Gość: Luego IP: *.bial.gazeta.pl 19.02.02, 20:33 Czyli post nr 1410! :))))) No ciekawe kto wygra te bitwe, pewnie jak jutro przyjde do pracy, bedzie juz po.... zostawcie mi jakis maly lup! :))) Lu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 07:08 Gość portalu: Luego napisał(a): > Czyli post nr 1410! :))))) No ciekawe kto wygra te bitwe, pewnie jak jutro > przyjde do pracy, bedzie juz po.... zostawcie mi jakis maly lup! :))) > Lu Nie masz w domu komputera Skarbie? Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luego Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.bial.gazeta.pl 20.02.02, 13:12 Adam, mam prosbe... Nie mow do mnie: Skarbie, OK? Ladnie prosze... :) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.proxy.aol.com 21.02.02, 07:28 Gość portalu: Luego napisał(a): > Adam, mam prosbe... Nie mow do mnie: Skarbie, OK? Ladnie prosze... :) > L. Dobrze nie bede juz do Ciebie mowil wiecej Skarbie, Slonce Ty Moje:))) Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.polimex / 10.10.6.* 21.02.02, 09:20 o jej... a kiedy bitwa pod Tannenbergiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klima Re: do Adama niestety IP: *.krak.gazeta.pl 21.02.02, 15:25 Gość portalu: Luego napisał(a): > Adam, mam prosbe... Nie mow do mnie: Skarbie, OK? Ladnie prosze... :) > L. Dobrze nie bede juz do Ciebie mowil wiecej Skarbie, Slonce Ty Moje:))) Adam jednak jesteś dupkiem. Zachowujesz się w miejcu publicznym jak średnio dowcipny i zbyt pewny siebie amerykański podrywacz. Klima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luego Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.bial.gazeta.pl 21.02.02, 15:48 Ralston, Ty Jagiello! :))) troche trzeba bylo czekac na te bitwe... a slonce prazylo i prazylo... rycerze tracili sily i bylo im niewygodnie! a kiedy byl Tannenberg? bo ja nie wiem! Lu Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem 21.02.02, 16:08 Gość portalu: Luego napisał(a): > Ralston, Ty Jagiello! :))) troche trzeba bylo czekac na te bitwe... a slonce > prazylo i prazylo... rycerze tracili sily i bylo im niewygodnie! > a kiedy byl Tannenberg? bo ja nie wiem! > Lu W 1918 jeśli się nie mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thierry Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.chello.pl 21.02.02, 18:41 Tannenber to chyba.. 1914. Obecnie Stabark k/Olsztynka. (troche daleko od Elku) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: niedlugo bitwa pod Grunwaldem IP: *.proxy.aol.com 22.02.02, 08:19 Stebark to wlasciwie Tannenberg. Polacy mowiac o Stebarku maja na mysli bitwe pod Stebarkiem(wowczas Tannenbergiem) w roku 1914. Natomiast Niemcy bitwe pod Grunwaldem z 1410 roku nazywaja bitwa pod Tannenbergiem (Stebarkiem). Natomiast bitwe z 1914 roku pod Stebarkiem nazywaja drugim Tannenbergiem. Dla Niemca powiedziec Grunwald to oni nie wiedza co to jest. Jesli sie powie Tannenberg wtedy pytaja ktory pierwszy z 1410 czy drugi z 1914. W rzeczywistosci bitwa z Krzyzakami w 1410 roku rozegrala sie niedaleko wsi Tannenberg czyli Stebark. Skad nazwa Grunwald. Otoz byl tam w poblizu gdzie przed bitwa skrylo sie od slonca wojsko polskie gesty zielony las grun Wald. Pozniej powstala wies w poblizu lasu nazwano Grunwald. W czasie bitwy w 1410 natomiast byl jedynie Tannenberg (StebarK). Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś