bugier 23.03.09, 21:39 Czy to prawda, że folię, w którą zapakowane były bloczki silki lub ytonga, a nawet opakowania innych materiałów budowlanych można gdzieś zwócić? Korzystaliście z tej możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Folia znika z budowy IP: 77.236.12.* 23.03.09, 22:58 są takie zbiorniki do zbiórki odpadów - w sposób selektywny - metal, plastik, szkło wepchnij ją do tych na plastik??? Ale prawdziwy Polak pali takie coś w ognisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Folia znika z budowy IP: 94.246.142.* 24.03.09, 18:52 chyba bog cie opuscil w 3 miejscach ustawy sa owszem tylko nie ma przepisow wykonawczych poki co zwrotom podlegaja opakowania po srodkach szkodliwych trujacych rakotworczych i innych zeby opakowania wracaly producent robi narzut na opakowanie tzw kaucja/dosc wysoka/ inaczej nie wydebisz zwrotu przypomne ostatnie jednorazowki ekologiczne nawet zlotowka nie wplynela na program segregacjiczy nawet stanowisk na opakowania folia piszesz sprobuj zwrocic do sklepu reklamowke czy opakowanie po soku wysmieja cie i zwymyslaja od matolow pozostaja kontenery do zbiorki selektywnej w przypadku braku takowych ognisko pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
solvana Re: Folia znika z budowy 24.03.09, 22:03 W sumie nie korzystałam z takiej możliwości, ale przy zakupie materiałów zostaliśmy o niej z mężem poinformowani,tj, że wystarczy zadzwonić do Xelli pod numer (022) 742 10 22 i zabiorą niepotrzebne opakowania. Taki przynajmniej znalazłam na stronie:www.zdrowabudowa.pl/2009/02/24/folia-znika-z-budowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
pr0mete Re: Folia znika z budowy 25.03.09, 16:07 W końcu ktoś o tym pomyślał. Wzorem Xelli mogliby pójść pozostali producenci odbierając z budowy nie tylko folię, ale i gruz. (Ale to pewnie utopia...)Dopóki tak się nie stanie, w polskich lasach długo jeszcze tworzyć się będą nowe wysypiska, usypane przez inwestorów nie szczędzących kasy na budowę domu, ale żałujących parę groszy na wywózkę gruzu. Według mnie fajny pomysł.Ciekawe tylko, ile osób z niego skorzysta, bo choć jest to udogodnienie, trzeba się pofatygować - wykonać telefon... A u nas społeczeństwo najczęściej leniwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixokrotek Re: Folia znika z budowy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 27.03.09, 13:43 W internecie znaleźć można telefon warszawski, czy akcja Xelli "Folia znika z budowy" trwa na terenie całego kraju? Korzystaliście z takiej możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Folia znika z budowy IP: *.devs.futuro.pl 20.04.09, 11:13 Na stronie Xelli jest informacja, że akcja jest prowadzona na terenie całej Polski. www.xella.pl/html/pol/pl/informacje_aktualne.php?press_id=508&submit=show_press_item Odpowiedz Link Zgłoś
mochnik Re: Folia znika z budowy 11.05.09, 11:54 Czytałem już jakieś wstępne podsumowanie akcji, z którego wynika, że to przedsięwzięcie naprawdę na dużą skalę. Co innego przecież odebrać jeden czy dwa metry tych opakowań od inwestorów indywidualnych, a co innego kilkadziesiąt czy więcej od dewelopera. Xella jednak twierdzi, że odbiór i utylizacja tych odpadów jej się opłaca. W sumie pomysł dobry, przynajmniej ktoś w tym kraju posprząta... Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Folia znika z budowy 11.05.09, 19:15 bog mi swiadkiem ze sprawdze rzetelnosc firmy spamerzy sprawdze jak tylko nadarzy sie okazja ostatnio testuje nylon dekarski firmy dachermann na ulotce producent pisze opakowanie umyc nie wylewac popluczyn do scieku firma przyjmie zuzyte opakowania ale tylko umyte ciekawe czy przyjada beczkowozem po scieki pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_s Re: Folia znika z budowy 13.05.09, 21:27 Czekam wobec tego na relację na temat rzetelności Xelli. Też zastanawiamy się z mężem nad możliwością zwrotu opakowań. Do tej pory czytałam tylko pozytywne komentarze na temat tej akcji. Czyżby tym razem miało być inaczej? Aha i jeszcze jedno mnie zastanawia: Xella przyjmuje opakowania po materiałach innych producentów, nawet jeśli nie masz odpadów po ich własnych produktach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pakulis Re: Folia znika z budowy IP: *.blutmagie.de 08.06.09, 21:01 Zadzwoniłem pod podany w internecie numer i okazało się, że bez problemu przyjadą i odbiorą. Trochę obawiałem się, czy zgromadzę wystarczającą ilość, bo wymóg to 1 m3 minimalnie, ale pozbierałem folię ze wszystkich materiałów i w sumie troche tego było. W każdym razie na odbiór czekałem 3 dni, ale oczywiście o takim terminie zostałem wcześniej poinformowany. W sumie więc nie znalazłem jakiejś wady w rozwiązaniu, skoro mój problem z odpadami rozwiązali za mnie bezpłatnie.Jedno co mnie zdziwiło, to że folię tak naprawdę odbiera Iterseroh, ale usłyszałem, ze w ramach współpracy z Xellą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Folia znika z budowy IP: *.rootkit.de 15.06.09, 17:29 A wchodziliście na stronkę z grą zbierajfolie.budowane.pl/. Trafiłem na nią przypadkiem szukając informacji na temat akcji i warunków odbioru tej folii budowlanej. Muszę pokazać ją dzieciakowi, bo to nie na moją cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaDe Re: Folia znika z budowy IP: *.ostrowmaz.mm.pl 03.07.09, 18:34 Czytałem, ze dokonano podsumowania akcji "Folia znika z budowy". W ciągu pól roku uzbierano 11 ton folii, zapadła więc decyzja o jej kontynuowaniu. Wyniki akcji Dobrze, bo u mnie dopiero budowa na dobre się zacznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Folia znika z budowy IP: 94.246.145.* 03.07.09, 21:09 tylko 11 ton? slabiutko albo ze sprzdaza tego badziewia albo z naglosnieniem akcji folie wrzucam do separatora bez dzwonienia i ustalania terminu odbioru widac ytongowcy slabo przeda lapia gosci na folie i wynajmuja malolatow do niedozwolonej promocji wcale sie nie dziwe to wielkie g. w zlotym papierku wroc w zwrotnej folii pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś