzewczy. Czy ktoś z Was ma jakies doświadczenia z tą firmą? Dzięki za wszelkie wskazowki, sugestie, informacje. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pudht Re: Czy słyszeliście coś o firmie Brotje? 17.10.07, 15:09 witam, sredniej jakosci firma, wez lepjej pare zlotych doloz i kup viessmana, buderusa lub junkersa. poniewaz maja lepjej rozwiniety serwis. pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Czy słyszeliście coś o firmie Brotje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 22:45 Jeżeli chcesz kupić kocioł kondensacyjny to w 100% polecam Brotje. Viessman tez ma wmiare dobre kotły ale są mocno przereklamowane i nie warte swojej ceny, natomiast junkers czy buderus to juz wogole porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka_kry Re: Czy słyszeliście coś o firmie Brotje? IP: *.gopas.net 13.12.07, 12:48 Witam, nie wiem czy moja odpowiedź będzie miała przełożenie na Twój zakup, ale jakiś czas temu ja także poszukwiałam informacji na ten temat. Od miesiąca listopada mam uruchomiony piec (czyli bardzo krótko), ale nie narzekam...kolega użytkuje ten piec już od 4 lat. wiem, że sprawdzi się to po "latach" użytkowania, ale jeżeli bym wybierała jeszcze raz to chyba bym powtórzyła swoją decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy słyszeliście coś o firmie Brotje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 10:51 Mam kotłownię ( z wymiennikiem ciepła dla cwu) tej firmy od ponad roku. Nie narzekam. Gdybym teraz kupował tez bym wziął ten kocioł. Jedyna uwaga to serwis. To dośc nowe kotły na rynku a maja dość dużo parametrów które mozna regulować. Odnoszę wrażenie, że serwisowcy nie do końca opanowali to. Po uruchomieniu musiałem wzywać serwisanta chyba z 4 razy aby "dostroił" kocioł do moich oczekiwań. Ale od tamtego czasu wszystko jedzie w automacie i nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr I jedna uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 10:56 Jeśli zdecydujesz się na ten kociał i zatrudnisz firme która go zamontuje, to spróbuj go kupic nie osobiście, ale zleć to tej firmie. Firmy instalatorskie moga miec spore upusty, np. moja firma miała 20% upustu na zakupy w Bims'ie +. Do tego jeśli firma jest Vatowcem, to za wykonanie instalacji c.o. ( w tym dostawa kotła) naliczy ci 7% VATu (bo to usługa), a w sklepie samemu zapłacisz 22%. Odpowiedz Link Zgłoś
nowamisia Re: Czy słyszeliście coś o firmie Brotje? 15.12.07, 09:33 Wielkie dzieki za wszelkie informacje. Wszystkie materiały łącznie z kotłem kupuje oczywiście firma instalacyjna. To już trochę mi się rozjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś